GS75 Tips Solvalla 25/4

Publicerad på 24 Apr 2021 - 23:40

DrTrav

DrTrav

24 Apr 2021 - 23:40

Det är GS75 från huvudstaden och Solvalla på söndag och det är bra klass på tävlingarna den här gången med flera fina och intressanta hästar till start. Mina två spikar bjöd på otroligt starka insatser senast och jag tror att de har toppchans igen. Jag spikar 12 Arquana As i GS75-6 samt 6 Short In Cash i GS75-7.

Nedan följer min lösning på omgången.

Gs75 Solvalla Söndag 25/4
GS75-1 1.3.4.5.6.7
GS75-2 1.2.3.5.7.10.11
GS75-3 2.4.5.8
GS75-4 6.8
GS75-5 3.4.12
GS75-6 12 Arquana As
GS75-7 6 Short In Cash

1008 rader x 1 kr = 1008kr

Dagens Dubbel Solvalla 25/4
DD-1 12 Arquana As
DD-2 6 Short in Cash

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Volt
6 The Primerose gör årsdebut. Det talangfulla stoet avslutade fjolårssäsongen med tre raka segrar och det är en häst under utveckling. Hon är snabb från start och med Björn Goop från ett springspår lär det bli full laddning mot ledningen och om hon har tagit vinterträningen på rätt sätt är det hästen att slå.

1 Cobbys Forever håller Claes Sjöström högt och han trodde mycket på sin häst senast trots ett besvärligt utgångsläge. Hästen var klart bra som trea efter att ha fått göra mycket grovjobb på vägen och formen är på sin plats. Det är ingen raket från start men skulle hon lyckas hitta ledarryggen eller om det löser sig på vägen kommer hennes avslutning att bita bra med en mer vilsam resa den här gången.

7 Bridge Maid var inte att känns igen senast men man har inte hittat några fel på hästen och vi får anta att hästen bara hade en sämre dag den gången och intrycket vid tre raka segrar innan dess var av bästa slag. Det blir svårt att hitta till ledningen här trots ett springspår men hon borde kunna hitta en bra positionen omgående och är en tidig utmanare.

5 Larissa band blir säkerligen inte särskilt betrodd av spelarna men hon tände till rejält på barfotabalansen senast och hon skulle mycket väl kunna vara med där framme och hota om hon är lika bra igen.

3 Lyckans Marre och 4 Ajlexes Elise är också givna streck på min kupong.

Min Vinnare: 6 The Primerose
Spets efter 500m: 6 The Primerose
Skrällen: 1 Cobbys Forever
Rankingen A:6.1.7 B:3.4.5 C: 8.9.2.10

GS75-2 2140m Auto
5 Duke Ratzeputz borde räcka långt i ett sådant här lopp men det var ett tag sen han visade sitt kunnande. Han har dock fått pusta ut några månader nu och det är möjligt att det har gjort hästen gott. Det är lite oklart var hästen hamnar här från start men det är inte helt omöjligt att han kan få överta ledningen om han väljer att vara offensiv. Han är anmäld med barfotabalans och amerikans sulky nu, och med den balansen var intrycket ruggigt bra 18/11. Han får tipset men är trots allt svårbedömd.

11 Kent Le Soleil gjorde en kanoninsats senast när han vann från dödens över kort distans. Han verkar vara klart gynnad av att tävla barfota och har segrat med den balansen 2/3 gånger och det blir barfota även till denna start. Motståndet är passande och trots sitt läge är det en bra chans att runda till seger.

7 Bonkers bjöd på en rejäl spurt vid segern näst senast och senast var han fullt godkänd som femma. Det krävs lite tempo för att komma in i matchen med rätt draghjälp kommer han säkert att spurta ner de flesta även den här gången.

3 Firebird Scoop är snabb från start och vann i fin stil från ledningen 12/1. Det är lite tuffare emot den här gången men han lättas lite i balansen och han kommer att få en bra resa oavsett om man vill köra i ledningen eller väljer att släppa till den som är först fram och ställer en fråga.

2 Inspector Gadget söker efter formen men är en av de bättre hästarna i fältet. Läget är bra och om han agerar förbättrat ska han räknas tidigt.

Jag betalar även för 1 Maja Tooma samt 10 Simb Rihanna.

Min Vinnare: 5 Duke Ratzeputz
Spets efter 500m: 3 Firebird Scoop/5 Duke Ratzeputz
Skrällen: 2 Inspector Gadget
Rankingen: A: 5.11 B:7.3.2.1.10 C: 4.6.9.12

GS75-3 2140m Auto
2 Alpago W.F är svårbedömd men Gocciadoro brukar ha hästarna i ordning när de debuterar på svensk mark och att Björn Goop kör är knappast någon nackdel. Han har visat startsnabbhet i Italien och har vunnit ungefär var tredje lopp i karriären och jag blir inte förvånad om det blir uppvisning direkt på svensk mark för han har slagit riktigt bra hästar i Italien och vid den senaste seger lämnade han exempelvis Volnik Du Kras bakom sig med flera längder.

4 Bridge Jumper utmanar om ledningen den första biten och skulle han lyckas ta sig förbi italienaren från start är mycket vunnet och i spetspositionen växer han några klasser. Han är van tuff konkurrens på V75 och ska ses med chans oavsett om det blir någon ledning eller inte.

5 Infinite Knight gav ett gott intryck vid segern näst senast i ett billigare gäng och den senaste starten är bara att glömma när han hamnade i trötta ryggar och kunde inte komma till i loppet. Det är några startsnabba hästar i fältet och ledningen kan bli svår att nå trots sin startsnabbhet men med rätt resa blir han att räkna med.

8 Faster Than You orkade inte från ledningen senast men det var tufft motstånd i form av bland annat Gooner. Han vann hela sex lopp under fjolåret och borde ha gått framåt ytterligare med det senaste loppet i kroppen. När man dessutom rycker alla skor för första gången för i år känns han intressant bakom.

Min Vinnare: 2 Alpago W.F
Spets efter 500m: 2 Alpago W.F/4 Bridge Jumper
Skrällen: 8 Faster Than You
Rankingen A: 2.4.5.8 B: 6.1.7.3

GS75-4 2640m Volt
6 Gorm är ett råämne och ett väldigt talangfullt kallblod som radade upp fyra raka segrar i början av året men i de senaste två starterna har det blivit lite grus i maskineriet. Näst senast fick han en mer eller mindre omöjlig resa i ett lopp där den formtoppade Mine vann i fin stil. Senaste starten blev det en galopp inledningsvis följt av trafikproblem där han blev störd av en annan häst och den starten är bara att glömma. Han är normalt sett inte osäker och jag räknar med att Gorm sköter sig den här gången och det är en toppchans att vinna det här loppet.

Jag väljer ändå att dubbla mitt system med 8 Emil Mollyn som för tre starter sedan besegrade meriterade kallblod som B.W Rune, Roli Eld och Bellfaks när han vann på V75 och senast var han trea bakom bland annat Månlykke A.M. Han är härdad i tuffa gäng således och med tanke på att Gorm inte riktigt har fått till det på samma sätt på slutet är det en rolig utmanare.

Garderar man vidare räknas 2 Nordby Elde tidigt. Han är snabb från start och är den troliga ledaren av loppet och han är van den långa distansen. Skulle han få löpa på i spets utan press ett tag skulle han kunna rinna undan som ospelad.

Min Vinnare: 6 Gorm
Spets efter 500m: 3 Nordby Elde
Skrällen: 8 Emil Mollyn
Rankingen A: 6.8 B:2.11.10.3.1.9.13.15.7 C:14.4.5

GS75-5 1640m Auto
3 Amalencius B.B ser ut att bli stor favorit i det här loppet och skulle han komma till ledningen tidigt är det förmodligen ingen som kan besegra ekipaget. Någon ledning är dock långt ifrån givet och jag tror att det kan bli lite grovjobb nu. Kort distans tror jag inte heller är någon fördel och jag vill åtminstone plocka med ett par hästar till på kupongen.

4 Flash Gordon Sisu är numera i regi Tom Horpestad och han presenterade hästen i ett fint skick senast när han debuterade för stallet. Det var ett liknande läge över kort distans och Flash Gordon Sisu vann i ohotad stil från ledningen.

Karriärens två segrar har kommit över den korta häcken och med spetsläge även den här gången lär Tom Horpestad ladda iväg från början för att försöka leda det här loppet från start till mål. Sitter Flash Gordon Sisu i ledningen är jag inte övertygad om att favoriten slår denne utvändigt.

12 Perpetuate var en snackis senast när han trendade rejält på spelen och blev favoritspelad till slut. Hästen gjorde bort sig med galopp omgående men såg väldigt fin ut bakom hästar därefter. Näst senast satt han fast med allt sparat och det är en häst som har visat snabba fartresurser, och trots ett knepigt läge ska han inte nonchaleras. Skräll.

Min Vinnare: 4 Flash Gordon Sisu
Spets efter 500m: 4 Flash Gordon Sisu
Skrällen: 12 Perpetuate
Rankingen A: 4.3 B:12.6.1.2.9.5. C:8.7.10.11

GS75-6 1640m Auto
12 Arquana As gjorde debut i ny regi senast från ett liknande läge över kort distans och vilket intryck det var när hon svepte hela fältet med en rykande långspurt. Motståndet är likvärdigt med senast och Jorma Konto kommer säkerligen att vara offensiv med tanke på vilken form hon utstrålade senast. Att spika en favorit över bakspår på kort distans är normalt inget att rekommendera men jag tror att det är en toppchans att svepa fältet även den här gången och jag spikar.

Motbud
6 Galant Sisu har årsdebuten avklarad och Björn Goop har börjat få i gång sitt stall sakta men säkert. Hon är rykande snabb från start och jag tror inte att någon kan utmana om ledningen och över kort distans är det såklart en vettig chans att leda från start till mål.

5 Fantaghiro Brick är en häst jag verkligen tycker om och han har utstrålat form i tuffa gäng på slutet och den här gången tycker jag motståndet ser mer överkomligt ut. Skulle det strula lite med positioner för min spik ser jag Pierre Nyströms styrning som en av de främsta utmanarna.

Min Vinnare: 12 Arquana As
Spets efter 500m: 6 Galant Sisu
Skrällen: 5 Fantaghiro Brick
Rankingen A: 12 B:6.5.9.10.1.2.3.4 C:7.8.1

GS75-7 2140m Auto
6 Short in Cash utstrålade form och visade klass direkt i årsdebuten på svensk mark när han forcerade sig till spets efter 200 meter och ledde sedan loppet hela vägen in i mål. Det är några tuffa emot även denna gång men jag tror att Goop laddar allt som går från början och hittar spets omgående, därefter får övriga vara riktigt bra om de ska kunna hota denna fina travare. Spets och slut. Jag spikar.

Motbud
5 Global Undecided visade senast på v75 att formen är topp när han tidigt satte klorna i ledande Ubiquarian Face och kunde lämna sina konkurrenter med ett par längder över upploppet. Skulle Claes Sjöström lyckas hålla ut Björn Goop från start är det hästen att slå men jag tror att det finns risk för grovjobb även denna gång. Han visade att han tål att göra jobb själv på egen hand men med tanke på intrycket på Short In Cash senast som borde ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen så tror jag inte att han slår denne utvändigt.

4 Island Life har hög kapacitet för den här typen av lopp och har gjort det klart godkänt bakom tuffa hästar på slutet. Han behöver få det lite serverat men skulle det bli lite körning mellan 5 och 6 om ledningen kan han bli farlig med sin speed över upploppet.

Min Vinnare: 6 Short in Cash
Spets efter 500m: 6 Short In Cash
Skrällen:
Rankingen A: 6 B: 5.4.2.1 C: 7.9.8.3

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto