GS75 Tips Axevalla 6/6

Publicerad på 6 Jun 2021 - 01:58

DrTrav

DrTrav

6 Jun 2021 - 01:58

Äran att arrangera Söndagens GS75-tävlingar på Sveriges Nationaldag är Axevallatravet. Omgången kryddas av en jackpot på 4,1 Miljoner. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 8 Hoboken Am i den tredje avdelningen och 1 Global Agreement i den sjunde och avslutande avdelningen.

GS75 Tips Axevalla Söndag 6/6
V75-1 1,3,4,6,7
V75-2 7,8,11
V75-3 8 Hoboken Am
V75-4 2,4,5,6
V75-5 1,4,5,7,12
V75-6 1,3,5
V75-7 1 Global Agreement

900 rader x 1 = 900 kr

DD Tips Axevalla Söndag 6/6
DD1: 1,3,5
DD2: 1 Global Agreement

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Gs75-1 2140m auto
Ett fint lopp inleder Gs75 spelet.

4 Zap di Girifalco gjorde debut för sin nya tränare Alessandro Gocciadoro i den senaste starten. Den gången fick man aldrig fritt och gick i mål med en hel del krafter obrukade. Krafter som han förhoppningsvis kommer få nytta av idag. Under förr året visade sexåringen att han duger på V75 och att han även är en individ som ej är beroende av något speciellt läkningsförlopp, utan kan vinna på olika sätt. Alessandro Gocciadoro har fin snurr på stallet för dagen och skulle Mika Forss som sitter i vagnen hitta till ledningen blir han inte enkel för övriga att plocka ner.

6 Vagabond Bi var ute i ett långlopp på Charlottenlund senast, men kom aldrig in i matchen. Men detta är en individ som är van att möta tuffa hästar och som idag möter något enklare. I ett öppet lopp på förhand är detta ett givet streck även om formen är svårbedömd.

Nämner även 3 Alone som alltid göt sitt i loppen och får han spara speeden besitter Alone en vass avslutnitng. Formen är bra precis som för den Eltiloppsvinnande kusken Örjan Kihlström.

1 Jula Downton har fått ett spännande utgångsläge i sin första start för tränaren Robert Bergh. Men detta är en individ som inte vinner på beställning men samtidigt så är det någon som är känd för att förvandla hästar som ännu inte fått ut allt sitt kunnande så är det Robert Bergh. Ska passas vid gardering.

Min Vinnare: 4 Zap di Girifalco
Spets efter 500m: 4 Zap di Girifalco
Skrällen: 6 Vagabond Bi
Ranking: A 4,6 B 3,1,7,8,9 C 2,5,11,10

Gs75-2 2140m volt
11 Giordano Soa är en ojämn individ som spåddes en ljus framtid med sju segrar på karriärens första tio starter. Den ljusa framtiden har ännu uteblivit då man inte vunnit lopp sen Juni förra året. Men kanske är det dags igen ikväll, i första start i Juni månad 2021. Giordano Soa har mött bättre motstånd än vad han ställs emot ikväll och från ett intressant utgångsläge med springspår på tillägg lär Björn Goop kunna sända iväg rappt. Hittar man sen en vettig position kan mycket väl en efterlängtad seger komma här. Men givet att gardera loppet.

7 Keegan Trot är en Ready Cash avkomma som blandar segrar och andraplatser i programmet med en hel del galopper. Det är en ojämn individ som när han presterar på topp besitter högt kunnande, men det kan lika ofta sluta med att han galopperar. Vid segern för två starter sedan imponerar man på Jägersro skulle han göra om en liknande prestation ikväll är man ett givet segerbud i loppet.

Nämner även 8 Bikila som har bra form. Två segrar på de fyra senaste starterna. I den senaste starten gick man dessutom en bra avslutning utan att kunna vara med och utmana om segern. Löser det sig bara från innerspåret på tillägg kommer Bikila passera många konkurrenter över upploppet.

Min Vinnare: 11 Giordano Soa
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Bikila
Ranking: A 11,7,8 B 3,6,13,2,4,14,9,10 C 5,15,12,5

Gs75-3 2640m auto
8 Hoboken Am är ett mycket spännande sto, hon inledde karriären med att stapla fem segrar på hög innan fyraåringen var ute i finalen av Svenskt Trav-Oaks i september och fick nöja sig med andraplatsen efter att fått göra jobbet själv i dödens. Idag väntar en spännande årsdebut, vilket gjort att formen är svårbedömd. Hoboken Am har heller inte fått något gynnsamt utgångsläge idag. Men trots detta tror jag man kommer vara offensiva från start och skulle inte bli förvånad om Jorma Kontio som kör hästen sitter i ledningen efter en bit. Väl i ledning är man hästen att slå. Ska har bra segerchans direkt. Spik.

Motbud
4 Hill´s Angel gjorde debut för Bo Westergaard i den senaste starten, då handlade det även om årsdebut. Hill´s Angel visade direkt att hon var tävlingssugen och stod för en bra avslutning efter en fin resa. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare. Hon gynnas om det blir bra tempo på loppet, då avslutnignen är hennes vassaste vapen.

Nämner även 9 Hall Of Am som kommer med bra form. För två starter sedan vann hon på bra sätt och i den senaste starten avslutade hon vasst ifrån kön. Från bricka nio kommer Hall Of Am sitta bra på det i ett andraspår direkt och väl där få en gynnsam smygresa.

Min Vinnare: 8 Hoboken Am
Spets efter 500m: 8 Hoboken Am
Skrällen: 9 Hall Of Am
Ranking: A 8 B 4,9,10,6,5 C 3,1,2,7

Gs75-4 1640m auto
5 It Ain´t Me stod för en mersmakande insats i den senaste starten. Lucka kom sen från rygg på ledaren och man hann aldrig riktigt växla upp i full fart, men man passerade mållinjen med sträckta linor som två. Hon är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Skulle sen kusken Mikael J Andersson få fuska bort lite under loppet är man ett givet segerbud.

6 Quatro Roc gör ikväll en spännande comeback. Detta är en individ som har bra kapacitet för klassen och där rapporterna från stallet är positiva inför dagens start. Quatro Roc har vässats i banjobb och är en faktor i spetskörningen inledningsvis. Till dagens start lättas man även i balansen och ska tävla barfota bak idag. Har tre segrar på sex försök med Ulf Eriksson i vagnen.

4 Mr Kindic spurtade godkänt från kön i den senaste starten. Detta är en fyraåring som gynnas om det blir högt tempo då han besitter en vass slutspurt.

2 Hanita Fayline kommer med bra form. I den senaste starten gjorde man det bra på en fin tid. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna få ett bra lopp. Tänkbar till låg procent.

Min Vinnare: 5 It Ain´t Me
Spets efter 500m: 5 It Ain´t Me
Skrällen: 4 Mr Kindic / 2 Hanita Fayline
Ranking: A 5,6 B 4,2,11,3,9,7 C 10,8,12,1

Gs75-5 2140m volt
4 Beware Kronos har visat prov på bra kunnande och har en spännande uppgift framför sig idag. Från bricka ett på tillägg gäller det att rutinerade kusken Ulf Ohlsson prickar starten bra, lyckas han med det kommer denna fyraåringen få ett bra lopp. Det är anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Beware Kronos har dessutom en formkurva som pekar uppåt och kanske är det idag som en efterlängtad seger ska inkasseras?

12 Manstones Two U stod för en ruskig prestation senast. Han hade alldeles för långt fram med halvvarvet till mål efter att haft en del trafikproblem tidigare under loppet. Man Manstones Two U avslutade blixtrande via 09,3 sista 600m och lyckades knipa segern. Givetvis har hon fått ett tufft utgångsläge idag men med en liknande långspurt den här gången blir hon återigen svårt för övriga att stå emot till slut. Streckas.

1 Ulla Palema gjorde comeback i den senaste starten men blev lite för ivrig när luckan kom in på upploppet och det blev galopp sista biten. Men nu har man fått ett lopp i kroppen vilket borde gjort gått för formkurvan. Dessutom blir det första gången med Björn Goop i vagnen vilket är spännande. Intressant idag till låg procent.

Min Vinnare: 4 Beware Kronos
Spets efter 500m: 1 Ulla Palema
Skrällen: 1 Ulla Palema
Ranking: A 4,12 B 1,7,5,9,2,8 C 11,10,6,3

Gs75-6 2140m auto
5 Islay Mist Sisu är en spännande treåring som bland annat tog hem tog hem Uppfödningslöpningen under förra säsongen. Hon har inlett året lovande med två segrar och en andraplats. I den senaste starten fick hon ge sig emot Lacille Boko sista biten. Inför den starten hade man haft ett uppehåll på fyra veckor vilket gör att man med det loppet i kroppen nu förväntas vara ytterligare något förbättrad. Islay Mist Sisu är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet, därifrån blir hon sen svårslagen. Förstahäst.

3 Aranka Face är en tuffing som bara blir bättre och bättre för varje start. Hon har visat härlig styrka och inställning vid sina segrar på slutte. Hon kommer till dagens start med tre raka segrar på kontot. Hon visade även senast att hon kan öppna bra från start och kommer från ett bra utgångsläge kunna utmana favoriten om ledningen. Med Örjan Kihlström i vagnen som känner hästen väl är känslan att man kommer utmana om segern på nytt. 19% på strecken känns intressant.

Nämner även 1 Cintra som även hon kan öppna öppna snabbt från start och är under fin utveckling. Hon har visat att hon tål att gå i ledning och även att göra en hel del grovjobb på egen hand. Men Cintra kan även avsluta vasst med ett rygglopp. Så frågan är vilken taktik Robert Bergh väljer idag. Kommer kosta en hel del för att hålla upp ledningen.

Min Vinnare: 5 Islay Mist Sisu
Spets efter 500m: 5 Islay Mist Sisu / 3 Aranka Face
Drag: 3 Aranka Face
Ranking: A 5,3,1 B 4,12,8,7,6,9 C 10,2,11

Gs75-7 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 1 Global Agreement. Detta är en individ som är härdad på V75 och som stått för flera fina prestationer under fjolåret. Jag minns väl senaste segern på Gävle när han lämnade sina konkurrenter från ledningen och klockan stannade på 1.08 sista 800m. Senast var det årsdebut och vid den prestationen var Global Agreement nedsatt av en halsinfektion, vilket förklarar den sämre prestationer. Men nu rapporteras han träna på bra hemma på gården och stallet tror på en bra prestation. Han är kvick iväg från start och har tagit samtliga sex segrar i karriären från ledningen. Idag är det även anmält amerikansk vagn vilket är spännande. Från ledningen tror jag man blir svårslagen och jag tar ställning och spikar i den avslutande avdelningen på Gs75 spelet.

Motbud
3 Apocalypto kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, han fick gå i tredjespår i 400 meter innan han kom ner som första häst i andraspår. Därifrån mosade han sen ledaren och gick undan till enkel seger på imponerade sätt. Idag är det något tuffare emot men från ett bra utgångsläge och med formen på topp är en ny bra prestation att vänta. Streckas vid gardering.

10 Zante Grif är också värd att nämna. I den senaste starten gjorde hon det bra och avslutade 08,5 sista 800m vilket räckte för att sätta nosen först över mållinjen på V75. Men hon diskades för trängning vilket blev en omdiskuterad historie i efterhand. Formen är bättre än vad resultatraden säger och detta är en tjej som kan avsluta ruskigt vasst med rätta resan. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Global Agreement
Spets efter 500m: 1 Global Agreement
Drag: 3 Aranka Face
Ranking: A 5,3,1 B 4,12,8,7,6,9 C 10,2,11

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto