V64 Tips Åby 25/3

Publicerad på 25 Mar 2021 - 09:45

DrTrav

DrTrav

25 Mar 2021 - 09:45

V64 på torsdag hämtar vi från Åbytravet och det är bra klass på omgången med flera talangfulla hästar till start. Jag spelar med två spikar i omgången. Jag inleder omgången med en spik på undantagshästen 7 Demon Ima och min andra spik i omgången blir 1 Laradja Vrijthout som har imponerat på mig i sina två starter på svensk mark.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby Torsdag 25/3
V64-1 7 Demon Ima
V64-2 1.2.3.5.7.8.10
V64-3 2.4.5.6.9.10.12
V64-4 3.4.5.6.13
V64-5 1 Laradja Vrijthout
V64-6 5.7.8

735 rader x 1kr = 735kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 25/3
DD-1 Laradja Vrijthout
DD-2 5.7.8

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
7 Demon Ima står för klassen i gänget och har en toppchans att vinna det här loppet. Han är en undantagshäst som var ifrån tävlandet länge på grund av skada men han har nu gjort storstilad comeback och stoltserar med fem raka segrar. Respekten från motståndarna är säkerligen stor och även om Demon Ima inte skulle ta ledningen av egen kraft kommer han att bli släppt till ledningen omgående och det känns inte som att någon skulle kunna hota den här favoriten. Han är inte heller beroende av någon ledning utan är så pass mycket bättre än sina motståndare att han ska räknas med toppchans oavsett löpningsförlopp. Spik.

Motbud
1 Mystic Mom delade faktiskt segern med Demon Ima på Åbytravet 20/1 men den gången hade Demon Ima ett besvärligt utgångsläge och fick ett väldigt tungt lopp samtidigt som Mystic Mom fick en perfekt resa och kunde spurta vasst via open stretch och nådde fram till en delar seger. Den här gången lär Demon Ima ha mer krafter sparade över upploppet och det är osannolikt att Mystic Mom kan spurta ner favoriten den här gången. Formen känns annars intakt och han avslutade vasst till en tredjeplats i ett V75-lopp i sin senaste start. Skulle favoriten ha en sämre dag ligger Mystic Mom närmast till hans att vinna loppet.

6 Easy Cash har högt kunnande och är startsnabb nog att kunna spetsa initialt för att sedan släppa till favoriten och får en bra resa vid det scenariot. Han kan säkert lifta med till en bra placering även om formen är ett frågetecken.

Min Vinnare: 7 Demon Ima
Spets efter 500m: 7 Demon Ima
Skrällen: 1 Mystic Mom
Rankingen A:7 B:1 C:6.7.2 C:3.5

V64-2 2140m Auto
1 Moofushi har vunnit samtliga starter hästen har lyckats gå felfri och denna Love You avkomma är väldigt talangfull. Hon är dock inte alls att lite på och har galopperat vid fem av åtta starter i karriären. Nu är det autostart och på två försök bakom bilen har hon inte lyckats komma i väg felfritt. Även om han är väldigt startsnabb är troligen felfri avgång högsta prioritet och det finns startsnabba hästar utvändigt. Lyckas hon med att gå iväg felfritt kommer hon att få en bra resa på innerspåret och blir livsfarlig via open stretch.

3 Precious Lord är snabb från start och det är min troliga ledare av loppet med tanke på Moofushi’s galopphistorik. Han har varit på pallen vid fyra av karriären sex starter och kan stoltsera med två segrar. Senast vann han ett lopp från ledningen efter att ha fått diktera tempot och gången innan dess satt hästen fast i ledarryggen med en hel del krafter sparade. Bra chans från ledningen även om hästen inte har startat sedan i Januari.

5 Keziah Boko har utvecklats över vintern och har inlett året på bästa sett med två raka segrar. Han har sett fin ut och måste såklart räknas tidigt även här. Motståndet känns dock tuffare nu och det finns risk för att han kommer få göra jobbet på egen hand nu.

2 Luke Diablo har högt kunnande för den här typen av loppet men han är ingen riktigt vinnartyp och har pausat länge nu. Läget är dock bra och han går inte att räkna bort från segerstriden trots allt.

8 Nannys Girl har ett besvärligt läge men skulle det bli lite körning där framme kommer hon in i matchen. Hon är riktigt vass när hon får spara på sin speed och ska lättas i balansen till den här starten.

Jag betalar även för 7 Fighter Simoni och 10 Midnight Special.

Min Vinnare: 3 Precious Lord
Spets efter 500m: 1 Moofushi/3 Precious Lord
Skrällen: 8 Nannys Girl
Rankingen A: 3.1 B:5.2.8.7.10 C: 4.11.6.9

V64-3 1640m Auto
6 Echelon får tipset i ett väldigt öppet lopp. Hästen fullkomlig älskar open stretch och trots sitt sjättespår tror jag att hon har goda möjligheter att spetsa initialt för att sedan släppa över ledningen i ett andra skede. Från innerspåret på Åby trivs han som allra bäst och över upploppet kommer han att avsluta vasst via stretchen. Nu har han förvisso varit lite sämre i två starter men jag räknar med att hästen presterar bättre den här gången och är med på fotot.

5 Au Pair Girl har inte vunnit lopp sedan 2019 men har varit och samlat på sig lite hårdhet på fransk mark och är nu tillbaka i Sverige. Som jag läser loppet kommer Bergh köra framåt från början för att försöka överta ledningen och från den positionen har hon en bra statistik. Det kan det räcka hela vägen men hon är bara en av flera i ett väldigt öppet lopp.

2 Joyride Cane och 4 Counterfeighter är två hästar som älskar lopp i ryggar när de får spara på sin speed så länge som möjligt och har högt kunnande. Joyride Cane var blek i sin senaste start men har visat form innan dess och Counterfeighter var ute i ett tufft v75-lopp senast och gjorde det bra.

9 Bags Simoni är ju klart bäst när han får springa på där framme i ledningen men gjorde det en bra i ett lopp där han fick gå bakifrån senast. Hästen är enormt gynnad av barfotabalans och är anmäld så i skrivande stund.

Jag betalar även för 10 Mr Creation samt 12 Crossfire Simoni.

Min Vinnare: 6 Echelon
Spets efter 500m: 5 Au Pair Girl
Skrällen: 2 Joyride Cane
Rankingen A: 6.5.4.2 B:9.12.10 C: 1.7.3.11.8

V64-4 2640m Auto
4 Unacerveza Broline är en häst jag verkligen tycker om men som inte har visat sin fulla potential på ett tag. Han inledde året med en galopp i årsdebuten, precis som han avslutade fjolåret. Han tog fyra segrar under 2020 och var på pallen vid ytterligare två tillfällen på tio starter och kapacitetsmässigt är jag övertygad om att det är den bästa hästen. Fungerar han fullt ut tror jag att han är bra nog att vinna det här loppet från dödens. Jag vill dock gärna se honom leverera igen innan jag kan lämna ekipaget ensam på kupongen igen.

6 Vulnerable Face är väldigt snabb från start och jag ser han som klar spetsfavorit trots sitt sjätte-spår. Jag var lite besviken över att han inte orkade hela vägen in i mål från ledningen senast och tyckte han borde varit bättre med tanke på att han fick bestämma i tät. Han mötte dock en för dagen mycket bra motståndare i Yuvuraj och får ändå godkänt för den insatsen. Från ledningen kan det räcka hela vägen men han verkar ändå ha svårt att sätta nosen först och han saknar kanske den är riktiga skallen.

3 Erik Youknow kan också öppna snabbt och det är inte otänkbart att det är han som sitter i ledarryggen här. Han satt fast med krafter sparat i årsdebuten och med det loppet i kroppen kan han bli farlig via open stretch. Han har gått tider som räcker långt för sammanhanget och han är ett roligt drag i loppet.

13 Grace Kelly vet jag egentligen inte så mycket om annat än rapporter att det ska vara en bra häst som är väl förberedd för sin sverigedebut.

Streck även för 5 Fromheavenidzarda som har visat lite smygform på slutet och skulle kunna slå till med rätt resa.

7 Ups Face har jag inte gillat stilen på i de senaste starterna och jag står över den här gången även om det är en rejäl häst.

Min Vinnare: 4 Unacerveza Broline
Spets efter 500m: 6 Vulnerable Face
Skrällen: 3 Erik Youknow
Rankingen A: 4.6.3 B: 13.5. C: 7.12.8.10.11.9.2.1

V64-5 1640m Auto
1 Laradja Vrijthout gjorde debut på svensk mark den 27/1 och blev relativt betrodd av spelarna direkt men från stallet var man osäkra över hur hästen skulle prestera och man låg lite lågt i snacket inför loppet. Dom hade verkligen inget fog för sin osäkerhet och hästen pressade sig till spets efter 200m och sedan dundrade han runt i ledningen i lysande stil och vann överlägset med krafter kvar över mål. Senaste var motståndet ännu tuffare och urstarka Oxidizer gick inte göra något åt men avslutningen via open stretch var riktigt bra och han kunde spurta in till en andraplats. Det finns en liten chans att han kan svara ut Goop från start men på Åby känns det som att det är troligt att man släpper trots allt. Hur som helst tror jag att det är en toppchans den här gången med tanke på hur Goops hästar har presterat på senare tid (han vann förvisso två lopp på hemmaplan i måndags). Jag tror Laradja Vrijthout antingen leder från start till mål eller avgör via open stretch och jag spikar.

Motbud
6 Gazza B.R är betydligt mer rutinerad än min spik och är snabb från start och kommer säkerligen att ladda iväg den första biten för att nå ledningen. Hästen har inte startat sedan i december och även om det snart kommer att lossna för Goop påpekar han tydligt att hästarna är tungt tränade för dagen och att det är först lite längre fram stallet kommer att prestera. Visst kan Gazza B.R leda det här från start till mål men med det i åtanke och att han har varit ifrån ett tag tycker jag det känns som en självklarhet att gå emot den här gången.

Bakom nämner jag 3 Elche som är i ojämn i sina prestationer men som är riktigt bra i sina bästa stunder. Han är snabb från start och borde kunna hitta en bra position och ska dessutom testas med amerikansk sulky för första gången.

Min Vinnare: 1 Laradja Vrijthout
Spets efter 500m: 1 Laradje Vrijthout/6 Gazza B.R
Skrällen: 3 Elche
Rankingen A: 1 B: 6 C: 3.10.8.11.4.7.9.2.5

V64-6 2140m Auto
7 Slide So Easy var hårt betrodd i ett V75-lopp senast där duktiga Floris Baldwin segrade. Flemming lyckades inte försvara sitt innerspår och det blev en invändig resa loppet igenom. När luckan kom med 150-200m till mål avslutade hon riktigt snabbt och gick 10.2 sista 800 meterna till en andraplats. Det känns som att det är bra chans till att segra den här gången istället men jag vet att tidigare har Flemming har varnat för att hon på äldre dagar inte är helt jämn i sina prestationer längre och motstånd saknas inte.

8 Racing Mange gör en intressant årsdebut och det är väl ingen tvekan om att hästen har väldigt fina fartresurser. Vi pratar om en Elitloppsdeltagare och även om det såklart är oklart vart han står formmässigt måste han räknas mycket tidigt. Det blir barfota direkt i årsdebuten och jag är inte helt främmande för att han skulle kunna ta en längd på Slide So Easy och vara först fram till ledningen. Oavsett kommer han att kunna hitta en bra position och jag blir inte ett dugg förvånad om han visar sig vara bäst här.

5 Ferrari Sisu har skyhögt kunnande men det var längesen han fick visa det fullt ut. Han har fått två lopp i kroppen nu och även om han inte har visat något formintryck vet jag hur bra han är i grund i botten. Det känns som att han kan bli lite borttappad på spelet den här gången och han är värd en markering på min kupong.

4 Reckless har inte startat på ett år och det är säkert inget undantag med honom jämfört med Goops andra hästar att de är hårt tränade för dagen. Kunnandet räcker en bra bit här men jag tycker det är långsökt att han ska vinna och jag står över hästen den här gången.

Min Vinnare: 7 Slide So Easy
Spets efter 500m: 7 Slide So Easy/8 Racing Mange
Skrällen: 5 Ferrari Sisu
Rankingen A: 7,8,5 B 4,6,3 C 1,2

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto