V64 Tips Bergsåker 21/1

Publicerad på 21 Jan 2021 - 08:57

DrTrav

DrTrav

21 Jan 2021 - 08:57

V64 från Bergsåker på torsdagskvällen och omgången ser inte helt lättlöst ut med flera öppna lopp på förhand.

Jag tycker mig ha hittat en relativt trygg spik i V64-1 där jag tror att Voltaire P.Hill har goda möjligheter att leda från start till mål. I den andra avdelningen tar jag ställning för vad jag tycker är bästa hästen och spikar 15 Socrates Face trots ett besvärligt utgångsläge.

V64 Tips Bergsåker Torsdag 21/1
V64-1 4 Voltaire P.Hill
V64-2 15 Socrates Face
V64-3 3.4.5.6
V64-4 1.6.7.10
V64-5 1.4.5.6.7.10.11
V64-6 1.3.4.5.7.9.10

784 rader x 1 kr = 784kr

Dagens Dubbel Bergsåker 21/1
DD-1 10.11
DD-2 1.4.7

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
4 Voltaire P.Hill har hittat en lämplig uppgift den här starten och var mycket bra vid sin senaste start. Efter en rejäl långspurt rundade han samtliga konkurrenter i en snabb avslutning och vann i fin stil över den korta distansen ,trots strul under loppets gång. Med 800 meter kvar till mål såg det inte ut som att man skulle vara i närheten av någon segerstrid men Rikard Skoglund fick ordentlig fart på hästen sista 600 meterna in mot mål och det var en imponerande avslutning på loppet. Den här gången har man lottats till ett bra startspår och med Robert Bergh i sulkyn denna gång lär taktiken vara given. Jag tror att han sitter i spets i ett tidigt skede och från ledningen blir ekipaget mycket svårslaget med den senaste insatsen på näthinnan. Motståndet skrämmer inte nämnvärt och jag känner mig relativt trygg i att inleda omgången med en spik.

Motbud
3 Even’s Good Girl visade formbesked i sin senaste start när hon vann från positionen utvändigt ledaren i ett enklare gäng och det är betydligt tuffare emot till den här starten. Med lite flyt kan hon kanske hitta ner i ledarryggen från start och är det främsta motbudet mot min spik med rätt resa.

12 Matter Håleryd är nog den hästen som kapacitetsmässigt kan mäta sig med favoriten men han har dummat sig med mycket galopper på slutet och det krävs tempo för att komma in i matchen nu.

1 Exklusiva Liss har fått två tuffa lopp efter en tids vila och har säkert gått framåt ytterligare till den här starten. Innerspåret känns som ett minus eftersom hon inte kan öppna från start men löser det sig under vägen är hon säkerligen med långt framme.

Min Vinnare: 4 Voltaire P.Hill
Spets efter 500m: 4 Voltaire P. Hill
Skrällen: 12 Matter Håleryd
Rankingen: A: 4 B: 3.12.1.7.10.6.5.8.11 C:2.9

V64-2 2140m Volt
Ett lopp med orutinerade kuskar och voltstart och det brukar ju kunna hända ett och annat i ett sådant här lopp men trots deras besvärliga utgångslägen tror jag ändå att det är främst två hästar som gör upp om segern. Jag känner mig tvungen att ta ställning eftersom jag tycker att övriga lopp är mycket svårlösta och det är verkligen hårfint om vilken häst jag tar ställning för. Har man råd rekommenderar jag att betala för båda hästarna.

15 Socrates Face var fantastisk fin när han vann i september på Dannero och följde upp det med en avslutning i fin stil i nästa start efter en inledande markförlust och fick därefter pusta ut lite. Han gjorde comeback för knappa två veckor sedan efter drygt två månaders vila och gjorde det fullt godkänt efter en tuff öppning där han tillslut fick söka sig ner i ledarryggen och avslutade okej bakom en för dagen mycket bra Fenix Brick i ledningen. Hästen borde vara förbättrad till den här starten och det är loppets mest segervana häst och han tog hela fyra segrar under fjolloårssäsongen. Han är inte helt att lita på men håller man sig bara i trav tror jag att det är bra chans att runda detta här gänget.

Motbud
13 Miss Abbey Road har precis som Socrates Face ett besvärligt utgångsläge men träningsrapporterna är goda från stallet och man meddelar att det är toppform till den här starten. Hon har sin bästa bit tillslut och strular det inte alltför mycket från utgångsläget kommer spurten att bita bra över Bergsåkers långa upplopp som vid skrällsegern för två starter sedan. Väldigt tidigt motbud till min spik.

Det är som sagt orutinerade kuskar och besvärliga utgångslägen för de betrodda och det behöver inte alls vara fel att gardera vidare.

10 Bill Gates har fått ett bra läge med springspår och fartmässigt duger hästen bra i detta fält. Intrycket senast var dock inget extra och han har dragits med sjukdomsproblem och formen är ett frågetecken.

1 Coco Loco Razz samt 2 Tjinona Indika har tjugo meters försprång och skulle det strula för tilläggshästarna är det inte omöjligt att någon av dom kan rinna undan. Vid Gardering.

Min Vinnare: 15 Socrates Face
Spets efter 500m: 2 Tjinona Indika
Skrällen: 2 Tjinona Indika
Rankingen: A: 15.13 B: 10.2.18.12.7.9.14.8.4 C:6.5.3.11

V64-3 1640m Auto
Ett svårlöst lopp med orutinerade hästar som inte direkt vinner på beställning men jag försöker att gå lite kort och stänger loppet på fyra hästar.

4 Bottnas Hunter har gjort fyra starter så här långt i sin karriär och har lyckats ta en pallplacering vid varje start men har ännu inte vunnit lopp. Hästen kan öppna ganska bra och det är min spetsfavorit i loppet och där ifrån tror jag att det ska vara goda möjligheter till karriärens första seger. Motståndet känns lämpligt och senast var man tvåa bakom Chestnut Bojje och något motstånd av den kalibern finns inte nu.

6 Loaded Noah är inte alls att lita på och har galopperat bort sig vid många tillfällen men har visat fart när han har skött sig. Senast tog hästen karriärens första seger när han plockade ner ledaren utvändigt. Håller sig hästen i trav blir jag inte förvånad om han vinner den tunga vägen igen och kommer säkert sätta upp tempot i dödens eftersom hästen är mer stark än snabb.

Streck även för 5 The Blue Lagoon som var bra som tvåa bakom storfavoriten i sin senaste start samt 3 Suprise Lily som har tävlat i Finland och visat bra kunnande och som gör sin andra start på svensk mark nu.

Min Vinnare: 4 Bottnas Hunter
Spets efter 500m: 4 Bottnas Hunter
Skrällen: 5 The Blue Lagoon
Rankingen: A: 4.6 B:5.3.8.1.11.12.10. C: 2.9.7

V65-4 1640m Volt
6 Skeie Trym har galopperat väldigt mycket i sin karriär men fart finns så det räcker och blir över för ett sådant här lopp och i de två senaste starterna har man skött sig och tagit två raka segrar. Faller man inte tillbaka i gamla synder är det bra chans att ta sin tredje raka seger men det är inget jag vågar lita på.

1 Åsasindy var fin vid två raka segrar i september men har inte visat samma gnista sen dess. Det är tufft motstånd denna gång men med tjugo meters försprång och med spår 1 i volten över kort distans kan man kanske rinna undan.

10 Nordsjö Vinni var riktigt blek i sin senaste start och har inte visat någon form på slutet. Hon trivs annars över distansen och har fått ett gynnsamt läge med springspår och kommer att sitta bra på det omgående. Löper hon upp till sitt kunnande är det en ganska lämplig uppgift den här gången. Det är mitt förstastreck trots frågetecken för formen.

Streck även för 7 Pyssel som tog karriärens första seger i sin senaste start efter en rapp avslutning efter ett lopp i ryggar och ska duga ganska bra även denna här gången med rätt resa.

Jag har bara råd med dessa fyra på min lapp men garderar man vidare är det främst 8 Sör Tinder samt 15 Sundbo Komet som kan vara med långt framme här.

Min Vinnare: 10 Nordsjö Vinni
Spets efter 500m: 1 Åsasindy
Skrällen: 1 Åsasindy
Rankingen A: 10.3 B:1.7.8.15.5.14.9.12 C: 3.11.13.4

V64-5 2640m Auto
V64-5 är för mig ett väldigt svårlöst lopp och Dagens Dubbel är sannerligen inte helt lättlöst den här gången eftersom man inte kan betala för allt för många hästar inom den spelformen och jag får nöja mig med två hästar inom DD-spelet.

11 Willlmer Gel får mitt tips i loppet eftersom han kommer från en V75-seger under extraomgångarna vid jul och trivs med att tävla i Norrland under vinterhalvåret. Vid den starten slog man bland annat Digital Ink och även om han inte håller samma klass längre är det starka papper. Det är också den hästen som jag tror är mest gynnad av den långa distansen och jag tror att vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg även den här gången och jag blir inte förvånad om man visar sig starkast igen.

10 Showtimejackflower har varit ute i stentuffa gäng på slutet med framskjutna placeringar och går ner i klass till den här starten och brukar ofta segra i den här typen av lopp. Det känns som att formen är där och även om Jorma Kontio fick chansen på V75 senast känns det som ett rejält kuskplus jämfört med starterna innan dess när Magnus A Djuse sitter upp bakom hästen för första gången.

5 NoLimmitJimmit växer rejält när han får trava i ledningen och det är från den positionen merparten av karriärens segrar har kommit. Senast tog hästen en imponerande seger från ledningen och stretade emot hela vägen in i mål till en seger trots press under hela loppet över den korta distansen. Jag är inte helt övertygad om att man orkar stå emot över den dryga distansen men om han får bestämma lite i tät kan det räcka till seger igen.

7 Pontiac S.W blir förmodligen lite borttappad på spelet eftersom han har gjort bort sig med galopper och inte visast den där riktiga formen på ett tag. Det är dock bra rapporter från stallet och man låter optimistiska till den här uppgiften och blir det lite tempo på loppet kommer man att spurta ner många över upploppet och det är loppets roliga skräll.

Jag streckar även 1 Moneykeeper, 4 Xanthis Coktail samt 6 Bowling Triple X.

Min Vinnare: 11 Willmer Gel
Spets efter 500m: 5 NoLimitJImmit
Skrällen: 7 Pontiac S.W
Rankingen: A: 11.10 B. 5.7.6.4.1.9.12 C:3.8.2

V64-6 1640m Auto
1 Kryptonite Zon var vid en första anblick en tänkbar spik med spetsläge över sin favoritdistans och hästen kommer från en seger från den positionen mot ett enklare motstånd när han spetsade från ett åttonde-spår. Det är min favorit till att vinna loppet men jag tror inte att man får sitta ifred denna gång och motstånd saknas inte.

7 She’s Ready håller en otroligt bra för dagen. Man kommer förvisso med en nolla i raden men i sin senaste start var hon ute på alldeles för djupt vatten på V75 och intrycket var ändå bra. Innan det loppet hade man tagit tre raka segrar i beskedligare gäng och kusken Marie Hafstad Eriksen har verkligen inte varit blyg i sitt taktiska upplägg och kommer säkerligen att vara offensiv även till denna start. Tidigt motbud och med She’s Ready utvändigt ledaren kan det bjuda in fler hästar till segerstriden.

4 Listas Thaitanic kommer också från en V75 start där man bland annat stötte på Essie Gonzales och Lupin Håleryd. Hon stod i 155 gånger pengarna i den starten och hade givetvis ingenting med segerstriden att göra men i ett lopp av den här kalibern borde hon räcka ganska långt. Distansen är väl kanske ingen fördel men hon har gjort bra lopp över kort distans också och med rätt resa kan man slå till. Väldigt borttappad på spelet i skrivande stund. Anmäld med amerikansk vagn.


5 Kanai Goj är riktigt bra i sina bästa stunder och även om formen har dalat lite på slutet ska han räknas på ren kapacitet. Det blev galopp i den senaste starten men stallet har justerat med lite med tyngre balans till den här starten vilket ska göra hästen mer stabil. Litet frågetecken för formen men han ska räcka långt i de här sällskapet om han tävlar på topp.

3 Heavenly May är jämn och nyttig och gör alltid bra lopp även om hon kanske inte vinner så ofta och faktum är att karriärens första seger kom i den senaste starten i ett lite enklare gäng. Hon har matchats tufft tidigare och det känns intressant att Magnus A Djuse får chansen den här gången. Ej borta.

Prince S.W och 10 Barley Sugar är inte ofarliga vid överpace, om man kommer till vettigt från sina knepiga utgångslägen och är två lyxgarderingar på min kupong.

Min Vinnare: 1 Kryptonite Zon
Spets efter 500m: 1 Kryptonite Zon
Skrällen: 4 Listas Thaitanic
Rankingen: A: 1.7. B:4.5.3.9.10.12.2 C:8.11.6

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto