V64 Tips Axevalla 6/4

Publicerad på 6 Apr 2021 - 13:24

DrTrav

DrTrav

6 Apr 2021 - 13:24

V64 hämtar vi från Axevalla denna tisdagskvällen. Noterbart är att detta är banan med det längsta upploppet i landet, 227m mäter upploppet. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik och den hittar vi i den tredje avdelningen, 2 Zirakzigil.

V64-tips Axevalla Tisdag 6/4
v64-1 2,4,7,8,9,12,13
v64-2 2,11,12
v64-3 2 Zirakzigil
v64-4 1,3,8,9
v64-5 3,5,6
v64-6 12,14

504 x 1kr = 504kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Axevalla Tisdag 6/4
DD-1 3,5,6
DD-2 12,14

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
9 Husse Boko är en kapabel sjuåring som idag gör årsdebut. Man har tidigare haft svårt att hålla ihop travet emellanåt men kapacitet finns, vilket en tredjeplats i Kriteriet från 2017 skvallra om. Att man besitter bäst kunnande för startfältet råder det inget tvivel om, men man vill se Husse Boko prestera mer jämn innan man kan gå rakt ut. Nu är det årsdebut och formen är troligtvis inte på topp vilket gör att jag garderar loppet.

Skrällen i loppet är 13 Test Drive som är en krigare som allt som oftast står för jämna och fina prestationer. Nu har man fått några lopp i kroppen och jag är inne på att toppformen är i antågande. Tränaren Erik Berglöf har fin stallform vilket oftast smittar av sig på fler hästar i stallet. Ikväll blir det dessutom barfota runt om, vilket är optimalt. Motståndet är inte det tuffaste man mött även om utgångsläget kunde varit bättre. Men till endast 3% måste jag betala för Test Drive på mitt system.

En annan skräll jag lyfter fram är 2 Lemon Brodde som är stallkamrat med 13 Test Drive. Han gjorde det bra som tvåa efter en tuff körning i sin årsdebut. I den senaste starten blev det galopp efter ett varv i rygg på ledaren. Stallet förklarar galoppen med att Lemon Brodde är väldigt stänkrädd. Ikväll har man ett fint utgångsläge och ska köra hästen i ledningen. Lemon Brodde har på fem försök från ledningen aldrig missat pallen och det är också därifrån som karriärens båda segrar är tagna. Barfota bak nu är optimal balans och dessutom är det intressant att Mikael J Andersson kör hästen för första gången. En skräll till 5%.

Min Vinnare: 9 Husse Boko
Spets efter 500m: 2 Lemon Brodde
Skrällen: 13 Test Drive
Ranking: A 9,13 B 2,12,7,4,8,3,1,5 C 6,11,10

V64-2 2140m auto
12 Nikita Vrijthout är ett fyraårigt sto som kommer från Belgien och som nu tränas av Per Henriksen. I själva verket är detta ett oskrivet blad som gör det svårt att bedöma i loppet. Men när man kollar och sätter in tiderna man gått hemma i Belgien i kvällens sammanhang så står man sig mycket bra i loppet. Tränaren Per har tidigare visat att han kan ställa iordning sina nyförvärv. Jag är inne på att vi kommer få se en Nikita Vrijthout som är väl i ordning och som kommer sändas fram tidigt av kusken Stig-Christer Westrum. Pass upp i debuten på Svensk mark.

2 Dream Of Moneyd.E. är favorit i loppet. För två starter sedan var hon inte som bäst när man gav sig enkelt i ledningen. Men hon studsade tillbaka snabbt och i den senaste starten avgjorde man enkelt till seger efter att travat i dödens en bit i loppet. Nu lättar kusk och tränare Hans Crebas sin fyraåring i balansen och Dream Of Moneyd.E är anmäld barfota bak vilket är intressant. Ska ses med bra segerchans även i kvällens start.

Skrällen i loppet är 11 La Moss, Göran Antonsens fyraåring är fortfarande segerlös efter nio starter och ikväll är det årsdebut. Men detta är en fin valack som besitter bra grundkapacitet. För tre starter sedan satt man fast med sparade krafter i ett uttagningslopp till norska kriteriet. Inför denna starten har man blivit kastrerad och stallet bekräftar att det verkar ha fallit väl ut för La Moss. Han har gått ett banjobb på 1.15 i 1600m och ska vara redo för en bra insats direkt och till endast 7% streckas man på min kupong.

Min Vinnare: 12 Nikita Vrijthout
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 La Moss
Ranking: A 12,2,11 B 6,8,1,5,3,9 C 10,7,4

V64-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 2 Zirakzigil. Detta är en segervan sexåring som i den senaste starten gjorde debut för sin nya tränare Daniel Redén. I den starten fick man stöta på råämnet Bitcoind’ Arc och man gick i mål som tvåa efter en fin prestation. Nu har Zirakzigil lopp i kroppen och formen bör vara framflyttad en hel del till dagens start. Loppet på förhand ser även passande ut då motståndet inte skrämmer. Jag är inne på att Zirakzigil med Örjan Kihlström i vagnen tidigt sitter i ledningen här och väl där ska man vara mycket svårslagen. Även om spelprocenten är hög så hittar jag inget hot bakom och jag hamrar in spiken och går vidare i omgången.

Motbud
Om man ska nämna något bakom spiken är det 3 Armagnac. Men detta är en sexåring som är missgynnad över att tävla med skor som det blir ikväll. Nämner även 6 Rally Gunnar där rapporterna meddelar att denna femåring tränat på bra inför dagens årsdebut. Det blir barfota runt om och amerikansk vagn direkt, men att rå på min spik i årsdebuten känns långsökt. Men för den som vill pröva fälla storfavoriten är detta två streck jag hade plockat med.

Min Vinnare: 2 Zirakzigil
Spets efter 500m: 2 Zirakzigil
Skrällen: 6 Rally Gunnar
Ranking: A 2 B 6,3 C 8,7,4,1,5

V64-4 2140m auto
9 Babsan Kronos presterade något ojämnt under förra säsongen men imponerade samtidigt vid sina segrar. Nu är det årsdebut men sett till kapacitet och ett spännande smygläge ska denna fyraåringen räknas tidigt. Nu har man fått en vinterträning i kroppen och förhoppningsvis har det gjort gott för Babsan Kronos vilket betyder att vi kommer få se en mer jämnhet i prestationerna. Jag rankar honom etta i loppet även om det känns givet att gardera.

1 La Sassicaia tränas av Peter Untersteiner. Detta är en fyraåring som är betydligt bättre än vad resultatraden skvallrar om. Man har dessutom en etta längst ner i programmet som kommer försvinna i och med dagens start så jag räknar starkt med att Peter Untersteiner vässat sitt sto lite extra inför Kvällens start. Man har ett spännande utgångsläge och även om man inte kan hålla upp någon ledningen är man garanterad en fin resa och med minsta klaff längs vägen kommer skickliga Stefan Persson i vagnen avsluta snabbt. Streckas.

3 Hazyshadeofwinter är skrällen i loppet då hon har bra chans att köra sig till ledningen ikväll. Inför dagens start har man varit struken men håller man samma fina form som man gjort i de tidigare starterna så ska man inte nonchaleras. I den senaste starten man gjorde satt man fast med gott om krafter i ett lopp som Georgia Am vann. Får man bestämma lite i ledningen ikväll är man ett fynd till sina 8%.

Måste också nämna 8 Stella Nova Race som ser ut att bli favorit i loppet. I den senaste starten gjorde man comeback efter sex månaders uppehåll. Det var första starten för tränaren Ulf Stenströmer och Stella Nova Race stod för en mersmakande prestation när man kunde vinna väldigt enkelt direkt. Det troliga är att man ska kvala till Drottningens pokal efter kvällens start och det finns risk för att man kommer köra något mer passivt ikväll vilket gör att detta är en sårbar favorit. Men vågar inte lämna henne helt utanför systemet.

Min Vinnare: 9 Babsan Kronos
Spets efter 500m: 3 Hazyshadeofwinter
Skrällen: 3 Hazyshadeofwinter
Ranking: A 9,1 B 3,8,7,2 C 5,4,6

V64-5 2640m auto
5 Honey Mearas är ett fyraårig sto som visade lovande prestationer under säsongen som treåring. Men flyttades efter en svagare höst till tränaren Daniel Redén där det nu både är årsdebut och debut i sin nya regi. Vi kan nog räkna med att hon är bra i ordning direkt och det här kan vara en dam som är med i flera av de större årgångsloppen under året. Jag kommer ändå gardera loppet även om detta är min givna förstahäst. Detta med tanke på att det är första starten på ett tag och det gäller en ung häst.

3 Chablis Ribb tillhörde kulltoppen under förra säsongen och kvalade in till de flesta stora årgångsfinaler. Nu är det årsdebut och formen är något svårbedömd. Men från ett perfekt utgångsläge är hon min troliga ledare av loppet. Från ledningen har även samtliga fem segrar kommit. Får man bara bestämma lite framme i ledningen kommer man inte bli lätt att passera ikväll. Är anmäld med amerikansk vagn vilket är intressant. Givet streck.

Plockar även med 6 Clockwork på mitt system. Man gjorde det bra i den senaste starten och kunde via en vass avslutning gå i mål som tvåa. Formen är bra och man är en av de få spelade hästarna i loppet med lopp i kroppen. Clockwork är allround och ska inte nonchaleras med en fin resa ikväll.

Nämner även 2 Florist för dem som vill gardera ytterligare. Hon tillhörde de bättre i kullen tidigt men fick lite svårare ju längre säsongen gick förra året. Men formen är bättre än vad programraden visar. Man är nedstruken till ett innerspår och är garanterad ett bra lopp.

Min Vinnare: 5 Honey Mearas
Spets efter 500m: 3 Chablis Ribb
Skrällen: 6 Clockwork
Ranking: A 5,3 B 6,2,8,7 C 4,9

V64-6 2140m auto
14 Bugatti Miles imponerade i debuten för Daniel Redén för två starter sedan när man via 12,8 sista 800m från utvändigt om ledaren enkelt kunde avgöra till seger. I den senaste starten blev det galopp direkt i starten som favorit på V75. Nu återkommer Bugatti Miles efter en kortare paus och det troliga är att man åtgärdat och vässat honom extra under uppehållet. Ikväll blir det även barfota runt om vilket är både intressant och positivt. På förhand ska segra chanserna vara höga för Bugatti Miles i kvällens lopp. Och han är den givna förstahästen.

Väljer ändå att dubbla systemet med 12 Ian B.R. som fick ett tufft lopp senast men kunde ändå hålla ihop det och avsluta fint till en andraplats. Med formen på topp och räknar jag med en bra prestation på nytt och skulle Bugatti Miles komma bort på något sätt i loppet kommer Ian B.R. kunna avsluta rappt och passera många över Axevallas långa upplopp. Till enbart 12% blir han intressant i loppet.

Letar man ytterligare streck är 7 Chuck Yeager tidig. Han blev hovöm i den senaste starten. Men detta är en femåring som dessförinnan imponerade med två raka segrar. Han kan öppna kvickt och skulle man komma till ledningen härifrån kommer man leda loppet länge.

Min Vinnare: 14 Bugatti Miles
Spets efter 500m: 7 Chuck Yeager
Skrällen: 12 Ian B.R.
Ranking: A 14,12 B 7,4,111,6,3,8,10 C 1,2,15,9,5,13

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto