V64 Tips Åmål 23/5

Publicerad på 23 Maj 2023 - 11:39

DrTrav

DrTrav

23 Maj 2023 - 11:39

V64 sparkar igång helgen som vanligt, men denna gången från Åmål. Noterbart är att banan endast mäter 800m och upploppet är kort, 105m. Så det gäller att vara med där framme i täten under loppen om man ska ha med segern att göra. Vi har dessutom en JACKPOT på 3,5 miljoner.

Jag spelar med en spik, 5 Chimi i den andra avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Åmål 23/5
V65-1 1,8,9,10
V65-2 5 Chimi
V65-3 1,2,3,5,7,9
V65-4 1,2,6
V65-5 1,4,6,7
V65-6 4,7,11
864rader x 1 kr = 864kr (spelar för endast 6 rätt)

DD Åmål 23/5
LD-1 6 Randemar R.D.
LD-2 4,7,11

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2080m volt
I och med att ledningen är extra värdefull på just Åmål så har 1 Atlanta Express fått perfekta förutsättningar. Med Carl-Johan Jepson i vagnen talar mycket för att ekipaget försvara innerspåret från start och i ledningen är Atlanta Express hästen att slå. Formen är dessutom bättre än vad som går att utläsa ur programmet. Slipper han bara utstå allt för mycket press längs vägen talar mycket för att man också kommer kunna rinna undan tillslut.

10 R.K.Queen startar ensam på 20m tillägg ikväll vilket är tufft. Men senast gjorde han det klart bra mot tuffare konkurrenter. Ikväll går hon ner aningen i klass och med tanke på att hennes styrka är speeden skulle det passa ikväll med att ligga på rulle och avsluta vasst den sista biten. R.K.Queen kan mycket väl plocka ner samtliga över trots det korta upploppet.

9 Chic gjorde det okej som fyra senast på Solvalla i samma lopp som R.K.Queen. Då fick Chic en snäll resa i främre träffen och även om det troligtvis väntar ett annat upplägg för henne ikväll så är motståndet samtidigt inget som avskräcker på förhand. Vid gardering.

Min Vinnare: 1 Atlanta Express
Spets efter 500m: 1 Atlanta Express
Skrällen: 9 Chic
Ranking: A 1 B 10,9,8,2,3,5 C 7,6,4

V64-2 2480m auto
Även här hamnar tipset på den jag tror sitter i spets efter en bit. 5 Chimi vann nämligen senast enkelt från ledningen och jag är inne på att det mycket väl kan bli en favorit i repris pånytt. Fyraåringen kan öppna helt okej och med ett offensivt upplägg från start med Björn Goop i vagnen kommer man bli svårslagna från ledningen. Formen sitter där och Chimi är min givna tipsetta.

Nämner även 3 Sommarflörten som också är kvick i benen från start. Han han senast från ledningen på Åmål mot enklare motstånd. Ikväll är jag dock inne på att man släpper spets till favoriten och istället garanterar sig ett snällt lopp i rygg på ledaren. Men uppenbarar sig luckan kan Sommarflörten avsluta vasst. Intressant komb häst bakom favoriten.

7 Ben Hogan gjorde det bra senast som tvåa i sin årsdebut. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och även om utgångsläget är en bit ut bakom bilen så känns Ben Hogan given på lappen vid gardering.

Min Vinnare: 5 Chimi
Spets efter 500m: 5 Chimi
Skrällen: 3 Sommarflörten
Ranking: A 5 B 3,7,1,6,9 C 8,4,2

V64-3 1680m auto
2 T.J. vass från start och gynnas kväll både av sitt utgångsläge och att det är på just Åmål man tävlar. Han är min troliga ledare i loppet och över kort distans kommer Carlos Söderström gasa så länge lampan lyser. Tre av hästens fem segrar är tagna från spets och med tanke på förutsättningarna ikväll är han min tipsetta.

Vill även tidigt nämna 7 Commodoro Play som är ett spännande nyförvärv för Erik Berglöf. Femåringen har inte startat sedan mitten på december vilket såklart gör formen svårbedömd. Men detta är en individ som visat bra kunnande för klassen nere i Italien och är han bara förberedd inför kvällens uppgift så ska han räknas direkt nu i Sverigedebuten.

9 Marion Mark gjorde det bra som tvåa senast och kommer med fin form. Bakspår över kort distans är såklart inte enkelt. Men skulle det bli tok körning från start bjuder man in Marion Mark som besitter både kunnande och fart för att fälla många i avslutningen.

Min Vinnare: 2 T.J.
Spets efter 500m: 2 T.J.
Skrällen: 9 Marion Mark
Ranking: A 2,7,9 B 5,3,1,4,2,10 C 6,12,11

V64-4 2080m auto
2 Putte kommer nu med två raka seger på kontot och senast var det en imponerande insats när han vann enkelt via 12,5 sista 1000m. Ikväll är dessutom förutsättningarna optimala. Han är kanske inte snabbast den första biten men från bricka två kan Putte tidigt glida fram och överta ledningen i ett andraskede. Väl i den positionen har det sedan blivit två segrar och ett andrapris på tre försök. Med tanke på intryck senast och förutsättningar ikväll är segerchansen hög för Putte pånytt.

1 Kerwin Pasel kommer nu från tre bra insatser efter sitt tävlingsuppehåll. Formkurvan pekar således uppåt. Ikväll är han dessutom garanterad ett passande smyglopp och skulle det bara lösa sig med positionerna längs vägen är Kerwin Pasel främsta utmanaren till storfavoriten i loppet.

Nämner även 6 Zim Sala Bim där allt blev fel senast, så den insatsen är bara att glömma. Men faktum är att detta är en individ som är van att möta tufft motstånd och som flera gånger gjort det bra även om placeringen i loppet inte varit den bästa. Han är i vass på speed och skulle ikväll gynnas om det blir uppskruvat tempo från start. Med rätt lopp är detta en kiksvältare som kan plocka ner samtliga den sista biten.

Min Vinnare: 2 Putte
Spets efter 500m: 2 Putte
Skrällen: 1 Kerwin Pasel
Ranking: A 2 B 1,6,9,8,11,7,5 C 10,4,3,12

V64-5 2080m auto
6 Randemar R.D. visade härlig form senast när han vann på ett tilltalande sätt trots bricka tolv. Formen är bra och till kvällens start åker den amerikanska vagnen på igen vilket är positivt. Ikväll är heller inte motståndet det värsta Randemar R.D stött på. Han är kvick iväg från start och lyckas man komma hela vägen till spets är detta också hästen att slå.

1 Bear Hope har den senaste tiden visat lite uppåtgående form pånytt. Han kommer nu från tre bra insatser och har ikväll fått ett passande utgångsläge. Från bricka ett ikväll blir det troligtvis ledningen eller positionen i rygg på ledaren för Bear Hope och oavsett så är han en given utmanare till segern från dessa positioner.

Nämner även 7 Lord Horse som gjorde det helt okej senast bakom Randemar R.D. och även om utgångsläget inte är det bästa ikväll så är detta en individ som håller bra form och som visat sig besitta kapacitet för att kunna seger strida trots allt.

Min Vinnare: 6 Randemar R.D.
Spets efter 500m: 6 Randemar R.D.
Skrällen: 7 Lord Horse
Ranking: A 6 B 1,7,4,10,9,5 C 8,3,2

V64-6 2080m auto
4 Langlands Gnisten gjorde det bra som tvåa senast efter att ha köttat på ute i tredjespår i mer än halva loppet. Langlands Gnisten lever visserligen på sin styrka och att göra en hel del jobb på egen hand är inte några problem. Formen finns där och skulle han komma fram smärtfritt till dödens ikväll kan det mycket väl vara så att han får bestämma tempot på loppet. Tipsetta till 25%.

7 Troll Tundra är kvick iväg från start och körde sig till spets från ett liknande utgångsläge senast. Då vann han enkelt tillslut och har hon bara sin dag är detta ett sto som besitter höga toppar. Det svåra är att hon inte är helt att lita på men skulle hon komma till spets även ikväll är Troll Tundra en given segerkandidat.

Nämner även skrällen 11 Bol Igel som Jan Roar Mjölneröd väljer att köra själv. Han vann fyra av tio starter under 2022 och kommer nu med två lopp i kroppen inför kvällens start. Senast blev det visserligen galopp 200m kvar, men det var en andraplats som rök den gången och felfri måste han ses som en outsider ikväll trots bricka elva.

Min Vinnare: 4 Langlands Gnisten
Spets efter 500m: 7 Troll Tundra
Skrällen: 11 Bol Igel som
Ranking: A 4,7 B 11,12,6,8,3,9 C 2,5,10,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto