GS75 Tips Östersund 28/3

Publicerad på 27 Mar 2021 - 23:14

DrTrav

DrTrav

27 Mar 2021 - 23:14

Söndagens GS75-tävlingar hämtas från Östersundstravet. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 16 Aroshi i den första avdelningen och 6 Esprit Sisu i den fjärde avdelningen.

GS75 Tips Östersund Söndag 28/3
GS75-1 6 Aroshi
GS75-2 1,6,8,10
GS75-3 5,8,10
GS75-4 6 Esprit Sisu
GS75-5 1,4,11
GS75-6 1,3,8,10,11
GS75-7 1,8,9

540 rader x 1 = 540 kr

DD Tips Östersund Söndag 28/3
DD1: 1,3,8,10,11
DD2: 1,8

10 rader x 20 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibe

GS75-1 2640m auto
Vi går ut hårt och spikar i direkt i den första avdelningen, 6 Aroshi. Han fick för två starter sedan en tuff resa utvändigt om ledaren i högt tempo, att han stumnade till slut är inte så mycket att säga om. I den senaste starten fick man på nytt gå i dödspositoienn men den gången var motståndet enklare och det blev nu en enkel seger. Aroshi har gått barfota runt om i dessa två starter och det verkar ha gett honom en extra växel. Till den här starten blir det även ett trekvartstängt huvudlag för att få hästen ännu mer på hugget. Med ett offensivt upplägg härifrån borde Robert Bergh kunna köra sig till ledningen efter i ett andraskede, men oavsett position ska Aroshi ses med bra segerchans och jag spikar.

Motbud
9 Kalaxy Boko vann på ett bra sätt för två starter sedan och i den senaste starten satt man fast med sparat. Ikväll har man ett spännande smygläge skulle det strula för min spik längs vägen är man ett givet segerbud.

Vill man gardera ytterligare så nämner jag 1 Fly Bird Fly där tränaren Robert Dunder lite lågt, men detta är en häst som normalt sett duger lång i detta lopp. Vid gardering kan man vara en skräll att betala för.

Min Vinnare: 6 Aroshi
Spets efter 500m: 6 Aroshi
Skrällen: 1 Fly Bird Fly
Ranking: A 6 B 9,1,2,5,10,7,4 C 8,3,11

GS75-2 1640m auto
8 Torpa Olea kördes till spets efter en bit på V75 i den senaste starten och höll sedan bra som fyra även om hon tvingades att ge sig med kort bit kvar. För två starter sedan avslutade man rappt via 21,6 sista 800m som trea i mål. Torpa Olea är kvick iväg från start och skulle man ladda iväg maximalt idag finns det med på kartan att man kan nå ledningen trots bricka åtta. Lyckas man komma dit är mycket vunnet och fem av karriärens sju segrar är tagna från spets. Dock är det anmärkningsvärt att man fortsatt segerlös över kort distans efter 21 försök. Förstahäst och kanske är det dags att vinna över kort distans idag.

6 Guli Roy har imponerat på slutet och har tre raka segrar på kontot. Kort distans är dock ingen fördel för denna sexåring men man ska ändå inte räkna bort honom på kupongen. Formen är på topp och med skickliga Mats E Djuse är detta ekipage i högsta grad med och gör upp om segern här.

Skrällen är 10 Lome Diamant som är härdad i tuffa sammanhang och har nu ett lopp i kroppen. Med en formkurva som förmodligen pekar uppåt väljer man att rycka samtliga skor till dagens start vilket är intressant. Till bara 2% betalar jag för Lome Diamant.

Min Vinnare: 8 Torpa Olea
Spets efter 500m: 8 Torpa Olea
Skrällen: 10 Lome Diamant
Ranking: A 8,6,10 B 2,1,3,9,5 C 7,4

GS75-3 2140m auto
10 Magic From Hill har årsdebuten avklarad och men gjorde det bra som trea. Nu ska man ha gått framåt en del till dagens start. Detta är en fyraåring som verkligen visat upp ett gott kunnande och för den nuvarande klassen står man sig bra. Jag är inne på att man kommer söka position från början och sen gå med i tåget med varvet kvar för att avsluta med att accelerera förbi samtliga. Förstahäst till 18%.

8 A Whispering Angel tävlade för första gången barfota runt om i den senast, och det gav en fin effekt. Man såg formstark och spänstig ut när man passerade mållinjen som tvåa. Idag blir det samma balans och trots utgångsläget lär det vara full fart framåt från start då man öppnar kvickt bakom bilen. Skulle man lyckas nå ledningen är såklart mycket vunnet, men man ska räknas in i segerstriden även från andra positioner.

5 La Cerise gjorde årsdebut och även debut för sin nya tränare Aleksi Kytölä i den senaste starten. Man genomförde den debuten på ett bra sätt och det var ett positivt intryck direkt. Nu med lopp i kroppen lär formen vara framflyttad ytterligare och från ett bra utgångsläge kommer man få en bra position. Segeraktuell i högsta grad.

Min Vinnare: 10 Magic From Hill
Spets efter 500m: 5 La Cerise / 8 A Whispering Angel
Skrällen:
Ranking: A 10,8,5 B 4,1,3,7,12 C 11,6,2,9

GS75-4 2140m auto
6 Esprit Sisu blir omgången andra spik, och detta trots att det är årsdebut idag. Anledningen är att man låter väldigt optimistiska ifrån stallet inför dagens start. Daniel Wäjersten som tränar har även fin form på hela stallet för dagen vilket är något som brukar smitta av sig. Esprit Sisu är stark och rejäl och dessutom är man van att möta tufft motstånd. Är formen lika bra som tongångarna inför start så ska man ha bra segerchans direkt i comebacken. Jag tar ställning och spikar i ett lopp där många garderar.

Motbud
7 Noble Superb har tävlat på en hög nivå i tuff konkurrens nere på Vincennes för Jean Michel Bazire under vintern. Noble Superb har dessutom gjort det bra nere i Frankrike och det ska bli intressant att se hur han har utvecklats under den tiden. Givet streck vid gardering.

3 Queer Fish är en tolvåring som gjorde comeback i den senaste starten och visade direkt att han fortfarande kan vara med kriga om segrar i travlopp. Kunnandet är högt och han vann bland annat Sweden Cup 2019 på 09,7 1640m. I den senaste starten avslutade han 09,9 sista 800. Utmanar om segern här.

Min Vinnare: 6 Esprit Sisu
Spets efter 500m: 3 Queer Fish
Skrällen:
Ranking: A 6 B 7,3,5,4,2 C -

GS75-5 2140m volt
1 Hauk Viktor gjorde årsdebut i den senaste starten och kördes då offensivt till ledningen efter 600m från tillägg, och vann sen loppet enkelt. Detta är en fyraåring som har tre segrar på de fyra senaste starterna, vilket säger en del. Till dagens start har man dessutom lopp i kroppen och är den troliga ledaren av loppet. Från ledning är man hästen att slå för övriga.

Vill även lyfta fram skrällen 4 Faks Odin N.O. tidigt. I den senaste starten gjorde man årsdebut och mötte Hauk Viktor, Faks Odin N.O. galopperade tre gånger under loppet och gick i tredjespår utan rygg under slutrundan och höll trots detta bra till tredjeplatsen. Prestationen i sig var imponerande. Nu har men ett lopp i kroppen och skulle man trava felfritt hela vägen idag kommer man ge storfavoriten en rejäl match. Enbart streckad på 6%.

11 Järvsö Ola tränas av skickliga Jan-Olov Persson och visade prov på fina fartresurser under fjolåret. Här gör man årsdebut men om man väljer att gardera loppet som jag gör ska man inte nonchaleras till endast 7%.

Min Vinnare: 1 Hauk Viktor
Spets efter 500m: 1 Hauk Viktor
Skrällen: 4 Faks Odin N.O.
Ranking: A 1,4 B 11,10,2,15,13,3,12,14 C 9,6,5,7,8

GS75-6 2140m volt
3 Brunello Hall gjorde årsdebut i den senaste starten, han fick ett snällt upplägg och höll mest farten i kön. Nu har man lopp i kroppen och täta starter väntar. Jag förväntar mig ett mer offensivt upplägg från ett fint utgångsläge denna gångenen. Brunello Hall är stabil i volten och tränare och kusk Robert Bergh lär vara offensiv och köra sig till ledningen direkt. Från ledningen är man sen hästen att slå. Förstahäst.

11 Walther På G vann enkelt från ledningen i den senaste starten, ikväll ser dock uppgiften annorlunda ut med springspår på bakvolten. Han trivs allra bäst i ledningen där tio av tolv segrar är tagna. Prickar kusken Mats E Djuse starten kommer man snabbt vara framme med tätkänning och även om det inte blir någon ledning ska man räknas tidigt här.

1 Arizona Dream kommer med en färsk seger i bagaget, han fick en fin resa på innerspåret och avgjorde enkelt när luckan kom till slut. Får svårt att hålla upp ledningen här men man är garanterad en fin resa. Man rycker även framskorna till dagens start vilket är positivt. Kan bli en favorit i repris.

Min Vinnare: 3 Brunello Hall
Spets efter 500m: 3 Brunello Hall
Skrällen: 8 Barry Wadd
Ranking: A 3,11 B 1,8,10,4,2,6,7 C 5,9

GS75-7 1640m auto
1 Soldhöjdens Drake visade fint kunnande under förra säsongen där han ställdes mot de bästa i kullen. Bland annat slutade man fyra i kvalet till Svenskt Kallblodsderby efter att ha galopperat två gånger under loppet. Även i den senaste starten blev det galopp, men efter att ha ställt sig direkt kunde han trots några galoppsteg gå undan till säker seger. Nu är man nybliven fyraåring och det är tufft att direkt möta äldre hästar men rent färgmässigt står han sig bra i loppet och när man dessutom är optimistiska från stallet blir man min förstahäst i loppet. 

8 Skeie Trym blir favorit och denna sexåring har verkligen hittat stilen på slutet och kommer med tre raka segrar i bagaget till dagens start. Nu har man spår åtta över kort distans vilket skulle kunna bli en fälla. Men jag räknar med laddning från start och tror inte någon kommer vilja svara ut honom när han kommer fram och ställer frågan. Strular det inte på något sätt från start kan man tidigt sitta i ledning och då är man hästen att slå för övriga. Noterbart är också att kusken Emilia Leo reser till Östersund för att köra en häst på GS75.

9 Neon Tabac har visat att han kan springa fort över kort distans och idag har man ett intressant utgångsläge då man sitter i ett andraspår direkt. Neon Tabac kommer fälla många över upploppet trots att det är årsdebut.

Min Vinnare: 1 Soldhöjdens Drake / 8 Skeie Trym
Spets efter 500m: 8 Skeie Trym
Skrällen: 9 Neon Tabac
Ranking: A 1,8 B 9,6,7,11,4,2 C 3,5,12,10

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto