V64 Tips Axevalla 25/5

Publicerad på 25 Maj 2021 - 13:31

DrTrav

DrTrav

25 Maj 2021 - 13:31

V64 hämtar vi från Axevalla denna tisdagskvällen. Noterbart är att detta är banan med det längsta upploppet i landet, 227m mäter upploppet. Dessutom innehåller även omgången en jackpott på 3,5 Miljoner. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik och den hittar vi i den tredje avdelningen, 6 Handsome Brad.

V64-tips Axevalla Tisdag 25/5
v64-1 4,5,8,9
v64-2 1,3,6,8,10
v64-3 6 Handsome Brad
v64-4 4,7
v64-5 3,4,6,7,9
v64-6 2,5,11

600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Axevalla Tisdag 25/5
DD-1 3,4,6,7,9
DD-2 5 Air Space

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m volt
4 Bitcoin är en intressant häst i loppet. Under förra säsongen vann han fyra av sina tretton starter. I den senaste starten var det comeback och känslan var att hästen behövde loppet i kroppen. Nu reser den danske tränaren Flemming Jensen till Sverige med sitt sjuåriga sto som har lopp i kroppen. Det troliga är att Fleming inte skulle valt att starta här om han inte tror hästen är redo för en bra prestation. Om Bitcoin lever upp till sitt fulla kunnande ikväll är hon en given förstahät i loppet.

8 Argbiggan är ett kapabelt sto för klassen som letar formen. I den senaste starten fick hon gå i dödens och gav sig till slut. För två starter sedan hängde hon på fint bakom vinnande Lipstick Tooma. Ikväll möter hon något enklare hästar än på länge och slipper hon bara göra allt grovjobb själv är hon med och utmanar om segern.

9 I'm A Believer är något ojämn i sina prestationer. Men i den senaste starten avslutade hon vasst till en tredjeplats. Med en formkurva som pekar uppåt och i ett lopp där man kan få ligga på rulle i ett litet fält gynnar denna sjuåring som är med och gör upp om segern här.

Min Vinnare: 4 Bitcoin
Spets efter 500m: 4 Bitcoin
Skrällen:
Ranking: A 4 B 8,9,5,2,1 C 7,3,6

V64-2 2140m volt
6 Juni Rapid har tränaren Rickard Svanstedt fått ordning på nu på slutet. Hon kommer med tre bra prestationer på slutet där man slutat topp-3 vid samtliga tillfällen. Det är pricken över i som saknas nu för denna fyraåring med formen på topp. I den senaste starten fick man för långt fram för att kunna utmana om segern på allvar, men hon gick hela vägen in i mål. Ikväll har man ett bra utgångsläge med ett andraspår direkt och är man med där framme när mållinjen närmar sig kommer Juni Rapid gå hela vägen in i mål.

Min idé i loppet är 1 Teton Farfetch. Detta är en fyraåring som står för jämna och bra prestationer nästan hela tiden. Hans namn finns även med i boken för nästagångare och står på tur för att få sätta nosen först över mållinjen. Ikväll har man dessutom en passande uppgift framför sig. Att man får stå 20m före flera av konkurrenterna som man gått samma tider som säger en hel del. Han är rejäl i sin aktion och skulle man komma till ledningen från sitt innerspår är mycket vunnet. Nu är det Hannah Matikainen som hoppar upp i vagnen, vilket är ett frågetecken. Men hon har visat fina körhänder förut och tillsammans med Teton Farfetch bildar det ett intressant ekipage spelmässigt i loppet. Endast 9%. Givet streck.

Nämner även favorite 10 Diggers Fromheaven som gjorde comeback i den senaste starten. Man gjorde det bra direkt efter att blivit serverad ett smörlopp, Diggers Fromheaven sköt till bra när luckan kom in på upploppet och det blev seger direkt. Nu med lopp i kroppen bär fromen vara ytterligare förbättrad till kvällens start. Tre segrar på de sex senaste starterna och med en normalprestation är man med och utmanar pånytt om en seger.

Min Vinnare: 6 Juni Rapid
Spets efter 500m: 1 Teton Farfetch.
Skrällen: 1 Teton Farfetch.
Ranking: A 6,1,10 B 3,8,12,11,4,2 C 7,13,5,9

V64-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 6 Handsome Brad och känslan är att denna åttaårige hingsten inte behöver någon närmare förklaring. Carl Johan Jepson som sitter i vagnen känner hästen väl och lär vara offensiv från start. Han är min troliga ledare i loppet och från den positionen har man segrar i sex starter på nio försök. Med ledningen på hemmaplan har jag svårt att se någon av konkurrenterna brotta ner honom och jag hamrar in spiken i omgången trots hög procent.

Motbud
1 Shocking Superman fick det inte att flyta fullt ut i den senaste starten men visade samtidigt bra fart när allt väl stämde. Detta är en kapabel åttaåring som för två starter sedan gjorde det bra från utvändigt om ledaren Lucifer Lane sista biten. Ikväll gör man fjärde starten för Robert Bergh och hittar man bara ut från sitt innerspår är man främst motbudet till min spik.

Nämner även 7 Ragazzo da Sopra som visserligen har en svårbedömd form. Men kan en hel del i grunden. För den som väljer att gardera loppet ska man inte nonchalera honom.

Min Vinnare: 6 Handsome Brad
Spets efter 500m: 6 Handsome Brad
Skrällen: 7 Ragazzo da Sopra
Ranking: A 6 B 1,7,2,5 C 3,8,4

V64-4 2140m auto
7 Rossi Garline är draget i loppet för mig. Detta är en fyraåring som redan under sin treårssäsong visade prov på fin talang. Men han hade samtidigt svårt att hålla reda på aktionen emellanåt vilket resulterade i en del galopper. Nu har Rossi Garline en lång träningsperiod bakom sig och det är dags för årsdebut vilket är spännande. Jag är säker på att tränaren Flemming Jensen har slipat på aktionen och med hjälp av att hästen förhoppningsvis även mognat så kan det mycket väl vara så att nycklarna är hittade och vi kommer få se en mycket välmående och fin Rossi Garline på tävlingsovalen. Förstahäst i loppet till endast 10%.

Jag dubblar även systemet med 4 Excellent Diamond som visserligen är orutinerad med bara fyra starter på kontot. Men denna fyraåringen har redan hunnit med att segerdefilera två gånger. Man kommer även med en färsk seger i bagaget från den senaste starten. I den senaste starten imponerade man när man travade sista varvet på 12,8 utvändigt om ledaren och kunde trots detta stå emot smygkörda konkurrenter.

Vill man ha ytterligare streck på sitt system är 11 Nikita Vrijthout tidig. Detta är ett fyraårigt sto som besitter fina fartresurser. Han kommer till start med en formkurva som pekar uppåt. Hon har ikväll fått ett tufft utgångsläge men skulle det lösa sig med positionerna längs vägen finns fart som kommer fälla många över upploppet. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 7 Rossi Garline
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Nikita Vrijthout
Ranking: A 7,4 B 11,3,6,12,5 C 2,9,8,1,10

V64-5 1640m volt
9 Climber kommer från en bra prestation i den senaste starte, man tog några galoppsteg med 500m kvar till mål men kom sen tillbaka starkt och stod för en vass avslutnign. Prestationen i sig lyste form och ikväll gör man en spännande kusk förstärkning när Carl Johan Jepson hoppar upp i vagnen. Man har spår fyra i volten, vilket kunde varit bättre. Men kommer man iväg okej från start finns både kunnande och kapacitet för att vara med och utmana om segern.

3 Flash Gordon Sisu debuterade för sin nya tränare Tom Horpestad för två starter sedan, det blev succe direkt när man fick segerdefilera på nytt rekord. I den senaste starten mötte man tufft motstånd men fick också ett snällt upplägg i rygg på ledaren, man avslutade bra och gick i mål som trea. Dock ska nämnas att voltstart inte är helt riskfritt och det finns viss galopprisk. Men går man iväg från start är man ett givet segerbud i loppet.

7 Dornoch Am var inte som bäst i den senaste starten när man tappade sista biten från rygg på ledaren. Men gången innan var man väldigt bra när man vann årsdebuten med Simon Helm i vagnen på 13,3 sista varvet. Studsar denna åttaåring tillbaka från den senaste starten tills ikväll så passerar man många över Axevallas långa upplopp här.

Nämner även 4 Woudstra som alltid gör sitt i loppen och presterar jämn och säkert. Ikväll står man start och kommer man iväg bra från sitt fjärdespår kan man hitta en vettig position och han ska inte helt nonchaleras här.

Min Vinnare: 9 Climber
Spets efter 500m: 3 Flash Gordon Sisu
Skrällen: 7 Dornoch Am
Ranking: A 9,3 B 7,4,6,5,2,1 C 11,10,8

V64-6 2140m auto
5 Air Space är jämn och gedigen i sina prestationer. Ikväll har man en intressant uppgift då man kommer till start med en formkurva som är bra. I den senaste starten var man ute på V75 och höll farten bra i ett lopp som Halo Am vann. För två starter sedan blev man påkörd tidigt i loppet och det blev galopp, men upphämtningen var positiv och man avslutade rappt till en andraplats via Open-Stretch. Han är kvick iväg från start och lyckas man komma till ledningen här är mycket vunnet. Leder loppet länge i så fall. Förstastreck.

2 Hooper Des Chasses är favorit i loppet. Han fick ett tufft lopp senast, med en tung inledning på loppet och blev hängandes i tredjespår i ett varven innan han kom ner utvändigt om ledaren. Han stumnade sen förståeligt med halvvarvet till mål. Dessförinnan har man visat upp fin form och är formkurvan intakt även efter loppet senast så är segerchansen bra i loppet. Han har ett bra utgångsläge och kan göra en hel del själv i loppet. Givet streck på kupongen.

Plcokar även med 11 Zanardi Grif som ikväll gör en intressant start för sin nya tränare Magnus Dahlén. Detta är en sexåring som besitter fina fartresurser och även om man ikväll har ett tufft utgångsläge så är man bara redo för uppgiften kommer man passera många över upploppet. Får även Carl Johan Jepson i vagnen för första gången vilket är spännande.

Vill man gardera ytterligare ska man inte nonchalera kantbollen 7 Svempa Laday. I den senaste starten gjorde man comeback efter ett kortare uppehåll. Man behövde det loppet i kroppen och bör därför gå frammåt en hel del med den prestationen innanför västen. Tränaren Thomas Dalborg har bra stallform och till 2% är man intressant för den som garderar större.

Min Vinnare: 5 Air Space
Spets efter 500m: 5 Air Space
Skrällen: 11 Zanardi Grif
Ranking: A 5,2,11 B 7,8,9,10,1,4 C 12,6,3

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto