GS75 Tips Romme 7/2

Publicerad på 7 Feb 2021 - 03:17

DrTrav

DrTrav

7 Feb 2021 - 03:17

Söndagens GS75-tävlingar hämtar vi från Rommes travoval. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 9 Coin Perdu i den första avdelningen och 1 In Love Boko i den sjätte avdelningen.

GS75 Tips Romme Söndag 7/2

Avd-1: 9 Coin Perdu
Avd-2: 2,7,9
Avd-3: 2,3,4,9,10
Avd-4: 6,7,11
Avd-5: 4,7,9,10,12
Avd-6: 1 In Love Boko
Avd-7: 4,7,10

675 rader x 1 = 675 kr

DD Tips Romme Söndag 7/2
DD1: 1 In Love Boko
DD2: 4,7,10

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Gs75-1 2140m auto
Jag kommer gå ut hårt och spika direkt i första avdelning. 9 Coin Perdu kommer från en start i gulddivisionen på V75, inför den starten var man behandlad och man fick ett snällt lopp via en invändig resa. Man gick imål i fin stil och hade tussarna otryckta. Med den genomköraren i kroppen till dagens start så förväntar jag mig att Coin Perdu gått framåt en del formmässigt. Man kommer sitta bra på det i ett andraspår direkt och i min bok ska detta vara en bra segerchans. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
10 On Track Piraten som är hedersgästen för dalatravet. Man visade i den senaste starten att formen är bra då man stod för ett bra slutvarv. Jag är dock inne på att On Track Piraten kommer behöva göra grovjobbet själv i loppet, och det tror jag inte är en likör som passar den numera trettonåriga valacken. Jag tar ställning emot, men On Track Piraten är ett givet streck vid gardering.

4 Narold Vox kommer till dagens start med fin form, och denna tolvåring verkar hittat tillbaka efter en liten formsvacka. I den senaste starten fick man ett tufft lopp som kostade två speeder längs vägen men man höll ändå okej hela vägen in i mål. Man är kvick från start och skulle man hitta till ledningen idag så ökar såklart seger chanserna. Given vid gardering.

Min Vinnare: 9 Coin Perdu
Spets efter 500m: 4 Narold Vox
Skrällen: 5 Linus Boy
Ranking: A 9 B 10,4,5,2,1 C 7,3,6

Gs75-2 2140m auto
7 Enge Eros gjorde comeback efter ett längre tävlingsuppehåll i den senaste starten, och han stod direkt för en bra insats när man travade utvändigt om ledaren och gick i mål som fyra. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare och jag förväntar mig en ännu vassare prestation. Täl att göra en del grovjobb själv i loppen. Given förstahäst för mig.

2 Zagor Grif kommer med fin form och en färsk seger i bagaget till dagens start. Då tog man hand om ledningen och sen höll man ett jämnt 15-tempo hela loppet och kunde sätta nosen först över mållinjen. Ikväll har man återigen en passande uppgift. Från bra utgångsläge är man min tidiga ledare av lopp och från den positionen kommer man bita ifrån sig bra. Givet streck på kupongen.

Skrällen är 9 Gorgeous Lime. Det är en kapabel nioåring där vi blundar för den senaste prestationen som inte alls var bra. Men dessförinnan har Gorgeous Lime visat form och kan man studsa tillbaka från senast så finns kapacitet för att vara med långt framme idag. Skräll.

Min Vinnare: 7 Enge Eros
Spets efter 500m: 2 Zagor Grif
Skrällen: 9 Gorgeous Lime
Ranking: A 7,2 B 9,1,3,5,4,12,6 C 11,8,10

Gs75-3 2140m volt
2 Emil Mollyn har en intressant uppgift idag. Detta är en åttaåring som besitter fina fartresurser. I den senaste var man ute på V75. Idag blir det återigen amerikansk och Mikael J Andersson i vagnen och signalerna från stallet känns tydliga. Det blir gasen i botten från start, hittar man till ledningen är segerchansen hög och detta blir min förstahäst.

3 Guli Rubin kommer till dagens start med en missvisande resultatrad. Denna nioåring har sett formstark ut på slutet och nämnts som en nästagångare i flera lopp. Man är kvick från start och skulle kunna snuva invändiga Emil Mollyn på ledningen. Men Guli Rubin går även bra tillslut och står pengarnässigt bra inne i loppet. Ett givet streck på kupongen för min del.

9 Järvsöodin är härdad och varit ute mot eliten på slutet. Detta är en fin åttaåring som tränas av kanske landets bästa kallblods tränare Jan-Olov Persson. Med ett relativt litet startfält på start är jag inne på att man kommer kunna komma fram ganska smärtfritt från bakspår och lyckas man med det kommer hårdheten bita bra tillslut. Pass upp.

Min Vinnare: 2 Emil Mollyn
Spets efter 500m:2 Emil Molly/3 Guli Rubin
Skrällen: 9 Järvsöodin
Ranking: A 2,3,9 B 10,4,5,7 C 1,11,8

Gs75-4 2640m auto
7 Digital Lucky kommer med en färsk seger i bagaget när man kördes resolut till ledningen från bakspår av Jonas Gylling, man gick sen undan till en säker seger med vad det såg ut som krafter sparade. För två starter sedan när man var ute över den aktuella distansen blev det galopp 150m kvar till mål efter ett det blivit ett tufft förstavarv. Man är kvick från start och jag är inne på att man trots spåret långt ut på vingen kommer laddas framåt direkt och troligtvis få överta ledningen i att andraskede. Lyckas man med det är mycket vunnet och man blir därför min förstahäst i loppet. Men finns två andra bra motståndare som jag också betalar för i loppet.

6 Voltaire P.Hill imponerade för två starter sedan när man vann på ett bra sätt via 1,11 sista 700m. Man är okej från start och skulle man lyckas hålla ut Digital Lucky från start skulle det man gynnas. Men oavsett ledningen eller inte är denna fyraåring så intressant att jag betalar för honom på systemet.

Vill även ha med 11 Vega Face som var ute på V75 i den senaste starten, fick då ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Idag är motståndet enklare och skulle det bli en utdragen spetskörning här är det något som skulle gynna detta sto. Lovisa Gustafsson Dahlbäck är kusken som bildar ekipaget med Vega Face idag, tillsammans har de segrat vid två av de tre tillfällen man kamperat ihop tidigare.

Min Vinnare: 7 Digital Lucky
Spets efter 500m: 7 Digital Lucky/6 Voltaire P.Hill
Skrällen: 5 Bonkers
Ranking: A 7,6,11 B 5,4,9,8,3,2 C 10,1

Gs75-5 2140m auto
10 Tekno Viking är en en femåring som blott sin ringa ålder har en hel del meriter i bagaget, han var bland annat ute i Norskt Travderby för tre starter sedan. Nu har man fått ett lopp i kroppen efter ett längre tävlingsuppehåll. Det blev seger direkt i comebacken på bra sätt trots galopp med varvet kvar till mål. Till dagens start kan vi förvänta oss en ännu bättre Tekno Viking. Håller man sig till rätt gångart hela loppet idag är segerchansen hög och det är min förstahäst i loppet.

7 Brenne Bitti besitter fina fartresurser och kommer vara med långt framme här idag. Men tränaren Jörgen Westholm ligger lite lågt och menar på att det kan fattas lite hos henne inför dagens start. Men jag kommer ändå betala för henne på mitt system.

12 Järvsö Tord är ytterligare ett kapabelt sto som inte startat på ett tag. Idag är det årsdebut men skulle man vara väl förberedd inför dagens start finns kunnande för att utmana om segern.

9. X.Man Tabac är en av få med dokumenterad form inför dagens start i loppet. Hon kommer med en färsk seger i bagaget när man senast vann från rygg på ledaren. Från detta utgångsläge kommer man sitta bra på det direkt i loppet och detta är en tioåring som har en vass avslutning att tillgå.

Min Vinnare: 10 Tekno Viking
Spets efter 500m:
Skrällen: 9. X.Man Tabac
Ranking: A 10,7,12 B 9,4,2,6,8 C 1,5,11,3

Gs75-6 1640m auto
Här hittar vi kvällens andra spik 1 In Love Boko. Han kommer till dagens start med formen på topp och detta är en sexåring som har på V75 att göra. I den senaste starten avslutade man sista 800m på 11,6 i spåren. För två starter sedan vann man enkelt från ledningen. Normalt sätt kommer man inte kunna hålla upp innerspåret från start, men med skickliga Rikard N Skoglund i vagnen tror jag de tillsammans hittar ut i ett andraspår direkt och lyckas man med det ska segerchansen vara god. Spik för mig trots att spåret kan bli en fälla.

Motbud
5 Opalis höll gjorde det bra för två starter sedan, efter man fått trava utvändigt om ledaren och höll bra till andraplatsen. I den senaste starten var man ute på V75 och det blev galopp som hårt betrodd efter en tight situation. Man är kvick från start och lyckas man komma till ledningen här är man hästen att slå för övriga. Idag ska tränaren Sybille Tinter själv köra vilket måste anses som ett minus då man enbart körde 36-lopp under fjolåret. Givet streck vid gardering men jag väljer att spika emot.

8 Hector Boko har kapacitet så att det räcker och blir över för sin nuvarande klass. Men ikväll har man fått ett tufft utgångsläge med bricka åtta. För tre starter sedan vann man på bra sätt via tufft tempo från ledningen. Idag är det första gången Carl Johan Jepson ska köra vilket är intressant. Läget sätter såklart ner chanserna.

Min Vinnare: 1 In Love Boko
Spets efter 500m: 5 Opalis 5 Opalis
Skrällen:8 Hector Boko
Ranking: A 1 B 5,8,4,11,2 C 10,9,3,6

Gs75-7 2140m auto
4 Fleur Mearas är ett starkt och rejält sto som stod för en imponerande insats senast när man manglade favoriten Ingesson från dödens och man var den moraliska vinnaren i loppet även om man inte kunde stå emot en smygkörd konkurrent sista biten. För två starter sedan blev man störd i sista sväng men kunde ändå avsluta vasst till en fin andraplats, via 1,14 sista 800m. Med formen på topp har man högst segerchans i min bok och blir därför förstahäst.

Vill nämna 10 La Mauresque som tränaren Jörgen Westholm låter optimistisk kring. Han meddelar att formen är fin och att man haft en del otur i loppen på slutet. Till dagens start ska man lättas i balansen och man meddelar från stallet att man ska streckas tidigt i dagens lopp. Skräll.

7 Pappajonnys Ilse avslutade fjolåret med att starta på V75 i ett flertal starter. Idag gör man årsdebut det är även debut för tränaren Mikael Eriksson i vagnen bakom Pappajonnys Ilse. Men lever man upp till sitt kunnande och min förstahäst skulle ha en sämre dag är man ett givet segerbud trots årsdebuten.

Min Vinnare: 4 Fleur Mearas
Spets efter 500m: 4 Fleur Mearas
Skrällen: 10 La Mauresque
Ranking: A 4 B 10,7,9,3,11,6 C 12,1,2

Lycka till

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto