V64 Tips Axevalla 25/4

Publicerad på 25 Apr 2023 - 10:38

DrTrav

DrTrav

25 Apr 2023 - 10:38

V64 hämtar vi från Axevalla denna tisdagskvällen. Noterbart är att Axevalla är banan med det längsta upploppet i landet, upploppet mäter 227m.

Jag spelar med två spikar. 6 Dajanov i den tredje avdelningen och 4 Feline Burgerheide i den femte avdelningen.

V64-tips Axevalla Tisdag 25/4
v64-1 1,2,5,7
v64-2 1,2,3,4,10,11,12
v64-3 6 Dajanov
v64-4 4,5,6,7,13
v64-5 4 Feline Burgerheide
v64-6 1,5,6,8,9

700 x 1kr = 700kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Axevalla Tisdag 25/4
DD-1 4 Feline Burgerheide
DD-2 1,5,6,8,9

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m auto
Vi inleder V64 spelet med ett öppet B-tränarlopp.
2 Balzano da Quattro blir min tipsetta efter att ha startat på V75 i de två loppen och går nu ner i klass. Han är dock inte helt att lita på då det finns en och annan galopp i programmet. Balzano da Quattro är däremot stark och rejäl, så när han väl fungerar tål han att göra en hel del jobb på egen hand. Från ett passande utgångsläge ikväll lär det bli ett offensivt upplägg direkt och skulle han rent av bli släppt till spets efter en bit är mycket vunnet. Att det ikväll är täta starter ses som ett plus och även om Balzano da Quattro inte är någon jag vågar hålla ensam i handen idag så är han mitt förstaval.

1 Jacky B. är jämn och säker i sina prestationer, han är ofta med där framme när loppen ska avgöras. Nu är det comeback efter lite vila vilket gör formen svårbedömd, men han vann årsdebuten över aktuell distans och ska givetvis räknas tidigt även ikväll från bricka ett.

5 Waitingashell vann senast på bra sätt över aktuell distans. Det var första gången med Linda Sedström i vagnen och hon sitter upp även ikväll. Kommer hon till vettigt från start vet vi om att Waitingashell står hela distansen och är ett tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 2 Balzano da Quattro
Spets efter 500:
Skrällen: 5 Waitingashell
Rankingen: A: 2,1 B 5,7,11,8,12,9 C 6,4,3,10

V64-2 2140m auto
(Struken) 1 Lars Scott har inlett karriären på bästa sätt. På sina sex starter har hon aldrig varit sämre än trea. För Stefan Persson har det blivit tre segrar och en andraplats och samtliga segrar är tagna från ledningen. Lars Scott kan öppna kvickt och från innerspåret bakom bilen är taktiken given. Stefan Persson kommer ladda vad som går från start och skulle han lyckas hålla upp spets tillsammans med Lars Scott är de sen ekipaget att slå för övriga.

2 Jakiro Mearas kommer dock utmana både initialt och tillslut. Han är kvick iväg från start och har visat sig trivas bra i spets. Men det är aldrig enkelt att ta en längd sida vid sida och dessutom är det ikväll comeback för Jakiro Mearas. Så kanske man istället väljer ett mer passivt upplägg ikväll. Utgångsläget är dock tilltalande och över Axevallas långa upplopp behöver det inte vara fel med ryggar fram till dess.

Nämner även 3 Bourbon Brodde som visserligen inte är helt att lita på. Men det han visat upp när han sköter sig duger bra för klassen och skulle han gå felfritt från ett tilltalande utgångsläge ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Lars Scott
Spets efter 500: 1 Lars Scott
Skrällen: 3 Bourbon Brodde
Rankingen: A: 1 B 2,3,12,10,4,11,5,9 C 6,7,8

V64-3 2140m auto
6 Dajanov kommer med två raka segrar på kontot och jagar nu tredje segern på lika många starter i livet. Han vann debuten knappt men säkert efter att blivit serverad ett passande lopp och senast vann han från ledningen efter att kört sig dit med 1500m kvar till mål. Jag räknar med att Björn Goop testar framåt direkt från start och skulle Dajanov komma till spets utan att det kostar alltför mycket blir han sen svårslagen. Detta är en spännande häst för framtiden, som kommer bli stor favorit ikväll.

9 Good Moments har hittills visat fina toppar men han är tyvärr inte helt att lita på. Skulle han däremot fungera ikväll har Good Moments fått ett passande smygläge och vid gardering är han ett tidigt streck till låg procent.

Nämner även 8 Abel Lock som visat upp bra fartresurser. För två starter sedan satt han fast med allt sparat och var en given nästagångare. Senast avslutade han vasst med bra fart över linjen. Formen pekar uppåt och även om utgångsläget inte är det bästa så kommer Abel Lock vara med långt framme utan strul ikväll.

Min Vinnare: 6 Dajanov
Spets efter 500: 6 Dajanov
Skrällen: 9 Good Moments
Rankingen: A: 6 B 9,8,12,14,2,10,15 C 3,7,5,11,4,1

V64-4 2140m auto
(struken) 4 Henry Palema är en fyraåring tränaren Hans Crebas gillar. Senast testade man att rycka samtliga skor för första gången, vilket dessvärre inte föll väl ut. Henry Palema galopperade och jagar nu snabb revansch. Nu är det skor på igen och Henry Palema har fått ett passande utgångsläge. Han kan öppna bra och i ledningen har han tävlat två gånger och det har resulterat i lika många segrar. Skulle han hitta till spets även ikväll utan att det kostar allt för mycket är segerchansen bra.

6 Hyannis Port är en tuff sexåring som lever på sin styrka. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas och vi kan räkna med att Björn Goop inte är rädd för att inta dödens om så skulle behövas. Given skräll till låg procent.

5 Lucky di Quattro är jämn och säker i sina prestationer. Han vinner kanske inte allt för ofta men skulle det tempot bli uppskruvat av det två ovan nämnda öppnar loppet upp sig och då är Lucky di Quattro ett tidigt bud.

Min Vinnare: 4 Henry Palema
Spets efter 500: 4 Henry Palema
Skrällen: 6 Hyannis Port
Rankingen: A: 4 B 6,5,7,13,8,14,6,3 C 10,1,2,15,12,11

V64-5 2140m auto
4 Feline Burgerheide är en rejäl individ som både är kvick iväg från start och tuff nog att tugga på i jämnt hårt tempo hela vägen. Hon har testat på V75 en del den senaste tiden och har då varit hårt påpassad av spelarkollektivet. Ikväll väntas lite körning initialt mot invändiga 3 Raya Maya. Men oavsett tror jag Markus Hamberg som sitter bakom Raya Maya inser att ha Feline Burgerheide utvändigt om sig hela loppet inte är till Raya Mayas fördel. Dessutom ska Feline Burgerheide ikväll utrustas med ett norskt huvudlag. Det har hon gått med en gång tidigare, men då ryckte man aldrig skygglapparna. En förändring som troligtvis kommer ge bra effekt och ikväll kommer jag gå rakt ut på Feline Burgerheide.

Motbud
3 Raya Maya har inlett året bra. Senast höll han bra hela vägen trots sista 700m ute i spåren. För två starter sedan vann hon från spets. Formen är bra men ikväll är jag som sagt inne på att man släpper ledningen från start. Men trots detta är man främsta utmanare på förhand. Uppenbarar sig luckan tillslut blir hon farlig.

Nämner även 11 Jump In som ikväll gör en spännande årsdebut. Under förra året tampades hon mot tuffa kullkamrater och gjorde det bitvis bra. Jump In svarade för flera rejäla prestationer och hon vann bland annat ett uttagningslopp till Derbystoet där hon var före Great Skills och Faeza Zet i mål. Det ska ikväll bli mycket spännande att se henne här i första starten för Björn Goop.

Min Vinnare: 4 Feline Burgerheide
Spets efter 500: 4 Feline Burgerheide
Skrällen: 6 Hyannis Port
Rankingen: A: 4 B 6,5,7,13,8,14,6,3 C 10,1,2,15,12,11

V64-6 2140m auto
6 Zenato har nu fått två lopp i kroppen efter en tids frånvaro och formen borde bara på uppgång. Senast hade han ett tufft utgångsläge men den insatsen ska man inte dra för stora växlar av. Han kan öppna kvickt och kommer han bara ner i ett vettigt slagläge ikväll besitter Zenato kunnandet för att segerstrida här.

9 Gerben är en riktig tuffing som härdats på V75. Senast var han inte frisk och den insatsen är bara att glömma. Från stallet meddelar man att Gerben inför ikväll tränar på bra och skulle han studsa tillbaka och prestera en normal prestation besitter han bra kapacitet för klassen.

Måste även nämna 8 Special Topmodel som fått ett tufft utgångsläge, men detta är en startsnabb individ som troligtvis kommer lägga allt på ett kort från start. Skulle hon hitta hela vägen till spets direkt är såklart mycket vunnet men det kan också kosta att komma dit. Men till 6% är jag beredd att ta risken och hon är min skräll i loppet.

1 Donna Summer stod för en bra insats senast och visade då form. Ikväll är utgångsläget spännande. Hon är garanterad ett snällt lopp och uppenbara sig bara lyckan över det långa upploppet finns alltid en vass pollett att tillgå den sista biten.

Min Vinnare: 6 Zenato
Spets efter 500: 6 Zenato / 8 Special Topmodel
Skrällen: 8 Special Topmodel
Rankingen: A: 6,9 B 8,1,5,2,3,10,7 C 11,4,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto