DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

GS75 Tips Vaggeryd Söndag 3/5

2 Maj 2020 - 13:44

Vaggeryd står som värd för söndagens Grand Slam 75 tävlingar och här nedan så följer min lösning av omgången. Jag litar på Hanna Lähdekorpi och spikar två hästar som hon tränar.

Min första spik kommer i GS75-3 på nummer 6 Geena Journey som ännu är utan seger efter 8 starter hittills i karriären. Hon har gjort tre starter för Hanna Lähdekorpi med en andraplats från debuten som främsta resultat hittills. I den senaste starten så fick hon punktering och hon satt en bit ner och hon drogs bakåt en del i slutsvängen när Salvator Mundi som satt ett hack framför henne hade svårt att följa med men hon avslutade sedan klart bra till sjätteplatsen bakom Lisa Lisieux som drog det längsta strået.

Hittar hon ner i en vettig position här så tror jag hon blir svår att stå emot när attacken sätts in. Marc Elias får chansen bakom hästen för första gången och dessutom blir det troligen barfota bak för första gången vilket är spännande ändringar. 

Den andra spiken kommer i GS75-5 på nummer 4 Zelante C.R. som har två lopp i kroppen nu efter en tids frånvaro. Näst senast så avslutade han starkt men åt Gravity Pace som vann från ledningen fanns inget att göra så han fick nöja sig med andraplatsen. Det följde han upp med en enkel spetsseger.

Han visade senast att han är kvick iväg ur volten och med bara en motståndare på startvolten här så tror jag att Hanna Lähdekorpi har siktet inställt på ledningen igen och skulle han komma till spets smärtfritt här så tror jag han säljer sig dyrt från den positionen.

GS75 Tips Vaggeryd Söndag 3/5
GS75-1 2,6,7,8,9,11
GS75-2 1,11
GS75-3 6 Geena Journey
GS75-4 1,4,5,8
GS75-5 4 Zelante C.R.
GS75-6 1,2,3,4,5,6,8
GS75-7 1,2

672 rader x 1 = 672 kr

DD Tips Vaggeryd Söndag 3/5
DD-1 1,3,5
DD-2 1,2

6 rader x 30 kr = 180 kr

Här kan du spela på fasta odds på trav:
bet365 - Unibet - 888sport - LeoVegas - Casumo

GS75-1
Vi inleder GS75 med ett Fyraåringslopp Ston över 2140 meter och jag har streckat sex hästar. 8 Electric Rain var väldigt fin i årsdebuten senast. Hon satt då djupt nere i kön innan hon gick med i en rygg på den sista bortre långsidan och via en stark avslutning så plockade hon ner sitt motstånd på ett bra vis till seger. Med det loppet i kroppen nu så kan hon vara ännu vassare till den här starten. Spåret är inte det bästa men vid felfri avgång så kan hon bli svår att stå emot när Peter Untersteiner väljer att sätta in slutstöten så hon ska räknas tidigt här. Det blir barfota runt om nu.

2 Una Face inledde karriären fint med en andraplats och i den efterföljande starten kom karriärens första seger. Efter det har hon inte fungerat och hon har gjort bort sig med galopp i två lopp på raken. Nu är det inte så många hästar på startvolten så jag tror att Marc Elias tar en lugnare start för att hon ska trava in sig och då blir det så är det inte omöjligt att provar mot ledningen efter en bit och kommer hon till spets smärtfritt så kan hon leda loppet länge.

7 Loes har aldrig varit sämre än tvåa efter fem starter hittills. Senast så blev hon över från start och fick trava större delen av loppet i rygg på ledaren men hon fick sedan luckan och avslutade starkt men hon nådde aldrig Diversity Pellini så det slutade då med en andraplats. Får hon ett passande lopp så har hon en härlig avslutning att ta till och då kan det räcka en bit mot det här motståndet. Eventuellt rycktussar för första gången nu.

6 Diversity Pellini vann direkt i sin comeback och är knappast sämre med det loppet i kroppen. Hanna Lähdekorpi har bra form på stallet för dagen med 4 vinster på de 9 senaste. Hittar hon en vettig rygg att gå i innan hon sätter in attacken så kan hon vara långt framme igen.

9 Teton Sweet Lindy har ingen vacker resultatrad och hon har svårt att sköta sig. I ett felfritt lopp här så kan hon bli farlig om hon kan få ligga på rulle och spara speeden så länge som möjligt och då kan hon vara intressant till en låg procent på spelet.

11 Joyo avslutade fjolåret bra med två vinster på de tre senaste loppen. Nu kommer hon ut i årsdebut så hon är svårbedömd efter lång frånvaro men hon känns bra i träningen meddelar man från stallet. Hon behöver troligen loppet och det är ett rygglopp som gäller men blir det överpace på loppet så kan hon ställa till med en överraskning.

Min Vinnare: 8 Electric Rain
Spets efter 500m: 2 Una Face
Skrällen: 9 Teton Sweet Lindy
Ranking: A 8 B 2,7,6,9,11 C 1,5,3,10,4

GS75-2
Ett Spårtrappa lopp över 2640 meter och jag har streckat två hästar. 11 Silent Honor har gjort det bra sedan han kom i träning hos Magnus Dahlén. Han inledde med två raka andraplatser men sen ryckte man alla skorna och då kom också två stycken vinster. Senast så hade han innerspår över kort distans på Åby och han hamnade då i tredje invändigt. Det var sedan lågt tempo första varvet och trots att han avslutade positivt på open stretchen till slut så kunde han inte ta något utan han fick nöja sig med fjärdeplatsen bakom Chili Volo som vann från ledningen.

Nu får Carl Johan Jepson chansen bakom hästen för första gången och distansen är ett varv längre än senast och klaffar det med löpningsförloppet här så kan han bli svår att stå emot den sista biten så han ska räknas tidigt.

1 Amore Passo V.W. gjorde sin senaste start i april 2019 och kommer nu ut i en intressant debut i ny regi för Lars Brindeborg. Han är svårbedömd då han inte startat på länge och han har galopperat en hel del i tidigare regi. Han skötte kvalloppet på ett bra vis och från stallet meddelar man att man har testat honom i en bilprovstart. Han öppnade rätt så bra då så felfri här så kanske han kan hålla upp ledningen och skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

I övrigt kan nummer 9 Joke Ribb som gjorde årsdebut efter lång frånvaro senast vara tänkbar. Han fastnade då bakom en trött häst och kom i mål med en del sparade krafter. Med lopp i kroppen nu så kan formen vara framflyttad till den här starten och kan han få smyga med i en bra rygg innan han sätter in attacken så kan han vara långt framme här men han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 11 Silent Honor
Spets efter 500m: 1 Amore Passo V.W.
Skrällen: 9 Joke Ribb
Ranking: A 11,1 B 9,10,14,7,12,2,15,13 C 5,3,4,6,8

GS75-3
Wången Cup - Ungdomslopp - Stolopp över 2140 meter och jag har spikat nummer 6 Geena Journey som ännu är utan seger efter 8 starter hittills i karriären. Hon har gjort tre starter för Hanna Lähdekorpi med en andraplats från debuten som främsta resultat hittills. I den senaste starten så fick hon punktering och hon satt en bit ner och hon drogs bakåt en del i slutsvängen när Salvator Mundi som satt ett hack framför henne hade svårt att följa med men hon avslutade sedan klart bra till sjätteplatsen bakom Lisa Lisieux som drog det längsta strået.

Hittar hon ner i en vettig position här så tror jag hon blir svår att stå emot när attacken sätts in. Marc Elias får chansen bakom hästen för första gången och dessutom blir det troligen barfota bak för första gången vilket är spännande ändringar.

Vid gardering kan 5 Sioux Femme Fatale som har inlett karriären lovande med en vinst och två andraplatser på fyra starter vara tänkbar. Hon vann ett billigt lopp från ledningen näst senast. Hon har inte startat på några månader men hon har tränat på bra och man var inne till banan och körde ett snabbjobb med henne meddelar man från stallet så får hon ett passande lopp i den främre träffen så kan hon vara långt framme på nytt.

1 Twins Magic tog hand om ledningen men släppte sedan till Cleopatra Mystique och hängde sedan med klart godkänt till tredjeplatsen bakom denne senast. Hon skulle efter det ha startat för ett par veckor sedan men blev struken för en halsinfektion då. Hon är snabb iväg så här tror jag hon håller upp ledningen och skulle Henriette Larsen som kör hästen få bestämma som hon vill där framme i täten så kan det räcka till en god placering här men hon får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 6 Geena Journey
Spets efter 500m: 1 Twins Magic
Skrällen: 3 Glory Smash
Ranking: A 6 B 5,1,2,3,9,11,12 C 4,7,10,8

GS75-4
Ett lopp över 2140 meter och jag har streckat fyra hästar. 5 Victory Lee har tagit två segrar på de tre senaste starterna. Senast så travade han större delen av loppet i rygg på den ledande Exclusive Fire men han kom loss i den sista kurvan och då gick han i närkamp med Admirer som hade kopplat greppet och avgjorde till en knapp seger kort före mål. Dante Kolgjini får chansen för första gången nu och kan han få till en bra styrning så kan han blanda sig i segerstriden på nytt så han ska räknas tidigt.

8 Hennesy Boko fick en löpning i tredje invändigt innan han kom med en mycket vass spurt på open stretchen och var inte så långtifrån segern men Arapaho Ghostdance satte nosen först så han fick nöja sig med andraplatsen senast. Dåligt läge här men med en liknande avslutning som senast så fäller han många hästar till slut om det blir lite tempo på loppet.

1 Accolade har tagit 7 segrar på 28 starter hittills i karriären. Han gick en godkänd avslutning till femteplatsen i ett stayerlopp som Tengil Face vann från ledningen senast. Innerspåret här är dock allt annat än bra men det är ett litet fält så hittar Kim Eriksson bara loss i god tid före mål så är han stark den sista biten och kan då vara med och göra upp om segern.

4 Crown Wood landade utvändigt om den ledande Global Warrior med varvet kvar till mål och knäckte ledaren in i slutsvängen men han kunde inte stå emot Day Sun Dream den sista biten så han fick nöja sig med andraplatsen för tre starter sedan. Efter det har han gjort bort sig med galopp vid två tillfällen så han är inte att lita på. Han är stark och tål att göra en del grovjobb på egen hand så felfri här så kan han bli farlig över upploppet.

Min Vinnare: 5 Victory Lee
Spets efter 500m: 2 Perfect Gede
Skrällen: 6 Gullabo Däck Bling
Ranking: A 5,8 B 1,4,2,6 C 3,7

GS75-5
Ett B-tränarlopp över 2640 meter och jag har spikat nummer 4 Zelante C.R. som har två lopp i kroppen nu efter en tids frånvaro. Näst senast så avslutade han starkt men åt Gravity Pace som vann från ledningen fanns inget att göra så han fick nöja sig med andraplatsen. Det följde han upp med en enkel spetsseger. Han visade senast att han är kvick iväg ur volten och med bara en motståndare på startvolten här så tror jag att Hanna Lähdekorpi har siktet inställt på ledningen igen och skulle han komma till spets smärtfritt här så tror jag han säljer sig dyrt från den positionen.

Vid gardering kan 9 Thengill som kommer från en seger vara tänkbar. Han fick då ett bra lopp i andra utvändigt innan han gick till attack in på upploppet och då galopperade den ledande Global Unesco och han sprintade undan till en mycket enkel seger. Kan Peter Untersteiner som kör hästen få smyga med i en bra rygg och få spara speeden så länge som möjligt så fäller han många hästar till slut.

10 Liza With A Z. har gjort det bra på sistone. Näst senast så avslutade hon starkt till seger och det följde hon upp med en andraplats bakom min spik senast. Får hon lite draghjälp under slutrundan så kan hon bli farlig den sista biten men hon får ses främst som ett platsbud.

3 Cayucos har en del anhängare. Han gick klart godkänt som tvåa bakom Gold Twister senast. Han är mer stark än snabb så den långa distansen är passande så hittar Jan Henriksson en vettig position så kan han va vissa möjligheter här men jag tror mer på min spik.

Min Vinnare: 4 Zelante C.R.
Spets efter 500m: 4 Zelante C.R.
Skrällen: 10 Liza With A Z.
Ranking: A 4 B 9,10,3,5,15,1,14 C 12,2,11,7,6,8,13

GS75-6
Ett lopp över 1640 meter och jag har streckat sju hästar. 3 Durello har varit lite ojämn i sina prestationer men han har gjort två bra lopp på slutet. Näst senast så kom han med en stark avslutning till seger och senast så gick han till attack på den sista bortre långsidan och tog då upp jakten på den undflyende Upstate Face och närmade sig men kom aldrig förbi så det slutade med en andraplats. Joakim Lövgren fick aldrig ner norsken då och hade han fått det så kanske utgången hade blivit annorlunda. Han är inte så snabb iväg men med en fin löpning i den främre träffen här så kan han blanda sig i segerstriden på nytt.

5 Sobel Jasmine vann enkelt från ledningen senast. Efter det har hon varit struken inför en tilltänkt start för förkylning men nu är hon tillbaka. Med den startsnabbheten hon besitter så tror jag hon kan nå spets här och skulle så bli fallet så kan hon bli svår att plocka ner över den korta distansen. Blir det inte ledningen så är hon sårbar för alla hennes vinster är tagna från spets.

1 Echelon gjorde comeback efter väldigt lång frånvaro i ny regi för Jerry Riordan senast men var inte som bäst då. Med det loppet innanför västen är en bättre insats här att vänta. Han kan kliva iväg bra från start så här kan det kanske bli spets eller vinnarhålet så från ett passande utgångsläge här så kan han vara med och tampas om en framskjuten placering. Han har en rejäl bakaktion och nu ska han tävla barfota bak och då tror jag han kommer att bli effektivare.

6 Rally Gunnar har lyft sig ett snäpp sedan han kom i träning hos Ulf Stenströmer. Två vinster på fem starter har det blivit för den nuvarande tränaren. Senast satt han långt bak och avslutade okej i skymundan men det räckte inte till mer än en femteplats i ett lopp som vanns av Bear A Perfection fast han sprang ändå nytt rekord. Han har aldrig varit ute över sprinterdistans tidigare men hittar Carl Johan Jepson ner i en vettig position här så kan han vara långt framme.

2 Buffon Z.S. är ett osynat kort som gör debut i ny regi för Jerry Riordan. Han har kommit till Sverige för att vara med i Breeders Course och det är målet efter den här starten. Han är bara tre år och möter äldre hästar och det här är inte det viktigaste loppet för honom fast han har nog kapacitet för att vinna i klassen om han håller sig till rätt gångart.

4 Call Me Brodda tog över ledningen med knappa varvet kvar till mål och från den positionen så vann hon sedan på ett bra vis senast. Hon har efter den insatsen varit fin i träningen meddelar man från stallet. Hon är ojämnt startsnabb men har hon en bra dag så borde hon kunna nå en vettig position här och då kan hon vara med och utmana om segern.

8 Eye In The Sky fullföljde okej som fyra i ett lopp som vanns av Rocky Bear senast. Iskallt läge men med lite klaff så är han inte borta.

Min Vinnare: 3 Durello
Spets efter 500m: 5 Sobel Jasmine
Skrällen: 1 Echelon
Ranking: A 3,5,1 B 6,2,4,8 C 9,7,10,11,12

GS75-7
Vi avslutar GS75 med ett lopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 2 Ad Hoc har tidigare galopperat mycket men han skötte sig på ett bra vis senast när han hade utrustas med ett blinkershuvudlag för första gången. Han satt då i tredje utvändigt innan han svepte till ledningen med halvvarvet kvar till mål och från den positionen så höll han sedan undan för övriga motståndare till seger. Spår två nu passar honom bra eftersom han går från alla positioner så felfri här så kan han blanda sig i segerstriden på nytt. Inga ändringar utan skor runt om samt blinkers och svensk jänkarvagn, säger Raoul Engblom.

1 Counterfeightr blev fast med sparade krafter i ett V75 lopp på Umåker som vanns av Better Boss senast. Inte lika hårt motstånd nu och han kan öppna rätt bra men det blir nog ingen ledning här men hittar han bara loss i god tid före mål så har han en härlig speed att tillgå och då kan han bli svår att stå emot den sista biten.

I övrigt kan nummer 5 Xlnt Chili Tripel som tog sin första seger sedan 2017 senast vara tänkbar. Han avslutade då starkt och tog ner Madelen L.T.C. till vinst på linjen. Han är mycket snabb iväg så här kan han nå ledningen omgående och från spets här så kan han leda loppet länge men jag tror ändå han får svårt att hålla undan till en ny seger.

Min Vinnare: 2 Ad Hoc
Spets efter 500m: 5 Xlnt Chili Tripel
Skrällen: 4 Smevikens Cruiser
Ranking: A 2,1 B 5,4,12,11,6,8 C 7,10,3,9

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

bet365:

Upp till 1250 kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+

888sport:

100 kr startbonus!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Unibet:

Sätt in 100 kr spela för 200 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

LeoVegas:

Gratisspel upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare. 1x omsättningskrav till min odds 1.80 för att få bonusen.

Casumo:

Spela för 100 kr, få 300 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

SpeedyBet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Nordicbet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Bethard:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Senaste Spelbloggar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
21:00  Manchester City - Porto
Fotboll - Champions League - 1 asian hcp -1.5
1.725
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
18:55  Real Madrid - Shakhtar
Fotboll - Champions League - BLGM
1.90
19:00  Södertälje - Karlskoga
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 2
2.60
21:00  Midtjylland - Atalanta
Fotboll - Champions League - 2 asian hcp -1
2.08
21:00  Manchester City - Porto
Fotboll - Champions League - 1 asian hcp -1.5
1.725
21:00  Man City - Porto
Fotboll - Champions League - City ö 4,5 ins
1.83
21:00  Bayern M - Atletico Madrid
Fotboll - Champions League - Under 3 mål
1.76
21:00  Ajax - Liverpool
Fotboll - Champions League - Ö 1,5 mål 1:a hl
2.05
18:55  Rapid Wien - Arsenal
Fotboll - Europa League - BLGM
1.75
18:55  Napoli - AZ Alkmaar
Fotboll - Europa League - 1 asian hcp -2
2.06
19:00  Rögle - Frölunda
Ishockey - SHL - 2
2.88
21:00  Tottenham - LASK
Fotboll - Europa League - 1 asian hcp -1,5
1.93
21:00  Celtic - Milan
Fotboll - Europa League - 2
1.85
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
18:55  Europatipset Tips Onsdag 21/10
Insats: 144 / 864 kr - Tipsexperten
18:55  Europatipset Tips Onsdag 21 Okt
Insats: 864 kr - USandeback
20:30  V86 Jägersro / Solvalla 22/10
Insats: 864 kr - DrTrav
21:40  DD tips Jägersro & Solvalla
Insats: 250 kr - DrTrav

Livestreaming