GS75 Tips Lindesberg 23/5

Publicerad på 23 Maj 2021 - 08:32

DrTrav

DrTrav

23 Maj 2021 - 08:32

GS75 på söndag hämtar vi från Lindesberg och jag tycker mig ha hittat två spikar med lämpliga uppgifter i en omgång där det inte var helt enkelt att hitta spikarna. Jag spikar 7 D.Day Zet i GS75-1, samt 3 J.J Stitch i GS75-3 och jag tror att båda spikarna leder från start till mål.
Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 söndag Lindesberg 23/5

GS75-1 7 D.Day Zet
GS75-2 2.5.9
GS75-3 3 J.J Stitch
GS75-4 1.2.7
GS75-5 1.2.3.8
GS75-6 1.2.4.9.10
GS75-7 4.5.6.8.11.15

1080 rader x 1 kr = 1080 kr

Dagens Dubbel Lindesberg 23/5

DD-1 1.2.4.9.10
DD-2 4 Läckra Lisa
5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
7 D.Day Zet kan öppna snabbt från start och när det inte låter speciellt uppåt på de värsta motbuden är risken överhängande att Ulf Ohlsson sitter i spets omgående och att hästarna bakom radar upp sig på innerspåret. Han har varit struken två gånger efter sin senaste start på V75 i februari, men det har inte varit något fel på hästen utan i den tänkta solvallastarten blev hästen alldeles för stressad på grund av en olycka som tidigare har skett på Solvalla och vid den tänkta starten på Bollnäs i april rörde det sig om transportproblem. Det finns en tuff motståndare i 2 Gerben från stall Hans Crebas men det låter inte som att man är speciellt hoppfulla den här gången och då väljer jag att gå ut hårt och spika D.Day Zet.

Motbud
Hans Crebas tyska nyförvärv Gerben kommer vi säkerligen få se mer av inom V75 i framtiden och han gör nu sin fjärde start på svensk mark. Han har vunnit två lopp i lite enklare gäng och var dessutom bra som tvåa inom V75 trots en tuff resa. Hans Crebas låter inte allt för optimistisk inför den här starten och det väljer jag att ta till mig, annars hade det varit en intressant duell.

Letar man skräll är 6 Callum N.O inte så tokig och det är intressanta ändringar till den här starten när han ska utrustas med bike och dessutom testas barfota för andra gången i karriären.

Min Vinnare: 7 D.Day Zet
Spets efter 500m: 7 D.Day Zet
Skrällen: 6 Callum N.O
Rankingen A: 7 B: 2.6.1 C:3.4.5.8

GS75-2 1640m Auto
2 Cena skötte sig senast och såg fin ut när han segrade i ett P21-lopp och på pappret borde det vara en bra chans att leda det här loppet från start till mål. Jag litar dock inte helt och fullt på hästen och de senaste två gångerna han har haft framspår bakom bilen har det slutat med galopp och jag är inte heller helt övertygad om att man lyckas hålla upp ledningen. Det var dessutom stumma bena över mål senast och även om han har gått framåt ytterligare med ett lopp i kroppen kan det bli tufft mot lite hårdare motstånd nu.

5 Alfas Lucky One hängde på bra som femma senast mot ganska bra motstånd över aktuell distans på en för sammanhanget bra tid. Innan dess vann han pliktskyldigt i ett enklare gäng från ledningen och det verkar som att han håller bra form för dagen. Han är snabb från start och skulle han lyckas med att ta sig förbi Goop i starten kan han bli svårslagen från ledningen. Chanstips!

9 Love’Em får också plats på kupongen. Bakspår över kort distans är svårt men det behöver inte vara helt fel i det här fallet eftersom han inte är speciellt startsnabb. Det var ett tag sedan han vann lopp nu, men jag tror att det är en av de bättre hästarna i fältet. Skulle det bli lite körning inledningsvis kan han bli farlig nu i årets tredje start.

Min Vinnare: 5 Alfas Lucky One
Spets efter 500m: 5 Alfas Lucky One/2 Cena
Skrällen: 9 Love’Em
Rankingen A: 5.2.9 B: 6.4.10.1.7 C:3.8.11.12

GS75-3 2140m Auto
3 J.J Stitch blir min andra spik i omgången. Senast var han tillbaka efter 5 månaders uppehåll och vann direkt i årsdebuten från ledningen över lång distans och med det loppet ska han ha gått fram ytterligare. Han ställs mot två riktigt tuffa motståndare men den ena ser ut att bli över från sitt innerspår och den andra har fått ett spår långt ut på vingen och J.J Stitch blev den stora positionsvinnaren.
Hästen är under stark utveckling och ser ut att ha tagit ytterligare ett steg framåt över vintern. Från ledningen borde han bli mycket svårslagen över kort distans och till den här starten sitter Björn Goop upp själv.

Motbud
8 La Verite är även han under utveckling och han har segrat vid tre av karriärens fem starter. Han har dock varit storfavorit vid samtliga tillfällen och som mest varit vinnarspelad till 1,93 ggr pengarna. Nu ökar svårighetsgraden och läget är besvärligt men med tanke på att man är tydliga från stallet att hästen är som bäst när han får springa utan ryggar är det väl ingen större överraskning om Jorma trycker av allt som går från start. Jag tror inte han är snabb nog att ta sig förbi J.J Stitch från start och ska han vinna från dödens får han vara mycket bra.

1 Napoleon Cash är kanske bästa hästen i fältet och han kvalade till kriteriet under fjolåret men har inte startat sedan dess. Han har tränat på bra nere i Frankrike under vintern rapporteras det från stallet och även om det saknas lite form skulle han kunna vinna på ren kapacitet. Han kan dock inte öppna från start och kommer bli över från början, men det är ett litet fält och det är väl ingen omöjlighet att det kan lösa sig under vägen ändå. Med någorlunda vettigt löpningsförlopp utmanar han om segern.

Jag nämner även 7 One For All som inledde karriären på ett bra sätt, men var klart sämre senast. Skulle det bli lite tempo på tillställningen kan han avsluta vasst om han är lika bra som vid segrarna i vintras.

Min Vinnare: 3 J.J Stitch
Spets efter 500m: 3 J.J Stitch
Skrällen: 7 One For All
Rankingen A: 3 B:8.1.7 C: 4.6.2.5

GS75-4 2140m Auto
7 Billions debuterade i regi Goop under fjolåret i ett uttagningslopp till kriteriet där han gjorde det klart bra som fyra bakom hästar som Önas Prince och Manny Muscle.
Stallet känner att han har blivit starkare under vintern och är han väl förberedd kan det vara så enkelt att han bara vinner det här loppet, för jag är rätt övertygad om att det är loppets bästa häst. Nu är det 8 månader sedan den senaste starten och det är ändå lite för svårbedömt i min smak för att jag ska kunna gå på honom rakt ut.

1 Bridge Jumper är snabb från start och från ledningen gör han sina klart bästa lopp och växer ytterligare några klasser. Han har körts i ledningen vid sju tillfällen i karriären och det har slutat med sex segrar. När det finns lite frågetecken för de främsta motbuden måste det såklart vara en vettig uppgift från tätpositionen.

2 Global Wizard har gjort bort sig med fyra raka galopper, vilket känns lite överraskande eftersom han inte känns överdrivet osäker. Det finns faktorer som talar för felfri avgång nu när Ulf Ohlsson får chansen igen som har varit framgångsrik med hästen tidigare. Klarar han sig igenom loppet felfri den här gången känns det som en tidig utmanare till segern på sin kapacitet.

Min Vinnare: 7 Billions
Spets efter 500m: 1 Bridge Jumper
Skrällen:
Rankingen A: 7.1.2 B: 8.9.3.11.4.C:5.10.6

GS75-5 2640m Volt
1 Beauty Kronos var betrodd i Oaks-finalen under föregående säsong och har fått ett bra läge. Det är debut över lång distans nu men det är en stark och rejäl häst och det borde inte vara några bekymmer. Läget är perfekt med spår 1 i volten och det borde vara en bra chans att hålla upp ledningen. Från den positionen är det hästen att slå och med lopp i kroppen borde hon gått framåt i form. Det är några bra hästar emot och jag hade ändå velat se henne ännu bättre i årsdebuten för att lämna henne ensam på kupongen nu.

2 Myse D’erpion återvänder till svensk mark efter att ha samlat på sig hårdhet i Frankrike och det låter som att hon är väl förberedd för en bra insats direkt efter en tids träning hos Goop. Hon är både stark och snabb och det är ingen omöjlighet att hon kan ta sig till ledningen om Goop prickar bra i volten. Tidigt motbud.

3 Omega Superstar är det lite ”vinna eller försvinna” med. När hon lyckas hålla ihop aktionen ett helt lopp är det ett sto som håller hög klass och som förmodligen kan klättra en bit i klasserna om man får ordning på alla galopper. De fyra senaste loppen som hon har gått felfritt har slutat med seger (kvallopp exkluderat) men hon har samtidigt en galopp-procent på närmare 70%. Senast skötte hon sig och vann i fin stil på 13.2 över medeldistans och gör hon om den prestationen är hon med där framme.

8 Tonique söker lite efter formen men det är en häst med ett högt grundkunnande och hon var med i bland annat Drottning Silvias Pokal under fjolåret där hon slutade trea. Skulle det bli lite körning mellan hästarna på den främre volten bjuds hon in i matchen och hon brukar ha en vass avslutning med ett lopp på rulle när formen är där.

Min Vinnare: 1 Beauty Kronos
Spets efter 500m: 1 Beauty Kronos/2 Myse D’erpion
Skrällen: 8 Tonique
Rankingen A: 1.2.3.8 B: 7.5.10.4.6.9

GS75-6 1640m Auto
9 Dedee Star var riktigt fin senast när han efter en rykande långspurt sånär nådde fram först över mållinjen och slutade tvåa bakom Indy Lane, som fick styra och ställa i ledningen. Bakspår över kort distans är såklart alltid svårt men som jag läser loppet borde han kunna komma igenom bra direkt med startsnabba hästar framför sig i 1 Adi Gallia och 2 Enzo Am. Är han lika bra som senast tror jag övriga får svårt att hänga med i hans acceleration över upploppet.

4 Karamell Hill är på pappret den tuffaste motståndaren och förmodligen loppets bästa häst. Även om hon var mycket bra i årsdebuten under fjolåret borde det normalt sett saknas lite innan formen är där och i skrivande stund är hon anmäld med skor och vanlig vagn, vilket är ett minus eftersom brukar tävla barfota på samtliga hovar. Hon går inte räkna bort här trots avsaknad av lopp och är en allvarlig utmanare.

1 Adi Gallia och 2 Enzo Am öppnar snabbt även om jag tror att den sistnämnda är Snabbare den första biten. Dom kommer att få en bra resa oavsett och räknas tidigt bakom även om Enzo Am är lite svårbedömd efter lång frånvaro. Rapporterna är dock goda och om han är väl förberedd direkt i årsdebuten har han kapacitet för att leda det här loppet från start till mål.

10 Bag’s Simoni var sämre senast men kommer säkert att göra ett bättre lopp nu. Han har tidigare känts som en häst som gör sina bästa lopp i ledningen men visade för tre starter sedan att han fungerar minst lika bra bakifrån när han vann ett ganska tufft lopp på Åby över kort distans.

Min Vinnare: 9 Deede Star
Spets efter 500m: 1 Adi Gallia/2 Enzo Am
Skrällen: 10 Bag’s Simoni
Rankingen A: 9 B:4.2.1.10.3.11.6 C:5.8.12.7

GS75-7 1640m Volt
4 Läckra Lisa håller toppform för dagen och kommer till den här starten med två raka segrar i ryggen, trots en hel del jobb i spåren på egen hand. Nu är det tuffare emot, men när hon startar i den främre volten över kort distans och har tjugo meters försprång på alla hingstar och valacker kan det mycket väl bli tredje raka segern för Läckra Lisa.

5 Pegasus Mia vann på aktuell distans för fyra starter sedan på en bra tid för sammanhanget och hon kommer att få en bra resa här ifrån. Skulle Höstbolillemor göra bort sig från start, ligger vägen öppen för spets och hon känns inte alls borta här när stona har tjugo meters försprång.

6 Höstbolillemor är den troliga ledaren om hon går iväg felfritt från sitt springspår och även hon håller bra form för dagen. Hon har inlett året på bästa sätt och I årsdebuten vann hon trots galopp i ett enklare gäng och senast vann hon från ledningen. Läget är fördelaktigt och från ledningen kan hon bli svår att fånga in.

15 Tekno Lynet har fart så att det räcker och blir över för det här sällskapet men han har fått ett hopplöst läge den här gången och är inte att lita på. Jag blir inte förvånad om han skulle vinna men det måste klaffa rejält med positioner om han ska kunna runda samtliga över kort distans.

11 Tangen Tore är alltid med och slåss om de främsta placeringarna och har gjort det bra i Norge på slutet, och han är säkerligen med och tar en framskjuten placering även nu.

8 S.K’s Ariel har inte varit som bäst i Norge på slutet men han radade upp segrar på svensk mark tidigare i år, och skulle han få det att stämma nu är det en allvarlig utmanare och han har faktiskt vunnit hela sju lopp i år.

Min Vinnare: 4 Läckra Lisa
Spets efter 500m: 5Pegasus Mia/6 Höstbolillemor
Skrällen: 4 Pegasus Mia
Rankingen A: 4 B:5.6.8.11.15 C: 2.14.12.10.9.13.7.1.3

Lycka till


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto