GS75 Tips Eskilstuna 14/3

Publicerad på 13 Mar 2021 - 23:29

DrTrav

DrTrav

13 Mar 2021 - 23:29

Söndagens GS75-tävlingar hämtar vi från Eskilstuna. Dessutom kryddas omgången av en jackpott på 3,6 miljoner. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag går ut hårt den här omgången och väljer att spika i de två första avdelningarna. 2 Remarkable Feet i den första avdelningen och 6 Yankee Dee i den andra avdelningen.

GS75 Tips Eskilstuna Söndag 14/3
V75-1 2 Remarkable Feet.
V75-2 6 Yankee Dee
V75-3 2,6,8,11,12
V75-4 3,6
V75-5 1,2,4,5,9,11,12
V75-6 4,8,10
V75-7 1,2,8

630 rader x 1 = 630 kr

DD Tips Eskilstuna Söndag 14/3
DD1: 4 Moncler Bo
DD2: 1,2,8

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m auto
Vi går ut hårt och spikar direkt i första avdelning, 2 Remarkable Feet. Han har fått starta på ett tag nu och har gjort det bra vid flera starter i silverdivisionen på slutet. I den senaste starten vann man på V75 med ett rejält slutvarv. Klockan stod på 08,5 tempo när man svepte fältet mellan 700m och 400m kvar till mål. Man gick sedan undan till en fin seger via 10,6 sista 700m. Med formen på topp och ett perfekt utgångsläge är man min tidiga ledare av loppet och därifrån är man sen hästen att slå. Spik.

Motbud
6 Spickleback Face har nu fått ett lopp i kroppen efter man varit på utlandsvistelse i Frankrike. I den senaste starten gick man på ute i spåren med över varvet kvar till mål och travade sista 1300m på 11,6, men stumnade över upploppet. Nu har man fått en genomkörare i kroppen och formen lär vara framflyttad en del till idag. Täta starter nu, det ser jag som ett plus och är främsta utmanare till min spik.

Nämner även 3 Ural och 5 Urban Kronos som båda har kunnande för att vara med där framme. Men båda gör comeback efter uppehåll och saknar den riktiga formtoppen. Tror de får svårt att rå på min spik här men båda ska med på ett system om man garderar.

Min Vinnare: 2 Remarkable Feet.
Spets efter 500m: 2 Remarkable Feet.
Skrällen: 6 Spickleback Face
Ranking: A 2 B 6,3,5 C 1,4,7

GS75-2 1640m auto
Spik blir det även här, då 6 Yankee Dee har hög segerchans. Detta är en femåring som på sina fyra starter i karriären vunnit tre och galopperat i en. Det har nu även blivit två raka segrar sedan gjorde comeback efter ett skadeuppehåll. Tränare och kusk Kenneth Haugstad är 100% sedan han tog över träningen. Båda segrarna har tagits med krafter kvar och näst senast visade han även att han kan öppna bra bakom startbilen. Yankee Dee har visat bra inställning både från start och i lopp, även en fin styrka besitter hästen. Han är min tidiga ledare av loppet och från den positionen är man hästen att slå för övriga. Spik.

Motbud
8 Giselle har fått ett dåligt utgångsläge och behöver endel tur härifrån. Men detta är ett femårigt sto som hittat formen på slutet. Två segrar på de tre senaste starterna och i den senaste starten vann man enkelt från ledningen. Kommer min spik bort i loppet är detta ett tidigt segerbud.

Nämner även 5 Betulla C.R. & 9 Lancelot Laday, den förstnämnda har ännu inte vunnit lopp, men visade fin form senast och är kvick iväg från start och kan få ett bra lopp i rygg på min spik Yankee Dee. 9 Lancelot Laday såg rapp ut i sin avslutning vid segern från ledningen senast och räknas tidigt bakom Yankee Dee.

Min Vinnare: 6 Yankee Dee
Spets efter 500m: 6 Yankee Dee
Skrällen: 8 Giselle
Ranking: A 6 B 8,5,9,1,7,4,3 C 2,11,10

GS75-3 1640m auto Monté
8 Allez Allez har visat att man är en bra Monté häst, med flera bra insatser på kontot. Dessutom tränas sexåringen av för dagen formtränaren Jörgen Westholm. Ikväll är det årsdebut, men man har väntat på att barfota förbudet skulle gå över och nu är det dags. Barfota runt om och jag är inne på att hästen är väl iordning direkt. Förstahäst.

11 The Big Bang avslutade förra året på bästa sätt och visade i comebacken att utvecklingskurvan pekar fortsatt åt rätt håll. Med två raka segrar på kontot och nu dessutom med lopp i kroppen bör en pånytt bra prestation vänta. Tidigt streck för mig.

6 Lotusathena gör en intressant debut i Monté. Lotusathena är en häst som visat hög toppar och förhoppningen är nu att man hitta nya växlar i en ny disciplin. Man kan öppna kvickt och har visat bra kapacitet för klassen. Med duktiga Jonathan Carre i sadeln ska man räknas in i segerstriden direkt.

12 Mogas Cassandra är skrällen i loppet. Man har startat i Monté sex gånger tidigare och bara fungerat i två av dessa, men båda gångerna har man vunnit överlägset med norska huvudlaget oryckt. Hon har alltid visat stora fartresurser och felfri kan hon mycket väl vinna igen. Skräll.

Min Vinnare: 8 Allez Allez
Spets efter 500m: 6 Lotusathena
Skrällen: 12 Mogas Cassandra
Ranking: A 8,11,6 B 12,2,9,10,7,3,5 C 4,1

GS75-4 2140m auto
3 Sidney Celeber blev allt bättre ju längre fjolårssäsongen gick och han avslutade året på bästa sätt med att sätta nosen först över mållinjen i ett lopp med 200 000 kr i förstapris. Idag är det årsdebut och givetvis formen lite osäker, men i dagens lilla fältet blir han att räkna med direkt. Förstahäst på kapacitet.

Dubblar systemet med 6 Mr Mah Can som såg väldigt formstark ut både i både värmning och i loppet senast, man vann enkelt från ledningen. Då var det årsdebut. Nu med täta starter och lopp i kroppen bör Mr Mah Can vara framflyttad en hel del formmässigt. Mr Mah Can har visat hög kapacitet och är även kvick iväg från start. Man är min tidiga ledare av loppet och därifrån blir han svårfångad.

Vill man ha fler streck på kupongen är 1 Jacoby Keeper tidig. Han har tidigare tävlat i mot enklare motstånd men har gjort det bra. Detta är en hästen under kraftig utveckling och kan mycket väl duga även här.

Min Vinnare: 3 Sidney Celeber
Spets efter 500m: 6 Mr Mah Can
Skrällen:
Ranking: A 3,6 B 1,2,5,4

GS75-5 2140m volt
11 Final Whistle har startat året lovande med en seger och en andraplats på sina två starter. I den senaste starten fick man en fin resa i andra utvändigt i ett liknande lopp och kunde vänta med attacken till sista sväng och avgjorde enkelt via 14,2 sista 800m. Idag har fyraåringen ett spännande utgångsläge, han har tidigare klivit iväg rätt hyggligt i volten och träffar kusk och tränare Mattias Djuse rätt från springspåret kan det leda hela vägen till ledningen. Hästen att slå för övriga. Förstahäst.

2 Moonlight Zon är ett fyraårigt sto som haft en brokig start på sin tävlingskarriär, han inledde karriären lovande med seger i första starten och man var hårt spelad. Men därefter har det blivit tre starter och samtliga har slutat med galopp. Nu gör man comeback efter ett längre tävlingsuppehåll och har man fått ordning på travet hos Moonlight Zon så finns kapacitet att vara med och göra upp om segern direkt. Står perfekt inne i loppet med 20m försprång på de betrodda.

9 Don´t Be Cruel har visat fina fartresurser men har även galopperat i hälften av sina starter. Idag har man fått ett snävt startspår i volten, men man har visat tidigare att man klarar av det. kommer man iväg okej från start kan man till och med blanda sig i vem som får överta ledningen i ett andraskede. Kan det vara dags för första segern idag? Streckas.

Min Vinnare: 11 Final Whistle
Spets efter 500m: 9 Don´t Be Cruel / 11 Final Whistle
Skrällen: 9 Don´t Be Cruel
Ranking: A 11,2 B 9,5,12,4,110,6,8,3,7

GS75-6 2640m auto
4 Moncler Bo håller bra form för dagen, i den senaste starten gjorde man debut över lång distans och var bra som tvåa från dödens. Nu är det återigen lång distans som gäller. Man har fått ett bra utgångsläge och öppnar okej första biten. Jag är inne på att man kör sig till ledningen här efter en bit, från ledningen har man sen fyra segrar på fem starter som facit. Moncler Bo är stark och rejäl och ska ses med bra segerchans. Förstahäst.

8 Monark Amok ä en tioåring som besitter hög kapacitet men är något ojämn. Man var mycket bra vid segern för två starter sedan. Han har tidigare trivts bra på hemmaplanen Eskilstuna. Kommer man bara till från bricka åtta idag så besitter Monark Amok kunnande för att vara med och göra upp om segern.

Betalar även för 10 Xanthis Daiquiri som stod för en bra avslutning senast i samma lopp som Moncler Bo var tvåa i. Xanthis Daiquiri har tänt till sedan han kom till tränaren Fredrik B Larsson och detta är en sexåring som trivs över den längre distansen. Gynnas om det blir tempo på loppet och ska till dagens start även lättas i balansen.

Min Vinnare: 4 Moncler Bo
Spets efter 500m: 4 Moncler Bo
Skrällen: 10 Xanthis Daiquiri
Ranking: A 4 B 8,10,12,6,2,3 C 11,1,9,7,5

GS75-7 2640m volt
2 Artful Deimos kommer med fin form till dagens start. För två starter sedan vann man på V75 efter en vass avslutning, 10,6 sista 800m stannade klockan på. I den senaste starten stod man för en bra upphämtning efter galopp. Idag har man fått ett fint utgångsläge och det finns flera olika taktiker kusken kan välja på. Den befintliga formkurvan gör att han blir min förstahäst i loppet.

1 Gilmore Trot är en intressant fyraåring som idag gör årsdebut och det är även första starten för sin nye tränare Sandra Luomala. Gilmore Trot avslutade fjolåret med att sluta sexa i finalen av Breeders' Crown och detta är en häst man siktar mot de större årgångsloppen under året. Han har hållit upp innerspåret i volt tidigare och träffar bara rutinerade kusken Jorma Kontio hyfsat från start ska det vara goda chanser att man sitter i ledningen igen. På ren kapacitet räknas man tidigt här, även om det troligtvis saknas en del formmässigt.

8 Got To Dash är den som bevisat högst kapacitet i fältet och ska i detta lilla fällt ses som en av de som kan vinna loppet. Den längre distansen är ett minus men jag är inne på att detta kan bli ett lopp där tempot blir lågt under en bit och att den långa distansen då inte har lika utslagsgivande effekt och till dagens start ska man lättas i balansen. Jag vågar inte lämna denna sexåringen utanför systemet här.

Min Vinnare: 2 Artful Deimos
Spets efter 500m: 1 Gilmore Trot
Skrällen:
Ranking: A 2,1,8 B 3,7,6,4,5

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto