V64 Tips Åby 29/7

Publicerad på 29 Jul 2021 - 12:31

DrTrav

DrTrav

29 Jul 2021 - 12:31

På torsdag är det V64 från Åbytravet med “The Red Mile” som den sportsliga höjdpunkten. Omgångar från Åbytravet är alltid trevliga och den här gången är omgången dessutom kryddad med en jackpot på 4,5 miljoner kronor. Jag ramar in omgången med spik på 2 Federer i V64-1 samt 4 Zarenne Fas i V64-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby Torsdag 29/7
V64-1 2 Federer
V64-2 1.2.3.7.8
V64-3 4.5.6.7.9
V64-4 2.3.5.10.13
V64-5 1.4.5.8.9.12
V64-6 4 Zarenne Fas

750 rader x 1 kr = 750kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 29/7
DD-1 1.4.9
DD-2 4 Zarenne Fas

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Auto
2 Federer blir min första spik i omgången. Han har tagit otroliga kliv under de senaste månaderna och det känns verkligen som att poletten har trillat ner för den här talangfulla travaren nu.
Efter tre raka segrar från ledningen i väldigt fin stil så ställdes han senast inför en på förhand övermäktig uppgift med bakspår över kort distans mot tuffare hästar än vad han har tävlat mot tidigare. Hästen verkade inte bry sig så mycket om det och kunde vinna med en längd efter en stark slutrunda och han gick 1.10.7 sista 800 meterna och det såg inte ut som att alla krafter var brukade.
Nu är det ett perfekt läge bakom bilen igen och det lär bli full laddning mot ledningen och från den positionen blir han mycket svårslagen med tanke på den form han håller för dagen.Jag inleder omgången med att hamra in spiken.

Motbud
7 Hugo Journey tycker jag känns väldigt intressant vid gardering. Han har visat form vid två raka andraplatser och har sett pigg ut över upploppet. Han vinner inte alltför ofta men det är en häst som behöver ha det lite serverat för att vinna och kan han bara hitta ner i andraspår från sitt besvärliga utgångsläge så kommer han att avsluta fort över upploppet.

5 Bette Knock är en väldigt jämn och nyttig häst som tävlar på i Danmark och gör det bra mer eller mindre varje gång men verkar sakna den där riktiga vinnarskallen numera. Han har faktiskt inte vunnit lopp sedan 2015 men det finns såklart förklaringar till det. Det var en häst som inledde sin tävlingskarriär lovande men sedan kom problemen och han var borta från tävlingsbanan i hela fem år.

6 Alert Vendil är enormt osäker och vinner inte lopp speciellt ofta men det finns fartresurser i den här hästen när han fungerar och om favoriten har en sämre dag är han inte borta.

11 in Love Di Quattro hade varit mer intressant från ett bättre läge men känns lite bortlottad nu. Han har fått ett par lopp i kroppen nu och skulle det bli tempo på loppet är han inte avsågad.

3 Utah Broline och 8 Take It Easy Tour borde hävda sig väl i den här typen av lopp men den förstnämnda har inte startat på länge nu och Take It Easy Tour verkar sakna form för dagen.

Min Vinnare: 2 Federer
Spets efter 500m: 2 Federer
Skrällen: 7 Hugo Journey
Rankingen A: 2 B: 7.5.6.11.3.8 C: 10.12.1.9.4

V64-2 2140m Auto
Den andra avdelningen är ett lurigt montélopp och med bara åtta hästar till start är det väl egentligen ingen jag skriver av helt från att vinna loppet. Det är dock fler öppna lopp i omgången och jag får försöka sortera bort några hästar.

7 Fromheaven Idzarda är obesegrad i disciplinen efter två starter och håller absolut toppform för dagen. Han imponerade i ett sulkylopp senast när han vann på V75 efter en sylvass avslutning och kunde lämna sina konkurrenter med flera längder.
Nu är det alltså dags att tävla under sadel igen och även om han visat att det är en disciplin han behärskar väl så är det ett klart tuffare montélopp den här gången och även om han ska vara favorit på sin fina form så tycker jag det är väl mycket begärt att kräva seger. Förutsättningarna är dock bra och det är läge för ledningen den här gången.

8 Echelon känns intressant nu. Han har montédebuten avklarad och även om han kanske borde ha vunnit från ledningen den gången så vet vi att Echelon gör sina absolut bästa lopp när han får gå i ryggar och spara på sin speed tillslut.
Jag tror att Henriette Larsen laddar från början för att söka sig ner i ryggen på Fromheaven Idzarda och med en häst som stormtrivs med open stretch kan han han bli livsfarlig över upploppet.

2 Robin Hood B är en montéspecialist som brukar duga bra i den här typen av lopp även om det inte är samma häst som för ett par år sedan. Senast var han ute i tuffa Åby Monté Trophy med 250.000kr i förstapris och han går ner i klass nu och han går inte att räkna bort.

3 Victory Lee var inte som bäst senast men har visat bra form innan dess och ska räknas på sitt kunnande, även om det är svårbedömt med montédebut.

1 U.R Amazing gjorde det bra som trea i montédebuten bakom erkänt duktiga montéhästar. Han vinner inte lopp alltför ofta men han borde kunna få en bra resa på innerspåret och med maxklaff kan det gå vägen.

Min Vinnare: 7 Fromheaven Idzarda
Spets efter 500m: 7 Fromheavan Idzarda
Skrällen: 8 Echelon
Rankingen A:7.8 B:2.3.1.4.6 C: 5

V64-3 2140m Volt
5 Joshua B.R blir förmodligen relativt klar favorit i loppet och han ska ses med högst vinstchans i loppet. Han har öppnat fort i Norge tidigare och om Björn Goop bara prickar starten väl från det snäva spåret så skulle han kunna vara först fram av hästarna på tillägg och ställa frågan om ledningen. Han har startat med svensk voltstart vid två tillfällen tidigare och den ena gången fungerade det smärtfritt men den andra gången tog han till en galopp.
Det är ingen självklarhet att hästen kommer iväg snabbt från start och om någon av de andra hästarna på tillägg kommer före, kan han få göra jobbet utvändigt.

7 I.D.Dig Deeper är en häst jag verkligen har gillar intrycket på vid segrarna. Det är en häst som kan hetsa upp sig och har några galopper i raden men nu är det voltstart igen och det har fungerat klart bättre. Han visade att formen fortsatt är där och gick bra efter galoppen senast och även om han kanske är allra bäst på kort distans så tror jag att han kan bli farlig om han håller sig lugn och kan spara på sin speed till slut.

4 Midnight Special verkar trivas med att han har blivit valack och har agerat förbättrat sedan dess. Han kommer med bra form till det här loppet och klaffar det med positioner är det en utmanare.

9 Ultra Violett sänkte sitt rekord senast efter ett snabbt slutvarv och tidsmässigt är det en tid som borde stå sig väl i sammanhanget. Hon måste förmodligen ha det lite serverat och det är tufft mot hingstar och valacker men hon får ändå plats på min kupong.

6 Ready Häggenäs söker efter formen för dagen men är bättre än vad raden antyder. Han vann tre lopp i vintras och om han kan prestera på den nivån kan han räcka här.

13 Benedict Lux har ett svårt läge och sliter med sin aktion men det finns kapacitet att ta av framöver ur den här Raja Mirchi sonen om travet stämmer kan det räcka men jag vill gärna se han fungera fullt ut innan jag kan tro på han från det här läget.

1 Caesar Sensation får förtroende av de tidiga spelarna och trots att hästen vann på ett bra sätt senast tror jag inte att han räcker till mot hästarna på tillägg.

Min Vinnare: 5 Joshua B.R
Spets efter 500m: 5 Joshua B.R / 6 Ready Häggenäs
Skrällen: 6 Ready Häggenäs
Rankingen A: 5.7 B: 4.6.9. C:13. 8.1.11.12.10.3.2

V64-4 2140m Auto
10 Unacerveza Broline får tipset i loppet. Han har matchats väldigt hårt på slutet och har varit ute i tuffa lördags-lopp där han inte riktigt har kunnat hävda sig. Nu går han ner rejält i klass och det är en stark häst som tål att göra grovjobbet ute i spåren och jag tror att han kan vara tillräckligt bra för att vinna den tunga vägen.

5 Boccadamo är såklart svårbedömd när det är debut på svensk mark. Han har visat startsnabbhet i Italien och har vunnit 7 av 18 lopp i karriären. Skulle han hitta till tät utan att det kostar för mycket är det förmodligen en bra chans att vinna loppet, men jag har svårt att bedöma hur pass bra hästen är.

3 Under Armour satt fast invändigt senast i en trött rygg och gick i mål helt obrukad. Han var väldigt fin på kalmartravet i mars när han vann på 1.13.9 och var trea på V75 starten efter. Det här motståndet känns klart överkomligt och från ett bra startspår måste han räknas tidigt.

2 Spectacular är ingen stjärna men han skulle möjligtvis kunna svara ut Boccadamo från start och han såg förbättrad ut vid andraplatsen senast.

13 Ingesson visade att han är på väg mot formen igen vid förra starten och han tål tuffa upplägg och när han är anmäld med bike för första gången i karriären är han farlig att nonchalera.

Min Vinnare: 10 Unacerveza Broline
Spets efter 500m: 2 Spectacular/5 Boccadamo
Skrällen: 13 Ingesson
Rankingen A: 10.5.3 C: 2.13.4.11.14.9 C:8.1.7.6

V64-5 3140m Volt
9 Marvellous Tooma har kapacitet så att det räcker och blir över för den här typen av lopp men saknar form för dagen. Det är en häst som var trea bakom Hail Mary i Margaretas tidiga unghästserie under fjolåret och det finns en enorm kapacitet i den här hästen. Nu möter han enklare hästar än vad han gjort på slutet och om han hade hade varit i full form tror jag det här hade varit en toppchans.

1 Samson inledde förtroendeingivande i sin nya regi med två raka segrar och det ser ut som att Robert Bergh har fått den här hästen i ordning på ett bra sätt. Det har dock strulat med galopper i de två senaste starterna och även om han sköter sig den här gången så är det tuffa hästar på tillägg och han har tjänat minst pengar i loppet. Jag blir inte ett dugg förvånad om han vinner loppet från ledningen men det är inget man kan begära.

4 Cruise är en häst som jag alltid har hållit högt men precis som med Marvellous Tooma har det inte alls fungerat på slutet och efter förra loppet fick han t.om. startförbud. vi får anta att hästen är i bättre författning nu och jag väntar på att det ska lossna för Cruise igen.

Vi fortsätter på den inslagna vägen med hästar som besitter hög kapacitet men som inte får det att fungera och jag pratar om 8 Ad Hoc som har dummat sig mycket med galopper. Jag minns dock insatserna under hösten i fjol och hoppas att han kan prestera bättre nu.

Jag betalar även för 5 Bonny Boy och 12 Townshend Broline

Min Vinnare: 9 Marvellous Tooma
Spets efter 500m: 1 Samson
Skrällen: 4 Cruise
Rankingen A: 9.1.4 B:8.5.12.2 C: 7.11.10.6.3

V64-6 1609m Auto
Det var mycket snack om vinnande Vernissage Grif efter Årjängs Stora sprinterlopp men i min värld fanns det en häst som gjorde en klart bättre prestation i loppet. 4 Zarenne Fas vann inte loppet men det var den moraliska vinnaren och han var heroisk som tvåa. Han blev hängandes i tredjespår ett bra tag innan han till slut kunde nå fram till positionen utvändigt om ledande Click Bait och i ett högt tempo med en sluttid på 1.09.8 i mål kunde han plocka ner Click Bait och blev endast slagen av Vernissage Grif som fick ett perfekt lopp där bakom. Det är enklare emot nu och trots att det finns några dugliga motståndare i fältet tror jag att han vinner det här loppet från dödens om så krävs. Spik.

Motbud
2 Vikens High Yield visade form vid segern senast men det var i ett betydligt enklare sällskap och det är tufft emot nu. Robert Bergh lär dock göra ett allvarligt försök att ta sig förbi invändiga Bills Man från start och ta emot 5 Nadal Broline för att köra i ledningen så länge lampan lyser. Det är en riktigt bra häst när han är som bäst och om han håller absolut toppform, skulle det kunna räcka hela vägen från ledningen.

5 Nadal Broline har hunnit bli elva år nu och krigar på med lite ojämna prestationer men han var klart bra i en snabb avslutning på visby vid andraplatsen senast. Han är snabb från start och kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket så ökar möjligheterna. Han kommer säkert att göra ett bra lopp med rätt resa men jag har ingen större känsla att han ska kunna besegra Zarenne Fas.

1 Bills Man var ute i ett alldeles för tufft sällskap senast och liftade bara med som oplacerad. Han borde kunna få en bra resa på innerspåret nu och skulle det bli hårt tempo i loppet är han nog inte helt borta med open stretch att tillgå.

Min Vinnare: 4 Zarenne Fas
Spets efter 500m: 2 Viken High Yield / 5 Nadal Broline
Skrällen: 2 Vikens High Yield
Rankingen A: 4 B:2.5.1.6.7.8 C:9.3

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto