V64 Tips Åby 11/3

Publicerad på 11 Mar 2021 - 12:55

DrTrav

DrTrav

11 Mar 2021 - 12:55

V64 torsdag hämtar vi från Åbytravet och jag spelar med två spikar i omgången.

I den femte avdelningen spikar jag den alltjämt obesegrade 4 Down Town Girl och i den avslutande sjätte avdelningen spikar jag emot favoriten och hoppas att 7 Baron Frontlines form blir avgörande över upploppet.

V64 Åby Torsdag 11/3
V64-1 2.4.5.6.8.9
V64-2 1.6.7.8.9.11.12.14
V64-3 4.5
V64-4 2.5.6.7.9.10.11
V65-5 4 Down Town Girl
V64-6 7 Baron Frontline

672 rader x1kr = 672kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 11/3
DD-1 4 Down Town Girl
DD-2 7 Baron Frontline

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m Auto
8 Armour As har kapacitet så att det räcker och blir över för den här typen av lopp men det var samtidigt ett bra tag sedan han visade det. Skulle Armour As vara i närheten av de toppar han har visat är det en kanonchans att vinna det här loppet men det är omöjligt för mig att lita på hästen med tanke på hur det har sett ut under hösten och vintern. Han är numera i regi Jerry Riordan och i debuten gjorde han bort sig med galopp men såg annars fin och smidig ut. Han är anmäld med barfotabalans vilket är ett stort plus jämfört med skor och känslan säger att vi kommer att få se en riktigt bra insats men det går inte att lita på hästen och han kan lika gärna galoppera bort sig omgående, vilket öppnar upp loppet. Skulle det vara bra snack under kvällen samt en bra värmning kan jag tänka mig att spika och i sådana fall strecka några fler i V64-6 i stället men i skrivande stund vågar jag inte det.

2 Tyson Dimanche trivs med lång distans och är inte rädd för att göra grovjobb om det krävs. Jag trodde mycket på ekipaget för två starter sedan när han vek ner sig lite väl lätt från ledningen men det kändes som att han somnade till där framme och inte var beredd på tempoväxlingen över upploppet när det gick så sakta. Jag tycker han är bättre när han får trava på i ett hårt tempo och trötta ut sina motståndare och det kanske kan bli ett sådant upplägg nu istället? Senast var han bra som fyra mot för tufft motstånd och formen borde det inte vara något fel på.

6 Quite E Wood är väldigt jämn av sig men vinner inte lopp alltför ofta men han har ändå sett fin ut under vintern. Den här gången är det anmält barfota vilket känns superintressant och hans spurt kommer att bita bra över upploppet.

Skrällen är 4 Moneykeeper som måste höja sig men som är riktigt bra i sina bästa stunder även om han inte visat det på ett tag. Skorryck och ett stall Robert Bergh som verkar vara på gång ändå spännande.

Min Vinnare: 8 Armour As
Spets efter 500m: 2 Tyson Dimanche
Skrällen: 4 Moneykeeper
Rankingen A:8. B:2.6.5.4.9 C:3.1.7

V64-2 2140m Auto
9 Aloha Chip var ute i ett tufft lopp i december men räckte inte till där och har pausat sedan dess och den här gången är motståndet enklare. Formen är aningen svårbedömd efter tre månaders frånvaro men vad som är anmärkningsvärt är att han är anmäld barfota direkt och på tre försök med den balansen har det blivit två segrar och en galopp. Är han i ordning blir han inte lätt att stå emot över upploppet.

8 Digital Ocean håller kanonform för dagen och i det här loppet borde det räcka långt. Ett åttonde-spår är inte optimalt men om kusken är offensiv från start är jag inte alls främmande för att han kan utnyttja startsnabbheten för att forcera sig till tät efter en bit. Det är inte alls säkert att kusken har samma taktik i sikte och det kan bli trafikproblem.

11 Hitthebar är osäker men kapacitetsmässigt är det en av de bättre hästarna i fältet och han har stött på tuffare hästar än vad han möter nu tidigare i karriären och han tog två imponerande segrar med barfotabalans under hösten med kusken Paul Robertsson. Paul Robertsson har därmed inte förlorat med hästen på två försök och det känns såklart spännande.

12 Svempa Laday har jag trott en del på under vintern mot tufft motstånd med det har saknats det där riktiga trycket. Han har annars visat fina fartresurser och skorycket nu känns som att det kan ge en extra kick. Läget är såklart besvärligt och han måste ha tur på vägen men jag tror inte att han är mycket sämre än någon annan i det här loppet.

Min Vinnare: 9 Aloha Chip
Spets efter 500m: 1 Bella Follo/8 Digital Ocean
Skrällen: 12 Svempa Laday
Rankingen A:9.8.11 B: 7.12.6.1.14 C:4.3.13.10.5.2.15

V64-3 1640m Auto
5 Versace Broline kommer troligen få ett stort förtroende från spelarna och det är min favorit till att vinna loppet. Med tanke på att vi är på Åbytravet och att Open Stretch finns att använda sig av tror jag att han kommer att kunna köra sig till spets inom ett par hundra meter och från den positionen bör det vara en bra chans att vinna loppet. Skulle det bli svar invändigt är han oavsett med där framme direkt och i det här sällskapet är det en hygglig chans att vinna även med en resa utvändigt ledaren. Han kan dock vara lite ringrostig med tanke på att det är årsdebut och jag vill ändå dubbla med en häst på min kupong.

4 Dixie Brick har fått två lopp i kroppen och till den här starten är läget passande. Han är snabb från start och är troligen den hästen som spetsar initialt och därifrån kan Kim Eriksson sedan lägga upp taktiken själv om han vill köra i ledningen eller släppa över taktpinnen till favoriten. Det har väl inte varit något jätteintryck vid årets två starter men han lättas även i skobalansen till denna start och mot det här motståndet borde det räcka långt.

Bakom dessa två känns det som ett getingbo och börjar man gardera på ytterligare blir det ett streckkrävande lopp.

6 Global Underwriter har mött ganska tuffa hästar och var positiv senast i en snabb avslutning när luckan kom över upploppet. Den känns mycket tidig för mig om man garderar vidare som helt ospelad i skrivande stund.

12 Hole in One Pepper kommer ta stora kliv framöver och besitter ett högt grundkunnande men med spår 12 på Åby som orutinerad treåring mot äldre hästar känns det normalt sett för tufft. Ändå given om man tar några streck.

Min Vinnare: 5 Versace Broline
Spets efter 500m: 4 Dixie Brick/ 5 Versace Broline
Skrällen: 6 Global Underwriter
Rankingen A:5.4 B:6.12.2.1.3.9.8 C:11.10.7

V65-4 2640m Auto
6 Choco Lane är jag fullkomligt övertygad om att det är den hästen med högst kunnande i fältet men han säkerligen gett ägarna många gråa hår under karriären. Han inledde karriären lovande och när man ryckte skorna under sommaren 2019 såg det ut som att hästen skulle gå en fin framtid till mötes. Därefter har det blivit mycket strul och många galopper och den talangfulla hästen har inte kunnat prestera fullt ut sedan dess. Han var förvisso fin när han vann i Danmark för två starter sedan men senast vek han ner sig lite väl billigt från ledning som storfavorit efter en tids vila. Man hade nog förväntat sig mer av den starten men han kommer säkert att vara förbättrad den här gången. Fungerar han som han ska kan han krossa allt här men det är ändå ingen jag kan luta mig emot på kupongen.

7 Mästarnas Mästare är snabb från start och det ser inte ut som några kanoner invändigt. Mitt huvudscenario är att han kan köra till sig spets trots utgångsläget och från den positionen vann han på ett bra sätt för två starter sedan. Får han bara bestämma tempot lite där framme kan det räcka hela vägen även denna gång. Senast blev det galopp med gott om krafter kvar och formen känns intakt. Skulle han inte lyckas ta någon ledning borde det kunna bli en bra resa i andraspår och han är med där framme och gör upp om det.

2 Inspector Gadget trivs över distansen och han har tagit två av karriärens tre segrar över aktuell distans. Läget är perfekt och eftersom hästen lever på sin styrka tror jag vi kan förvänta oss en offensiv styrning och massage på ledaren för att kunna avgöra på sin styrka över upploppet.

10 Fromheaven Idzarda är något ojämn i sina prestationer men han visade så sent som i den senaste starten att han har en vass avslutning och med lite tempo på loppet kommer han förmodligen avsluta vasst även denna gång.

Streck även för 9 Massive Attack som är bättre än raden och som är anmäld med barfota runt om för första gången på länge.

11 Vulnerable Face är talangfull och stallet har haft höga tankar om den här hästen. Han har haft svårt att leverera i lopp fullt ut men om han löper upp till sitt kunnande måste han räknas med chans och distansen passar bra.

Min Vinnare: 6 Choco Lane
Spets efter 500m: 7 Mästarnas Mästare
Skrällen: 10 Fromheaven Idzardia
Rankingen A: 6.7.2 B:10.9.11.5.3.4.8 C:1.12

V64-5 2140m Auto
4 Down Town Girl har imponerat stort hittills under sin karriär och hon vet än så länge inte hur det känns att förlora och har segrat vid sex raka starten. Senast stötte hon på karriärens tuffaste motstånd och jag såg ett värde i att försöka fälla henne den gången, men det hade jag ingenting för. Hon kunde överta ledningen en bit in i loppet och vann sedan i ohotad stil i ett snabbt slutvarv. Hon har sätt bättre ut för varje start och verkar vara under utveckling och till den här starten ser det ut som ytterligare en lämplig uppgift. Hon kommer med stor sannolikhet att sitta i ledningen tidigt och trots att motståndet hårdnar ytterligare känns det som att det finns ännu mer att plocka av och jag väljer att spika den här gången när hon har ett fördelaktigt läge jämfört med de värsta motbuden.

Motbud
11 Matilda Cash har visat bra fart och är en av de bättre hästarna i fältet. Formen är något svårbedömd till den här starten eftersom hon fick startförbud efter sitt senaste lopp och har fått pausa lite för åtgärder. Det är anmält med barfota runt om direkt och om så blir fallet känns det intressant eftersom hon allt som oftast tävlar med skor. Även om hon inte radar upp segrar har hon varit på pallen vid tio av karriärens tjugotvå starter och om hon är i ordning direkt är det en tidig utmanare till Down Town Girl.

8 Omega Superstar har betydligt högre kunnande än vad raden utvisar men hon har inte alls fått det att stämma på slutet och kommer till den här starten med fyra raka galopper. Skulle hon ha vaknat på rätt sida är det en häst som slår de flesta motståndarna här och många av Berghs hästar levererar för dagen. Hon är anmäld med skor i skrivande stund men skulle det lysa rött i balansen under tävlingsdagen känns det som ett roligt motbud och hon blir säkerligen lite bortglömd nu.

Min Vinnare: 4 Down Town Girl
Spets efter 500m: 4 Down Town Girl
Skrällen: 8 Omega Superstar
Rankingen A:4 B:11.8.5.10.12.1.3.6.13 C:2.14.9

V64-6 1640m Auto
7 Baron Frontline blir min andra spik i omgången trots att ett sjundespår över kort distans inte är optimalt. Han har varit ute i tuffa gäng under vintern med flera bra insatser och kommer senast från en galopp med gott om krafter kvar i ett V75-lopp. Han hade problem med aktionen under slutvarvet och det blev för mycket med barfota för första gången och jag känner mig inte speciellt oroad över den galoppen. Nu går man tillbaka lite i balansen och även om han inte kommer att kunna hitta någon ledning är han startsnabb nog att hitta ner i en vettig position omgående och formen borde det inte vara något fel på.

Det är ingen enkel uppgift att besegra den troliga ledaren och favoriten 3 Twigs Got U. över kort distans men jag är inte alls övertygad om att Twigs Got U.är där formmässigt direkt efter vila och vid senaste starten i november var han direkt dålig och jag tycker att han är svårbedömd nu. Det kommer troligen skilja en hel del i spelprocent och när Twigs Got U. inte har startat sedan i november tycker jag Baron Frontline är en riktigt spelvärd spik och jag hoppas att form slår klass den här gången.

Min Vinnare: 7 Baron Frontline
Spets efter 500: 3 Twigs Got U.
Skrällen: 9 Enzo
Rankingen A: 7.3 B:9.11.1.2.4.6.5.8.10

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto