V64 Tips Åby 14/1

Publicerad på 14 Jan 2021 - 08:40

DrTrav

DrTrav

14 Jan 2021 - 08:40

V64 på tisdag utspelar sig på Åbytravet och det är en hel del danska gäster på plats som ska bli intressanta att följa. Värt att tänka på är att det finns Open Strech att använda sig av över upploppet. Jag spelar med En spik i omgången, 5 Zaffiro Jet i V64-inledningen. Vill man hitta en andra spik i omgången kan Rexine i den tredje avdelning vara en sådan om rapporterna är goda före tävlingarna.

Nedan Följer min lösning på omgången.

V64 Tisdag Åby 14/1

V64-1 5 Zaffiro Jet
V64-2 1.4.10
V64-3 6.7
V64-4 10.11.12.14.15
V64-5 2.4.7.8.9.10
V64-6 3.4.8.10

720 rader x 1kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 14/11

DD-1 2.9
DD-2 3.4.8

6 rader x 40kr = 260kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Auto
Vi inleder omgången med ett lopp över kort distans med ett litet fält där tre hästar höjer sig och spelarna kommer med all sannolikhet att sprida strecken mellan dessa tre hästar. För mig är det en självklarhet att ta ställning och inleda med en spik och ”ta grepp” om omgången. 5 Zaffiro Jet är den jag väljer att ta ställning för i det här loppet. Senaste starten är bara att glömma när man accelererade något sämre än vanligt när bilen släppte vingarna. Det blev en utdragen spetskörning där Nicklas Korfitsen till slut fick ge upp spetsstriden och smyga ner på innerspår. Där satt man sedan fast hela loppet i en trött rygg och utan möjlighet att hitta ut i något andraspår och man följde bara med in i mål utan att kunna köra med hästen. Normalt sett är man blixtrande snabb från start och här tror jag att man flyger till spets och med tanke på att Open Stretch finns att använda sig av på Åbytravet tror jag inte heller att någon gör sig besväret att svara ut den offensiva dansken även om han inte spetsar av egen kraft. Till skillnad mot i Danmark tvingas man att gå med skor till denna start och stallet tycker att det är ett litet frågetecken men från ledningen är mycket vunnet och påverkar inte skorna allt för mycket är detta en mycket lämplig uppgift.

Motbud
2 Dats So Cool var ute i ett V75 lopp i sin senaste start och fullföljde bra som trea i tuff konkurrens bakom bland annat överlägsna Chapuy. Hästen har sett pigg ut de senaste starterna och sköt till vasst över upploppet i två raka starter innan dess och är välförtjänt av en seger nu. Den här gången ser det ut som att man kommer att få positionen utvändigt ledaren och känslan är att man gör sina bästa lopp i ryggar när man får spara på sin speed. Det finns en liten chans att man skulle kunna hitta ner i ledarryggen och då ökar chanserna markant och då blir han farlig via stretchen.

1 Gizmo De Veluwe är dock snabb ut och troligen den som sitter i ledarryggen. Distansen passar hästen bra men det har inte varit något formintryck på slutet och jag tror inte att formen är på plats för att kunna spurta ner Zaffiro Jet över upploppet. Skulle Dats So Cool sätta upp tempot utvändigt ledaren så får man trots allt smörresan i ledarryggen och kapacitetsmässigt duger man rätt bra här.

Min Vinnare: 5 Zaffiro Jet
Spets efter 500m: 5 Zaffiro Jet
Skrällen:
Rankingen: A:5 B:2.1.7 C:7.4.3

V64-2 1640m Auto
10 Spencer Bob har normalt sett en mycket bra uppgift trots bakspår över kort distans. Jag trodde mycket på hästen i sin förra start när man hade ett liknande läge när man mötte bland annat Ka Ching Bros men var inte alls att känna igen då. Man släpade efter fältet för att sedan köra sist invändigt och kunde sedan inte ta något ifrån kön. Man går ner i klass till denna start och är man på topp ska det vara en bra chans att runda det här gänget och näst senast gick man ett rykande upplopp till en andraplats. Bra chans som sagt men senaste starten oroar trots skralt motstånd.

Jag testar att gardera med två hästar på min kupong. 4 Scarlett Knightmare var inte bra i sin senaste start men var nedsatt för dagen och har varit struken efter det men stallet meddelar att man har återhämtat sig bra och tränar på bra. Hon är snabb bakom bilen och lär laddas för att nå ledningen här och från den positionen kan man rinna undan. Hon har haft problem med aktionen till och från men kapacitetsmässigt borde hon ha samlat på sig mer pengar än vad hon har gjort. Motbud.

Streck även för 1 Coutinho som gick riktigt bra efter sin galopp i comebacken senast. Det var säkerligen en välbehövlig genomkörare och från spår ett bakom bilen borde man få en bra resa på innerspåret och är man lika bra som efter galoppen senast kan man vinna via stretchen.

Min Vinnare: 10 Spencer Bob
Spets efter 500m: 4 Scarlett Knightmare
Skrällen: 4 Scarlett Knightmare
Rankingen A: 10 B:4.1.5.9.7.2 C: 8.6.12.3.11

V64-3 2640m Volt
9 Rexine tror jag mest tävlar mot sig själv i det här loppet. Det finns osäkra tendenser mellan varven som oroar en aning och man kommer från en galopp i sin senaste start. Det är dessutom debut över den långa distansen och merparten av sina segrar har också tagit med barfotabalans. Det är som ni läser en hel del minusfaktorer att väga in men jag är förtjust i den här hästen och jag tycker inte att motståndet skrämmer nämnvärt den här gången. Senast var man alldeles för het och galopperade bakom startvingen men han var väldigt bra starten innan på Skivetravet när man vann mot tufft motstånd. Jag finner det högst troligt att man vinner det här loppet och om det är goda rapporter innan tävlingarna imorgon kan det mycket väl bli en spik. Jag vill i skrivande stund ändå betala för ett roligt motbud när det trots allt finns ett par minusfaktorer på favoriten.

6 Veravia As känns intressant vid gardering och grundkunnandet för att utmana finns definitivt. I sin senaste start tävlade man inom V75 och visade smygform när man satt fast med till synes gott om krafter kvar över mål. Det är en häst som har sin bästa bit tillslut och får man det serverat i rätt ryggar kommer spurten att bita bra över upploppet. Om favoriten inte har stilen med sig tror jag att detta är vinnaren av loppet.

Garderar man vidare är det främst 2 Listas Terminator och 4 Hazyshadeofwinter som skall streckas men normalt sett tror jag inte att de har samma hårdhet som tidigare nämnda hästar.

Min Vinnare: 9 Rexine
Spets efter 500m: 2 Listas Terminator
Skrällen: 6 Veravia As
Rankingen A: 9 B:6 C: 2.4.1.9 D: 3.5.8

V64-4 2140m Volt Monté
Ett montélopp över tre volter och jag tror att vi hittar vinnaren på 40 meters tillägg eftersom de helt enkelt känns hårdare än hästarna på främre volten och mellanvolten.

10 Vikings Preacher har hittat stilen på allvar igen och kommer med full form. Senast segrade man i ett sulkylopp där man fick bestämma i tät och stack undan på lätta ben över upploppet. Starten innan dess var man ute under sadel och såg lika fin ut då när man smet ut från ledarryggen med 500 meter till mål och tog över ledningen och avgjorde loppet med enkelhet. Klart förstastreck men motstånd saknas inte.

15 Sebastian Hall är en betydligt mer meriterad monté-häst som har tillhört monté-eliten under en lång period och tagit många segrar i disciplinen. Det har inte varit riktigt samma tryck i hästen sedan skotvånget trädde i kraft men det går aldrig att räkna bort Sebastian Hall som med stor sannolikhet är med på målfotot.

14 Robin Hood är också en van montéhäst som i sina bästa stunder inte är långt efter montétoppen. Han är något ojämn i sina prestationer men han har tagit ett par fina vinster i monté och slår till med jämna mellanrum. Ska räknas tidigt om han får det lite serverat.

Dessa tre höjer sig en aning men jag betalar även för två lyxstreck i 11 Dream In Matchtown samt 12 Wildintension Ås som förmodligen inte blir speciellt betrodda men som kan få bra draghjälp på vägen.

Min Vinnare: 10 Vikings Preacher
Spets efter 500m: 1 Zar Neo
Skrällen: 12 Wildintension Ås
Rankingen A: 10.15.14. B: 12.11.9.1.13.4.5.6 C: 8.7.3.2

V64-5 2140m Auto
Här tror jag att de danska gästerna 2 Enforalle P och 9 Enjoy Banker duger väldigt bra normalt sett men båda kommer från mer tveksamma insatser och det oroar såklart en aning.

9 Enjoy Banker tror jag har högst segerchans i loppet men han var en besvikelse när man brände som storfavorit på Axevalla i sin senaste start. Man kan ta rygg på troliga ledaren och värsta motbudet 2 Enforalle P i starten och få en perfekt resa i ledarryggen loppet igenom. Är man förbättrad nu igen och löper upp till sitt kunnande tror jag detta är vinnaren i loppet men jag vågar inte lita på hästen fullt ut tyvärr med tanke på senaste insatsen. Hade jag vetat att formen var där hade det kunnat vara ett spikförslag i omgången.

2 Enforalle P tror jag som sagt är värsta hotet eftersom jag tror att man lyckas att hålla upp ledningen när de värsta konkurrenterna i spetsstriden har spår sju samt åtta. Senast galopperade man i sista sväng och även om man såg fin ut så tror jag inte att man hade kunnat hota om segern den gången. Det var dock ett riktigt bra lopp man var ute på Ålborgstravet och jag tycker att det är lättare emot denna gång. Man har visat form vid två raka segrar innan dess mot billigare gäng och om formen är intakt ska man räknas mycket tidigt här.

7 Eye in the Sky håller inte mycket sämre grundkapacitet och har fått ett lopp i kroppen efter en tids vila och intrycket var gott när man satt fast utan att få fritt i ryggen på ledaren i sin senaste start. Man är snabb från start och det är faktiskt inte helt otänkbart att man kan spetsa trots ett sjundespår. Huvudscenariot är dock att man laddas framåt för att hitta en bra position i andra spår och med lite draghjälp kommer man vara farlig över upploppet och är värd en varning.

4 Conrads Janne galopperade på V75 i sin senaste start men har visat form en längre tid innan dess och känns som en riktig krigare som alltid gör sitt yttersta. Jag har ingen superkänsla den här gången och han kan behöva göra en hel del jobb själv men det är ändå ett givet streck på kupongen.

8 Dali Pagadi är en häst som jag har jagat lite och han är inte så tokig när han fungerar. Besvärligt spår nu och hästen är osäker men jag tycker den är värd ett streck.

11 Arno Dell’est behöver tempo för att komma in i matchen men han visade smygform i sin senaste start och får också plats på kupongen.

Min Vinnare: 9 Enjoy Banker
Spets efter 500m: 2 Enforalle P.
Skrällen: 7 Eye In The Sky
Rankingen A:9.2 B: 7.4.8.11 C: 12.6.5.11.1

V64-6 2640m Auto
Ett lurigt lopp avslutar omgången och det finns flera betrodda som inte är att lita på här och jag väljer att ranka upp formstarka Donovan Hall överst i rankingen och känslan är att han kan bli lite borttappad på strecken.

8 Donovan Hall trodde jag väldigt mycket på inom V86 i sin senaste start och man fullföljde riktigt bra som trea efter att ha sökt sig ut från sitt innerspår med 200 meter till mål. Motståndet känns inte tuffare den här gången och sitter man bara vettigare på det inför upploppet denna gång tror jag att man blir livsfarlig här. För två starter sedan sköt man också till vasst över upploppet i tuff konkurrens och känslan är att man står på tur för seger. Kan man bara hitta ner i ett vettigt slagläge i andraspår från sitt besvärliga startspår kan mycket väl segern komma nu.

Motstånd saknas inte dock och 3 The Special Man F har fått ett fördelaktigt läge då man kan utnyttja hans startsnabbhet och köras till spets. Han gör sina klart bästa lopp när han får springa där framme och motståndet är betydligt lämpligare den här gången och får man bestämma tempot i tät blir det en svår nöt att knäcka.

4 Alfas Kennedy är loppets mest fartfyllda häst och har väldigt lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet och får man aktionen att stämma är det bra chans att vinna det här loppet. Man var otrolig fin när man vann för fem starter sedan men efter det har det blivit fyra raka galopper och det är en hopplöst osäker häst med 15 galopper på karriärens 25 starter. De dagar hästen fungerar fullt ut håller han dock en hög nivå och en bra dag kan man vinna det här loppet med tjugo meter.

Streck också för 10 Ericano som är jämn och stabil i Danmark och skulle gynnas om det blir tempo på loppet. Han vinner inte speciellt ofta men med rätt ryggar har man en bra speed sista biten även om man verkar sakna den där vinnargnistan.

1 Fiery Heart kommer att få en fin resa på innerspåret men skor och vanlig vagn känns inte speciellt hett i min bok och får inte plats på kupongen den här gången.

Min Vinnare: 8 Donovan Hall
Spets efter 500m: 3 The Special Man F.
Skrällen: 8 Donovan Hall
Rankingen: A: 8.3.4 B:10.1.7.12.11C: 6.5.9


Lycka till med spelet 


Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto