V64 Tips Åby 10/6

Publicerad på 10 Jun 2021 - 08:17

DrTrav

DrTrav

10 Jun 2021 - 08:17

Det är V64 från Åbytravet på torsdag och det är sannerligen ingen lättlöst omgång som man bjuder på och jag tycker att alla lopp känns öppna på förhand och det skulle kunna bli riktigt bra utdelning om man träffar rätt. Jag spelar med två spikar i omgången för att kunna gardera på lite i övriga lopp och jag kom till slut fram till 6 Upper Face i V64-1 samt 6 Maggiore i V64-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby Torsdag 10/6
V64-1 6 Upper Face
V64-2 3.4.5.8.9.11
V64-3 6 Maggiore
V64-4 1.3.6
V64-5 1.2.4.5.7.8
V64-6 2.4.5.7.8.9

648 rader x 1kr = 648kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 10/6
DD-1 1.4.8
DD-2 2.9

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m Volt
Jag går ut hårt och spikar 6 Upper Face i ett lopp där ett par hästar höjer sig på förhand. Det är en väldigt svårlöst omgång som Åby bjuder på den här torsdagen och det finns ett par lopp där man gärna hade streckat samtliga ekipage och jag försöker ta ställning direkt i inledningen för att försöka ta grepp på omgången. 6 Upper Face har tävlat i tuffa gäng hela året och senast var han ute på V75 under elitloppshelgen och höll klart bra som femma efter att ha fått göra mycket jobb under loppet över kort distans.
Det är en stark och rejäl häst som har vunnit sina två senaste lopp över den aktuella distansen och i ett litet fält lär Adrian Kolgjini köra framåt omgående för att få kontakt med den främre volten och över den långa distansen tror jag att hans styrka blir avgörande.
Det saknas inte motstånd men stall Kolgjinis hästar levererade på hemmaplan i tisdags och visade att stallet håller bra form för dagen och jag tror att Upper Face avgör den tunga vägen.

Motbud
3 Crank står tjugo meter framför min spik och efter ett par sämre insatser, var det senaste loppet ett rejält kliv framåt när han gick en mycket bra tid över medeldistans, även om han inte kunde hota vinnande Brodway Sun. Taktiken från Robert Bergh lär vara solklar, det blir fram mot ledningen omgående och han lär göra allt han kan föra att göra livet surt för sina konkurrenter på tillägg. Från ledningen så är det såklart en allvarlig utmanare men över den långa distansen tror jag det blir svårt att stå emot starka Upper Face under slutrundan.

4 Imagine Boko är en van V75-deltagare som trivs över den långa distansen och som ofta gör ett gott dagsverke mot tufft motstånd, utan att få vinna lopp. Den senaste segern kom i november 2019, men det ser ut som ett sällskap som han borde kunna hävda sig väl emot nu.Skulle det bli ett hårt tempo under slutrundan så skulle han kunna smyga med där bakom och bli farlig den sista biten.

7 Quite Special har visat att formen är på plats på slutet med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Han har alltid sin bästa bit tillslut, och även om det känns som att det finns några som är hårdare här är han inte helt borta.

Min Vinnare: 6 Upper Face
Spets efter 500m: 3 Crank
Skrällen: 7 Quite Special
Rankingen A: 6 B:3.4.7 C: 2.8.5.1.9

V64-2 2140m Volt
3 Ivory Am gjorde ett förtroendeingivande kval på en 17-tid och senast var det dags för tävlingsdebut. Jag gillade det jag såg utav hästen då och efter ett lopp i ryggen på ledaren så galopperade hon något omotiverad när hon sökte sig ut över upploppet för att avgöra loppet. Känslan var att det var segern som försvann då och även om hon möter äldre ston och är orutinerad så tror jag att hon är redo att matcha dessa hästar redan nu.

9 Vaiana Vent besitter bra fart och har ett högt kunnande inombords, men hon har väldigt svårt att sköta sig och har galopperat i elva av karriärens fjorton starter. När hon har gått felfritt har hon alltid varit med långt fram i loppen och om hon håller sig i rätt gångart så måste hon räknas mycket tidigt nu. I skrivande stund är hon anmäld barfota runt om för första gången, vilket såklart är svårbedömt på en så pass osäker häst men om det faller väl ut kan vi få se en riktigt bra insats här.

4 Bluehill’s Wind verkar vara på gång och har tagit två raka andraplatser på slutet. Läget är passande från den främre volten och hon borde vara med där framme och hugga om segern.

5 Ztinas Blaze har gått bra tider som borde räcka långt i det här sammanhanget. Hon har ännu inte vunnit något lopp på fem försök men nu ska hon lättas i balansen och fart finns definitivt för att vinna loppet.

8 Bee Kronos gjorde några bra insatser som treåring och har årsdebuten avklarad och även hon ska testas barfota för första gången om man får lita på de tidiga anmälningarna.

Jag betalar även för 11 Pinotage A.A som har galopperat i årets två starter men som faktiskt aldrig har missat pallen felfri. Från ett springspår med offensiva Micke J Andersson kan hon sitta vettigt till omgående om Micke prickar bra i volten.

Ett väldigt öppet lopp och för den som har råd är det nog inte helt fel att ta fram den breda penseln och markera samtliga ekipage.

Min Vinnare: 3 Ivory Am
Spets efter 500m: 3 Ivory Am/ 4 Bluehill’s Wind
Skrällen: 8 Bee Kronos
Rankingen A: 3.9.4.5 B: 8.11.1.6.7.2 C:10.12

V64-3 2140m Volt
Här kommer min andra spik i omgången och jag pratar om 6 Maggiore som är en talangfull dam under utveckling. Det var mycket surr om hästen inför V75 senast och hon blev till slut favorit mot betydligt mer meriterade hästar. Dagen spolierades med en startgalopp men hon har inte varit speciellt osäker tidigare och jag ser det som ett olycksfall i arbetet. Hon kan öppna snabbt från start och från sitt springspår tror jag att hon flyger till ledningen och även om hon ställs mot äldre och hårdare hästar så är jag inne på att det blir en snabb revansch nu. Hon kommer säkert att trenda en del fram till spelstopp men om man får tro de tidiga spelarna kommer hon inte att bli favorit här och jag tycker det känns som en spelvärd spik i omgången.

Motbud
2 Aurora Show är italiensk nyförvärv från Magnus Dahlén som har imponerat i Italien och kan stoltsera med 13 segrar på 21 försök. Det kan vara så att det här är något extra till häst, men hon har inte startat sedan i januari och även om det är bra träningsrapporter så känns hon svårbedömd. Det är även nya förutsättningar nu med svensk voltstart och spår två och hur hon kommer att hantera det känns också svårbedömt.
Jag skulle inte bli förvånad om det visar sig att hon är huvudet högre än sina motståndare men om man får tro de tidiga spelarna kommer hon att bli klar favorit i loppet och då tycker jag det känns intressant att gå emot.

Från tilläggs-volten räknas främst 11 Valborg Marje som är mer rutinerad än de på de främre volten men hon har varit struken och känns svårbedömd. Det är anmält barfota för första gången på länge och om hon är där formmässigt brukar hon alltid gå en stark slutrunda.

För den som letar en jätteskräll nämner jag 7 Philomenia som alltjämt ännu inte har vunnit lopp. Hon möter dock allt för tufft motstånd oftast och det finns en hel del fart i den här hästen. Hon borde kunna utnyttja sin snabbhet från start för söka en bra position och skulle hon hitta ner i ryggen på ledaren så kan hon få en perfekt resa nu. En rejäl kantboll för dom som väljer att strecka på lite här.

Min Vinnare: 6 Maggiore
Spets efter 500m: 6 Maggiore
Skrällen: 7 Philomenia
Rankingen A: 6.2 B: 11.9.7.4.13 C:5.10.3.14.8.12.1

V64-4 1640m Auto
1 Hilarious Am sprang en låg 10-tid över distansen senast och hon kan öppna ruggigt fort från start och frågan är hur Adrian väljer att göra från sitt innerspår nu när det finns open stretch att tillgå.

3 Balboa Lux har imponerat i sina två starter på svensk mark och har visat startsnabbhet och Christoffer Eriksson lär göra ett försök att ta sig förbi den första biten. Adrian brukar dock inte vilja släppa ifrån sig ledningen välvilligt och det skulle kunna bli en utdragen körning här.
Det mest troliga är dock att den som inte lyckas ta sig till tät, ger upp hyfsat tidigt och söker sig ner i ryggen på ledaren och oavsett vem som sitter i ledningen ska båda ses med goda möjligheter att vinna loppet.

Jag betalar för ytterligare en häst utifall det skulle bli lite körning mellan ovan nämnda hästar.
Intrycket på 6 Billions i årsdebuten var förvisso inget extra men det är en häst som har tävlat mot betydligt tuffare motstånd under fjolåret och det här är hästar som han borde hävda sig väl emot. Nu har han fått ett lopp i kroppen och ska lättas i balansen med skoryck samt bike, och det är såklart superintressanta ändringar.

Min Vinnare: 1 Hilarious Am
Spets efter 500m: 1 Hilarious Am / 3 Balboa Lux
Skrällen: 6 Billions
Rankingen A: 1.3.6 B: 7.2.5.4

V64-5 2140m Auto
8 Affinity Face gjorde en tävlingsdebut med mersmak och intrycket var av det bästa slaget.
Adrian lotsade fram hästen till positionen utvändigt ledaren. Ett par hundra meter innan upploppet började Adrian begära lite av hästen och stack undan från sina konkurrenter och vann med hela åtta längder till slut, och det såg ut som att det fanns ännu mer att ta av. Nu är det tuffare emot och spår åtta på Åby brukar inte vara det lättaste men om det inte strular från läget så måste hon räknas tidigt och det ska bli spännande att se henne igen.

4 Lukaku Di Quattro var ute på för djupt vatten senast i treåringsseliten, men han gjorde absolut inte bort sig och kunde sänka rekordet rejält när han testades barfota för första gången. Ikväll är det betydligt mer överkomligt motstånd och jag tror att han är en allvarlig utmanare här.

1 Amazing Hazel vann den tunga vägen senast och har avslutade fort i tre raka starter. Läget är bra och det är inte helt omöjligt att Johan Untersteiner lyckas försvara ledningen, oavsett kommer han att få en bra resa på innerspåret och han blir farlig via open stretch till slut.

5 Kagan är ojämn i sina prestationer och inte helt att lita på, men han kan öppna fort från början och det borde vara en vettig chans att hitta till ledningen från det här läget och han är med långt framme om han presterar på topp.

Jag betalar även för 2 Lorenzo Boko samt 7 Canadian As men precis som i V64-2 känns det väldigt öppet och även de som inte får plats på min kupong, kan vara med där framme.

Min Vinnare: 8 Affinty Face
Spets efter 500m: 1 Amazing Haxel / 5 Kagan
Skrällen: 4 Lukaku Di Quattro
Rankingen A: 8.4.1.5 B: 2.7.3.6.10.9

V64-6 2140m Auto
2 Balashi får tipset i loppet. Han har vunnit tre av karriärens sju starter och kan öppna fort från start och det är min knappa spetsfavorit i loppet. Det finns flera startsnabba ekipage utvändigt och det skulle kunna bli lite körning från start och jag är inte helt övertygad om att han lyckas ta sig till ledningen och då blir han mer sårbar.

9 Gloster Gladiator är ett roligt skrällbud i loppet. Han borde kunna ta rygg på startsnabba Balashi från start och komma igenom på ett bra sätt från början och han gjorde några riktigt bra lopp på barfotabalans under fjolåret, och han är anmäld barfota i skrivande stund. Det ser inte ut som att han kommer att få speciellt mycket förtroende från spelarna men för mig är han mycket tidig, och jag rankar upp honom i A-gruppen.

5 Easy Cash Pirat kan öppna fort från början och har fått ett passande läge nu efter att ha brottats med bakspår i två raka starter. Samtliga karriärens segrar är tagna från ledningen, där han växer ett par klasser och Goop lär göra allt han kan för att nå den positionen. Lyckas han med är det en allvarlig utmanare.

7 T.J har spetsat från liknande lägen i sina två senaste starter och även om det känns långsökt att nå ledningen nu så tror jag att Carlos Söderström gör ett försök från början och intrycket var bra senast. Tuffare emot nu.

8 Trollhunter besitter fina fartresurser men har svårt att sköta sig under loppen. Han är ändå värd en markering till låg spelprocent.

4 Keziah Boko är anmäld med bike för första gången och var fin vid andraplatsen näst senast. Skulle det bli lite tempo på loppet så skulle han kunna profitera på det.

Min Vinnare: 2 Balashi
Spets efter 500m: 2 Balashi / 5Easy Cash Pirat
Skrällen: 9 Gloster Gladiator
Rankingen A: 2.9.B:5.7.9.8.4.12.13.14 C: 1.15.6.10.3.11

Lycka till med spelet

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto