GS75 Tips Bollnäs 4/7

Publicerad på 4 Jul 2021 - 02:33

DrTrav

DrTrav

4 Jul 2021 - 02:33

GS75 på Söndag från Bollnäs och jag spelar med två spikar i omgången. 8 Tangen Bork i den fjärde avdelningen och 2 Tinder Lars i den avslutande och sjunde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

Gs75 Bollnäs 4/7
GS75-1 1,5,6
GS75-2 1,5,9
GS75-3 1,2,3,4,10
GS75-4 8 Tangen Bork
GS75-5 2,3,7,10
GS75-6 2,4,5,6
GS75-7 2 Tinder Lars

720 rader x 1 kr = 720kr

Dagens Dubbel Bollnäs 4/7
DD-1 2,4,5,6
DD-2 2 Tinder Lars

4 rad x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Gs75-1 1640m auto
1 Adam Orden började tävla ganska sent som fyraåring och har bara hunnit med åtta starter i livet. Hann vann senast från ledningen under elitloppshelgen på en bra tid. Tränaren Timo Nurmos som i dagens lopp står sig väldigt bra jämfört med sitt motstånd. Men det finns frågetecken för utgångsläget. Adam Orden lär behöva öppna bättre än han visat tidigare för att kunna utmana om att hålla upp ledningen. Han är dock inte beroende av spets för att kunna vinna, men skulle man bli av med ledningen från start krävs det att kusken Mika Forss hittar ut.

6 Nomo är under fin utveckling och kommer mer och mer nu på slutet efter sin flytt till tränaren Nicklas Westerholm. Nomo har haft en förmåga att prestera aningen ojämnt, men sett till kunnande duger han idag. Körs nu av Rikard N Skoglund för första gången vilket är intressant.

5 Arabesque är V75 härdad och trivs över den korta distansen. Men ikväll är det första starten efter lång skadefrånvaro vilket såklart gör formen svårbedömd. Men är man väl förberedd inför dagens start kan han vara med där framme.

Min Vinnare: 1 Adam Orden
Spets efter 500m: 5 Arabesque
Skrällen: 5 Arabesque / 6 Nomo
Ranking: A 11 B 6,5,10,7,4,3 C 2,9,12,8,11

Gs75-2 2140m volt
1 Dunungen är en spännande individ och ser ut som ytterligare en kulltopp från Jan-Olov Perssons stall. Detta fina sto som är efter Smedheim Solan visade prov på fin inställning i den senaste starten när hon mötte Öystein Tjomslands Tangen Ove och fick se sig på linjen efter att avslutat 23,5 sista 800m. I detta lopp när hon står ensam på start kommer hon leda loppet länge och får hon och kusken Örjan Kihlström dessutom fuska bort lite blir ekipaget svårslaget.

9 Alfa Lina har sprungit in över 1,4 miljoner som tre- och fyraåring. Det enda som saknas för Lars-Erik Karlssons stjärna är en seger i ett större lopp. I norska stoderbyt förra året höll hon bra från ledningen men fick tillslut ge sig mot en bättre häst. Meritmässigt står hon för en egen klass idag, men med 60 meters tillägg utan lopp i kroppen blir inte uppgiften enkel.

5 Pålly Tulla tävlar eventuellt barfota runt om för första gången idag vilket känns intressant. Hon är bättre än vad hon presterade i den senaste starten och skulle hon studsa tillbaka direkt här och prestera på topp är hon en rolig skräll att betala för.

Min Vinnare: 1 Dunungen
Spets efter 500m: 1 Dunungen
Skrällen: 9 Alfa Lina
Ranking: A 1 B 9,5,2,7,10,6 C 8,3,4

Gs75-3 2140m volt
1 Castle Racha är mitt förstastreck i ett öppet lopp på förhand. Detta är en individ som stått för flera starka prestationer mot bra hästar på slutet. Han har bland annat varit ute i lopp som vunnits av Incase Of Fire och Mustang Racer som båda kvalade in till E3-finalen. Han kan öppna okej i voltstart och även om det kanske inte räcker till att hålla upp ledningen så bör han kunna hitta ut i en vettig position ändå. Han tål att göra en del jobb på egen hand och med minsta klaff under vägen kan första segern komma idag.

10 Wilda Knight höll starkt utanpå White Walker i den senaste starten och för två starter sedan galopperade hon med segerchans in på upploppet. Till endast 12% är hon ett givet streck på min kupong.

4 Secret Celebration Slutade oplacerad senast men sprang ett snabbt slutvarv och möter lite enklare motstånd idag. Det är dessutom anmält barfota runt om vilket är spännande. Ska inte nonchaleras idag.

3 Blue Jay besitter bra kunnande och talang men samtidigt är hon knepig och inte helt att lita på. I den senaste starten visade hon både fart och form efter sin galopp dryga varvet kvar till mål. Är hon felfri idag finns det läge på ledningen och då blir hon att räkna med.

Min Vinnare: 1 Castle Racha
Spets efter 500m: 3 Blue Jay
Skrällen: 4 Secret Celebration / 10 Wilda Knight
Ranking: A 1,10,4 B 3,2,9,8,6 C 7,5

Gs75-4 1640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 8 Tangen Bork. Detta är vinnaren av Norskt Travkriterium förra året och till årets säsong verkar Tangen Bork tagit ytterligare steg i sin utveckling. För två starter sedan kördes han till ledningen med varvet kvar till mål och joggade sen ifrån konkurrenterna via 23,0 sista 1000m. I den senaste starten kördes han till ledningen från samma läge som nu och avslutade sista 800m via 21,7. Idag möter han ungefär samma motstånd och mycket talar för att vi kommer få se en repris av den senaste starten. Spik.

Motbud
5 Langlands Hövding är lovande fyraåring som om han fortsätter utvecklas kommer kunna bli bra framöver. Han har dock inte samma rutin som min spik och några andra vilket kommer fälla avgörande för honom i dagens lopp. Men han vann årsdebuten senast och bör vara ytterligare förbättrad till dagens start.

6 Oppgårdsdrängen gjorde det bra i rygg på ledaren och min spik Tangen Bork i den senaste starten Han var visserligen chanslös att kunna utmana om segern men prestationen i sig var bra. Skulle Tangen Bork komma bort på något sätt ska han ha vettig chans att utmana där bakom.

Min Vinnare: 8 Tangen Bork
Spets efter 500m: 8 Tangen Bork
Skrällen: 5 Langlands Hövding
Ranking: A 8 B 5,6,1,2,7 C 4,3,9

Gs75-5 2140m auto
2 Matadoren Eme gjorde det bra i den senaste starten efter att fått vandra utvändigt om ledaren i tufft tempo. Han hade av förståeliga skäl inget att svar med mot den smygkörda vinnare, men prestationen var bra. Idag ska han tävla barfota runt om för första gången hon tränaren Tomas Petterssons vilket känns intressant. Matadoren Eme har tagit fyra segrar på fem försök från ledningen. Från ett bra utgångsläge kommer man ladda iväg vad som går för att nå dit igen.

10 Pane Vino är nära formtoppen, han har gjort tre starter i år och för två starter sedan följde han med bra i ett V75-lopp men fick chansen för sent. I den senaste starten gick han ett starkt slutvarv under sadel och nu när man går tillbaka till sulky kan det få hästen att tända till lite extra. Givet streck på systemet.

Nämner även 3 Aperfectdream som blev generad till galopp senast. För två starter sedan stod han för en rykande avslutning och skulle han få spara speeden idag igen kommer han fälla många över upploppet. Pass upp.

Min Vinnare: 2 Matadoren Eme
Spets efter 500m: 2 Matadoren Eme
Skrällen: 10 Pane Vino
Ranking: A 2,10,3 B 7,6,9,1 C 4,5,8

Gs75-6 2140m auto
6 Queen Ratzeputz har gjort tre starter i år och närmar sig toppformen. I den senaste starten var hon med i ett överpaceat lopp, men hon fullföljde loppet starkt och gick i mål på bra tid. För två starter sedan vann hon ett billigare lopp på bra sätt dödens sista varvet. Hon tål att göra en hel del jobb själv i loppen och en formkurva som pekar uppåt räknar jag med att kusken Claes Sjöström tidigt drar i högertömmen. Förstahäst.

4 Livenletdiefor’em har visat sig besitta högt kunnande men är också aningen ojämn i sina prestationer. I den senaste starten gjorde hon det bra och efter att gjort jobbet i tredjespår sista 650m kunde hon vinna säkert via 1.12 sista 700m. För två starter sedan öppnade hon bra från bricka fem och hon bör kunna vara med och slåss om ledningen även i dag. Från tät blir hon sen svår att brotta ner för övriga.

Nämner även 5 Xanthis Fantasy som har visat fin form på slutet. I den senaste starten höll hon starkt efter tungt slutvarv. Tränaren Fredrik Wallin meddelar att hon nu fått vassare träning med sikte på Stochampionatskval efter dagens start. Hon känns väldigt fin hemma i tärningen men Fredrik varnar samtidigt för att den tuffa träningen kan göra henne något seg i dagens start. Men Jag vågar ändå inte plocka bort henne på mitt system. Sträckas.

Min Vinnare: 6 Queen Ratzeputz
Spets efter 500m: 6 Queen Ratzeputz / 4 Livenletdiefor’em
Skrällen: 5 Xanthis Fantasy
Ranking: A 6 B 4,5,2,1,9,10 C 8,11,3,7

Gs75-7 1640m auto
Vi avslutar omgången med dagens andra spik, 2 Tinder Lars. I den senaste starten stod han för en bra långsida och kunde överta ledningen med 600m kvar och gick sen lätt undan till seger. Möter något tuffare idag men samtidigt besitter detta sto hög kapacitet och har fått ett perfekt utgångsläge. Tinder Lars har fem segrar på sex försök över distansen och jag väljer att ta ställning i detta kortlopp. Spik.

Motbud
6 Sölvsveds Atlas kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, då vann hann säkert från ledningen. Sölvsveds Atlas har nu blivit nio år och har vid flera tillfällen visat att han är kvick iväg från start. Lyckas han köra sig till ledningen är han främst motbudet till min spik. I ledningen har han tagit fem segrar på sju försök. Det är anmält barfota runt om vilket är spännande.

Nämner även 12 Månbest A.M som avslutade bra i den senaste starten men hade för långt fram den gången. Idag är han anmäld barfota runt om för första gången vilket är intressant. Utgångsläget kunde varit bättre, men för den som garderar loppet ska han inte nonchaleras.

Min Vinnare: 2 Tinder Lars
Spets efter 500m: 6 Sölvsveds Atlas
Skrällen: 12 Månbest A.M
Ranking: A 2 B 6,12,9,10,8,5,1,4 C 3,7,11

Lycka till med spelet

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto