V64 Tips Arvika 9/7

Publicerad på 9 Jul 2021 - 12:39

DrTrav

DrTrav

9 Jul 2021 - 12:39

V64 hämtar vi från Arvika denna fredagsskvällen. Noterbart för omgången är att banan i Arvika endast mäter 800m och upploppet är endast 114m. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik och den hittar vi i den femte avdelningen, 5 Always On Time.

V64-tips Arvika Fredag 9/7
v64-1 1,2,4
v64-2 1,3,4,6
v64-3 2,4,5,7
v64-4 1,2,3,6,7,10
v64-5 5 Always On Time
v64-6 3,5

576 x 1kr = 576kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Arvika Fredag 9/7
DD-1 5 Always On Time
DD-2 3,5

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2100m auto
Det gäller att vara med där framme när loppen ska avgöras ikväll på Arvikas 800m bana. 1 Global Wonderful ska ha bra chans på att hålla upp just ledningen trots att spår ett inte är fördelaktigt i spetskörningen. I den senaste starten visade hon fin form via en bra avslutning ute i korvkiosken. Till dagens start ser motståndet överkomligt uta och det finns inte riktigt någon som kommer vilja göra jobbet utvändigt vilket kommer krävas för att inte Global Wonderful ska få fuska bort loppet. Det som gör att jag ändå väljer att gardera är att Global Wonderful endast segrat en gång från ledningen på nio försök. Även om det ska vara bra chans idag så kommer jag gardera henne.

Främsta motbudet till 1 Global Wonderful är 2 Listas Behindbars, hon är bra både från start och till slut och är den som skulle kunna snuva favoriten på ledningen inledningsvis. Detta är en tjej som haft en del otur i loppen på slutet men som äntligen fick vinna senast. Med lite stolpe in ikväll istället är hon segeraktuell.

Min Vinnare: 1 Global Wonderful
Spets efter 500: 1 Global Wonderful / 2 Listas Behindbars
Skrällen: 2 Listas Behindbars
Rankingen: A 1,2 B 4,7,3 C 8,6

V64-2 2100m auto
4 Manolito M.I han en passande uppgift i ett öppet lopp. Han kommer till dagens start med formen på topp. I den senaste starten kördes man till ledningen varvet från mål och lämnade sen sina konkurrenter in på upploppet. Segern blev enkel och säker tillslut. Han kan öppna okej och skulle han hitta till ledning direkt ikväll blir han inte lätt för övriga att slå. Noterbart är också att han tränas av den purfärska proffstränaren Anton Sverre som säkert gjort vad han kan för att få en så bra start som möjligt på sin proffstränar karriär.

6 S:t Maxime Decoy jagar fortfarande karriärens första seger, och denna femåringen står verkligen på tur för en sådan. Han har två andraplatser på de tre senaste starterna och i den senaste starten visade man fin form. Står dock något hårt inne på pengar ikväll och behöver en del tur längs vägen för att kunna utmana om segern.

3 Doesn't Matter var ute i ett tufft lopp senast och räckte inte till. Men dessförinnan har han gjort det bra och visat fin form. Ikväll har man ett bra utgångsläge och är garanterad ett bra lopp. SLipper man göra för mycket jobb längs vägen kommer han kunna avsluta bra.

Min Vinnare: 1 Global Wonderful
Spets efter 500: 1 Global Wonderful / 2 Listas Behindbars
Skrällen:
Rankingen: A 4,6,3 B 1,7,8,10,9 C 5,2,12,11

V64-3 2900m volt
7 Lome Storm är en häst med bra kunnande men som inte är helt att lita på. Med Dwight Peters som kanske inte är den mest rutinerade kallblods kusken i vagnen gäller det verkligen att stötta hästen på rätt sätt. Håller sig Lome Storm till rätt gångart loppet igenom ska detta vara en bra segerchans. Men som favorit på Arvikas korta bana där det måste stämma fullt ut för att inte komma för långt efter så känns han som en sårbar favorit. Kapacitet finns så det räcker men med tanke på hans osäkerhet måste jag gardera.

6 Buska Blyg (STRUKEN) en femåring som verkligen gillar lång distans. Han har styrkan som sitt främsta vapen och i vintras var han inne i ett riktigt stimm och tog hem imponerande sex raka segrar. Nu har segrarna uteblivit på slutet men till dagens start är det anmält barfota runt om för andra gången i livet, vilket känns spännande.

2 Brenne Rön öppnar kvickt och är den troliga ledaren av loppet, och som vi varit inne på tidigare är det en åtråvärd position på Arvikas travbana. I den senaste starten kunde han från spår tolv bakom bilen trycka sig hela vägen till ledningen efter att ha öppnat på snabba 23,6 i 500m, det handlade då om långdistans och att han fick trötta ben till är inte mycket att säga om. Slipper han en lika hård öppning ikväll kommer han leda loppet länge.

Min Vinnare: 7 Lome Storm
Spets efter 500: 2 Brenne Rön
Skrällen: 2 Brenne Rön
Rankingen: A 7,2 B 4,5 C 3,8,9,1

V64-4 1700m volt
7 Helacs Theluji kommer till kvällens start med bra form även om han fick ge sig från ledningen i den senaste starten. För två starter gick man i mål med sparade krafter som två efter att man aldrig fått fritt över upploppet. Ikväll har man ett spännande springspår över kort distans, Helacs Theluji är kvick iväg från start och hittar man till ledningen är detta hästen att slå.

Skrällen i loppet är 3 Arndons Avenue som står intressant till på pengar och har fått ett bra utgångsläge. Hästen blev behandlad efter förra starten och har tränat på bra efter det. Noterbart är även att Arndons Avenue tagit båda karriärens segrar på Arvika och ska dessutom tävla barfota runt om för första gången ikväll. Given skräll att betala för.

2 Sjaman gjorde det bra från ledningen i den senaste starten och avslutade då 1,14 sista 800m. Till dagens start lättas man ytterligare i balansen vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge måste man räknas in i segerstriden.

Nämner även 10 Dionysos L.I. som fortfarande jagar karriärens första seger. Har nu fått ett lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll och med den genomköraren i kroppen bör formen vara framflyttad en del till kvällens start.

Min Vinnare: 7 Helacs Theluji
Spets efter 500: 7 Helacs Theluji
Skrällen: 3 Arndons Avenue
Rankingen: A 7 B 3,2,10,6,1 C 4,9,8,12,5,11

V64-5 1700m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 5 Always On Time. Han kommer till dagens start med formen på topp. För två starter sedan gjorde han det mycket bra i Norska gulddivisionen, då satte han nosen först över mål och sloga bland annat Ferrari BR. I den senaste starten strulade det med positionerna en del i loppet, han blev dragen bakåt men kunde ändå komma tillbaka starkt i loppet och gå i mål som tvåa. Always On Time är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen blir man mycket svårslagen, ser det heller inte som omöjligt att Always On Time kan vinna från dödens om det skulle behövas även om såklart säger chanserna minskar en aning från den positionen. Jag tar ställning här och spikar.

Motbud
3 Poet Broline är främsta motbudet till min spik och detta är en bra häst i grunden men i min bok ska han få svårt att slå min spik i loppet, framförallt om man tvingas göra grovjobbet själv. Visst finns det på kartan att man kan svar ut min spik från start, men då kommer man bli hårt ansatt i spets vilket försämrar vinstchanserna. I den senaste starten höll han godkänt en bit bakom segrande Velvet Gio. För den som inte tar ställning är detta ändå ett givet streck på kupongen.

Nämner även 8 Flash Håleryd och 2 Montdore. Den förstnämnda har ikväll fått ett tufft utgångsläge och kommer behöva en del tur därifrån. Men skulle det lösa sig med positionerna finns kunnande för en framskjuten placering. Formen är bättre än vad resultatraden skvallrar om. 2 Montdore galopperade tidigt i den senaste starten men kan en hel del i grunden. Innan galoppen hade denna numera elvaåringen visat hygglig form i två raka starter. För den som garderar loppet ska man inte nonchalera dessa två till låg procent.

Min Vinnare: 5 Always On Time
Spets efter 500: 5 Always On Time
Skrällen: 8 Flash Håleryd / 2 Montdore
Rankingen: A 5 B 3,8,2,7,1 C 9,4,6

V64-6 2500m auto
5 Flexible Launcher kommer med en färsk seger i bagaget till kvällens start. Senast vann han överlägset från ledningen på bra sätt och han visade verkligen att formen sitter där. För tre starter sedan vann han från utvändigt ledaren och var även då väldigt bra. Flexible Launcher trivs över den längre distansen och har en seger samt tre pallplaceringar på sina sex starter i lopp över 2600m. Förstahäst i loppet.

Dubblar ändå systemet med 3 Leo Leo som har spår innanför Flexible Launcher och från start handlar nog allt om att för Mikael J Andersson som sitter i vagnen att komma före favoriten till ledningen. För två starter sedan vann man nämligen från just ledningen på en annan 800m bana, Åmål. Från ledningen blir inte Leo Leo lätt att plocka ner. Noterbart är att åtta av Leo Leos nio segrar är tagna ifrån just spets.

För den som söker ytterligare streck på kupongen är 9 Bacchus L.I. tänkvärd. Detta är en individ som kan avsluta rappt och skulle han få rätt ryggresa ikväll ska han inte nonchaleras. Dock är bakspår på Arvika sämre än på många andra banor och det krävs en del tur längs vägen.

Min Vinnare: 5 Flexible Launcher
Spets efter 500: 3 Leo Leo
Skrällen: 9 Bacchus L.I.
Rankingen: A 5,3 B 9,4,7,2,8 C 1,10,6

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto