V64 Tips Axevalla 9/2

Publicerad på 9 Feb 2021 - 13:12

DrTrav

DrTrav

9 Feb 2021 - 13:12

V64 från Axevalla under tisdagen och jag spelar med två spikar i omgången.

6 Wiki Waki Woo i V64-4 som jag tror kommer till ledningen och vinner från den positionen samt 10 My Dream Art i V64-6 som jag tror är huvudet högre än sina konkurrenter.

V64 Tisdag Axevalla 9/2
V64-1 2.3.5.8
V64-2 1.2.3.4.8.11.12
V64-3 2.3.7.9.11
V64-4 6 Wiki Waki Woo
V64-5 2.6.8.10.11
V64-6 10 My Dream Art

700 rader x 1kr= 700 kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Axevalla 9/2
DD-1 2.6.8.10.11
DD-2 10 My Dream Art

5 rader x 50kr = 250kr 

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
3 Inez Alki är startsnabb och går bra över samtliga distanser. I den senaste starten blev det galopp med 350 meter till mål men det var efter hård spetskörning och hon orkade helt enkelt inte hålla ihop aktionen efter den tuffa inledningen. Det är normalt sett ingen osäker häst och nu ser det ut som att vägen ligger öppen för ledningen och från den positionen är det bra chans att hålla hela vägen in i mål. Galopp i raden oroar alltid lite trots allt och det saknas inte motstånd.

2 Valborg Marje har matchats tufft i höst och vinter med flera framskjutna placeringar. Nu har hon varit ifrån tävlandet ett par månader men i det här sällskapet ska hon räknas tidigt. Litet frågetecken för hur formen är direkt efter vila men i det lilla fältet kommer hon att få chansen tillslut och hon brukar kunna avsluta rappt över upploppet när hon får ett lopp i ryggar.

8 Svecak Palema är en rejäl häst som tål att göra mycket jobb på egen hand. Hon har också pausat lite men ska räknas trots det. Spår åtta är såklart inte bra men det borde inte strula alltför mycket i ett litet fält.

5 Mellby Eye Catcher har en vass speed den sista biten men söker efter formen en aning. Hästen har visat fin fart och jag vill ändå betala för henne här med frågetecken på ett par av konkurrenterna.

6 Caipirinha Razz vinner förvisso inte så ofta men blixtrar till ibland och borde passa bra över Axevallas upplopp med sin vassa avslutning. Det krävs dock maxklaffpå vägen och Jag får stå över på mitt system på grund av kostnadsskäl.

Min Vinnare: 3 Inez Alki
Spets efter 500m: 3 Inez Alki
Skrällen: 5 Mellby Eye Catcher
Rankingen A: 3.2.8 B:5.6 C: 4.7.1

V64-2 1640m Auto
Ett svårlöst lopp över kort distans och för min del krävs det rätt många streck för att känna mig någorlunda lugn.

3 Raja Revina är svår att sätta in i loppet. Hon kommer från två raka segrar i Norge mot ganska billigt motstånd och har inte startat på svensk mark på ett tag. Hon är snabb från start och jag ser inte så många startkanoner i loppet och mycket talar för att hon laddas mot spets igen. Hon räknas tidigt från den positionen men det är inte alls säkert att hon tar sig förbi 2 Blue Frontline i starten. Hon är ändå mitt förstaval i loppet eftersom det är min knappa spetsfavorit.

4 Lumbermans Kalle kan troligen inte vara med i någon spetsstrid men håller annars kanonform för dagen. Hästen har vunnit på olika sätt och tål att göra mycket jobb på egenhand. Det blir troligen en tuff resa nu men måste ändå räknas som en av favoriterna att vinna loppet.

2 Blue Frontline kan mycket väl försvara ledningen men kommer hur som helst få en bra resa från sitt utgångsläge. Hon är inte helt att lita på men har visat högt kunnande för klassen och när hon fungerar fullt ut är hon med och gör upp om det i lopp av den här kalibern.

8 Tour Possession visade god form vid segern i sin senaste start och har hög kapacitet. Han strular ofta till det för sig och det är en humörhäst. Det kan bli problem från ett besvärligt åttonde-spår men har han vaknat på rätt sida är han med där framme och hugger.

Jag betalar för ytterligare tre hästar på mitt system.

1 Up To Joy som är duktig i grunden men risken finns att hon blir över från start.
11 Listas Psycho behövde ett lopp i kroppen senast och lär vara förbättrad nu och 12 Chang som visat form gör nu flertalet intressanta ändringar till denna start.

Min Vinnare: 3 Raja Revina
Spets efter 500m: 3 Raja Revina
Skrällen: 8 Tour Possesion
Rankingen A: 3.4.2.8B:1.11.12.9.5.7 C:6.10

V64-3 2140m Auto
7 Harvard Student är toppstammad och var relativt betrodd på V75 i sin senaste start men dagen spolierades via en startgalopp och trots det besvärliga läget kan det vara läge för revansch den här gången. Jag är inte helt främmande att hon kan sitta i ledningen efter en bit och skulle hon nå den positionen utan att det kostar för mycket kan loppet vara över. Hon kan vinna med olika upplägg och är mitt förstaval i loppet. Det kan dock bli grovjobb och då öppnar det upp loppet.

11 Isabel Trot gillar jag skarpt och hon har visat att hon fungerar bra från såväl ledningen som bakifrån. För tre starter sedan segrade hon efter en stark slutspurt på Kalmartravet och senast vann hon säkert från ledningen trots press i omgångar. Formen verkar vara på topp och vid tempo och minska klaff kommer hon att avsluta snabbt över upploppet.

2 Four Fifty har varit ifrån tävlandet länge och det är oklart vart hon står för dagen. Det skulle kunna vara en spetskandidat här men det är möjligt att man ville ge hästen ett lopp i ryggar efter så lång vila. Räknas på kapacitet.

9 Livi Opal H.M har ingen smickrande rad men är inte så tokig i grund och botten och kan hon smyga med i rätt ryggar vågar jag inte räkna bort henne. Hon vann tre lopp och var på plats ytterligare fem gånger under 2020 och kan vara en rolig kantboll nu.

3 Jula Madonna är lite utav en följehäst för mig som jag har trott på vid ett flertalet tillfällen och hon borde kunna hitta ett vettigt slagläge i andraspår direkt. Hon har varit lite utav en besvikelse i sina senaste starter men det har strulat i loppen och för fyra starter sedan gjorde hon det bra mot riktigt tufft motstånd och jag vågar inte kliva av tåget än när hon inte blir särskilt mycket spelad.

Min Vinnare: 7 Harvard Student
Spets efter 500m: 2 Four Fifty
Skrällen: 3 Jula Madonna
Rankingen A: 7.11 B:2.9.3 C:6.10.5.1.4.8

V64-4 2140m Volt
Ett voltlopp över 2140 meter där jag tror att spetsstriden mellan två kapabla hästar kan komma att bli helt avgörande för vem som vinner loppet och här kommer min första spik i omgången.

6 Wiki Waki Woo har springspår med den mycket offensiva kusken Mikael J Andersson och även om det inte är någon raket från start tror jag ändå att det är hästen som sitter i ledning inom 500 meter. Hästen har förvisso galopperat från springspår tidigare men vid det tillfället var det tränaren Hans Adler som körde och med Mikael J Andersson vid tyglarna tror jag att det kommer att gå bättre den här gången. Värsta konkurrenten om spetsstriden är utan tvekan 4 Global Trackmaster men från ett svårt fjärdespår i volten med en knepig häst tror jag att det blir svårt att ladda för fullt direkt med tanke på galopprisken. Jag tror att min spik är först fram till ledningen och därifrån blir han svårslagen om han löper upp till sitt kunnande.

Motbud
4 Global Trackmaster är förmodligen den bästa hästen i grund och botten och gjorde det okej i sin tävlingscomeback senast. Bortsett från ett kvallopp var det den första starten sedan sommaren 2019 och hästen har haft många problem de senaste åren. Faktum är att hästen inte har tävlat regelbundet eller vunnit lopp sedan 2017 och även om han säkert har gått framåt med sin senaste start vill jag gärna se hästen leverera igen innan jag kan tro på honom. Han har dessutom haft problem med aktionen genom karriären och det är ytterligare något som talar emot. Given vid gardering.

Bakom dessa två är det väldigt öppet och vill man gardera vidare känns det streckkrävande.
14 Gateruds Kashmir håller bra form dagen och borde kunna hamna hyggligt till direkt från sitt springspår på tillägg men trots att hästarna på tillägg har tjänat mest pengar tror jag ändå det blir svårt att ta in tjugo meter på den främre volten.

7 Spinofhope L.B kan öppna rätt bra från start och kanske kan hitta ner i ledarryggen med lite tur och få en bra resa på innerspåret. Hur som helst borde han sitta bra till omgående och ska räknas bakom min spik.

Min Vinnare: 6 Wiki Waki Woo
Spets efter 500m: 6 Wiki Waki Woo
Skrällen: 14 Gateruds Kashmir
Rankingen: A: 6 B: 4.14.7.8.11.10.3.12 B: 9.1.13.2.5.15

V64-5 1640m Auto
8 Claw går ner i klass och var ute mot bland annat undantagshästen Demon Ima i sin senaste start och om det inte krånglar alltför mycket från spår åtta över den korta distansen är det förmodligen en bra chans. Det är dock flera startsnabba hästar innanför och det är inte omöjligt att han blir hängandes ute i spåren, och det kan blir trafikproblem. Klar förstahäst men jag vill ändå gardera.

2 Alibi och 6 Svempa Laday kan båda ladda iväg rejält från start och jag hoppas och tror att den som spetsar gör ett försök att köra i spets över den korta distansen. Skulle de släppa spets till Claw i ett andra skede tror jag att de ger de upp loppet och då kommer favoriten troligen att rinna undan från ledningen. Båda ska ses med chans.

Blir det tempo på tillställningen och körning från start kommer främst två bakspårshästar in i bilden.

10 Aguero blandar och ger lite men verkar ändå ha bra form för dagen och kan han komma igenom vettigt från sitt bakspår direkt fäller han många med sin slutspurt.

11 Sweet Boy hade gott om krafter över mål vid sin seger från ledningen i sin senaste start och formen verkar vara på sin plats. Annat läge nu och det behövs lite tur på vägen men han känns ändå farlig att nonchalera.

Min Vinnare: 8 Claw
Spets efter 500m: 2 Alibi
Skrällen: 2 Alibi
Rankingen A: 8 B:2.10.6.11.5.4.9.7 C:12.3.1

V64-6 2140m Volt
Här hittar jag min andra spik i omgången och jag tycker att det känns som en lämplig uppgift den här gången trots att han har tjugo meter att ta in på sitt värsta motbud.

10 My Dream Art gör sin tredje start i regi Oskar J Andersson och efter att ha avslutat snabbt i två raka starter känns det som att det är dags att sätta nosen först över linjen nu. Hästen är riktigt bra när han får gå i ryggar och jag tror att han får bra draghjälp under vägen. Motståndet skrämmer inte alltför mycket och My Dream Art besegrade hästar som exempelvis Heavy Sound och Makethemark under sommaren och något sådant motstånd ser vi inte nu. Jag tror att han visar sig vara starkast den sista biten över Axevallas långa upplopp och jag spikar.   

Motbud
1 Fleixble Launcher är det värsta motbudet till My Dream Art och från spår 1 i volten med tjugo meters försprång har han läget till sin fördel. Jag tror och hoppas att tilläggshästarna är offensiva och inte låter Linda Sedström fuska bort allt för mycket av loppet från ledningen för då kan Flexible Launcher mycket väl rinna undan. Normalt sett ska han inte orka stå emot My Dream Art den sista biten som har stött på betydligt tuffare motstånd än det här tidigare.

11 Fantasia Sisu har varit fantastisk fin i regi Josenfin Ivehag och har visat toppform i tuffa V75 lopp och är den som räknas främst bakom tidigare nämnda hästar. Spår fyra i Volten på tillägg är inte optimalt och det är lite oklart var hon hamnar från start men med rätt resa kan hon slå till med sin fina form. Det är ett givet streck på kupongen om man garderar My Dream Art.

Min Vinnare: 10 My Dream Art
Spets efter 500m: 1 Flexible Launcher
Skrällen: 11 Fantasia Sisu
Rankingen A: 10 B:1.11.15.13.6.4.12.14 C:5.8.7.9.3.2 

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto