GS75 Tips Solvalla 11/4

Publicerad på 10 Apr 2021 - 22:52

DrTrav

DrTrav

10 Apr 2021 - 22:52

GS75 hämtar vi från huvudstaden och Solvalla under Söndagen och det är flera intressanta hästar som kommer till start. Jag spelar med tre spikar i omgången. 11 Versace Face i GS75-1, Dixie Brick i GS75-4 Samt Oskar of Sand i den femte avdelning.

Nedan följer min lösningen på omgången.

GS75 Solvalla Söndag 11/4
GS75-1 11 Versace Face
GS75-2 1.2.3.4.6.7
GS75-3 1.2.10.11.13.14
GS75-4 2 Dixie Brick
GS75-5 12 Oskar Of Sand
GS75-6 2.4.5.10
GS75-7 1.2.3.4.6.9.11

1008 rader x 1kr = 1008kr

Dagens Dubbel Solvalla 11/4
DD-1 2 Gazoline Mearas
DD-2 1.2.3.4.6.9.11

7 rader x 40kr = 280kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2640m Auto
11 Versace Face väljer jag att spika i ett lopp där ett par hästar höjer sig och han har tagit stora kliv i sin utveckling och verkar bli bättre för varje start. Nu är det förvisso andra förutsättningar med bakspår men motståndet skrämmer inte nämnvärt och jag tror att Örjan avancerar framåt omgående för att massera ledaren och jag tror att Versace Face visar sig starkast den sista biten. Skulle någon annan än Jorma sitta i ledningen finner jag det även troligt att de släpper till favoriten och jag blir inte förvånad om Örjan kan överta ledningen en bit in i loppet. Spik.

Motbud
12 Hooper Des Chasses är en rejäl häst som tål att göra jobb på egen hand och intrycket var pampigt när han gav sig i väg ute i spåren med 500 meter till mål och enkelt rundade sina konkurrenter till seger. Tuffare motstånd den här gången men spikar man inte Versace Face är det ett tidigt streck på kupongen.

1 Amalencius B.B kan såklart vinna om han får bestämma i ledningen och han visade att han går över alla distansen vid andraplatsen näst senast. Innerspåret kan dock bli en fara den här gången och jag tror inte han lyckas svara någon ledning. Segrarna han har tagit har varit pliktskyldiga och jag tror att tidigare nämnda hästar är hårdare.

Min Vinnare: 11 Versace Face
Spets efter 500m: 1 Amalencius B.B/6 Victorius Wine/11 Versace Face
Skrällen:
Rankingen A: 11 B:12.1.6. C:10.5.8.9.3.4.2.7

GS75-2 2140m Auto
6 Karanka Face var fin vid spetssegern senast och skulle han komma till ledningen är det hästen att slå. Det finns dock startsnabba ekipage invändigt och spets känns inte givet på något sätt och även om det skulle bli ledning kan det kosta att ta sig dit.

4 Stepping Dreamgirl är ruskig snabb från start och är det främsta utmanaren om ledningen och är det hon som sitter i ledningen är det hästen att slå i stället. Det kan dock bli lite körning som sagt och det känns som att det kan bli ett rivigt lopp.

3 Unfair verkar vara en talangfull häst och hon har visat ett gott kunnande vid sina två starter. Hon behöver inte vara med i någon startrusning från början och kommer troligen att kunna hitta en bra position och skulle det bli lite körning mellan Stepping Dreamgirl och Karanka Face kan hon profitera på det och hon får tipset i ett öppet lopp.

7 Felicia Godiva var fin senast vid segern men den här gången blir det inte någon ledning men i ett litet fält borde det inte strula all för mycket från läget och hon är med och utmanar om segern igen.

2 Noocandy kan behöva loppet i kroppen men det är ett öppet lopp och hon står sig normalt sett bra i sällskapet.

1 Västerbo Garonne sliter lite med aktionen och är inte helt att lita på men hon har visat fart och ska inte nonchaleras.

Min Vinnare: 3 Unfair
Spets efter 500m: 4 Stepping Dreamgirl/6 Karanka Face
Skrällen: 7 Felicia Godiva
Rankingen A:3.6.4 B:7.2.1 C: 5.8

GS75-3 2640m Volt
1 Boycott följde med klart bra som sexa senast i ett tufft V75-lopp där vinststaplaren Suarez vann. Gången innan dess stod han för ett makalöst upplopp när han satt långt ner i kön som sjunde utvändigt innan Ulf Ohlsson gav sig i väg med 600m till mål och rundade samtliga ekipage och kunde måtta in segern. Han är förvisso inte speciellt snabb från start men det är bara fyra hästar på den främre volten och han borde kunna hitta till spets efter en bit ändå och från den positionen är det såklart en bra chans att leda från start till mål och första barfota känns klart intressant. Det är orutinerade kuskar och han är väl stor favorit i skrivande stund och jag vill ta med några stycken på min kupong.

2 Charles Du Sud gör årsdebut och har varit ifrån tävlandet ett tag. Han skulle kunna komma före Boycott från start och hitta till ledningen men det känns som att man inte är beredda att svara ut favoriten i en årsdebut och man är troligen nöjda med ett passande lopp i ryggar. Han ska vara väl förberedd direkt och är redo för en bra insats även om det normalt sett behövs något lopp i kroppen innan formen är på topp.

10 Livy Majesty har bra form för dagen och trivs över distansen. Senast rundade han sina konkurrenter över aktuell distans och det var ett bra intryck över mål. Från sitt springspår på tillägg borde Lukas Svedin kunna pricka starten och hitta en bra position omgående. Han tål att göra jobb på egen hand och jag tror att vi får se en offensiv styrning och jag blir inte förvånad om han slår favoriten utvändigt.

13 Lamino är helt ospelad i skrivande stund och det var ett bra intryck senast med gott om krafter sparade över mållinjen. Det har strulat en hel del i loppen och han är klart bättre än raden. Han måste köras på chans men han har riktiga snabba avslutningar om han får spara på sin speed och med lite tur med positionerna kan det vara en storskräll.

11 Staro Mojito har fått en välbehövlig genomkörare och 14 Mellby Eye Catcher har V75-meriter och båda är skrälldugliga om de får det att stämma fullt ut.

Min Vinnare: 1 Boycott
Spets efter 500m: 1 Boycott
Skrällen: 13 Lamino
Rankingen A: 1.10.2 B:13.11.14. C:7.8.12.5.3.4.6.9

GS75-4 2140m Auto
2 Dixie Brick höll storstilat senast utvändigt om Dear Friend som håller väldigt hög klass för dagen och hon hängde på bra den tunga vägen i en snabb avslutning , även om hon aldrig kunde hota vinnaren. Det saknas inte motstånd den här gången heller men när det värsta motbudet gör årsdebut väljer jag att ta ställning och spika Dixie Brick som visade form senast och jag tycker att hon är ett av landets bästa ston när hon fungerar.

7 Diana Zet vann såväl Stochampionatet som derbystoet under fjolårssäsong och hon ska självklart räknas direkt i årsdebuten. Det känns dock inte som det viktigaste loppet nu och jag tror att Redén vill ge sin stjärna ett snällt upplägg för att köra till slut och då kan det bli svårt att sätta nosen först den här gången. Jag blir såklart inte förvånad om hon bara visar sig vara bäst direkt i årsdebuten men med tanke på formbeskedet från Dixie Brick senast tycker jag det finns värde i att gå emot den här gången.

1 Gobi Princess är snabb från start och gör sina bästa lopp i ledningen. Det är förstås ingen vågad gissning att Erik Adielsson vill köra i den positionen men normalt sett tror jag inte att hon räcker till mot Dixie Brick och Diana Zet.

8 Queen Of Trix håller bra form för dagen och skulle det bli lite fart på tillställningen skulle det kunna vara ett skrällbud bakom.

Min Vinnare: 2 Dixie Brick
Spets efter 500m: 1 Gobi Princess
Skrällen: 8 Queen of Trix
Rankingen A:2.7 B:1.8.3 C:6.5.4

GS75-5 2140m Volt
12 Oskar Of Sand har imponerat så här långt i sin karriär och har inlett med tre raka segrar i fin stil. Nu är det lite knepigare förutsättningar med spår 12 i Voltstart och det känns som att han får bekänna färg på riktigt nu. Jag tycker ändå att motståndet är så pass överkomligt att jag tror att Ulf Ohlsson reder ut det här trots läget och Oskar Of Sand har bra chans att hålla sin segerrad intakt. I ett lopp där ett par hästar sticker ut väljer jag att spika när han trots allt inte ser ut att bli allt för stor favorit.

Motbud
6 Bottnas Gambler är det självklara motbudet för min del och det var helt klart ett tänkbart garderingsbud. Han har öppnat snabbt i voltstart tidigare och det ser ut som att vägen för spets ligger öppen och från ledningen kan det bli en tuff nöt att knäcka. Han är dock segerlös än så länge och kommer från en sämre insats och strular det inte för favoriten borde han normalt besegra Bottnas Gambler. Det flaggas för att det kan bli barfota runt om den här gången vilket såklart får ses som ett plus. Vid gardering.

7 Nicke Bulwark kommer från en skrällseger och har formen i ordning. Han borde kunna komma vettigt till från sitt utgångsläge men motståndet hårdnar till den här starten och han känns inte speciellt intressant för mig när han verkar få en hel del spel på sig.

För den som letar skräll nämner jag främst 1 Royal T.C som gjorde några bra lopp under fjolårssäsongen och borde få en bra resa invändigt den här gången och träningsrapporterna är goda även om man främst tycker att det är en platschans.

Min Vinnare: 12 Oskar Of Sand
Spets efter 500m: 6 Bottnas Gambler
Skrällen: 1 Royal T.C
Rankingen A:12 B:6.7.1.2.9.8.4 C: 5.10.11

GS75-6 1640m Auto
2 Gazoline Mearas rycker man skorna på till den här starten vilket är ett klart plus och han ska även testas med bike för första gången. Han kan öppna snabbt och jag tror inte att någon kan ta en längd på honom från start och med intressanta ändringar är det en vettig chans att leda det här loppet från start till mål. DD-spik!

5 Jaguar Hill lättas också rejält i balansen och skulle kanske kunna utmana om ledningen om han har vaknat på rätt sida. Han är inte helt jämn i sina prestationer men har höga toppar och trivs över den korta distansen.

4 Leon Zon har matchats tufft och gjort det klart bra utan att riktigt kunna utmana på allvar. Det känns som ett mer överkomligt motstånd den här gången och han är som bäst med ett lopp på rulle där han får spara på sin speed och han skulle gynnas av ett hårt tempo. Tidig.

10 Istanbul Boko har kapacitet för att runda samtliga ekipage men det känns som fel förutsättningar med bakspår över kort distans. Det är dock en topphäst i grund och botten och han har fått en genomkörare efter lång tids frånvaro från tävlingsbanan och intrycket efter galopp senast var bra med tanke på hur länge han hade varit borta.

Min Vinnare: 2 Gazoline Mearas
Spets efter 500m: 2 Gazoline Mearas/5 Jaguar Hill
Skrällen: 5 Jaguar Hill
Rankingen A:2.4.5.10 B: 7.6.1 C: 3.8.9

GS75-7 2140m Auto
Avslutningen känns väldigt öppen och mitt råd är att betala för så många hästar som plånboken tillåter.

2 Sparkling Diamond är hygglig ut från start och med värsta spetskonkurrenten från spår 6 är det min knappa favorit till att sitta i ledningen. Åke Lindblom brukar inte släppa någon över bron och planen lär säkerligen vara att stanna i ledningen från start till mål. Han visade att formen är på plats senast och nu är det anmält barfota för första gången i karriären.

9 Raya D.E är en rejäl häst som har fått två lopp i kroppen nu. Årsdebuten var bra men senast blev han alldeles för het och kunde inte hushålla med krafterna hela loppet. Om han inte är lika hetsig den här gången räcker han normalt långt här.

6 Global At Work spetsade från ett liknande läge senast och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Det är ingen segerstaplare men skulle han lyckas komma till ledningen kan han rinna undan.

11 Almond Paste tror jag är en av de bättre hästarna i loppet och även om läget återigen blev besvärligt så borde formen vara stigande och som bortglömd tycker jag att det är ett roligt drag.

Det är ett öppet lopp där jag gärna hade betalat för dom flesta ekipagen men jag får nöja mig med sju hästar på systemet.

Min Vinnare: 2 Sparkling Diamond
Spets efter 500m: 2 Sparkling Diamond/Global At Work
Skrällen: 11 Almond Paste
Rankingen A: 2.9.6.11 B: 3.4.1 C: 8.7.5.12.10

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto