V64 Tips Årjäng 24/5

Publicerad på 24 Maj 2021 - 14:12

DrTrav

DrTrav

24 Maj 2021 - 14:12

Elitloppsveckan är här! Vi startar nedräkningen på allvar med att hämta in en V64 tävling från Årjäng denna måndagskvällen. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik. 7 Stella Nova Race i den tredje avdelningen.

V64-tips Årjäng Måndag 24/5
v64-1 1,3,6,7,9
v64-2 2,3,6
v64-3 7 Stella Nova Race
v64-4 2,9
v64-5 1,6,7,13,14
v64-6 1,6,7,11

600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Årjäng Måndag 24/5
DD-1 7
DD-2 1,6,7,11

4 rad x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
9 Victor C kommer från två bra prestationer, för två starter sedan gick man ett rappt upplopp efter att gått med i tåget i tredjespår och i den senaste starten valde man att själv göra jobbet utvändigt om ledaren. I båda starterna gick man i mål som tvåa. Klarar man bara av det snäva femte spåret på bakvolten är jag inne på att man på nytt är med där framme när mållinjen närmar sig. Till dagens start får man Andreas Lövdal i vagnen vilket är ett klart plus i dessa sammanhang. Han har redan 19 segrar under 2021 och jagar nu sin 20:e.

3 Diva Ravina är ett fyraårigt sto som endast gjort två starter. Man inledde tävlingsdebuten med att segerdefilera direkt. Nu är det årsdebut och Diva Ravina har säkert tagit steg och mognat under vinterträningen. Michael Larsson som tränar meddelar att sin häst ska vara väl förberedd inför dagens start. Från ett bra utgångsläge med endast fyra hästar på start kan Diva Ravina ta hand om ledningen och därifrån är man sen hästen att slå för övriga.

6 Sirikit gjorde det bra i sin comeback och årsdebut i den senaste starten. Gången före visade man prov på en rapp avslutning när man avgjorde enkelt från rygg på ledaren. Nu har man lopp i kroppen och formen bör vara framflyttad en hel del till kvällens start. Sirikit har kapacitet för att blanda sig i segerstriden här.

Min Vinnare: 9 Victor C
Spets efter 500m: 3 Diva Ravina
Skrällen:
Rankingen A: 9,3,6 B 1,7,8,4 C 5,2,10

V64-2 2640m volt
2 Björnemyr Dennis är min idé i loppet. Han borde ha en bra chans att kunna ställa till det för de mer betrodda i kvällens lopp. Björnemyr Dennis har nämligen nu fått två lopp i kroppen och formkurvan lär peka uppåt. Med endast två hästar på start är jag inne på att kusken Peter Ådefors är offensiv från början och kör sig till ledningen. Kan man sen hålla ett jämnt bra tempo är man hästen att slå för övriga. Han visade under fjolåret att han trivs den aktuella årstiden. Från samma tid på året och framåt blev det fem segrar på sex starter. Till 11% är detta min förstahäst.

6 Ask Major stod för en bra avslutning i den senaste starten, man klev på lång ut i spåren under slutkurvan och spurtade vasst till ett andrapris. Till dagens start förstärks Ask Major av Åsbjörn Tengsareid i vagnen vilket är spännande. Man gynnas även av det lilla startfältet när man står med sina dubbla tillägg. Räknas tidigt.

3 Buska Blyg är en segervan femåring som tränas av Robert Bergh. Han hade man sex raka segrar på kontot innan det nu blivit två raka nollor. Formen är tveksam men nu har man fått en månads frånvaro och Robert skulle inte startat här om man inte känt att hästen var redo. Men som favorit på V64 är det ingen man kan gå rakt ut på. En av många för som kan vinna loppet.

Min Vinnare: 2 Björnemyr Dennis
Spets efter 500m: 2 Björnemyr Dennis
Skrällen:
Rankingen A: 2,6 B 3,1 C 4,5

V64-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 7 Stella Nova Race. Detta är ett fyraårigt sto som nu går ner en hel del i klass till dagens start. Hon kvalade bland annat in till Drottningen Silvias Pokal, där hon förvisso var en storskräll i loppet. Men att bara lyckas med att komma med i loppet säger en hel del om hennes kvalitéer. Man gick även i mål på en tid i loppet som konkurrenterna ikväll har svårt att matcha. Tävlar Stella Nova Race på sin normala förmåga ikväll ska detta vara en bra segerchans i loppet. Hon är kvick iväg från start och är min troliga ledare av loppet. Jag spikar och går vidare.

Motbud
6 Marble Arch är i grunden en bra femåring. Men ikväll är det årsdebut och formen är så klart svårbedömd. Men skulle hon vara väl förberedd och leverera direkt är hon främsta motbudet till min spik. Ikväll är det Elin Troedsson som sitter i vagnen vilket jag inte heller lyfter på ögonbrynen för. Men givet streck vid gardering.
Nämner även 2 R.K.Queen som gjort det bra på slutet. I den senaste starten stod man för en rapp avslutning i spåren och insatsen var formbetonad. Hon gynnas av tempo på loppet då hon har en vass avslutning som kan komma till bra användning.

Min Vinnare: 7 Stella Nova Race
Spets efter 500m: 7 Stella Nova Race
Skrällen: 6 Marble Arch
Rankingen A: 7 B 6,2,8,4 C 5,3,1

V64-4 2140m volt
9 Rein Flax kommer från en bra prestation i den senaste starten, då vann man från ledningen på bra tid. Prestationen skvallrade om form och när detta är en femåring som är under fin utveckling måste man räknas tidigt på nytt. Han har gjort 19 starter I livet och segrat I fem. Förstahäst i loppet.

Dubblar även systemet med 2 Sogns Basse som är stark och står bra till på start. Denna femåring kommer till loppet med bra form och har lsutat topp-3 i de fyra senaste starterna. Sköter han sig i kvällens lopp är man med och gör upp om segern. Streckas.

Framhåller även 14 Försteslåtten som ikväll gör årsdebut och formen är såklart svårbedömd. Men detta är en grund kapabel herre som mycket väl kan vara med och utmana med lite klaff längs vägen. Men med tanke på att det är årsdebut och ett tufft utgångsläge så väljer jag att spara strecken i denna avdelningen.

Min Vinnare: 9 Rein Flax
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Rigel Rokk*
Rankingen A: 9,2 B 14,12,11,4 C 5,6,8,3,13,7,1,10

V64-5 2140m volt
Min idé i loppet är 7 Holdfast Am som ser ut att bli väldigt lite spelad i loppet. Jag har vairt inne på honom tidigare och i min bok står man på tur för seger. Han tränas av Markus B Svedberg som har en väldigt fin form på stallet vilket också brukar smitta av sig på andra hästar. Holdfast Am har även fått två lopp i kroppen inför kvällen start, vilket bör innebära att hästens formkurva pekar uppåt. Han är även kvick iväg från start och från ett intressant utgångsläge med springspår så är man den troliga ledaren av loppet om kusken Andreas Lövdal prickar starten. Väl i den positionen tror jag man sen biter ifrån sig bra. Till endast 4% är detta en fräck förstahäst i min bok.

1 Goodlookin’ Pepper kommer med en färsk seger i bagaget och även två starka prestationer. Lyckas man hål upp innerspåret från start talar mycket för att man har en bra segerchans på nytt. Men som ni läste ovan är jag inte helt säker på att man kan försvara innerspåret och då ser uppgiften betydligt tuffare ut. Detta är en fyraåring som kommer med bra form och som ska räknas tidigt i loppet. Men som favorit är man ingen given föstahäst.

6 Mill Cava hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten. Man fick ett tung lopp senast och fick därmed sin fina segerrad bruten. Kan öppna okej och har även han springspår vilket ska bli intressant. Prickar kusken starten och man hittar en vettig position kan man inte nonchaleras i ett lopp som detta.
Nämner även 14 Shapes som visade fin form i den senaste starten när man stod för en mycket bra avslutning av loppet. Har ikväll ett springspår med springband vilket kan innebära en bra start och med en liknande avslutning ikväll som senast fäller man många över upploppet.

Min Vinnare: 7 Holdfast Am
Spets efter 500m: 7 Holdfast Am / 1 Goodlookin’ Pepper
Skrällen: 6 Mill Cava
Rankingen A: 7,1,6 B 14,13,10,12,9,8 C 2,5,3,4

V64-6 2140m volt
1 Ian B.R. är en femåring som alltid gör sitt i loppen och står för jämna och gedigna prestationer. I den senaste starten avslutade man bra och gick i mål som trea. Ikväll står man perfekt inne i loppet på pengar och med endast fyra hästar på start känns det som vägen ligger öppen för ledningen. Presterar han sen en normalprestation är man hästen att slå för övriga. Förstahäst.

Vill även framhålla 11 Royal T.N. som är van att möta tufft motstånd och har bättre form en vad resultatraden antyder. Royal T.N. kan göra en del själv i loppen och ikväll har man ett intressant springspår på bakvolten och prickar skickliga kusken Rikard N Skoglund starten är man garanterad ett bra lopp. Jag är inne på att det blir ett offensivt upplägg ikväll och denna sexåringen ska räknas in i segerstriden här.

Nämner även 7 Milord som gör det bra nästan varje gång. I den senaste starten stod man för en bra avslutning när klockan stannade på 1.12 sista 700m. Med rätt resa ikväll kommer man fälla många över upploppet. Carl Johan Jepson som sitter i vagnen känner hästen väl vilket är en fördel.

Min Vinnare: 1 Ian B.R.
Spets efter 500m: 1 Ian B.R.
Skrällen: 11 Royal T.N.
Rankingen A: 1,11 B 7,6,12,8,2 C 3,10,5,4

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto