GS75 Tips Halmstad 28/2

Publicerad på 28 Feb 2021 - 00:57

DrTrav

DrTrav

28 Feb 2021 - 00:57

Söndagens GS75-tävlingar arrangeras av Halmstadtravet. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 6 La Paradeta i första avdelningen och 4 Beethoven i den sjunde och avslutande avdelningen.

GS75 Tips Halmstad Söndag 28/2
V75-1 6 La Paradeta
V75-2 1,3,5,6,9
V75-3 4,6
V75-4 3,5
V75-5 3,4,5,6,7,8,9,10,11
V75-6 3,5,7
V75-7 4 Beethoven

540 rader x 1,00 = 540 kr

DD Tips Halmstad Söndag 28/2
DD1: 3,5,7
DD2: 4 Beethoven

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 1640m auto
Jag går ut hårt i omgången och ska göra ett försök att koppla greppet om omgången genom att spika 6 La Paradeta. Denna sexåring var väldigt bra i den senaste starten när hon vann på V75 i Eskilstuna. Gången före vann man också på ett bra sätt. Nu har man två raka segrar i bagaget och med en form som är på topp. Motståndet är inte bättre än i den senaste starten och jag tror på ny bra segerchans ikväll även om man inte kommer till ledningen. La Paradeta går även bra bakifrån. Jag tar ställning.

Motbud
3 Artemide Zack har varit ute i försök till Diamantstoet i de två senaste starterna och gjort det bra från andra respektive tredje ytter. För två starter sedan räckte inte riktigt spurten till och man kunde inte nå spiken La Paradeta. Artemide Zack är kvick iväg från start och är den troliga ledaren i min bok även om det är flera andra konkurrenter som också kan kliva iväg. Givet streck vid gardering.

5 Happy Celebration kommer från stall Peter Untersteiner som har en stallform som är i stigande. Detta är ett kapabelt sto som nu fått lopp i kroppen och kommer vara med långt framme. I ett litet fält kommer man kunna få en bra position. Ska streckas om man vill sitta säkert i loppet.

Min Vinnare: 6 La Paradeta
Spets efter 500m: 3 Artemide Zack / 6 La Paradeta.
Skrällen:
Ranking: A 6 B 3,5,4,1,7 C 2,8

GS75-2 2140m volt
3 Yuvaraj gjorde årsdebut i den senaste starten, och han visade direkt att det inte behövdes något lopp i kroppen utan vann direkt från ledningen på bra sätt. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare till dagens start. Han är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet om han tar sig iväg från start. Det är just det där OM, då Yuvaraj har sett lite strulig ut i volten när man ska vända upp. Förstahäst i loppet, men jag väljer att gardera när det finns vissa orosmoment i starten.

1 Vulnerable Face trivdes inte alls på underlaget i sin årsdebut senast. Men med genomköraren i kroppen bör ändå formen knuffas framåt endel. Detta är en rejäl travare som fortfarande ser ut att vara lite flegmatisk under loppen, men när han får upp farten kan ha flytta på sig snabbt. Spår ett är lite ovisst, det kan både bli väldigt bra men kan också vara en fälla ikväll. Löser det sig från innerspåret är man med och gör upp om segern ikväll.

Skrällen är 5 T.J. En sexåring som besitter bra fart som nu fått ett lopp i kroppen och bör gått framåt en hel del formmässigt till dagens start. Hittar man en bra position från start och kan smyga med kommer man fälla många över upploppet. Sträckas till 6%.

Min Vinnare: 3 Yuvaraj
Spets efter 500m: 1 Vulnerable Face / 3 Yuvaraj
Skrällen: 5 T.J.
Ranking: A 3,1 B 5,6,9,2,4,8 C 11,10,7,12

GS75-3 2140m auto Monté
Kommer låsa detta monté lopp på två hästar, även om jag gärna plockat med några till.
4 Au Revoire Font är just nu stor favorit och man är den häst i fältet med högst kapacitet och den som visat bäst form på slutet. I den senaste starten vann på överlägset vis när man blåste ner samtliga via en attack sista halvvarvet. Idag står man lite hårt inne i loppet, men intrycket och formen man visade i senaste starten gör att man är berättigad favorit och förstahäst. Men att man ska vara streckad på 65% som man är just nu gör att man är lite väl stor favorit.

Låser loppet med 6 Dynamite Light som kommer från en sämre prestation för sulky där han tappade mycket sista biten trots en perfekt resa. Från stallet förklarar man den prestationen med att det blev för täta starter samtidigt som banan var opassande den dagen. Nu har man fått vila och ta igen sig lite och en bättre prestation är att vänta. Dynamite Light trivs i disciplinen monté och har tre segrar på åtta starter och aldrig varit sämre än trea. Han står bra inne i loppet och ska ses med bra segerchans.

Söker man ha ytterligare streck på sin kupong vill jag nämna 2 M.T.Nordic Spirit, som har fått ett intressant utgångsläge. Samt 7 Major Tom som är en kapabel tioåring som ikväll gör comeback efter över ett halvårs tävlings frånvaro.

Min Vinnare: 4 Au Revoire Font
Spets efter 500m:
Skrällen: 6 Dynamite Light
Ranking: A 4,6 B 2,7,5,9,8 C 1,3

GS75-4 2140m auto
3 Cash Valley har verkligen hittat rätt på slutet och kommer till dagens start med tre raka segrar i bagaget. De två första segrarna i staket bygget kom efter att man fått bestämma i ledningen men i den senaste starten fick man vinna på ett annat sätt, då anföll man bakifrån och avslutade sista 800m på 12,5. Segern blev lika enkel som de två tidigare och intrycket vara mersmakande. Från ett bra utgångsläge är man min tidiga ledare av loppet, även om det finns startsnabba konkurrenter som säkert vill blanda sig i spets körningen initialt. Kostar inte öppningen för mycket blir man svårslagen. Förstahäst.

Betalar även för 5 Taxi Out som äntligen efter 41 raka starter utan seger äntligen sätta nosen först näst senast. Detta efter att gått i ledningen större delen av loppet i ett klass I-försök på V75. I den senaste starten var man ute i en V75-final och gjorde det klart godkänt från rygg ledaren. Idag är det enklare emot och skulle man kunna ta sig förbi vår tipsetta från start är Taxi Out hästen att slå i ledningen. Men kan Taxi Out kan även vinna med rygglopp.

Min Vinnare: 3 Cash Valley
Spets efter 500m: 3 Cash Valley / 5 Taxi Out
Skrällen:
Ranking: A 3,5 B 6,7,2 C 1,4

GS75-5 1640m auto
I detta stolopp över kort distans kommer jag gå för skräck och plocka med så många hästar plånboken tål. Hela nio hästar.

6 Blondie Wind tränas av skickliga Carl-Otto Göransson, ikväll gör man en spännande comeback efter paus och känslan är att distansen är en fördel. Med Adrian Kolgjini i vagnen får de ses som förstahäst i ett öppet lopp där jag garderar brett.

5 Global Be Happy gjorde det bra i den senaste starten när man fick göra jobbet ute i spåren. Hon kan öppna kvickt och kommer få en bra position, kan nå hela vägen till ledningen. Från ledningen är man hästen att slå för övriga, detta är fortfarande en orutinerad fyraåring och ingen jag vågar gå hårt på även om man är ett givet streck.

3 Luna Piena var ute på V75 senast och fullföljde bra bakom hästar i skymundan. Detta är en sjuåring som kan öppna kvickt, och kan blanda sig i spetskörningen över denna korta distansen. Idag är det första gången med Kevin Oscarsson i vagnen, och till endast streckad på 4% i skrivande stund är man en given skräll i loppet att betala för.

Vill även nämna 11 Stepping Spacegirl ska man inte ska nonchaleras trots det tuffa utgångsläget. Blir det en snabb öppning finns möjligheten att man kan slå av samtliga på speed över upploppet.

7 Morell är van att möta tuffare motstånd och idag gör man en intressant comeback. Det är även första starten för sin nya tränare Peter Untersteiner. Har träningsperioden fallit väl ut kommer man vara med och göra upp om segern här.

Min Vinnare: 6 Blondie Wind
Spets efter 500m: 3 Luna Piena / 5 Global Be Happy
Skrällen: 11 Stepping Spacegirl
Ranking: A 6,5,3,11 B 7,1,9,8,10,4 C 2,12

GS75-6 2140m auto
7 Payet D.E var ute på Mantorps tung sprungna bana i den senaste starten, gjorde det bra med en vass avslutning och gick i mål som trea. Payet D.E trivs när han får spara speeden tillslut, och detta är en sexåring som är kvick bakom bilen. Laddar kusk och tränare Hanna Lähdekorpi iväg från start finns det även på kartan att man kommer hela vägen till ledningen. Oavsett ledning eller inte är man ett givet segerbud i loppet.

3 Inertial var inte som bäst i den senaste starten, men nu har man fått återhämta sig lite och är redo för start igen. Man är kvick från start men frågan om man vill köra i ledningen direkt med tanke på prestationen i den senaste starten? Detta är nämligen ytterligare en häst som är väldigt vass när han får spara speeden. Rygg ledaren och lucka in på upploppet? Streckas på systemet.

Betalar även för 5 Infinitus som imponerade i den senaste starten när man plockade ner ledaren från positionen utvändigt. För två starter sedan satt man fast med sparade krafter. Denna sjuåring kommer till start med fin form och ska räknas in i segerstriden.

Min Vinnare: 7 Payet D.E
Spets efter 500m: 3 Inertial / 7 Payet D.E
Skrällen:
Ranking: A 7,3,5 B 2,1,9,8 C 4,6

GS75-7 2640m auto
Vi avslutar GS75 spelet med att spika 4 Beethoven. I den senaste starten fick man ett perfekt lopp i rygg på ledaren och när väl kusken Carl Johan Jepson gick ut till attack och drog norska huvudlaget på upploppet så svarade hästen bra och avgjorde säkert. Intrycket var mersmakande, och Beethoven passerade mållinjen med bra spänst. Han är kvick från start och är den tidiga ledaren av loppet i min bok. Motståndet är inte tuffare än senast och med loppet i kroppen bör formen vara framflyttad. Spik för mig.

Motbud
6 Ready Trophy är en stark och tuff femåring, det visade man inte minst vid sin seger på V75 under nyårsafton. Sedan dess har man inte startat vilket betyder att det är årsdebut idag. Detta är att man är lite svårbedömd till dagens start och jag väljer att stå över. Men för den som garderar är man ett givet streck trots årsdebuten.

Vill även nämna 10 Mellby Helios som drog på i ledning i comebacken, då var det debut för sin nya tränare Ville Karhulahti och man blev endast slagen av min spik, Beethoven. Nu har man lopp i kroppen men också ett tufft utgångsläge. Given vid gardering.

Min Vinnare: 4 Beethoven
Spets efter 500m: 4 Beethoven
Skrällen:
Ranking: A 7,3,5 B 2,1,9,8 C 4,6

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto