V64 Tips Bergsåker 18/3

Publicerad på 17 Mar 2021 - 21:49

DrTrav

DrTrav

17 Mar 2021 - 21:49

V64 på torsdag hämtar vi från Bergsåker och omgången känns på förhand ganska greppbar även om det var svårt att hitta en andra spik och jag spelar endast med en spik i omgången. Jag spikar jättefavoriten Coin Perdu i V64-1 som normalt sett inte ska kunna förlora vid sunda vätskor.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Bergsåker Torsdag 18/3
V64-1 9 Coin Perdu
V64-2 1.4.5.6.7.8
V64-3 1.4.5.6.10
V64-4 5.6
V64-5 2.14
V64-6 1.2.3.7.9.11

720rader x 1kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

DD Bergsåker 18/3
DD-1 2.14
DD-2 9.11.2

6 Rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m Volt
9 Coin Perdu har överkapacitet för det här loppet och blir med all rätt väldigt stor favorit. Han skulle ha varit ute på GS75 den 7 februari men ströks tidigt på grund av den dåliga banan och hela omgången blev till slut inställd. Det är kanske lite långt mellan starterna men det här är en undantagshäst i grund och botten och mot detta motstånd är det ingen som borde kunna stå emot honom över den långa distansen. Erik Adielsson lär köra framåt sakta men säkert och trots 40 meters tillägg borde han sitta i spets relativt tidigt och rinna undan till en bekväm seger. En häst som är spelad på 80% går alltid att diskutera om det är för högt då det trots allt är djur vi pratar om men jag ser inga moln på himlen och krånglar inte till det den här gången. Spik.

Motbud
Om favoriten av någon anledning skulle svika och ha en sämre dag känns det som att 6 Mellby Don Juan ligger närmast till hands för en seger och han har nu fått några lopp i kroppen efter att ha varit ifrån tävlandet en längre tid. Senast var han helt okej som fyra i ett lopp som Pleasure For Cash vann och han borde ha gått framåt ytterligare med det loppet. Ändå långsökt att han skulle besegra Coin Perdu.

Vill även nämna 7 Ippon Futura som är rutinerad för sammanhanget om man bortser från favoriten. Han lättas ytterligare i balansen till den här starten och han trivs över längre distanser.

Min Vinnare: 9 Coin Perdu
Spets efter 500m: 9 Coin Perdu
Skrällen: 7 Ippon Futura
Rankingen A: 9 B: 6.7.8.10.2.5.4.3 C:1

V64-2 1640m Volt Monté
Ett Montélopp där ett par hästar gör debut i disciplinen är aldrig lätt att räkna på och det känns som ett ganska lurigt lopp på förhand.

8 Assault får med viss tvekan tipset. Han har testats lite i sulky på slutet och har gjort det helt okej men det är i Monté som hästen presterar klart bäst. Han har tagit inte mindre än 16 segrar under sadel och strax före årsskiftet var han trea bakom erkänt duktiga Monté-hästarna Galactica och Sebastian Hall. Nu är det årsdebut i Monté och han lär tända till ytterligare till denna start och ska ses med god vinstchans här.

6 Weekend Fun är den med högst meriter i loppet när det kommer till sulkylopp och ska bli intressant att se i Monté nu. Senast var hästen inte alls att känna igen men han har visat bra form innan dess och han borde vara den som kommer i väg snabbast från den bakre volten och jag är inte främmande för att han kan forcera sig till tät efter en bit. Det är såklart ett frågetecken för hur han kommer att fungera i Monté men han trivs över distansen och på ren kapacitet är det loppets bästa häst och han ska räknas mycket tidigt.

4 Under The Counter har levererat några riktigt vassa insatser på svensk mark i monté tidigare och har varit och samlat på sig i hårdhet i Frankrike och hon känns klart intressant nu som lite borttappad på spelet.

7 Importedfromdetroit gör också Montédebut och får även av Sveriges bästa ryttarinna i Emilia Leo. Hon brukar kunna få bra fart på hästarna och han ska inte nonchaleras.

5 Tobacco är en bra Montéhäst i grund och botten även om det var ett tag sen han levererade fullt ut. Nu är det årsdebut och tufft motstånd den här gången men som ospelad är han ändå värd en markering på kupongen.

1 Alviano verkar trivas klart bättre i Monté och får säkert en hel del spel med tanke på läget. I skrivande stund tycker jag han känns klart överspelad med tanke på att han ställs mot helt annat motstånd än tidigare. Han har dock tjugo meters försprång och jag vågar ändå inte plocka bort helt från kupongen med tanke på sin fina form.

Min Vinnare: 8 Assault
Spets efter 500m: 1 Alviano/6 Weekend Fun
Skrällen: 4 Under The Counter
Rankingen A: 8.6.4 B: 7.5.1 C: 3.2

V64-3 2140m Auto
1 Navona ser ut att bli klar favorit och hon kommer hit med fyra raka segrar och lyckas hon försvara ledningen från innerspåret är det såklart bra chans igen. Nu är det dock Mats E Djuse i stället för Bergh och Kihlström som det varit vid segrarna och det känns inte som att Djuse har det rätta självförtroendet när han kör lopp för dagen. Jag är inte helt säker på att han kan få tillräckligt med fart på hästen från start och hålla upp ledningen och då blir hon såklart lite sårbar.

5 A Whispering Angel har segrat vid de tre senaste tillfällena hon har körts i ledningen och jag tror att hon kommer att göra ett allvarligt försök att nå den positionen. I skrivande stund är hon anmäld med barfotabalans för första gången i karriären vilket borde kunna få ytterligare fart på hästen från start och lyckas hon med att ta sig förbi de invändiga ekipagen känns hon superintressant nu.

4 Magic From Hill vid fin vid segrarna i höst/vinter men har varit ifrån tävlandet ett tag och kan behöva något lopp i kroppen innan hon är där formmässigt. Skulle det bli lite körning mellan 1 och 5 måste hon ändå räknas tidigt bakom.

10 Zola A.P brukar gå hela vägen in i mål och ha starka avslutningar. Det behövs såklart lite tempo och tur med positioner men hon är ändå farlig att nonchalera och hon vann från ett liknande läge strax innan årsskiftet även om motståndet var något enklare då.

6 Bowling El Mar har fart för att vinna den här typen av lopp men var blek från ledningen i årsdebuten. Nu har hon ändå fått ett lopp och med ett lopp i ryggar den här gången kanske hon presterar bättre och till låg spelprocenten vill jag betala för henne mot mestadels yngre konkurrenter.

Min Vinnare: 5 A Whispering Angel
Spets efter 500m: 1 Navona/5 A Whispering Angel
Skrällen: 10 Zola A.P
Rankingen A: 5.1 B:4.10.6.2.8.3 C:7.9.11

V64-4 2640m Volt
6 Bottnas Hunter kommer från en seger och rätade ut de frågetecken jag hade om att han eventuellt inte fungerade lika bra i ryggar. Han vann på ett enkelt sätt från ett bakspår över kort distans och det bet bra när han satte fart ute i spåren. Segrarna har kommit över kort distans och han gör nu debut över 2640 meter. Känslan är ändå att det borde fungera bra och i ett litet fält borde det inte bli trafikproblem. Jag tror på en bra chans till ytterligare en seger i raden.

5 Flix Dara har varit på pallen vid fem av karriärens sex starter och han har visat bra fart för sammanhanget. Senast gjorde han debut över lång distans och även om han inte kunde hota vinnaren Navona spurtade han ändå klart bra till en tredjeplats och motståndet känns mer överkomlig den här gången. Tidigt motbud.

Jag försöker att låsa loppet på 5.6 av kostnadsskäl men 1 Mighty One ska såklart räknas från sitt läge. Jag har inte blivit alltför imponerad av det jag har sett än så länge och han är inte heller helt att lita på. Kommer han i väg i volten och får diktera tempot i ledningen är han garanterat med och gör upp om segern men jag håller ändå 5 och 6 är bättre hästar och visar sig starkare över 2640m.

2 Bounty Laday får en bra resa och skulle säkert kunna vara med och göra upp om segern men det är debut över distansen och han brottas med aktionsproblem och jag vill se hästen leverera innan jag betalar för han på min kupong.

Min Vinnare: 6 Bottnas Hunter
Spets efter 500m: 1 Mighty One
Skrällen: 2 Bounty Laday
Rankingen A:6.5 B:1.2.7 C:8.4

V64-5 2640m Auto
2 Tangen Svenn är yngst i loppet och är en talangfull fyraåring som har inlett karriären på ett väldigt bra sätt. Han har än så länge vunnit i hälften av sina starter och med spetsläge och med det värsta hotet från ett bakspår kan det mycket väl räcka till ytterligare en seger från ledningen. Han kommer hit med tre raka segrar i fin stil och har pausat lite därefter men formen borde vara intakt. Ulf Ohlsson har kört hästen vid samtliga fem segrar och han sitter upp bakom hästen även denna gång.

14 Tekno Viking är ett kallblod jag verkligen tycker om och häst mot häst tror jag att Tekno Viking är en bättre häst än Tangen Svenn. Han är dock inte alls att lita på och har galopperat vid hälften av karriärens starter. Är Tekno Viking samarbetsvillig för dagen tror jag vi kommer att få se en riktigt bra insats och jag hoppas att Djuse söker sig framåt till positionen utvändigt ledaren i ett tidigt skede och sida vid sida mot Tangen Svenn blir jag inte alls förvånad om Tekno Viking vinner den tunga vägen.

Det känns som ett stabilt lås med ovan nämnda hästar men om man letar vidare kan 11 Troll Prinsen vara ett roligt streck. Han trivs bra över långa distanser och visade form vid andra platsen näst senast. Inte heller han är helt att lita på men han har ändå visat fart som borde räcka till en framskjuten placering i den här typen av lopp.

Jag vill även nämna 1 Gottjärry som förvisso gör årsdebut och ska ut över en ovan distans men han är snabb från start och borde kunna spetsa inledningsvis för att sedan släppa över till favoriten. Med bra draghjälp i ledarryggen borde han kunna vara med långt fram trots allt.

Min Vinnare: 14 Tekno Viking
Spets efter 500m: 2 Tangen Svenn
Skrällen: 1 Gottjärry
Rankingen A:14.2 B: 11.1.6.3.9.12.10.13.12 C:8.4.5.15.7

V64-6 2140m Auto
9 Brunello är den häst jag tycker har högst kapacitet i fältet och Berghs hästar brukar vara i ordning direkt efter paus. Han har ingen seger i raden men han matchades i tuffa sällskap innan han gick på vintervila och om Bergh har ställt i ordning blir jag inte förvånad om han rundar det här sällskapet till en seger direkt i årsdebuten.

11 Global Brexit har årsdebuten avklarad och han vann i fin stil direkt och avgjorde loppet efter en upploppsduell mot Listas Thaitanic som han kunde plocka ner den sista biten. Han borde vara minst lika bra till den här starten men det kan häxa från utgångsläget och motståndet är tuffare den här gången.

3 B.W.T Devil har varit ifrån tävlandet även han men ska normalt sätt duga långt här. Jag tror att han öppnar snabbast från start och är den som sitter i ledningen initialt. Nu är han anmäld med skor och vanlig vagn i skrivande stund vilket kanske signalerar om ett mer passivt upplägg och jag är inte helt övertygad om att han vill köra i tät den här gången.

2 Shut Up And Dance är ingen raket från start men vid en offensiv styrning är jag inte helt främmande för att han kan få ta över ledningen i ett andra skede och då ökar såklart möjligheterna till seger. Hur som helst kommer han att hitta en vettig position från sitt utgångsläge och att han är anmäld med barfotabalans känns som ett stort plus.

Jag betalar även för 7 Topnotch Liss som inte är så tokig samt 1 Front Pace som är snabb från start och kommer att få en bra resa på innerspåret. Med lucka i tid känns han inte ofarlig till låg spelprocent när man väljer att rycka skorna den här gången.

Min Vinnare: 9 Brunello
Spets efter 500m: 3 B.W.T Devil/2 Shut Up And Dance
Skrällen: 1 Front Pace
Rankingen A: 9.11.2 B:3.7.1.8.12.5 C:4.6.10

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto