GS75 Tips Vaggeryd 2/5

Publicerad på 2 Maj 2021 - 00:24

DrTrav

DrTrav

2 Maj 2021 - 00:24

GS75 från Vaggeryd avslutar helgen och det är en ganska trevlig omgång vi har framför oss med flera fina hästar till start. Jag spelar med två spikar i omgången. I montéloppet spikar jag 10 Nelly Pepper som imponerade på mig i sin montédebut på svensk mark och i den avslutande avdelningen spikar jag 4 Infinitus.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Vaggeryd Söndag 2/5
GS75-1 4.7
GS75-2 1.2.3.4.6.9.10
GS75-3 10 Nelly Pepper
GS75-4 2.4.7.8.9.10
GS75-5 3.8
GS75-6 5.7.10.12.13.15
GS75-7 4 Infinitus

1008 rader x 1 kr = 1008kr

Dagens Dubbel Vaggeryd 2/5
DD-1 5.7.10.12.13.15
DD-2 4 Infinitus

6 rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 1640m Auto
4 Don Cash ser ut att bli stor favorit och skulle han sitta i ledningen blir han såklart mycket svårslagen. Man siktar mot Harpers Hanover med hästen och träningsrapporterna är goda inför den här starten och även om det inte skulle bli någon ledning är han bra nog att vinna ändå. Jag vill ändå gardera när jag inte tycker att det är någon självklarhet med ledning och hästen har trots allt dummat sig med galopp mellan varven.

6 Spartak Face har jag en bra känsla för i det här loppet. Han börjar närma sig toppformen och har fått två lopp i kroppen efter vila nu. Den korta distansen trivs han över och han kan öppna snabbt från start. Marc Elias brukar inte vara blyg med sina styrningar och jag tror det blir full laddning från start för att komma före Don Cash till ledningen och från den positionen har han aldrig förlorat över aktuell distans på tre försök. För den riktiga fräcka skulle det kunna vara en rolig chansspik att ta grepp om omgången med men jag vill höra snacket under dagen innan jag tar något sådant beslut. Hela vägen Marc!

För den som letar skräll räknas 8 I’m A Believer som alltid går bra till slut när han får gå ett lopp i ryggar och spara på sin speed. Det är inte helt otänkbart att Adrian och Marc gasar rejält här från start och då skulle 8 I’m A Beliver kunna profitera på det.

Min Vinnare: 6 Spartak Face
Spets efter 500m: 6 Spartak Face/4 Don Cash
Skrällen: 8 I’m A Believer
Rankingen A: 6.4 B:8.6.3.1 C:5.2

GS75-2 2140m Volt
Ett minst sagt lurigt treåringslopp där nästan vem som helst kan vinna och jag hade inte varit främmande för att strecka samtliga ekipage men det är dyrt att ta alla hästar på GS75 och får försöka sortera bort ett par stycken.

1 Athena Face är ändå klar förstahäst i min bok men hon har bara gjort en start i livet och det finns inga garantier att hon kommer att vara lika bra den här gången. I debuten visade hon prov på startsnabbhet men man valde att släppa ledningen den gången och där satt hon kvar hela vägen in i mål bakom en duktig vinnare i en mycket snabb avslutning. Det borde vara en bra chans att hitta ledningen omgående och jag blir förvånad om Adrian inte provar hästen i ledningen nu. Bra chans om hon är lika fin som senast.

6 Braddock gör ett försök och utmanar om ledningen från sitt springspår och han vann från ledningen i sin tävlingsdebut och visade prov på en bra vinnarskalle när han stred från spets och kunde hålla undan trots press under vägen. Prickar han starten bra kan han leda från start till mål men hur som helst borde han kunna hitta en bra position och han utmanar om segern.

2 X.Tour vann också sin tävlingsdebut efter ett lopp i ledarryggen och när luckan kom över upploppet bet det riktigt bra och han kunde avgöra med lätthet. Med ett liknande lopp i ryggar kommer säkerligen hans spurt att bli farlig även denna gång.

9 Chatty Kronos stötte på bland annat Islay Mint Sisu senast och motståndet är enklare den här gången. Hon följde med klart bra som trea då och borde ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Det är såklart inte lätt att ta tjugo meter på den främre volten men hon har samlat på sig lite mer rutin än de flesta ekipage i loppet och hon blir farlig trots läget.

Min Vinnare: 1 Athena Face
spets efter 500m: 1 Athena Face/6 Braddock
Skrällen: 2 X.Tour
Rankingen A: 1.6.2.9 B: 10.4.3 C: 8.7.5

GS75-3 1640m Monté
Här hittar vi min första spik i omgången och jag går rakt ut på 10 Nelly Pepper med Emilia Leo.
Hästen gör sin tredje start på svensk mark nu, i debuten visade hästen inget extra i ett sulkylopp men senast gjorde hästen montédebut på svensk mark och med dom förutsättningarna såg hästen verkligen ut att trivas. Till den här starten blir hon dessutom förstärkt av en av Sveriges bästa ryttare, Emilia Leo. Det finns några värdiga motståndare men med intrycket senast på näthinnan tror jag att Emilia Leo löser den här uppgiften trots ett knepigt utgångsläge. Jag tar ställning och spikar i ett annars ganska streckkrävande lopp.

Motbud
6 Simb Triumph får säkert en hel del förtroende av spelarna med tanke på sitt imponerande facit i monté där han har tagit tio segrar på tjugofem försök. Hästen har dock haft mycket skadebekymmer och har fått kvala inför den här starten. Han känns väldigt svårbedömd för mig nu men om han löper upp till sitt kunnande är det en allvarlig utmanare.

2 Havbergs Viking har fått ett bra läge och är en bra montéhäst för sammanhanget. Det är ingen häst som radar upp segrar men han gör alltid ett gott dagsverke och från det här läget borde han få en passande resa och han såg fin ut i snabb avslutning senast.

5 I’ts Time vill jag varna lite för den som garderar. Det är ingen häst som har imponerat i sulkylopp på slutet men han har visat ett högt kunnande tidigare och när han nu testas i monté för första gången kan han kanske tända till. Tova Bengtsson tycker jag tillhör toppryttarinnorna och hon brukar kunna få fart på sina uppsittningar. Vid gardering.

Min Vinnare: 10 Nelly Pepper
Spets efter 500m: 6 Simb Triumph
Skrällen: 5 It’s Time
Rankingen A:10 B:6.2.5.9.8.4 C:7.3.1

GS75-4 1640m Auto
2 Begum Kronos är hygglig ut från start och lyckas hon hålla ut utvändiga ekipage från start är det en vettig chans att leda från start till mål. Hon är van tuffare gäng än det här och ska ses med chans oavsett ledning eller inte. Jag är dock inte övertygad om att hon spetsar och då får hon ändå vara bra om hon ska vinna över den korta distansen som känns som ett klart minus.

4 Daydream La Marc är ojämnt startsnabb men hon öppnat riktigt snabbt till och från. Jag är inne på att 3 Symponic Irja kan ta en längd på favoriten från start och att Kim kan vara först fram att överta ledningen. Från den positionen borde hon växa ytterligare och hittar han ledningen tror jag att han blir svårslagen.

9 Tidore Degato var klart bra vid årsdebuten för två starter sedan och senast testade hon vingarna på V75. Det blev galopp den gången men intrycket var bra i skymundan därefter och nu går hon ner i klass igen. Det behövs såklart lite tempo och tur med positioner på vägen men om så blir fallet kommer hon att slå de flesta över upploppet.

7 Sanoi har hög kapacitet men har svårt att få till det fullt ut i lopp och det var ett tag sen han fick vara överst på pallen. Hittar han bara ner vettigt i ett andraspår från sitt besvärliga utgångsläge kan han bli farlig den sista biten för kapaciteten finns definitivt för att vara med i segerstriden.

10 Lady Beluga har inlett karriären lovande och är en häst under utveckling och har redan vunnit vid fyra tillfällen i karriären. Hon får säkerligen en hel del förtroende från spelarna med tanke på sin fina rad men motståndet hårdnar och hon är bara en av flera för mig. Ändå given på kupongen.

8 Mahara Gutha har alltid en vass avslutning om hon får ett lopp på rulle och hon får mitt sista streck på kupongen.

Min Vinnare: 4 Daydream La Marc
Spets efter 500m: 2 Begum Kronos/4 Daydream La Marca
Skrällen: 9 Tidore Degato
Rankingen A: 4.2.9 B:7.10.8 C: 3.5.6.1.11

GS75-5 2140m Volt
3 Cash And Carry är en talangfull häst som inledde karriären minst sagt övertygande vid två raka segrar i överlägsen stil med gott om krafter kvar över mål. Senast blev det galopp från start men det var debut bakom bilen den gången och nu återgår man till voltstart igen vilket inte har varit några problem tidigare. Hon har dessutom tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter och det här ska vara en toppchans att leda från start till mål. Det är förmodligen en sund spik i omgången men det finns en häst som ser ut att bli borttappad på spelet den här gången som jag bara inte kan lämna utanför på mitt system.

Jag dubblar systemet med 8 Coumba som jag bara väntar på att det ska lossna för rejält. Hon har inte stilen med sig alla gånger men när hon fungerar fullt ut har hon visat fartresurser som räcker väldigt långt här. Det blir såklart ingen lätt uppgift att ta tjugo meter på Cash And Carry men den här Readly Express-avkomman ser jag som väldigt talangfull och jag tror faktiskt att det är hästen med högst potential i fältet om bara polletten trillar ner. När hästen är spelad till singelprocent kan jag inte spela utan Coumba.

6 Go Peppergirl är även hon en allvarlig utmanare såklart och hon har fått ett lopp i kroppen efter vila. Insatsen senast var fullt godkänd efter att ha hamnat i trötta ryggar på vägen och hon borde vara redo för en bra insats nu. Hon lättas ytterligare i balansen och ska köra barfota runt om nu. Är hon är i samma skicka som vi segern på Åby i oktober blir hon livsfarlig. Jag får stå över henne den här gången på grund av kostnadsskäl men hon ska bli intressant att följa framöver.

Min Vinnare: 3 Cash And Carry
Spets efter 500n: 3 Cash And Carry
Skrällen: 8 Coumba
Rankingen A:3 B: 8.6.4.1 C: 2.5.7

GS75-6 2640m Auto
Ett lopp över lång distans med flera talangfulla men inte helt pålitliga ekipage och att hitta vinnaren bland dessa känns inte helt enkelt.

10 Muscle Crown kommer åtminstone hit med en topprestation bakom sig när han i pigg stil vann med halva upploppet på 1.14.8. Det var första barfota den gången vilket gav en riktigt bra effekt och om han är lika bra som senast måste det vara en bra chans igen. Nu är det dock annat läge och vi får se hur han hanterar att gå i spåren den här gången. Han har en lång historik av galopper i bagaget och är definitivt inget att luta sig emot.

12 Huis Clos är gynnad av distansen och tål att göra mycket jobb på egen hand. Om han får aktionen att stämma är han bra nog att vinna den tunga vägen men även han har slitit med den biten och kommer hit med tre raka galopper. På kapacitet räknas han mycket tidigt.

7 Oliver P Hill är en väldigt talangfull häst och med risk för att låta tjatig så har även han otroligt svårt att hålla sig i trav. Nu är han anmäld med barfota för första gången till råga på allt och det känns som att det kan slå åt båda håll. Jag blir inte alls förvånad om han gör ett topplopp och vinner men tävlingsdagen kan lika gärna vara över tidigt med en startgalopp.

5 Botticelli Grif är svårbedömd för mig när han gör sin första start på svensk mark men vad jag har kunnat se så är hästen snabb från start och när många av konkurrenterna har sämre lägen och är osäkra är det inte omöjligt att han kan få fuska bort stora delar av loppet och rinna undan till en seger.

13 Västerbo Bankir var inte bra i årsdebuten men kan mycket mer än så och jag vill betala för honom till singelprocent.

15 Apollo Rek vet jag att stallet har ganska höga tankar om och är en rolig skräll i ett stökigt lopp över lång distans.

Min Vinnare: 10 Muscle Crown
Spets efter 500m: 5 Botticelli Grif
Skrällen: 15 Apollo Rek
Rankingen A: 10.12.5.7 B: 13.15 C: 14.4.11.6.9.3.2.1.8

GS75-7 2140m Auto
Tre hästar höjer sig en aning över övriga i avslutningen men jag har stark feeling för en häst och med mitt loppscenario tror jag att han visar sig starkast och jag avslutar omgången med en spik som i skrivande stund inte ser ut att bli favorit.

Jag pratar om 4 Infinitus som var ute i ett tufft gäng senast men det strulade lite med positioner den gången och han kunde aldrig riktigt komma till i loppet. Intrycket var dock bra bakom hästar och till den här starten är motståndet mer överkomligt. Han har sin bästa bit till slut och jag tror att det blir full laddning från start mellan startsnabba 1 Payet D.E och 3 Bags Simoni som båda lär vara angelägna om att hitta till ledningen. Spetskörningen kan komma att kosta och jag tror att Infinitus som inte kommer vara med i någon startrusning kan hitta en bra position omgående och sätter in stöten och avgör över upploppet.

Motbud
1 Payet D.E och 3 Bags Simoni är de främsta utmanarna och om spetskörningen inte skulle bli alltför utdragen kommer den som sitter i ledningen att ha en vettig chans att leda från start till mål. Payet D.E galopperade senast och det är möjligt att man inte vågar trycka av allt från start den här gången och det är inte helt omöjligt att Hanna nöjer sig med ledarryggen och hoppas på fritt över upploppet, då blir det såklart svårare för min spik även om han är bra nog att vinna ändå.

Jag nämner även 2 Demolition Man F för den som garderar på lite. Det är bra häst i grund och botten och även om det inte varit något tryck i hästen i de senaste två starterna har jag intrycket för tre starter sedan i en snabb avslutning på näthinnan och till den här starten blir det barfota igen. Skräll.

Min Vinnare: 4 Infinitus
Spets efter 500m: 1 Payet D.E/3 Bags Simoni
Skrällen: 2 Demolition Man F.
Rankingen A: 4 B:3.1.2.8 C:6.5.9.7

Lycka till 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto