V64 Tips Åby 1/7

Publicerad på 1 Jul 2021 - 09:06

DrTrav

DrTrav

1 Jul 2021 - 09:06

V64 på torsdag går av stapeln på Åby och det är en trevlig omgång med flera fina hästar till och det är bland annat dags för Åby Monté Trophy med 250.000 kronor till segrande häst.
Jag spelar endast med en spik i omgången, 4 Southern Mazzarati i V64-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Tips Åby 1/7
V64-1 3.7.8.11
V64-2 10.11
V64-3 4 Southern Mazzarati
V64-4 2.7.8.9
V64-5 3.7.8.9.10
V64-6 1.2.4.5

640 rader x 1 kr = 640kr

Dagens Dubbel Åby 1/7
DD-1 7.10
DD-2 5 Velvet Gio

2 rader x 50kr = 100kr

DD-1 7 Mindyourvalue W.F
DD-2 1.2.4.5

4 rader x 40 kr = 160kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
8 Muscle Crown har tänt till rejält på barfotabalans och har tagit två raka segrar i imponerande stil och och André Eklund lär vara offensiv även den här gången.
Blir han släppt till ledningen efter en bit så är det såklart en toppchans igen men det kan bli lite vingel från det här läget, och han har inte varit helt pålitlig tidigare i karriären och galopperat i över hälften av sina starter.

3 Teton Above All har formen på plats och var bra som fyra efter en snabb avslutning mot bra motstånd senast, gången innan dess satt han fast med mycket sparat och för tre starter sedan vann han efter ett lopp i ryggen på ledaren. Det är inga raketer ut från start runt honom nu och jag tror det är bra chans att Skoglund spetsar från det här utgångsläget.
Väl i ledning kan Skoglund sedan välja om han vill testa att köra i tät eller släppa till Muscle Crown i ett senare skede och Teton Above Hall ska räknas oavsett upplägg.

11 In Love Di Quattro imponerade under sensommaren i fjol och radade upp flera starka prestationer och han har visat fart som borde räcka väldigt långt i den här typen av lopp.
Nu har han inte startat sedan i september i fjol och det gör han såklart lite svårbedömd. Bergh brukar ha hästarna i ordning efter paus och han måste räkna trots avsaknad av lopp.

7 Elvira Damgård tycker jag är en fin travare som verkar ha hittat formen hemma i Danmark och hon följde upp segern näst senast med ytterligare en bra prestation när hon spurtade in som två i ett tufft sällskap på Odense. Skrällbud.

Min Vinnare: 8 Muscle Crown
Spets efter 500m: 3 Teton Above All / 8 Muscle Crown
Skrällen: 7 Elvira Damgård
Rankingen A: 8.3.11.7 B: 4.10.2.6 C:9.1.5

V64-2 2140m Auto
11 Al’s Brave Bella gjorde en klart godkänd tävlingsdebut för två veckor sedan även om hon inte lyckades motsvara sitt favoritskap och slutade tvåa.
Redan fyra dagar senare gjorde hon sitt livs andra start och då lättade Robert Bergh på balansen och det var en övertygande seger när hon vann på en hög 14-tid över 2140 meter.
Täta starter verkar passa hästen bra och om hon är i samma skick som senast, blir hon svår att stå emot under slutrundan. Rätt favorit och tänkbar spik men det är andra förutsättningar nu när hon måste gå bakom hästar istället för i ledningen och det är inte säkert att det fungerar lika väl.

Jag dubblar systemet med 10 Apulica som jag gillade intrycket på vid segern senast.
Det var förvisso ett billigt lopp där hon fick styra och ställa i ledningen och det är såväl tuffare emot som ett sämre läge nu.Det såg ut som att det fanns mycket obrukade krafter över mål och utan trafikproblem borde hon vara redo att sänka sitt rekord en del här.

Jag nämner 4 Margarita och 7 Lasses Tara för den som har råd att fylla på med ytterligare några hästar.
4 Maragarita kan öppna fort från start men hon fick mycket press i ledningen senast och det är inte omöjligt att Untersteiner väljer att släppa tätpositionen nu.
7 Lasses Tara är en tänkbar ledare av loppet om så skulle vara fallet och från stallet känner man sig inte golvade här om det skulle klaffa.

Min Vinnare: 11 Al’s Brave Bella
Spets efter 500m: 4 Margarita / 7 Lasses Tara
Skrällen: 7 Lasses Tara
Rankingen A: 11.10 B: 7.4.3.8.1.6 C:12.5.9.2

V64-3 1640m Auto
Här tycker jag att jag har hittat en väldigt spelvärd spik i omgången. Det är ett lopp över kort distans med endast sju hästar till start och jag tror att spelarna kommer att ha svårt att bestämma sig och sprida strecken mellan ett par hästar. Jag väljer att ta ställning och gå rakt ut på 4 Southern Mazzarati.
För tre starter sedan var han ute i ett tufft sprinterlopp och ställdes mot fartfyllda hästar som exemplevis Laradja Vrijhtout och Zorro Wind. Han hängde med bra från sitt innerspår i ett lopp som Zorro Wind vann på snabba 1.10.1. Det såg ut som att fanns en del att åka med när galoppen kom när han sökte sig utåt i sista sväng. Han följde upp den insatsen med en klart godkänd insats som femma från ett bakspår över kort distans på Bjerke men han fick aldrig riktigt fritt över upploppet och kunde bara hänga med i ryggar in över mål. Senast var han ute i ett enklare gäng över medeldistans och vann pliktskyldigt från ledningen och även om han blev utmanad över upploppet så hade Frode Hamre det under kontroll.
Nu är det kort distans, vilket jag tror är en bättre distans för honom och han har fått ett perfekt spår bakom bilen och jag tror att Per Oled Midtfjeld lyckas öppna tillräckligt snabbt för att ta sig förbi de invändiga ekipagen och sitter i ledningen. Conrad Lugauer kommer säkert att göra ett försök med 5 Manual Flight att ta sig förbi Southern Mazzarati, men jag hoppas att man väljer att köra i tät med Southern Mazzarati. Skulle Midtfjeld överlåta ledningen till Manual Flight så finns dessutom open stretch att använda sig av och när Manual Flight inte har startat sedan i november så borde det inte vara någon toppform där nu.

Motbud
5 Manuel Flight gjorde det bra under fjolåret och inledde sin tävlingskarriär med två raka segrar. Han var dessutom trea i Svampen och mötte kulltoppen i svensk uppfödningslöpning i vintras.
Nu har han fått pusta ut sedan i november och det är svårt att säga vart han står formmässigt för dagen. Han kan öppna fort från start och skulle han lyckas med att hitta till ledningen är såklart mycket vunnet. Det är ett litet fält och han kommer få chansen oavsett över upploppet och om formen är på sin plats är det en allvarlig utmanare till min spik.

7 Lucifer Boko har visat fina fartresurser och hängde med bra som femma i ett uttagningslopp till E3 senast. Nu lyser det rött i skobalansen för första gången och om det står sig fram till spelstopp är det såklart en intressant ändring.

1 Amazing Hazel gjorde bort sig med dubbla galopper senast men har visat form vid två raka segrar innan dess. Här kan han smyga med i ryggar under loppet och skulle det gå för fort där framme så är han inte borta.

Ett öppet sprinterlopp och om man inte tar ställning så krävs det några streck, trots att det är få hästar till start.

Min Vinnare: 4 Southern Mazzarati
Spets efter 500m: 4 Southern Mazzarati / 5 Manual Flight
Skrällen: 7 Lucifer Boko
Rankingen A: 4 B:5.7.1 C:6.3.2

V64-4 2640m Auto
7 Jimmy Arthur blir med stor sannolikhet väldigt påpassad av spelarna och i skrivande stund är han spelad till 70%. Det kommer förmodligen inte att vara så högt vid spelstopp men han kommer bli klar favorit och jag litar inte fullt ut på hästen. Formen är på topp och han trivs över 2640 meter och kommer hit med två raka vinster över aktuell distans. Han kan öppna hyggligt från start och det är väl ingen omöjlighet att han kan köra fram och överta ledningen när open stretch finns att använda sig av. Från ledningen skulle det såklart vara en toppchans men det är inget givet scenario och som stor favorit vill jag försöka fälla.

2 Ka Ching Bros är väldigt kapabel och skulle kunna vara en tidig utmanare till favoriten. Senast såg han väldigt fin ut i ledningen när han plötsligt galopperade helt omotiverat. Han skulle kunna hitta till ledningen även nu och det hade varit spännande att se honom i den positionen igen men det är mest sannolikt att man släpper till favoriten när det är debut över lång distans.

8 Oliver Hall hoppade bort en pallplacering senast och han har svårt att få det att stämma fullt ut i lopp på slutet. Det är annars en stark och rejäl häst som är oöm för positioner och på kapacitet tror jag inte att han är sämre än favoriten och han blir farlig att nonchalera om han skulle få det att stämma nu.

9 Gangster behöver ha det lite serverat under vägen men om det skulle bli lite tempo på loppet och han kan lifta med i ryggar så har en speed som kan bli farlig över upploppet.

Min Vinnare: 7 Jimmy Arthur
Spets efter 500m: 2 Ka Ching Bros / 7 Jimmy Arthur
Skrällen: 8 Oliver Hall
Rankingen A: 7.2.8 B:9.13.6.1.3.14 C: 10.12.11.5.4

V64-5 2140m Auto Monté
Det är dags för Åby Monté Trophy med hela 250.000 till segrande ekipage.
Tipset till 7 Mindyourvalue W.F har förvisso inte glänst tidigare i år men insatsen senast var en klar förbättring och han gick en fantastisk bra tid när hon sprang 1.09.9 över kort distans senast i knivskarp konkurrens. Nu ska han för första gången tävla inom montédisciplinen på svensk mark. Det är dock knappast någon nyhet för honom eftersom han har gjort tio lopp under sadel på Vincennes och det har slutat med fyra segrar och ytterligare fyra pallplatser. Han får suveräna Emilia Leo på ryggen och jag har bra feeling för att Mindyourvalue W.F löser den här uppgiften.

10 Vitruvio besitter en skyhög kapacitet och har hunnit med att springa in över 13 miljoner kronor i sin karriär och har bland annat varit femma i Prix D’Amerique. Det var ett tag sen hästen presterade på topp och har varit långt ifrån de toppar som han har visat tidigare i karriären. Han gjorde inget större väsen av sig i Harper Hannover under elitloppshelgen men inför Oslo Grand Prix senast såg det ut som att han hade tagit ett kliv framåt och precis som i sina glansdagar så är han tillbaka i träning hos Gocciadoro. Monté är en oprövad disciplin för honom men med tanke på den kapacitet som finns inombord, är det en tidig utmanare nu.

8 Pacific Face var riktigt fin i vintras och slog flera elithästar i gulddivisionen då. De senaste två loppen har han fått göra grovjobb i tuff konkurrens i Örebro International och Harper Hannover och gjort det klart godkänt. Han tål att göra mycket jobb på egen hand och även om det var längesen som han tävlade i monté regelbundet så är det en disciplin som han hanterar.

3 Atout Du Hainaut och 9 Solcio Z.L har tävlat i tuffa montélopp i Frankrike och även om dom är svårbedömda för min del så är känslan att det är två hästar som borde stå sig väl i det här sällskapet.

6 Dynamte Light är en riktigt bra montéhäst och han kan öppna fort från start. Häst mot häst möter han dock ett par hästar som är huvudet högre och jag har svårt att se att han ska räcka till nu.
Jag nämner 2 Kennedy som har hög kapacitet, men det är montédebut nu och jag tycker ändå att det är några hästar som han normalt inte slår.

V64 omsätter förvisso bara 60.000 i skrivande stund men att döma av de tidiga spelarna så verkar han få en del spel på sig och han känns inte intressant ur den synpunkten.

Min Vinnare: 7 Mindyourvalue W:F
Spets efter 500m: 6 Dynamite Light / Mindyourvalue W:F
Skrällen: 9 Solcio Z.L
Rankingen A:7.10:8 B:9.3:.2.6.1. C:.4.5

V64-6 2140m Auto
Ett mycket fint lopp avslutar omgången där nyblivna Oslo Grand Prix vinnaren Ble Du Gers ställs mot bland annat Harper Hannover- konkurrenten Velvet Gio och grundkapabla Coin Perdu. Jag har lite svårt att reda ut hur loppet kommer att bli kört och spetsstriden känns oviss.

2 Lucifer Lane och 3 Poet Broline öppnar båda snabbt från start och att någon av dessa två kommer att spetsa initialt känns högst troligt.
Jag tror dock inte att någon av dom är speciellt intresserade av att köra i ledningen utan dom borde vara nöjda med ett lopp i rygg på den som är först fram av 4 Coin Perdu och 5 Velvet Gio.

5 Velvet Gio får mitt tips i loppet. Han gjorde sin årsdebut i Örebro International och gjorde inget större väsen av sig och följde upp det med att starta i stenhårda Harper Hannover, men han orkade inte riktig hänga med i den hårda konkurrensen över tre varv då.
Nu har han fått två lopp i kroppen och även om det inte saknas motstånd den här gången heller, är det såklart en klart bättre uppgift på pappret nu. Jag är inne på att Velvet Gio kan öppna fortare än Coin Perdu från start och vara först fram och överta ledningen.
Han har förvisso inte vunnit lopp sedan 2019 men han har ständigt tävlat i tuff konkurrens och gjort det bra, och om han löper upp till sitt kunnande bör det vara en bra chans om han skulle nå ledningen.

1 Ble Du Gers har ställts mot tuffast möjliga motstånd i Paralympiatravet och Harper Hannover och gjort det klart bra bakom hästar. Senast var han ute i Oslo Grand Prix och vann säkert efter ett lopp utvändigt ledaren. Är han lika bra som vid den starten så är det såklart en toppchans att vinna även det här loppet. Han kan dock inte öppna speciellt fort från star och frågan är vart han hamnar i fältet? Lyckas han bara hitta ut under vägen så är det loppets troliga vinnare.

4 Coin Perdu har hög kapacitet och efter sina enorma skadeproblem är han tillbaka på allvar nu, och formen är det inget fel på. Skulle han komma före Velvet Gio från start och få överta ledningen så blir Svante Båths häst mycket svårslagen. Det finns dock risk för att det blir grovjobb och då är jag inte lika övertygad om att han kan vinna loppet.

2 Island Life är inte så tokig och om han kan få ett lopp i ryggen på Velvet Gio eller Coin Perdu så kommer chansen att komma över upploppet, och i sina bästa stunder är han inte borta här.

Min Vinnare: 5 Velvet Gio
Spets efter 500m: 4 Coin Perdu/ 5 Velvet Gio
Skrällen: 2 Island LIfe
Rankingen A: 5.1.4 B:2.8.7.11.6 C: 3.10.9

Lycka till med spelet 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto