V64 Tips Åby 28/1

Publicerad på 28 Jan 2021 - 08:54

DrTrav

DrTrav

28 Jan 2021 - 08:54

V64 från Åby under torsdagskvällen och jag väljer att spela med två spikar i omgången.

 Jag tror att 1 Payet D.E har en bra chans i den femte avdelningen och jag spikar även 5 Bearicecream i den tredje avdelningen som håller bra form och får revansch på Alfredo Sauce den här gången.

V64 Åby Torsdag 28/1
V64-1 5.6.7
V64-2 2.4.5.6.8.9.10.12
V64-3  5 Bearicecream
V64-4 1.2.5.6.9.10.11.12
V64-5 1 Payet D.E
V64-6 1.2.5.11

768 rader x 1 kr = 768kr (spelar för endast 6 rätt)

DD Åby Torsdag 28/1
DD-1 1 Payet D.E
DD-2 1.2.5.11

4 rader x 60kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m Auto
6 Ornello brukar öppna bra från start och kan utnyttja sitt springspår för att köra sig till tät och i det lilla fältet kan det vara så enkelt att han sedan får diktera tempot och rinna undan till en seger. Senast var hästen ute över 3140m i Januaristayern inom V75 på Jägersro och tog över ledningen efter halva loppet den gången. Inför sista sväng försökte sedan Marc Elias öka tempot och sticka undan över upploppet men tröttnade något den sista biten och blev slagen på linjen. Känslan är att han hade vunnit om han hade väntat med rycket en aning och formen känns bra. Att loppet är något kortare den här gången känns som en fördel. Vettig uppgift men ingen spik för mig.

Det finns en möjlighet att 7 Tyson Dimanche kan träffa bättre från springspåret och Jepsson brukar vara extra duktig på att pricka starten i voltstart och skulle han lyckas ta sig förbi i starten blir Tyson Dimanche ingen lätt nöt att knäcka. Han lever på sin styrka och var fyra i samma lopp som Ornello senast och gången innan dess vann han den tunga vägen över medeldistans i ett enklare gäng. Skulle man inte nå spets är chansen att vinna loppet att sätta ett hårt tempo utvändigt ledaren och jag tror inte att Jepsson kommer att lämna Ornello ifred där framme.

Jag måste även betala för 5 Au Revoir Font som håller fantastisk fin form för dagen även om den långa distansen är ett frågetecken. Hästen har en riktig fin speed den sista biten och avslutar alltid loppen på ett bra sätt. Skulle det bli scenariot med Ornello i tät och med Tyson Dimanche utvändigt kanske han kan utnyttja sin speed tillslut och spurta ner sina konkurrenter över upploppet.

Min Vinnare: 6 Ornello
Spets efter 500m: 6 Ornello
Skrällen: 5 Au Revoir Font
Rankingen A: 6.7 B: 5.2.3 C:1.4

V64-2 2140m Auto
Den andra V64-avdelningen känns som omgångens mest svårlösta med hästar som har fått tjäna max 50.000kr och man ska nog inte räkna bort något ekipage från segerstriden helt och hållet.

4 Easy Cash Pirate startgalopperade i sin senaste start men gången innan dess vann man enkelt efter att ha fått bestämma i ledningen. Det är inte en helt lättlöst spetsstrid men jag tror att det främst står mellan 2.4 och 8. Lyckas man nå ledningen initialt ska man räknas tidigt oavsett om man väljer att köra där eller att släppa över ledningen.

2 Correct W.F är bara tre år och gör sin blott tredje start men är troligen den med högst kapacitet i fältet. Senast galopperade hästen men i debuten var man positiv som tvåa och det finns nog en del att utveckla i hästen framöver. Det finns chans att man når ledningen direkt men annars kommer man troligen hamna vettigt på det i ett andraspår. Debut bakom bilen nu vilket alltid är osäkert hur det hanteras.

8 Gotta Love Pepper är en av få hästar som har vunnit lopp tidigare och var mycket fin i sin debut när han vann från ledningen. Har inte sett lika bra ut efter det och senast var han blek från ledningen. Borde räcka långt om han är som tidigare starter.

5 Mango Tango visade bra fart i ett avancemang framåt mot ledningen i sin senaste start men hon fick svar av ledaren och fick gå loppet utvändigt istället. Loppets skräll med bättre resa nu.

Det är väldigt svårlöst lopp och jag målar på och streckar så många som jag anser mig ha råd med.

Min Vinnare: 4 Easy Cash Pirate
Spets efter 500m: 4 Easy Cash Pirate
Skrällen: 5 Mango Tango
Rankingen: A: 4.2.8.9 B:6.5.10.12 C:1.3.11.7

V64-3 2140m Auto
5 Bearicecream blir min första spik i omgången och som jag läser loppet kommer hon att sitta i ledningen inom 500 meter. Jag tror att 6 Golden indra är den som spetsar initialt men hon fick ett tufft upplägg i sitt senaste lopp och jag tror inte att man kommer att svara ut min spik när Anders Svanstedt ställer frågan. Skulle Henna Halme svara ut ledningen tror jag Bearicecream har en vettig uppgift att plocka ner ledaren den vägen också. Senast var hästen tvåa och höll bra in i mål och blev endast nerspeedad av Alfredo Sauce som fick det perfekta loppet och jag tror det blir revansch för Anders Svanstedt den här gången.

Motbud
6 Golden Indra kommer att sitta bra på det oavsett upplägg eftersom jag tror att man spetsar initialt och hästen var klart bra som trea efter ett tufft upplägg i samma lopp Bearicecream och Alfredo Sauce senast. Jag tror att hon kommer att få en perfekt resa i ledarryggen och är ett allvarligt hot mot min spik över upploppet.

8 Alfredo Sauce besegrade som sagt tidigare nämnda hästar och ska såklart räknas igen med den insatsen på näthinnan. Hon fick dock det serverat den gången och har nu fått en besvärligt åttonde-spår nu.

1 Omega Superstar är kapabel men osäker och kommer inte kunna hålla upp någon ledning och hon kan komma att hamna en bit ner på innerspår. Kapacitetsmässigt är hon minst lika bra som sina konkurrenter och om det löser sig för ekipaget kan hon blåsa ner allt den sista biten.

Letar man skräll vill jag höja ett varningens finger för 7 Souzy som sällan vinner lopp men som visade form via en fin slutspurt i sin senaste start.

Min Vinnare: 5 Bearicecream
Spets efter 500m: 5 Bearicecream
Skrällen: 7 Souzy
Rankingen: A: 5 B: 6.8.1.7.9 C: 2.10.4.3.11

V64-4 2140m Auto
9 Venturesome verkar vara en häst man har höga tankar om framöver från stall Bergh och det låter som att det finns mycket att utveckla framöver. Senast gjorde man debut på svensk mark och intrycket var väl inget extra när hästen tappade mycket över upploppet när tempot drogs upp sista halvvarvet. Loppet passade inte alls den gången säger man från stallet och hästen kommer säkert vara bättre den här gången. Det ser ut som att det kan bli en bra resa på innerspåret men för mig är han otroligt svårbedömd och hästen är bara tre år gammal. Även om det inte är någon jätteklass på loppet känns det tufft att begära att han ska besegra flera år äldre konkurrenter men det blir helt klart en spännande start att följa.

1 O.M. Entertainyou är snabb från start och har varit klart förbättrad vid sina två senaste starter. Näst senast släppte man ledningen över medeldistans och satt därefter fast på innerspår med krafter kvar. Senast var man ute över kort distans och släppte ledningen även den gången men kunde då avgöra när luckan kom över upploppet. Det kanske är läge att prova i ledningen den här gången men med tanke på att man släppt ledningen tidigare och att det finns open stretch att använda är det väl mer sannolikt att man släpper även denna gång. Ska räknas tidigt oavsett.

5 Mästarnas Mästare är ingen raket från start men kanske kan vara först fram att ställa frågan om ledningen trots allt. Vill Östre släppa ledningen återigen kan man mycket väl rinna undan även om det saknas den där riktiga vinnargnistan hos hästen.

10 Ola Islet känns klart intressant och brukar ofta vara med långt fram. Han var inte som bäst i senaste starten men har visat form innan dess och kan han komma igenom bra från start så borde han duga långt i ett sådant här lopp.

2 Iyan Stardust tappade mycket från start senast men såg ändå fin ut i skymundan efter galoppen och var klart positiv som tvåa starten dessförinnan. Tredje starten på svensk mark för Hans Crebas nu och han borde sitta bra på det i ett andraspår direkt från sitt utgångsläge.

Streck även för 12 T.J som blandar och ger men har bra grundkapacitet, 11 Boston Bore som söker efter form men har kunnandet samt 6 Trollhunter som såg laddad ut senast men som blev alldeles för het på grund av omstart och inte kunde göra sig själv rättvisa den gången.

Min Vinnare: 1 O.M. Entertainyou
Spets efter 500m: 5 Mästarnas Mästare
Skrällen: 10 Ola Islet
Rankingen: A: 1.9.5.10 B:2.12.11.6 C: 8.7.4.3

V64-5 2140m Auto
1 Payet D.E blir min andra spik i omgången och jag tror det är en kanonchans att vinna det här loppet. Han håller god form och går ner i klass till den här starten. I sina tre senaste starter har hästen lottats till bakspår i stenhård konkurrens och nu när motståndet känns mer överkomligt har han äntligen fått ett mer passande läge. I sin senaste start satt man fast med gott om krafter men det är inget större orosmoment den här gången när det finns ett extraspår att använda över upploppet. Det som skulle kunna oroa en aning är om min spetsfavorit 5 Bags Simoni skulle vilja släppa över ledningen och någon annan är framme först för att få överta och då kan Payet D.E hamna ett snäpp längre ner på innerspår. Jag tror att det löser sig på ett eller annat sätt och det känns som att det är dags för Payet D.E att inkassera en seger igen. Spik. 

Motbud
9 U.R Amazing känns helt klart som det tuffaste motbudet och han har slutspurten som sitt starkaste vapen och med ett relativt litet fält samt open stretch att använda sig av kommer hästen att vara en allvarlig utmanare in mot mål. Det är dock ingen häst som har radat upp segrar och faktum är att han inte har segrat på sina 18 senaste försök och Payet D.E känns som en bättre häst i dagsläget.

8 Fabio De Pervenche var ute för bara åtta dagar sedan och täta starter kan falla åt båda hållen. I den starten var han tvåa bakom en för dagen omöjlig Millmighty men var ändå klart bra och slog bland annat Ivory Di Quattro.

6 Eldorado Mearas avslutade bra i samma lopp som Payet D.E sist och det finns en liten chans att man kan nå ledningen i ett andra skede och ska inte nonchaleras helt.

5 Bags Simoni skulle kunna rinna undan från spets om formen är där och han får bestämma i ledningen.

10 Dats so Cool håller fin form och kan slå till med lite tempo på tillställningen men jag tror som sagt att det är dags för min spik Payet D.E nu.

Min vinnare: 1 Payet D.E
Spets efter 500m: 5 Bags Simoni
Skrällen: 5 Bags Simoni
Rankingen: A: 1 B:9.8.6.5.10. C:7.2.3.4

V64-6 1640m Auto
1 Goldfield får mitt förstastreck i loppet och det ser ut som att man kommer att få en fin resa i ledarryggen för att sedan kunna utnyttja sin speed samt fina form den sista biten. Senast blev det fel typ av lopp när han fick gå utvändigt ledaren utan rygg men höll ändå fullt godkänt. För två starter sedan avslutade hästen riktigt vasst till en seger efter ett lopp i ryggar och det känns som att det passar hästen bättre och jag tror att han blir livsfarlig via stretchen den här gången.

2 Eye in The Skye är snabb från start och är den troliga ledarhästen. I sin senaste start spetsade man initialt med släppte tillslut ledningen efter press och avslutade bra via Open Stretch som tvåa. Det är en mycket bra häst i grunden och han har nu fått två lopp i kroppen och borde ha gått framåt ytterligare. Det är kort distans nu och den här gången tror jag att man gör ett försök att leda från start till mål. Tidig.

11 Galewindsonthepath har kapacitet för att vinna ett sådant här lopp och trivs över den korta distansen. Det är ett frågetecken för formen eftersom man har varit ifrån tävlandet ett tag och läget är inte till sin fördel men om man kan hitta en vettig rygg i starten och komma igenom bra från sitt startspår ska hästen inte räknas bort på sin kapacitet.

Streck även för 5 Strong Lover som kan öppna från start och som har tävlat i ganska tuffa gäng. Jag tror inte att det går att hitta någon ledning här men han borde kunna utnyttja sin startsnabbhet för att hitta en vettig position. Senast blev det en seger över aktuell distans och formen är det inget fel på och det låter optimistiskt från stallet.

Min Vinnare: 1 Goldfield
Spets efter 500m: 2 Eye In The Sky
Skrällen: 5 Strong Lover
Rankingen A: 1.2 B: 11.5.7.9.8.6 C:4.10.3

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto