GS75 Tips Tingsryd 15/8

Publicerad på 15 Aug 2021 - 00:26

DrTrav

DrTrav

15 Aug 2021 - 00:26

Söndagens omgång av GS75 går av stapeln i Tingsryd. Det är en speciell bana som är formad för att efterlikna Meadowlands i U.S.A och det är således en milebana där kurvorna inte är lika snäva. Upploppet mäter 285 meter och är landets längsta upplopp.Vid Autostart använder man sig av vinklad vinge, vilket är fördelaktigt för hästar som startar långt ut på vingen. Omgången är kryddad med en jackpot på 3,4 miljoner den här helgen, vilket alltid är trevligt.

Jag spelar med tre spikar och nedan följer min lösning på omgången.

Gs75 Tingsryd Söndag 15/8
GS75-1 7 Hipster Am
GS75-2 1.2.5.6.7.10.12
GS75-3 9.10.11.12
GS75-4 2 Cokstile
GS75-5 1.2.5.6.7.9
GS75-6 3 Spartak Face
GS75-7 3.4.5.6.7.10

1008 rader x 1kr = 1008kr

Dagens Dubbel Tingsryd 15/8
DD-1 3 Spartak Face
DD-2 4.5.6

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 1609m Auto
Jag går ut hårt och inleder omgången med en spik där jag tycker att tre ekipage sticker ut en aning på förhand och den som sitter i ledningen bör ha en bra chans att vinna loppet.
Jag går rakt ut och spikar 7 Hipster Am, trots att han har ett spår långt ut på vingen. Han kan öppna ruskigt fort från start och med vinklad vinge lär Stefan Persson trycka av allt som går från start för att ta sig förbi 2 Boccadamo. Han spetsade från spår åtta på Kalmartravet 21/5 och vann över aktuell distans på 1.11.7 då, vilket än så länge är den enda segern på svensk mark. Hipster Am är fartfylld och under utveckling och jag tror att kort distans passar hästen bättre och han är van vid att tävla med dessa förutsättningar eftersom han tävlade på mile-banor över kort distans under sin tid i U.S.A.
Från ledningen får övriga vara väldigt bra för att kunna besegra honom över kort distans och när han är min spetsfavorit i loppet, tar jag ställning och spikar. Han kan vinna även om han skulle missa ledningen, men chanserna försämras såklart avsevärt.

Motbud
2 Boccadamo är segervan och har vunnit sju av arton lopp under tiden i Italien. Nu är debuten på svensk mark avklarad och jag tycker att det var en debut med mersmak. Christoffer Eriksson laddade iväg från början men kunde inte ta sig förbi invändiga Master Sånna från start och fick trava hela loppet i dödens. Han kunde besegra ledaren utvändigt men hade inte krafter nog kvar för att stå emot duktiga Unacerveza Broline som hade fått ett klart bättre lopp i draget. Han har öppnat riktigt fort i Italien tidigare och han kommer med all sannolikhet att laddas i väg från början för att försöka komma till tätpositionen. Det är ingen omöjlighet att han kan sitta i ledningen tidigt men jag bedömer ändå att Hipster Am tar sig förbi. Han borde hur som helst att få en bra resa på innerspåret och vid fritt över upploppet kan han utmana om det har gått för fort där framme.

4 Joker Of Steel kom tillbaka starkt efter en galopp senast och formen är det inget fel på. Det är en rejäl häst som inte räds grovjobb under vägen. Han har aldrig förlorat från ledningen på fyra försök men det känns långsökt att han ska kunna nå dit den här gången och jag tror att han kommer att få göra jobbet i andraspår. Det är debut över kort distans nu och det känns på förhand inte som någon fördel och han hade känts klart mer intressant över längre distans.

12 Wolf of Wall Street måste jag också nämna. Läget är såklart hopplöst med spår tolv över 1609 meter men han vann från ett bakspår över kort distans 31/5. Det är tuffare hästar emot nu men precis som vid den starten är det anmält med barfotabalans och skulle han kunna komma igenom vettigt från start så är han inte alls borta om det blir lite tempo där framme.

Min Vinnare: 7 Hipster Am
Spets efter 500m: 7 Hipster Am
Skrällen: 12 Wolf of Wallstreet
Rankingen A: 7 B: 2.4.12 C: 9.8.1.6.5.11.10

GS75-2 1609m Auto
1 Havbergs Classic är inte helt att lita på men han kan öppna snabbt bakom bilen och trivs över den korta distansen. Han har bara gått i ledningen vid ett tillfälle i karriären tidigare och det slutade med en seger. Jag är inte helt övertygad om att han kan svara ut 2 Ninja Zon från start och det skulle kunna bli en utdragen spetskörning och stumma ben till slut.

2 Ninja Zon är en talangfull treåring som det har varit bra surr om på slutet, utan att hon har fått vinna lopp. Hon har dock gjort det bra varje gång på slutet och om Johnny Takter lyckas med att lotsa henne till tät utan att det kostar för mycket, tror jag att det här är vinnaren och hon står på tur för en seger. Det kan dock bli en våldsam inledning på loppet och jag förespråkar en bred gardering.

Jag tar totalt sju hästar på min kupong men väljer att lyfta fram två stycken hästar som är helt ospelade i skrivande stund.

10 Easy Cash Pirat trivs ypperligt med Thomas Uhrberg. Han har kört hästen vid sju tillfällen tidigare och bortsett från två galopper har det varit ett framgångsrikt koncept med tre segrar och två tredjeplatser. Motståndet känns enklare än vad hon har mött tidigare och även om formen är svårbedömd tror jag inte att hon är borta om det skulle bli överpace i loppet.

12 Phillipo är spelad till 0% i skrivande stund men är inte alls så tokig och står perfekt inne i loppet. Visst, han har kanske inte nått upp till samma toppar som under våren och tidig sommar men han var ändå helt ok som tvåa senast efter ett lopp invändigt och har förhoppningsvis gått framåt med det loppet. Storskräll.

Min Vinnare: 2 Ninja Zon
Spets efter 500m: 1 Havbergs Classic / 2 Ninja Zon
Skrällen: 10 Easy Cash Pirat
Rankingen A:2.1 B:10.12.5.7.6 C: 11.9.4.8

GS75-3 1609m Auto Monté
10 Robin Hood är en rutinerad montéhäst som är van att tävla mot de bästa i disciplinen och normalt ska det här vara en bra chans för Anna Erixon. Jag tycker dock det var ett trögt intryck senast och jag är frågande till hur formen är för dagen. Han är given på kupongen och skulle han hitta till ledningen är det den troliga vinnaren.

9 Bags Simoni gör debut i monté och det är såklart svårbedömt. Han kan öppna riktigt fort den första biten och brukar växa ett par klasser i ledningen. Om han klarar av monté på ett bra sätt är det en tidig utmanare.

11 Vincent Chase gick 1.12.8 över kort distans i monté 22/5 och var utrustad med ett helstängt huvudlag den gången och det kommer han även att vara till den här starten. Även Vincent Chase kan öppna fort från start och man lär åtminstone göra ett försök från början. Han är dock inte beroende av någon ledning för att vinna loppet och borde kunna komma iväg bra för att söka position. Stallet håller bra form för dagen dessutom och han känns given på kupongen.

12 The Real Star var före tipsettan i mål senast och har provat på disciplinen vid två tillfällen nu. Det är en fartfylld men inte helt pålitlig häst men han har sin bästa bit till slut och Tingryds långa upplopp borde passa honom perfekt.

Min Vinnare: 10 Robin Hood
Spets efter 500m: 9 Bags Simoni / 10 Robin Hood / 11 Vincent Chase
Skrällen: 12 The Real Star
Rankingen A: 10.9.11.12 B: 3.2.4.1.6 C:5.7.8

GS75-4 1609m Auto
2 Cokstile är inte tillbaka i den form han hade när han vann elitloppet 2019 men det krävs inte många sekunder med startlistan för att förstå att det här är en skräddarsydd uppgift för Cokstile. Han har varit ute i såväl Elitloppet som Hugo Åbergs under året och mött betydligt tuffare hästar än vad han ställs inför nu och han imponerade stort när han vann på 1.09.1 över kort distans på kalmartravet 27/6.
Det lär bli full laddning mot ledningen och i den positionen borde han vara oslagbar. Det enda som skaver en aning när han blir oerhört stor favorit är att 3 Stoletheshow skulle kunna vara intresserad av ledningen och kommer han till den positionen blir jag inte förvånad om man testar att köra där. Jag tycker ändå att Cokstile är huvudet högre och det ska vara en bra chans även från dödens.

Motbud
3 Stoletheshow rycker man skorna på till den här starten och han kan öppna snabbt från start. Jag tror inte att stallet känner sig helt golvade på förhand och om Oscarsson kan ta sig förbi från start så kan det åtminstone bli lite tävling om segern om Cokstile får trava hela loppet utvändigt.

6 Apapmand har tre raka segrar i raden hemma i Danmark och har förmodligen aldrig varit bättre än vad han är nu. Han har sin bästa bit tillslut och om det skulle bli hård körning mellan Cokstile och Stoletheshow så skulle han kunna få profitera med sin speed till slut.

Jag har svårt att se att det ska gå utanför dessa hästar men jag nämner ändå 10 Chief Orlando som en potentiell skräll. Han rapporteras vara på gång allt mer hemma i träningen i sin nya regi och det finns fart i den här hästen som bland annat vann på 1.09.8 på Solvalla under fjolåret. Ett roligt platsspel för den som tror det kan bli bra tempo där framme.

Min Vinnare: 2 Cokstile
Spets efter 500m: 2 Cokstile/ 3 Stoletheshow
Skrällen: 6 Apapmand
Rankingen A: 2 B:3.6.10 C: 4.9.7.1.5.8

GS75-5 1609m Auto
5 Oche Trot känns som en given tipsetta med tanke på förutsättningarna. Hon kan öppna riktigt snabbt bakom bilen och trivs extra bra när hon får tävla i ledningen. Hon har gått i tät vid fem tillfällen tidigare och det har slutat med fyra segrar och enda gången hon inte orkade hela vägen var när hon var spelad till 30 gånger pengarna mot hård konkurrens. Det är tuffa djur emot även den här gången och även om det känns som en bra uppgift på förhand så vill jag gardera som klar favorit i skrivande stund.

7 Jeopardy är jag spänd på inför den här starten. Hon gjorde comeback senast efter lång frånvaro från tävlande och var tvåa bakom just Oche Trot. Hon fick ett snällt upplägg i sin comeback men såg väldigt fin i ut när hon avslutade snabbt som tvåa. Till det här loppet drar Lugauer alla växlar och hon ska tävla med barfotabalans för första gången i karriären, samt bike.

6 Caramelle T.T är omöjligt att räkna på och kan galoppera när som helst men det finns bra fart i henne och jag gillade intrycket efter galoppen senast.

1 Grace Keely är mycket bättre än raden och farten finns definitivt för att kunna vinna ett lopp av den här kalibern. Hon är väldigt osäker och det är svårt att säga vart hon kommer att hamna från sitt innerspår men om det löser sig under vägen kan hon bli farlig att nonchalera.

2 Lovemelikeyoudo och 9 Spinofhope L.B håller bra form för dagen och får också plats på systemet.

Min Vinnare: 5 Oche Trot
Spets efter 500m: 5 Oche Trot
Skrällen: 1 Grace Keely
Rankingen: A: 5.7 B:6.1.2.9.4.3.10 C: 12.8.11

GS75-6 1609m Auto
Här kommer min tredje och sista spik i omgången och jag kommer att spika 3 Spartak Face. Han har förvisso inte vunnit som betrodd i de senaste två loppen över kort distans men han har haft spår långt ut på vingen och har inte kunnat hitta till någon ledning i de loppen och han slet lite med stilen senast dessutom. Nu har han fått ett perfekt spår bakom bilen och det ser ut att vara en bra chans att hitta till ledningen och jag tror att han stannar där hela vägen in i mål.
Det som eventuellt skulle kunna bli ett problem är om Jorma Kontio vill svara ledningen till varje pris med invändiga Martin Tooma och då kan det bli ett tufft lopp för Spartak Face. Jag landar ändå i att Jorma Kontio är nöjd med ryggen på Spartak Face och spikar Conrad Lugauer.

Motbud
1 Martin Tooma är snabb från start och det är inte omöjligt att Jorma Kontio gör ett försök att leda loppet från start till mål. Han vek dock ner sig rejält från spets för två starter senast och jag tror att man är beredd att släppa ledningen till Spartak Face. Han satt fast med gott om krafter över mål senast när han ställdes mot hård konkurrens och med fritt över upploppet kan han bli farlig med en perfekt resa på innerspåret.

8 Staro On The Rocks är ett mycket spännande nyförvärv hos Jerry Riordan. Det är en talangfull fyraåring som har vunnit nästan var tredje lopp i karriären. Senast slutade han bara trea från ett svårt utgångsläge men han håller god form för dagen, vilket tre raka segrar dessförinnan visar. Nu blev läget svårt med spår åtta över kort distans och det måste klaffa under vägen.

4 Awesome Kronos vann från ledningen senast i ett lopp på Vaggeryd och har hunnit med att byta regi sedan dess till Håkan K Persson. Jag tror inte att han kan utmana om någon ledning från start och risken är överhängande att han får trava loppet i dödens och då får han vara något extra om han ska kunna vinna.

Jag nämner en storskräll i 9 Bossy Alley som förvisso verkar vara ur form för dagen och kommer från en blek insats. I grund och botten är det här är en fin travare som vann sju lopp under 2019. Han måste förstås höja sig men för den som jagar dom stora pengarna kan det vara ett roligt lyxstreck.

Min Vinnare: 3 Spartak Face
Spets efter 500m: 3 Spartak Face
Skrällen: 9 Bossy Alley
Rankingen. A: 3 B:1.8.4 C:2.6.9.7.10.12.11

GS75-7 2413m Auto
Omgången avslutas med det enda loppet i omgången som inte är över kort distans och det är ett lopp som håller bra klass.
6 M.T Oscar håller absolut toppform för dagen och har fått bra utdelning på sin fina form. Hade det inte varit för att han blev diskad för trängning näst senast så hade han slutat etta eller tvåa vid sju raka starter. Han har tidigare haft lite problem med aktionen men den biten verkar man han fått ordning på nu. Det är ingen omöjlighet att hitta till ledningen men jag tror ändå att det blir svårt att ta en längd på Kurri Jari Boko. Han tål olika upplägg och är inte beroende av något specifikt scenario för att vinna loppet.

4 Oscar L.A är såklart en tidig utmanare och även han håller toppform för dagen och har gjort riktigt starka lopp på slutet. Han har vunnit hälften av karriärens starter och är såväl stark som snabb. Det är anmält med första bike nu och det är intressant.

5 Kuri Jari Boko är min spetsfavorit i loppet och har en intressant uppgift på pappret. Han har sett allt bättre ut på slutet i hård konkurrens och verkar vara på väg mot toppformen nu. Han har gått i ledningen vid tre tillfällen tidigare vilket har resulterat i två segrar och det är optimistiska tongångar från stallet.

7 Bordeaux S är trög från början och kommer att tappa från start men han är desto starkare till slut och han vann över kort distans på just Tingsryd senast på 1.10.5 med gott om krafter kvar över mål. Det är ingen omöjlighet att det blir hårt tempo där framme och Bordeaux S kan bli jobbig att stå emot över det långa upploppet.

3 Arvid S.H öppnar fort och gillar den dryga distansen. Fredrik Persson lär ladda iväg från början för att sedan överlåta ledningen till någon mer betrodd och med en perfekt resa i ryggar är han inte borta om han skulle få fritt över upploppet.

10 Galantis gillade jag i comebacken senast och han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Det krävs såklart tempo och tur med positioner under vägen men han känns inte slagen på förhand även om det kanske behövs ytterligare något lopp i kroppen innan formen är hundraprocentig.

Min Vinnare: 6 M.T Oscar
Spets efter 500m: 5 Kurri Jari Boko
Skrällen: 3 Arvid S.H
Rankingen A:6.4.5 B:7.3.10 C: 1.9.8.11.2.12

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto