V64 Tips Åby 23/4

Publicerad på 23 Apr 2021 - 13:49

DrTrav

DrTrav

23 Apr 2021 - 13:49

Denna fredagskväll hämtar vi V64 omgången från Åby. Det är uttagningar till Kungapokalen och Drottnings Silvias Pokal som står på menyn. Nämnvärt är även att det finns två spår av Open Stretch att tillgå på upploppet. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik, 2 Bitcoind`Arc i den tredje avdelningen.

V64-tips Åby Fredag 23/4
v64-1 2,3,5,8,9,10
v64-2 3,6,7
v64-3 2 Bitcoind`Arc
v64-4 1,5,6
v64-5 5,7
v64-6 1,2,3,5,6

540 x 1kr = 540kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Åby Fredag 23/4
DD-1 5,7
DD-2 1,2,3,5

8 rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
9 Rome Pays Off gjorde comeback och första starten för tränaren Robert Bergh i den senaste starten och höll stark från dödens på ledande och vinnande Mister Hercules. Med den genomköraren i kroppen lär vi få se en ännu bättre prestation ikväll och från ett intressant utgångsläge där man kommer sitta bra på det i ett andraspår direkt är man ett givet segerbud i loppet.

5 Wild West Diamant är en intressant fyraåring som ska bli spännande att följa framöver. För de som endast följer Svenskt trav kommer detta bli en relativt ny bekantskap då vi endast fått se honom på Svensk mark vid ett par tillfällen. Men Wild West Diamant har bland annat hunnit med att vinna det Tyska Derbyt. Kapacitet och kunnande finns i denna fyraåring och när tränaren Paul J P Hagoort väljer att göra årsdebut ikväll kan vi räkna med att Wild West Diaman är väl förberedd inför uppgiften.

8 Beacon Kronos har fått en tuff uppgift med spår åtta men vi ska komma ihåg att detta är en individ som slutade fyra i Kriteriet. I årsdebuten senast blev man lite väl pigg utanpå ledaren men skulle uppträdandet ikväll vara mer reglerbart ska man inte nonchaleras trots utgångsläget. Det blir även barfota runt om till dagens start, vilket är ett plus.

Skrällen är 10 Fire N`Fury. Detta är en individ som tränas av Stefan Melander som är otrolig på att ställa i ordning sina hästar till större uppgifter. I den senaste starten avslutade Fire N`Fury vasst bakom Brambling och Selected News. Insatsen såg frombetonad ut och känslan är att Fire N`Fury kommer vara ännu bättre i dagens start. Man kommer även göra endel intressanta förändringar utrustningsmässigt, Det är aviserat barfot runt om och amerikansk vagn vilket är intressant. Skulle det bara klaffa någorlunda med positionerna under loppet besitter man en vass avslutning som kommer fälla många. Till bara 7% känns man som en given skräll att betala för i omgången.

Min Vinnare: 9 Rome Pays Off
Spets efter 500m: 5 Wild West Diamant
Skrällen: 10 Fire N`Fury
Ranking: A 9,5 B 8,10,3,2 C 7,4,1,6

V64-2 2140m auto
6 Fifty Cent Piece gjorde årsdebut och även debut för sin tränare Robert Bergh i den senaste starten och man blev då fast med obrukade krafter över mål efter fått ett lopp på innerspåret. Med det loppet i kroppen bör hon gå framåt en hel del formmässig till kvällens start. Det är även aviserat barfota runt vilket är ett plus. Fifty Cent Piece är kvick iväg från start och med ett offensivt upplägg kan man sitta i ledningen efter en bit och då blir man svårslagen. Förstahäst.

7 Alien Hill kommer med en färsk seger i bagaget, det var då årsdebut och man stod för en bra insats direkt. Det blev enkelt till slut och man hade krafter sparade. Trots att man har spår utvändigt om min förstahäst kommer man kunna blanda sig i segerstriden. Med en gedigen vinterträning i kroppen är känslan att Alien Hil har tagit ytterligare kliv i sin utveckling till i år.

Nämner även 3 Sayonara som visade fin talang under säsongen som tvååring men hade inget större lycka under förra säsongen. Men nu verkar Sayonara vara kraftigt på gång igen och med två lopp i kroppen inför dagens start är formtoppen nära. I den senaste starten gjorde man det bra från utvändigt om ledaren. Ikväll maxar man även utrustningsmässigt och rycker samtliga för första gången i livet och hänger på en amerikansk vagn till loppet. PASS UPP!

Min Vinnare: 6 Fifty Cent Piece
Spets efter 500m: 6 Fifty Cent Piece
Skrällen: 3 Sayonara
Ranking: A 6,7,3 B 1,9,8,4,2 C 5,10

V64-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 2 Bitcoind`Arc. Denna numera fyraåringen visade talang redan i sin förra regi hos Jörgen S Eriksson men sedan man tog klivet över till Timo Nurmos har Italienaren tagit flera kliv framåt och verkligen imponerat på slutet. Man har tre raka segrar på kontot och har inte vid någon seger sett tom ut i mål. I den senaste starten fick vi se en bra prestation och ett strålande genrep när han krossade Happy Romeo från dödens och vann helt överlägset. Ikväll stöter man på kul topparna som Selected News och Kriterievinnaren Brambling men med det Bitcoind`Arc visat hittills i år så är han tillräckligt bra för att utmana dessa individer. Vi har heller inte fått se botten i Bitcoind`Arc och ikväll har man ett perfekt utgångsläge som gör att jag väljer att ta ställning när det spelmässigt är väldigt jämnt mellan individerna. Spik.

Motbud
1 Brambling gjorde årsdebut senast och fick ett snällt upplägg och tackade för det med att skjuta till riktigt vasst när han väl fick chansen invändigt sista 150m och segern var ett faktum. Brambling är vinnaren av Svenskt Trav-Kriterium 2020 och tillhör den absoluta kulltoppen och går mot ytterligare en fin säsong till mötes 2021. Frågan är hur man kommer hantera innerspåret från start, men oavsett kommer man få ett bra lopp och chansen tillsliut. Ett givet streck på kupongen om man väljer att gardera loppet.

Nämner även 3 Selected News som också tillhör de bästa i kullen. I den senaste starten var det årsdebut och man höll starkt senast från utvändigt ledaren till en andraplats. Nu med loppet i kroppen bör en ännu vassare prestation ligga på lut. Slipper man göra jobbet här ikväll och kan få lifta med kommer man ha en vass polett tillslut och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Bitcoind`Arc
Spets efter 500m: 2 Bitcoind`Arc
Skrällen: 3 Selected News
Ranking: A 6,7,3 B 1,9,8,4,2 C 5,10

V64-4 2140m auto
1 Önas Prince tillhör även han kulltoppen och detta är en individ som kommer bli intressant att följa för framtiden. Han kommer med tre raka segrar i programraden och i de båda segrarna som är tagna under året har man varit överlägsen och gått undan på lätta ben. Känslan är att fortsatt tagit kraftiga steg utvecklingen och att man från ett bra utgångsläge ikväll ska ses med bra segerchans. Skulle man lyckas hålla upp ledningen från sitt innerspår är mycket vunnet, men man kan även vinna från rygg ledaren via Open-Stretch på Åby.

5 Mister Hercules är en individ som inte satt många steg snett i sin karriär hittills, man ser ut att bli favorit i loppet och det är fullt förståeligt när man har segrat i åtta av sina elva starter i livet. Bland annat har man en seger i Breeders' Crown som toppen av ett isberg. I årsdebuten senast levererade man direkt, man tog direkt hand om ledningen och gick sen undan på 1,12 sista 700m. Mister Hercules är kvick iväg från start och kommer säkerligen ställa en allvarlig fråga till Önas Prince i inledningen . Lyckas man nå ledningen är man sen hästen att slå för övriga.

Skrällen är 6 Fade To Black Ås som nu med två lopp i kroppen inför dagens start bör närma sig toppformen. I den senaste starten satt fast med krafter kvar bakom Mister Hercules och till endast 2% blir man spännande att följa ikväll. Besitter en rapp avslutning. Skräll.

Min Vinnare: 1 Önas Prince
Spets efter 500m: 1 Önas Prince / 5 Mister Hercules
Skrällen: 6 Fade To Black Ås s
Ranking: A 1,5 B 6,9,8,7 C 4,2,3

V64-5 2140m auto
7 Manny Muscle blir storfavorit ikväll och detta är en individ som spås gå en ljus framtid tillmötes. Man tillhörde den som av många skulle utmana om Kriteriesegern förra året. Tyvärr för Manny Muscle var han inte som bäst den dagen och slutade en bit bak. Men en liten revansch fick man efter en vass avslutning i Breeders' Crown-finalen som räckte till andraplatsen. I den senaste starten var det årsdebut och intrycket vid segern var mersmakande, sista varvet travades på 11,3 i fin stil. Man är kvick iväg från start och trots spår sju är det troliga scenariot att man sitter i ledning efter en bit, och därifrån är man sen hästen att slå för övriga. Given förstahäst.

Väljer ändå att dubbla systemet med skrällen 5 Hemisphere som var riktigt bra i årsdebuten för två starter sedan. I den senaste starten fick han inte aktionen att stämma och prestationen blev sämre. Han tränas av Fredrik Linder och detta är en individ som är högkapabel och besitter en vass speed tillslut. Ikväll blir det första gången barfota fram om vilket är intressant. Till endast 6% är man skräll jag vill betala för i en annars mycket favorit betonad omgång.

Söker man ytterligare streck på systemet så avslutade 3 Furies Rain 09,5 i 700m via vida spår bakom Manny Muscles senast. Ikväll har man ett bättre utgångsläge och med klaff längs vägen skulle man kunna vara med där framme.

Min Vinnare: 7 Manny Muscle
Spets efter 500m: 7 Manny Muscle
Skrällen: 5 Hemisphere
Ranking: A 7 B 5,3,6,1,10 C 2,4,8,9

V64-6 2140m auto
5 Honey Mearas gjorde det bra som treåring utan att få till det i de större loppen. Inför denna säsongen bytte man tränare och återfinns numera hos Daniel Redén. I årsdebuten senast vann man enkelt från ledningen via 1.14 sista 1000m. Med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del till dagens start. Honey Mearas är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet och även om ledningen inte är ett måste så ska man ses med hög segerchans ikväll.

2 Bank Wise As gjorde det bra som tvåa i årsdebuten senast och kusken Örjan Kihlström såg inte ut att begära fullt den gången. Nu med ett lopp i kroppen bör formen även vara framflyttad och från ett bra utgångsläge är man garanterad ett bra lopp. Ska ses som en av de som kan vinna den avslutande avdelningen.

Framhåller även 1 Helluva Am som kommer med två raka segrar i bagaget och har en utvecklingskurva som pekar rakt uppåt. Ikväll har man ett spännande smygläge och det blir även barfota runt om till kvällens start. Ska inte nonchaleras vid gardering när det finns dubbla Open Stretch på ÅBy.

Måste även nämna 3 Chablis Ribb som gjorde det okej bakom Honey Mearas i den senaste starten. Då var det årsdebut och till dagens start lär formen och prestationen vara förbättrad.

Min Vinnare: 5 Honey Mearas
Spets efter 500m: 5 Honey Mearas
Skrällen: 1 Helluva Am
Ranking: A 5,2,1 B 3,6,11,4 C 7,9,10,8

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto