V64 Tips Åby 22/2

Publicerad på 22 Feb 2021 - 11:08

DrTrav

DrTrav

22 Feb 2021 - 11:08

V64 är flyttat från Axevalla till Åby denna måndagskväll på grund av banunderlaget. Noterbart är att på Åby finns det dubbla Open Stretch att använda sig av på upploppet. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik och den hittar vi i den tredje avdelningen, 6 Posh Shopping.

V64-tips Åby Måndag 22/2
v64-1 6,7,9
v64-2 2,5,7,11,12
v64-3 6 Posh Shopping
v64-4 2,5,8,11
v64-5 1,9,11
v64-6 6,10,11

540 x 1kr = 540kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Åby Måndag 22/2
DD-1 1,9,11
DD-2 6,10

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m volt
6 Frequency Am tog en enkel seger för två starter sedan, efter en fin resa avslutade man vasst och klockan stannade på 1,11 sista 800m. I den senaste starten testade man lyckan på V75 och gick i mål i skymundan med sparade krafter. Ikväll har man en perfekt uppgift, han trivs över den korta distansen och är kvick från start. Med Carl Johan Jepson i vagnen tror jag man tidigt sitter i ledningen här och från den positionen är man hästen att slå för övriga. Nu när dessutom tävlingarna är flyttade till Åby öppnar ytterligare en taktik upp sig. Att släppa ledningen och sen få luckan över upploppet via Open Stretch. Bra segerchans i loppet och min förstahäst.

7 Valkyria K gör ikväll årsdebut och har inte startat sedan man vann på V75 under Nyårsafton. Men detta sjuåriga sto besitter hög kapacitet och måste räknas in som en segerkandidat ändå. Valkyria K är okej från start och med springspår kommer hon vara med där framme direkt. Frågan är hur mycket starten får kosta för henne i och med att det är årsdebut. Men det troliga är att man kör fram och testar för ledningen. Kommer man till ledningen är man tidigt segeraktuell här.

Betalar även för duktiga 9 Queen Of Trixs, detta är en femåring med hög kapacitet men som inte riktigt alltid är att lita på. Ikväll går man ner i klass och håller man sig bara till rätt gångart i loppet kommer man vara med och göra upp om segern ikväll. Ett relativt litet startfält gynnar 9 Queen Of Trixs.

Min Vinnare: 6 Frequency Am
Spets efter 500: 6 Frequency Am / 7 Valkyria K
Skrällen:
Rankingen: A: 6,7 B 9,3,5,2 C 1,4,10,8

V64-2 2140m auto
11 Tyes Garfield hade två raka segrar i bagaget inför den senaste starten, då gick det inte riktigt att känna igen honom. Vilket skapar lite frågetecken kring honom som favorit ikväll. Men denna femåring besitter hög grundkapacitet. Studsar man tillbaka från senaste insatsen och lever upp till sitt fulla kunnande ikväll så är man segeraktuell. Knapp förstahäst i min bok.

7 Centurion B är en fyraårig valack som fortfarande jagar sin första seger i karriären. Men kunnandet finns och det är bara en tidsfråga innan han vinner sitt första lopp. För två starter sedan var man okej som två mål från ledningen. I den senaste starten blev det galopp med 150m kvar, och det var en framskjuten placering som försvann. Givet streck på min kupong ikväll.

5 Dats Pepito har gjort det okej trots dåliga spår en längre tid, ikväll har man lyckats få ett okej utgångsläge. Skickliga Stefan Persson sitter i vagnen precis som vid de två senaste starterna så de har lärt känna varandra bra nu. Skulle man hitta en vettig position från start är man med och utmanar om segern.

2 Lisa Nevada är skrällen, i den senaste starten vann man ett enkelt lopp från ledning. Hon är kvick från start och kommer med form till ikväll. Hittar man till ledningen här och sen släpper så kommer man vara garanterad en fin resa och lucka på upploppet. Pass upp till sina 6%.

Min Vinnare: 11 Tyes Garfield
Spets efter 500: 2 Lisa Nevada
Skrällen: 2 Lisa Nevada
Rankingen: A: 11,7 B 5,2,12,10,3,4, C 8,1,9,6

V64-3 1640m auto
6 Posh Shopping har en lämplig uppgift i dagens start, och är trots den höga streckprocenten ett givet singelstreck i min bok. Peter Untersteiners femåriga sto är den tidiga ledaren av loppet och i min bok ska det mycket till om någon av konkurrenterna ska plocka ner honom därifrån. I den senaste starten vann man via ett bra intryck från ledningen. Gången före var man tvåa efter att gått större delarna av loppet utvändigt om ledaren. Ikväll är han huvudet högre än sina konkurrenter och jag spikar.

Motbud
1 Hera Sisu har ett intressant utgångsläge, hon är kvick från start och kommer vara garanterad ett fint lopp här ikväll. Lyckas man få positionen rygg på ledare kommer man sen få luckan över upploppet och för den som garderar ska man inte nonchalera denna fyraåring. Hade två raka segrar i bagaget innan det blev en fjärdeplats i den senaste starten. Formen är där.

3 Gitane Dínverne var ute och mötte Princess S.W i ett tufft lopp senast. Hon gjorde det helt okej den gången utan att räcka till kapacitetsmässigt. Ikväll möter man enklare motstånd och för den som garderar är detta ett givet streck till sina 6%.

Min Vinnare: 6 Posh Shopping
Spets efter 500: 6 Posh Shopping
Skrällen: 3 Gitane Dínverne
Rankingen: A: 11,7 B 5,2,12,10,3,4, C 8,1,9,6

V64-4 2140m auto
2 Beckham gjorde senast debut för sin nya tränare Christian Fiore och var bra i vad som även var årsdebuten när man slutade tvåa bakom Zacapa U.S. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare. Från ett bra utgångsläge kommer man få en fin resa och han är min tidiga ledare i loppet. Håller Beckham sig sen bara till rätt gångart är han mitt främsta segerbud i loppet.

5 Bucefalo Gielle gjorde senast årsdebut och startade loppet med dubbla galopper, men när han väl hittat rätt så visade denna fyraåring prov på bra fart och stod för en snabb upphämtning och gick i mål som tvåa. Håller han sig bara till rätt gångart ikväll finns både kapacitet och fart för att blanda sig i segersnacket här. Även Bucefalo Gielle har ett lopp i kroppen nu och bör gått framåt med det. Endast streckad på 9% i nuläget. Givet streck för mig.

Vill även nämna 11 Son Hugo Pellini som har gjort det godkänt i sina fem starter i karriären hittills. I den senaste starten såg man fin ut i en invändig löpning men det gick för snabbt sista biten för man skulle kunna plocka in något. Till dagens start har man fått två lopp i kroppen och formen bör vara i antågande. Trots att man har ett tufft utgångsläge ska man inte räkna bort Peter Untersteiner och hans travare här.

Min Vinnare: 2 Beckham
Spets efter 500: 2 Beckham
Skrällen: 5 Bucefalo Gielle
Rankingen: A: 2 B 5,11,8,10,4,1,12,7 C 9,6,3

V64-5 2140m volt
1 Mirakel Håleryd kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, i den senaste starten tog man hand om ledningen efter 400m och vann sen ohotad. Ikväll är det något tuffare emot men Mirakel Håleryd besitter en grundkapacitet som är högre än sett till de insprungna pengarna han har på sig. Ikväll har man fått ett perfekt utgångsläge och han är min tidiga ledare av loppet. Från den positionen kommer han sen bita ifrån sig bra. Har tagit tre av sina fem segrar i karriären från ledningen. Förstahäst.

9 Smokey Herman är en kapabel sort som inte fått det att fungera på slutet och tvingas även till ett kvallopp inför dagens start. Kapacitetsmässigt står han sig bra i loppet och skulle han sköta sig så är han första utmanaren till min förstahäst. Jag tror även att tränaren Ulf Stenströmer gjort vad som går med denna nioåring inför dagens start då det är en etta längst ner i resultatraden som försvinner i och med dagens start. Får man inte med sig en bra prestation ikväll kommer man tvingas gå ut i p21 lopp framöver.

Nämner även 11 Stud Muffin som är skrällen i loppet. Han spurtade fullt godkänt senast och med formen i antågande ska man inte nonchaleras. Med draghjälp fram under slutrundan kommer Stud Muffin fälla många konkurrenter över upploppet.

Min Vinnare: 1 Mirakel Håleryd
Spets efter 500: 1 Mirakel Håleryd
Skrällen: 11 Stud Muffin
Rankingen: A: 1 B 9,11,6,5,8,3,10,12 C 2,7,4

V64-6 2640m auto
10 Incredible Wine är en femåring som var ute på V75 i den senaste starten, den dagen förstördes med två galopper. Men dessförinnan har Incredible Wine imponerat med tre raka segrar. Fart och kunnande finns för att kunna leverera ikväll, och håller sig bara Incredible Wine till rätt gångart bör han ha goda möjligheter att påbörja en ny segersvit ikväll.

6 Emerick är skrällen i loppet, han var positiv i den senaste starten och Emerick såg ut att trivas med Peter Untersteiner i sulkyn. Ikväll ska man tävla ihop igen och trots spår sex bakom bilen så är siktet inställt på ledningen från början, Emerick är kvick iväg från start och Peter är skicklig på att få fart från start. Hittar man till ledningen initialt kan sen Peter välja vilken taktik man ska ha. Jag blir inte förvånad om vi skulle få se Peter Untersteiner komma snabbt invändigt via Open Stretch ikväll och sätta nosen först med Emerick. Till endast 4% är det en given skräll för mig i omgången.

Nämner även 11 Cambria, som precis som 10 Incredible Wine tränas av Thomas Dalborg. Cambria gör ikväll årsdebut efter ett långt tävlingsuppehåll. Men från stallet meddelar man att Cambria kommer förberedd till start, tränaren låter optimistisk och menar att denna sexåring kommit igång på slutet hemma i träningen. Skulle stallets andra häst göra bort sig är denna valacken inte oäven att vara med i segerstriden trots årsdebuten.

Min Vinnare: 10 Incredible Wine
Spets efter 500: 6 Emerick
Skrällen: 6 Emerick
Rankingen: A: 10,6 B 11,9,4,1,5 C 8,3,7,12

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto