DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

GS75 Tips Årjäng Söndag 10/5

9 Maj 2020 - 14:11

På söndag så är det Årjäng som står som värd när Grand Slam 75 tävlingarna ska avgöras och här nedan så följer min lösning av omgången.

Jag spikar i två av loppen dels i GS75-4 på nummer 12 Mister Selfie som har gjort tre starter i ny regi för Robert Bergh. I debuten så galopperade han bort sig innan bilen släppte fältet. Gången efter det så fick han en dryg inledning på loppet i tredjespår innan han forcerades till ledningen med varvet till mål och från den positionen så höll han bra men Zizou kom med en härlig avslutning så han fick nöja sig med andraplatsen bakom denne.

Senast så satt han långt bak och kom aldrig riktigt in i loppet så det blev en fjärdeplats bakom Xanthis De Roi. Nu har han fått ett risigt läge igen men jag tror att Robert Bergh är offensiv och styr på när tillfälle ges och då tror jag han visar sig vara starkast i det här gänget.

Min andra spik kommer i GS75-6 på nummer 2 Choco Garline som radade upp bra prestationer under vintern. Han ståtade med tre raka segrar inför en start i ett V75 lopp på Axevalla där han fick nöja sig med andraplatsen efter en tung löpning.

Senast tävlade han barfota runt om för första gången på länge och då sköljde han till ledningen med halvvarvet kvar till mål och från den positionen så dansade han undan till en överlägsen seger. Nu är utgångsläget perfekt så med en fin resa i den främre träffen här så tror jag han blir svår att stå emot när Linda Sedström väljer att sätta in slutstöten.

GS75 Tips Årjäng Söndag 10/5
GS75-1 3,4
GS75-2 5,8
GS75-3 2,3,4,5,8,9,10
GS75-4 12 Mister Selfie
GS75-5 1,3,9,11,14
GS75-6 2 Choco Garline
GS75-7 1,2,3,9

560 rader x 1 = 560 kr

DD Tips Årjäng Söndag 10/5
DD-1 2 Choco Garline
DD-2 1,2,3,9

4 rader x 50 kr = 200 kr

Här kan du spela på fasta odds på trav:
bet365 - Unibet - 888sport - LeoVegas - Casumo

GS75-1
Vi inleder GS75 med Årjängstravet, Uttagningslopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 3 Uncle Töll gjorde det bra i comebacken senast när han blev trea i ett lopp som vanns av Bear A Perfection. Han är lite flegmatisk och trög men med lopp i kroppen nu så är en bättre prestation här att vänta. 

Han kan öppna rätt bra så kommer han till spets så körs han nog i den positionen för två av karriärens tre segrar är tagna från täten men blir det inte ledningen så borde han ändå kunna få ett bra lopp i den främre träffen så oavsett så ska han räknas tidigt här. Han har hela tiden tävlat med fyra järnskor men nu ska man testa honom barfota runt om och det tror jag kommer lyfta honom ett snäpp.

4 Millmighty fick en fin resa i tredje utvändigt innan han gick med i attack i tredjespår i rygg på Fly High Son på den sista bortre långsidan och via en härlig avslutning så spurtade han ner sitt motstånd och segern blev väldigt enkel sedan enda hotet galopperat bort sig på upploppet. Det var första starten på länge och han vann med mycket sparade krafter. Han känns fin i jobben efteråt och han ska ha gått framåt med den genomköraren i kroppen till den här starten. Han matchas mot det norska Derbyt så kan Paw Mahony få till en bra styrning här så kan han blanda sig i segerstriden på nytt.

I övrigt kan nummer 2 Conrads Diderot som avslutade positivt i skymundan senast men det räckte bara till en sjätteplats i ett lopp som vanns av Bordeaux S. vara tänkbar. Carl Johan Jepson upp nu för första gången är intressant och han är en riktigt frontrunner så här blir det nog full laddning mot ledningen. Skulle han få bestämma en del i täten så kan det räcka en bit här men det var längesedan han vann nu och jag tror han får svårt att hålla undan till en seger.

Min Vinnare: 3 Uncle Töll
Spets efter 500m: 2 Conrads Diderot
Skrällen: 11 Dream Creation
Ranking: A 3,4 B 2,11,12,1,9,8,5 C 7,10,6

GS75-2
Ett Kallblodslopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 8 Orvar Mollyn hade en jobbig uppgift från stängt spår på tillägg över kort distans senast och det blev för tufft på en dålig bana. Gången innan det så blev det lite fel med omstarter men när loppet sedan gick iväg så galopperade han i ett tidigt skede men han kom tillbaka bra och var inte så långtifrån segern men han nådde aldrig Lill Maria som avgick med segern så det slutade med en andraplats. 

Tråkigt utgångsläge här men han trivs bäst med tätkänning så Dagfinn Aarum skickar nog hästen mot den främre regionen vid tillfälle och då kan han visa sig vara starkast från dödens om det skulle behövas.

5 Egge Piril gick en bra avslutning som trea i ett lopp som vanns av Tangen Töff näst senast. Gången efter det så hade han innerspår i volten och försvann med en tidig galopp. Nu är det autostart istället vilket får ses som en fördel. Han är kapabel för klassen så kan han hålla sig i rätt gångart så kan han blanda sig i segerstriden om det klaffar med löpningsförloppet. Han har gått med skor i samtliga 26 tidigare starter nu ska man testa barfota fram och det tror Magnus Jakobsson kan vara positivt.

I övrigt kan nummer 4 Högheimsfaks som var duktig vid spetssegern näst senast vara tänkbar. Gången efter det så travade han återigen i ledningen men då slutade det i ett galoppmisslyckande sedan huvan åkt av när kusken drog norsken. Han är kvick iväg så här tror jag att David Nylander kör till ledningen igen och skulle han få styra och ställa som han vill där framme i täten så kan det räcka långt här men han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 8 Orvar Mollyn
Spets efter 500m: 4 Högheimsfaks
Skrällen: 2 Silkespika
Ranking: A 8,5 B 4,9,10,2 C 1,3,7,6

GS75-3
Ett lopp över 2140 meter och jag har streckat sju hästar. 5 Easy Peak var tillbaka efter ett par månaders frånvaro senast. Hon travade då i ledningen och såg ut att gå mot segern men då tappade hon stilen och galopperade bort sig med 100 meter kvar till mål. Med en nyttig genomkörare i kroppen nu så kan hon vara klart förbättrad till den här starten och kommer hon till spets igen så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen.

8 Dark Angel Avenue stod för en bra avslutning senast men tog ett par galoppsteg på upploppet och blev diskad. Tråkigt utgångsläge långt ut på vingen här men kan Magnus Jakobsson hitta vettig position innan attacken sätts in så kan han vara med och tampas om en framskjuten placering här. Det blir lite småjusteringar till den här starten som päronskor istället för vanliga skor meddelar man från stallet.

4 Strong Lover visade inget extra i comebacken senast där han galopperade som slagen. Mimmi Elfstrand rapporterar att han slog sig på knäna därav den sämre insatsen då. Nu blir det barfota runt om för första gången och faller det väl ut så kan han duga en bit mot det här motståndet.

3 Secret Snap har inte startat sedan juni ifjol så formen nu är svårbedömd efter så lång frånvaro. Hon var dock ute i ett kvallopp på Bjerke nyligen och där gjorde hon det bra. Från ett trevligt utgångsläge här så kan hon få ett passande lopp i den främre träffen och då kan hon vara med och kriga om en framskjuten placering här.

2 Just Like Julia har efter sju starter hittills i karriären som bäst noterat två stycken fjärdeplatser. Hon har varit ifrån sedan början av året så formen är oviss men hon känns bra i träningen meddelar man från stallet. Nu får hon Björn Goop i vagnen för första gången och det kanske kan få henne att tända till och då kan hon slå till här.

Min Vinnare: 5 Easy Peak
Spets efter 500m: 5 Easy Peak
Skrällen: 10 Luna Rand
Ranking: A 5,8 B 4,3,2,9,10 C 11,6,7,1,12

GS75-4
Ett lopp över 2140 meter. Jag har spikat nummer 12 Mister Selfie som har gjort tre starter i ny regi för Robert Bergh. I debuten så galopperade han bort sig innan bilen släppte fältet. Gången efter det så fick han en dryg inledning på loppet i tredjespår innan han forcerades till ledningen med varvet till mål och från den positionen så höll han bra men Zizou kom med en härlig avslutning så han fick nöja sig med andraplatsen bakom denne. 

Senast så satt han långt bak och kom aldrig riktigt in i loppet så det blev en fjärdeplats bakom Xanthis De Roi. Nu har han fått ett risigt läge igen men jag tror att Robert Bergh är offensiv och styr på när tillfälle ges och då tror jag han visar sig vara starkast i det här gänget.

Vid gardering kan 1 Livi Opal H.M. som avslutade positivt som tvåa i ett lopp som Up New Moon vann senast vara tänkbar. Här är hon ensam på startvolten så Paw Mahony siktar nog på att leda det här loppet från start till mål. Hon har bara en seger så här långt och hon måste nog sänka sitt rekord om det ska bli en ny seger här. Första jänkarvagn nu kan vara en spännande förändring.

6 Cool McQueen har också bara vunnit en gång. Hon fullföljde starkt som tvåa i ett lopp som vanns av Västerbo Imtheman senast. Kan Anders Svanstedt som kör hästen få till en bra styrning så kan hon duga en bit mot det här motståndet men hon får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 12 Mister Selfie
Spets efter 500m: 1 Livi Opal H.M.
Skrällen: 3 Prima Kaiser
Ranking: A 12 B 1,6,5,3,9,10,2 C 8,13,11,7,4

GS75-5
Ett Kallblodslopp över 2640 meter och jag har streckat fem hästar. 11 Stommens Berta har varit fin i årets båda starter i ny regi för Mikael Å Linderoth. Näst senast så blev det en knapp seger från ledningen och gången efter det så travade hon i dödens på Edbjörn i Åmål och hon gjorde det bra men kom aldrig förbi så det slutade med en andraplats. Hon har aldrig varit sämre än trea efter sex starter men nu är det lång distans för första gången. Lite tätare starter nu tror jag är positivt så får hon lite draghjälp under slutrundan så kan hon blanda sig i segerstriden här.

3 Börke Loke är inte att lita på och har galopperat i tre av fem starter. Han gick en bra upphämtning efter galoppen senast och han är obesegrad felfri så kan han hålla sig till rätt gångart här så tror jag han är långt framme på nytt. Det är startmomentet som är det kritiska men kan Stian Eilefsen som kör hästen ta en lugn start för att han ska trava in sig så tror jag att han kan söker sig framåt så tidigt som möjligt och då tror jag att han kan få ta över ledningen efter en bit och skulle så bli fallet så blir han inte lätt att plocka ner.

9 Edjörn kommer från en spetsseger i Åmål. Han är inte att lita på men felfri nu så är han kvick ut så läget här är inte det bästa men kan Justine Dypedal servera honom ett passande lopp så kan han ändå bli att räkna med över upploppet.

1 Snotra A.K. är ännu utan seger. Hon har visat fin form på slutet och har ett bra utgångsläge nu. Hon är snabb ut men hon ska ha ett lopp i ryggar in i det längsta så kan det bli vinnarhålet och en eventuell lucka till slut så kan det bli en fullträff här. Hybridvagnen åker på nu istället för vanlig vagn som det har varit tidigare.

14 Försteslåtten har varit borta från tävlingsbanorna nästan precis ett år så formen nu är mycket svårbedömd. Han har visat goda fartresurser tidigare så kan Ole Johan Östre som kör hästen få gå med i en vettig rygg innan attacken sätts in så kan han bli farlig den sista biten.

Min Vinnare: 11 Stommens Berta
Spets efter 500m: 3 Börke Loke
Skrällen: 2 Victoria
Ranking: A 11,3 B 9,1,14,2,8,4,6 C 12,7,13,5

GS75-6
Årjängstravet, Uttagningslopp över 2140 meter. Jag har spikat nummer 2 Choco Garline som radade upp bra prestationer under vintern. Han ståtade med tre raka segrar inför en start i ett V75 lopp på Axevalla där han fick nöja sig med andraplatsen efter en tung löpning. 

Senast tävlade han barfota runt om för första gången på länge och då sköljde han till ledningen med halvvarvet kvar till mål och från den positionen så dansade han undan till en överlägsen seger. Nu är utgångsläget perfekt så med en fin resa i den främre träffen här så tror jag han blir svår att stå emot när Linda Sedström väljer att sätta in slutstöten.

Vid gardering kan 5 Au Gratin som spurtade bra och avgjorde till en knapp seger för tre starter sedan vara tänkbar. Han gick med skor senast men är klart bättre på barfotabalansen som det är anmält den här gången. Robert Bergh får chansen för första gången nu så kan han hitta ner i en vettig position så kan han vara med och kriga om en framskjuten placering.

10 Euklid A.T. har gjort det bra på slutet. Näst senast så fick han en invändig löpning och avslutade starkt mellan hästar utan att få helt fritt så det räckte bara till en sjätteplats i ett lopp som vanns av S.G.Charpentier. Gången efter det så fick han bra draghjälp under slutvarvet och tackade för det med att spurta in till seger. Kan han hitta en vettig rygg att gå innan han går till anfall här så kan han bli farlig den sista biten men han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 2 Choco Garline
Spets efter 500m: 7 Charlock Wiking
Skrällen: 10 Euklid A.T.
Ranking: A 2 B 5,10,7,6,12,11 C 4,9,3,1,8

GS75-7
Vi avslutar GS75 med ett lopp över 2140 meter och jag har streckat fyra hästar. 3 Hakon Von Haithabu återfinns numera Angelica Jonssons regi och han gjorde första starten för henne i årsdebuten senast. Han fick då ett lopp i dödens och höll klart bra som trea bakom Give Me Ten som vann från ledningen. Med lopp i kroppen nu är en vassare insats att vänta här och han är startsnabb så det är inte omöjligt att han kan trycka sig till spets här och skulle så bli fallet så kan han bli svår att plocka ner så han ska räknas tidigt här.

2 Valetta gick en vass avslutning som tvåa i ett lopp som vanns av Digital Track näst senast. Hon har lyft sig en nivå på barfotabalansen som hon har tävlat med i de senaste starterna. Trevligt utgångsläge nu så här sitter Björn Goop bra till i den främre träffen omgående och då kan hon vara med och utmana om segern här. Hon är anmäld barfota runt om igen.

1 Hobby De L'iton var ute i ett försök i bronsdivisionen på Åby senast. Han satt i tredje utvändigt innan han vreds på till attack på den sista bortre långsidan och landade då utvändigt om den ledande Vikens High Yield med halvvarvet till mål och från den positionen så stumnade han sedan en del på upploppet så han fick nöja sig med sjundeplatsen. Han kan öppna hyggligt men kan ändå få svårt att hålla upp ledningen här fast får han en fin resa på innerspår så kan han bli farlig med en eventuell lucka till slut.

9 Au Pair Girl har varit ute mot tufft motstånd på slutet. Hon höll farten bra senast men det räckte inte till mer än sjundeplatsen bakom Conrads Rödluva. Inte samma klass på motståndet här så kan Robert Bergh komma igenom bra från bakspåret och om hon kan få lite draghjälp under slutrundan så fäller hon många hästar till slut om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen.

Min Vinnare: 3 Hakon Von Haithabu
Spets efter 500m: 3 Hakon Von Haithabu
Skrällen: 10 Viking's Topline
Ranking: A 3 B 2,1,9,10,8,5,6 C 11,4,7

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

bet365:

Upp till 1250 kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+

Unibet:

Sätt in 100 kr spela för 200 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

LeoVegas:

Gratisspel upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare. 1x omsättningskrav till min odds 1.80 för att få bonusen.

Casumo:

Spela för 100 kr, få 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Nordicbet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Bethard:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

SpeedyBet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Betsafe:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Senaste Spelbloggar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Modo - Björklöven
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 2
2.00
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Modo - Björklöven
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 2
2.00
19:30  Pixbo - Thorengruppen
Innebandy - Superligan Herr - Över 12,5 mål
1.96
20:45  Benevento - Torino
Fotboll - Serie A - Under 2,5 mål
2.00
21:00  PSG - Montpellier
Fotboll - Ligue 1 - 1 & BLGM
2.48
01:00  Washington - Buffalo
Ishockey - NHL - 2
2.15
13:00  Southampton - Arsenal
Fotboll - FA-cupen - Över 2,5 mål
2.05
16:00  Sheffield U - Plymouth
Fotboll - FA Cupen - 1 asian hcp -1
1.70
16:00  Lund - Sirius
Innebandy - SSL - 1 hcp +3,5
1.80
18:00  Udinese - Inter
Fotboll - Serie A - 2
1.67
18:00  Milan - Atalanta
Fotboll - Serie A - BLGM + ö2,5
1.80
18:30  Cheltenham - Manchester City
Fotboll - FA Cupen - 2 asian hcp -2.5
1.96
21:00  Aston Villa - Newcastle
Fotboll - Premier League - 1 asian hcp -1,5
2.35
21:00  Alaves - Real Madrid
Fotboll - La Liga - Under 3 mål
1.76
12:30  Juventus - Bologna
Fotboll - Serie A - 1 asian -1,5
2.20
13:00  Chelsea - Luton
Fotboll - FA Cupen - 2 asian hcp +2,5
1.76
15:30  Fulham - Burnley
Fotboll - FA Cupen - 1
2.25
16:15  Elche - Barcelona
Fotboll - La Liga - 2 asian -1,5
2.08
21:00  Atletico Madrid - Valencia
Fotboll - La Liga - 1 asian -1
1.70
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
18:00  Powerplay Tips Fredag 22/1
Insats: 144 kr - MrHockey
19:30  V64 Tips Romme 22/1
Insats: 576 kr - DrTrav
20:00  Topptipset Tips Fredag 22/1
Insats: 144 kr - Tipsexperten
20:55  DD Tips Romme 22/1
Insats: 200 kr - DrTrav
16:00  Stryktipset Tips Lördag 23/1
Insats: 864 kr - Tipsexperten
16:00  Stryktipset Tips Lördag 23 Jan
Insats: 864 kr - USandeback
16:20  V75 Tips Bollnäs 23/1
Insats: 1260 kr - DrTrav
15:00  Europatipset Tips Söndag 24 Jan
Insats: 864 kr - USandeback

Livestreaming