GS75 Tips Örebro 21/3

Publicerad på 20 Mar 2021 - 22:32

DrTrav

DrTrav

20 Mar 2021 - 22:32

GS75 på söndag hämtar vi från Örebrotravet och som vi vet brukar det flesta segrarna komma från framspår och det lägger jag stor vikt vid i mina tips den här gången. Jag spelar med tre spikar i omgången.

8 Love No Pain möter överkomligt motstånd i den inledande avdelningen och bör ha en väldigt god segerchans. Jag spikar dessutom 2 Get Ready On Tour i GS75-2 samt 5 Global Bellicosa i GS75-7 som jag tror ska ha goda möjligheter från ledningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Örebro Söndag 21/3
GS75-1 8 Love No Pain
GS75-2 2 Get Ready On Tour
GS75-3 1.2.3.4.9.10
GS75-4 1.3.5.6.8.10.11
GS75-5 5.7.10
GS75-6 1.2.3.5.6.8.9.
GS75-7 5 Global Bellicosa

882rader x 1 kr = 882kr

Dagens Dubbel Örebro 21/3
DD-1 1.2.3.5.6.8.9
DD-2 5 Global Bellicosa

7 Rader x 30kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2640m Volt
8 Love No Pain hade vunnit senast om Janne Soronen hade satt fart i spåren lite tidigare men avslutningen var klart bra och hon gick en kanontid. Formen verkar vara i zenit och nu är det längre distans vilket passar hästen ännu bättre. Jag tror vi kommer få se en mer offensiv styrning den här gången och även om hon inte blir släppt till någon ledning tror jag att han har en kanonchans att vinna även den tunga vägen. Spik.

Motbud
4 Forcement var ingen häst jag hade tagit till mig innan den senaste starten även om stallet har höga tankar om hästen. Jag har inte gillat intrycket och stilen tidigare men senast var hästen klart förbättrad aktionsmässigt och han kommer till den här starten med två raka segrar. Hästen är under utveckling och verkar trivas i spetspositionen men jag tror ändå inte att han är bra nog att stå emot Love No Pain över 2640m

6 Cobbys Nana känns intressant för de som letar skrällar. Hon är härdad i tuffa sällskap och har och har vunnit på V75 tidigare. Nu har hon pausat lite från tävlandet och formen är svårbedömd men hon borde räcka långt om hon tävlar på topp.

Min Vinnare: 8 Love No Pain
Spets efter 500: 4 Forcement
Skrällen: 6 Cobbys Nana
Rankingen A: 8 B: 4.6.12.5.1 C: 10.9.6.11.3.7.2

GS75-2 2100m Auto
2 Get Ready On Tour blir min andra spik i omgången. Jag tycker att två hästar höjer sig lite över övriga och jag tror och hoppas att 2 Get Ready On Tour är den som är först fram till tätpositionen av dessa två och när han nu får tävla med barfotabalans igen känns det som en vettig uppgift att leda det här från start till mål. Hästen har vunnit från ledningen sex gånger på nio försök och jag tror att han kommer lägga till ytterligare en seger i raden.

Motbud
3 Winner Bac är den som känns som det värsta hotet mot min spik men som jag läser loppet kommer han att behöva göra jobbet utvändigt ledaren och jag tror inte han är stark nog för att vinna den vägen.

6 Simb Murdoch är startsnabb och kommer förmodligen att ladda i väg den första biten för att kunna hitta ner i ryggen på favoriten eller för att skaffa sig en bra position omgående. Med lite tempo på loppet skulle han kunna vinna med rätt ryggar.

Min Vinnare: 2 Get Ready On Tour
Spets efter 500m: 2 Get Ready On Tour
Skrällen: 6 Simb Murdoch
Rankingen A: 2 B:3.6.8.9.1.7 C: 5.10.11.4

GS75-3 2100m Auto
1 Hoonigan var fin vid två raka segrar men kommer från en klart sämre insats där han inte alls orkade från ledningen och tappade mycket över upploppet. Vi kan säkert förvänta oss en bättre insats den här gången och hon lättas lite i balansen till den här starten. Skulle hon lyckas med att hålla upp ledningen från sitt innerspår är det hästen att slå men jag är inte alls övertygad om att hon lyckas med det och då blir hon mer sårbar.

4 Teton Game Of War kan öppna snabbt den första biten och är den som främst utmanar Hoonigan om ledningen. Skulle han lyckas med att ta sig till ledningen är det än bra chans att leda där loppet hela vägen. Hästen har visat rätt fina fartresurser tidigare men han är inte helt att lita på och det är ingen jag vågar hålla i handen. Bra chans om felfri och spets.

3 Kadabra Dream såg laddad ut senast och hade gott om krafter kvar när han tyvärr galopperade bort sina chanser till en framskjuten placering. Det var ändå ett formintryck trots galoppen och Jorma Kontio för första gången är alltid intressant.

9 Titan Tilly var ju otroligt fin vid segern senast och visade kunnande som jag inte hade sett innan. Insatserna innan dess starten har inte varit lika imponerande och han har varit ojämn i sina prestationer. Är hästen lika bra som senast är han med långt fram nu också men från bakspår på Örebrotravet brukar det vara tufft att vinna lopp.

2 Calle Vingboons känns som loppets stora rysare. Han har visat form på slutet och senast blev han störd till en galopp. Det är långsökt att han ska vinna nu men med tanke på lite tveksamheter på de betrodda hästarna är han ett roligt streck som ospelad.

Min Vinnare: 4 Teton Game Of War
Spets efter 500m: 1 Hoonigan/4 Teton Game of War
Skrällen: 2 Calle Wingboons
Rankingen A: 4.1.3.9 B: 2.10.5.11 C:6.8.7.12

GS75-4 1609m Auto
5 Ivania är klar favorit i skrivande stund och det ställer jag mig lite frågande till. Det finns startsnabba ekipage både invändigt och utvändigt och jag tror inte att hon kan nå ledningen av egen kraft och över kort distans borde hon inte få överta någon ledning. Hon har dessutom inte startat sedan november och formen känns svårbedömd. En favorit i fara.

1 Bellezza I.T har visat startsnabbhet i Italien och om hon går felfritt den här gången är det den troliga ledaren av loppet. Senast blev det dock galoppen bakom bilen och man lägger nog främst fokus på en felfri avgång den här gången. Hon har inte visat några toppar i Sverige än så länge men hon har bra gjort bra lopp i Italien och är förmodligen en ganska bra häst i grund och botten.

6 Bradbee är mitt stora drag i loppet. Han är snabb från start och om man laddar iväg från början tror jag att det finns en viss chans att nå ledningen trots ett sjätte-spår. Skulle man lyckas med det tror jag att det är vinnaren av loppet och hästen har visat högt kunnande tidigare. Det är årsdebut nu och formen är därför lite svårbedömd, annars hade det kunnat vara en fräck spik i omgången.

Min Vinnare: 6 Bradbee
Spets efter 500: 1 Bellezza I.T
Skrällen: 6 Bradbee
Rankingen A: 6.1.5 B:11.3.10 C: 2.9.4.12

GS75-5 2100m Auto
7 Rajah Knight inleda karriären på ett lysande sätt med två raka segrar och intrycket var väldigt fint. I sin tredje start var hästen inte alls att känna igen och var slagen tidigt och slutade sexa i ett lopp där han var väldigt stor favorit. Nu har han pustat ut några månader och kommer säkert att vara bättre nu igen och om han fungerar fullt ut är det såklart en bra chans att vinna loppet. Jag tycker ändå han är väl hårt spelad och vill betala för ytterligare två hästar som är roliga drag bakom.

5 Therion är just nu väldigt borttappad på spelet och man ska inte luras av att hästen ännu inte har vunnit lopp och det har varit mycket stolpe ut för hästen. Han var förvisso klart sämre senast men vi hoppas att han bara hade en sämre dag och tar betalt den här gången i stället när han är mer eller mindre ospelad. Jag tror att han spetsar initialt och därifrån kan kusken välja själv om han vill testa i ledningen eller släppa till favoriten.

10 Sultan Norrgård har inte läget till sin fördel och han kan inte utnyttja sin starsnabbhet den här gången men det intryck som hästen visade näst senast i en rysligt snabb avslutning kan jag inte släppa och trots sitt bakspår ska han räknas. Skulle det dessutom bli lite körning mellan 5 och 7 blir han sylvass över upploppet.

Min Vinnare: 7 Rajah Knight
Spets efter 500m : 5 Therion/7 Rajah Knight
Skrällen: 5 Therion
Rankingen A: 7.5.10 B:11.9.4.2.3.1 C: 8.12.6

GS75-6 2100m Auto
2 Cherry Oh Baby känns väldigt intressant till den här starten. I skrivande stund är hästen anmäld med barfota för första gången i karriären och han är väldigt snabb från start. Jag tror att Åke sitter i ledningen tidigt och även om det är tufft motstånd tror jag att det kan räcka hela vägen.

3 Fighter Lady har svarat för två riktigt snabba avslutningar i sina två första starter på svensk mark. Senast vann hon efter en ruggig avslutning och det såg ut som att hästen hade kunnat springa på ett bra tag till. Det är lite tuffare emot den här gången men man rycker dessutom skorna till den här starten och det känns klart intressant.

6 Matilda Cash har pausat lite efter en sämre insats och kommer säkert vara bra direkt efter vila. Hon var fin vid segern i december och skulle det bli lite gasning där framme spurtar hon ner de flesta över upploppet.

8 Raya D.E gillar jag verkligen och även om man trodde att hon skulle vinna direkt i comebacken var hon ändå godkänd som tvåa från dödens med tanke på att det var årsdebut. Det är en häst som har varit fyra i tyska storderbyt och hon borde stå sig väldigt bra i den här typen av lopp.

Min Vinnare: 3 Fighter Lady
Spets efter 500m: 3 Cherry Oh Baby
Skrällen: 2 Cherry Oh Baby
Rankingen A:3.2.8.6 B:1.5.9 C:7.4.10.11.12

GS75-7 2100m Auto
5 Global Bellicosa har förvisso inte startat på tre månader och det är möjligt att det saknas lite innan formen är där hundraprocentigt. Jag blev imponerad över segern i december när hon vann på ett i överlägsen stil efter en offensiv styrning. Jag tror att spetsstriden blir helt avgörande för vem som vinner loppet och som jag läser loppet sänder Goop iväg från början och tar en längd på invändiga Mellby Ivy och från ledningen på Örebrotravet är det en bra chans även om det inte skulle vara någon toppform direkt . Jag spikar

Motbud.
2 Mellby Ivy känns som det värsta motbudet och skulle han lyckas med att hålla ut favoriten från start ökar såklart segerchansen. Senast debuterade hästen bakom bilen och öppnade snabbt och kunde vinna loppet från ledningen men det såg ändå inte ut som att det fanns allt för mycket krafter kvar i mål. Att hon är anmäld barfota för första gången är såklart intressant och det är möjligt att det kan ge en extra snabbhet från start men mitt scenario är ändå att Goop sitter i spets och det finns risk för att hon får göra jobbet utvändigt den här gången.

Min Vinnare: 5 Global Bellicosa
Spets efter 500m: 5 Global Bellicosa
Skrällen:
Rankingen A: 5 B:2. 6.12.10.1.8.13.11.7.15 C:3.9.14

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto