V64 Tips Bergsåker 4/2

Publicerad på 4 Feb 2021 - 09:47

DrTrav

DrTrav

4 Feb 2021 - 09:47

V64 från Bergsåker torsdag och jag spelar med en spik i omgången.

Jag går ut hårt och spikar Sign Me Up Too i V64-1 som jag tror vinner från ledningen. I övrigt tror jag att man kommer ganska långt på tre-fyra streck i övriga lopp men Amour Amour i V64-6 skulle kunna vara en kompletterande spik för den som vill fylla på i något annat lopp och jag spikar Amour Amour på DD-spelet.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Bergsåker Torsdag 4/2

V64-1 6 Sign me Up Too
V64-2 2.5.7.9
V64-3 5.9.13
V64-4 1.3.6.14
V64-5 1.7.8.9
V64-6 1.2.4.6

768raderx1kr = 768kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Bergsåker 4/2
DD-1 1.7.8.9
DD-2 4 Amour Amour

4 rader x 60 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m Auto
Vi inleder omgången med ett lopp över lång distans där det känns som att spetsstriden kan bli helt avgörande för loppets utgång. I ett litet fält väljer jag att ta ställning för vad som i grund och botten är loppets bästa häst samt den som jag tror kommer att sitta i ledningen.

6 Sign Me up Too har högst kapacitet i fältet och jag tror och hoppas att man väljer att ladda från start för att nå ledningen vilket kan komma att avgöra hela loppet. Hästen har segrat vid fem av sju tillfällen från den positionen och i ett lopp med få hästar till start brukar det ofta bli att hästarna radar upp sig på innerspår. Han har nu gjort två lopp efter ett längre uppehåll vilket borde ha fört fram hästen formmässigt ytterligare och med mitt scenario tror jag att det är bra möjligheter att leda från start till mål. Det finns absolut orosmoment eftersom fem av sex senaste segrarna har tagits inom monté och att hästen gör sina bästa lopp barfota. Jag grundar mitt tips i att han kan ta sig förbi 3 Mellby Don Juan från start och få bestämma i ledningen och då bör det räcka långt ändå. Spelarna kommer säkert att sprida strecken lite i inledningen och jag tycker värdet ligger i att ta ställning och jag inleder omgången med en spik.

Motbud
3 Mellby Don Juan är den främsta utmanaren om spets och senast vann han över kort distans efter att ha kört sig till spets efter 500 meter. Han har tagit sina flesta segrar från ledningen och kommer säkerligen att göra ett allvarligt försök att hålla ut 6 Sign Me up Too från start. Skulle han lyckas med det kan det vara loppavgörande till Mellby Don Juans fördel.

2 Zooropa har haft bra form hela vintern men vinner inte så ofta. Han har sin bästa bit tillslut och skulle gynnas om det blir lite körning i inledningen. Senast var han femma i ett V75 lopp och har radat upp framskjutna placeringar innan dess och ska absolut räknas.

5 Hunkydory Degato är lite ojämn i sina prestationer men är riktigt bra i sina bästa stunder. Hästen har varit struken och behandlad sen sin senaste start och det är litet frågetecken hur formen är till denna start. Han ska räknas om han tävlar på topp.

Antingen tar man ställning och spikar eller betalar för samtliga ekipage i det här loppet och jag väljer det förstnämnda.

Min Vinnare: 6 Sign Me Up Too
Spets efter 500m: 6 Sign Me Up Too
Skrällen:
Rankingen A: 6 B:3.2.5 C:4.1

V64-2 1640m Auto
2 Bottnas Hunter tog karriärens första seger vid sin senaste start. I ett lopp över kort distans kunde Daniel Wäjersten köra sig till ledning och fick sedan styra och ställa där framme och rinna undan till en seger. Jag tror inte att hästen får vara lika mycket ifred där framme den här gången och även om hästen såg fin ut är jag inte alls övertygad om att man upprepar den bedriften.

7 Cristal Medallion tror jag sida vid sida är en bättre häst än Bottnas Hunter men han är inte helt att lita på. Näst senast var han favoritspelad i ett lopp på Umåker och undertecknad spikade den gången. Då blev det blev galopp i starten men hästen gjorde sedan ett mycket bra lopp efter den inledande galoppen och slutade tvåa. Utan startgaloppen hade hästen med all sannolikhet vunnit det loppet och senast följde man upp den insatsen med en bra insats mot alldeles för tufft motstånd för dagen. Han gick ett starkt upplopp bakom Jacoby Keeper och Chestnut Bojje och till den här starten går han ner i klass igen. Det känns som att formen är intakt och om han sköter sig tror jag att han plockar ner ledaren från dödens.

9 The Revenant var en snackhäst inför sin senaste start och blev betrodd av spelarna. Hästen var inte som bäst för dagen även om det blev en väldigt tuff resa. Innan dess imponerade hästen under december och kapacitetsmässigt räcker han väldigt långt här. Hästen känns mer stark än snabb och bakspår över kort distans är ingen fördel men ändå ett givet streck på min kupong.

5 Xanthis Fantasy har ännu inte vunnit lopp och var trög i sin senaste start. Han har dock visat fart innan dess och borde kunna få en bra resa i ryggar den här gången och får plats på min kupong till låg spelprocent.

Min Vinnare: 7 Cristal Medallion
Spets efter 500m: 2 Bottnas Hunter
Skrällen: 5 Xanthis Fantasy
Rankingen: A:7.2.9 B:5.1.4.10.3 C11.6.8

V64-3 2140m Volt
13 Google Sisu har haft bra form i höst/vinter och var klart bra som tvåa från positionen utvändigt ledaren i sin senaste start och var endast slagen av Lyckans Cash den gången. Andra förutsättningar den här gången och det är möjligt att hästen är som bäst när han får springa på i den främre träffen. Normalt sett känns det ändå som att hästen har mer hårdhet än de flesta i loppet och det ska vara en bra chans om det inte strular för mycket från utgångsläget.

9 Listas Thaitanic trodde jag mycket på i sin senaste start och han var fullt godkänd från ledningen även om jag hoppades att han skulle hålla hela vägen in i mål. Det kostade dock att nå ledningen efter en tuff öppning och han kunde inte stå emot en formtoppad She’s Ready den sista biten. Innan dess var han ute i ett stentufft V75-lopp och det känns som att formen är på sin plats. Revansch nu?

Streck även för 5 Bill Gates som värmde otroligt fint inför sin senaste start och blev tillslut favoritspelad efter positiva tongångar från stallet. Han vann sedan i ohotad stil efter att ha övertagit ledningen med varvet till mål och intrycket var klart bra. Jag tror inte han har samma hårdhet som tidigare nämnda hästar men ändå ett givet streck på läge och form.

Jag försöker låsa loppet på tre hästar men om man streckar vidare är det främst 2 She’s My Heaven och 15 Winnie the Poo som räknas bakom.

Min Vinnare: 13 Google Sisu
Spets efter 500m : 3 Bill Gates
Skrällen: 9 Listas Thaitanic
Rankingen A:13.9.5 B: 2.15.6.14.7.1.11.3 C: 4.12.10

V64-4 1640m Volt
3 Tinder Lars blir förmodligen stor favorit och kommer till denna start med tre raka segrar varav två stycken efter galopp. Fartmässigt är det förmodligen utan tvekas loppets bästa häst men det finns ett stort osäkerhetsmoment i framför allt början av loppen. Även om han brukar få ordning på benen igen har man inte råd att tappa allt för mycket från start över den korta distansen. Hästen har galopperat i fyra av sina fem senaste starter och det är inget jag kan spika som stor favorit även om jag inser att det är en toppchans om hästen håller sig i trav. Motståndet är tuffare den här gången och utrymmet för misstag är mindre.

Vinnarna kommer oftast från den främre volten i kallblodslopp över kort distans och 1 Ängsbrage kommer att få en fin resa på innerspåret den här gången och han trivs över distansen. Han har tagit två segrar och en tredjeplats på fyra försök över kort distans och hästen är travsäker även om det blev en galopp när han inte trivdes på banan senast. Skulle favoriten göra bort sig ligger vägen öppen för seger.

6 Åsasindy är osäker men har visat bra fartresurser mellan varven. Det är första gången hon startar med ensamt springspår och om hon hanterar det på ett bra sätt har hon visat att hon kan öppna bra i volt tidigare och kan sedan bestämma själv om hon vill testa i ledningen eller släppa till favoriten.

9 Waxen är en väldigt fartfylld häst som har imponerat i Norge tidigare i karriären där han segrat vid hela åtta tillfällen. Senast var hästen betrodd inom V64-spelet men det blev återigen en galopp och segerchanserna var borta den gången. Han gick bra i skymundan efter galoppen och skulle han äntligen få det att stämma fullt ut på svensk mark är han det största hotet från tillägg.

Min Vinnare: 3 Tinder Lars
Spets efter 500m: 3 Tinder Lars
Skrällen: 1 Ängsbrage
Rankingen: A:3 B: 1.6.9 C: 13.5.15.12.4.8.7 C:10.9.11.2

V64-5 2140m Auto
9 Alfie tycker jag är loppets bästa häst och hon såg fin ut när galoppen kom senast och utan den galoppen hade hon förmodligen varit tvåa bakom B.W Rune som stod för en ruggig prestation i söndags på GS75. Hon kan inte utnyttja sin startsnabbhet den här gången men hon går från samtliga positioner och ska räknas tidigt utan strul från läget. Magnus A Djuse ska köra den här gången och det är alltid intressant.

1 Alfa Lina är lillasyster till 9 Alfie och skulle hon lyckas att hålla upp sitt innerspår och försvara ledningen är det hästen att slå. Jag är tveksam till att det går att svara ut 3 Åstas Marcus den första biten men om Lars-Erik Karlsson är vaken kanske han kan lyckas ta över ledningen i ett andra skede eftersom jag tror att 3 Åstas Marcus vill ha ett lopp i ryggar. Hon ska räknas oavsett resa.

7 GG.Ojjdo känns lite ojämnt startsnabb men har öppnat riktigt snabbt vid några tillfällen och det är inte omöjligt att han kan vara först fram och överta ledningen och då blir han svårslagen. Han tål dock att göra en hel del jobb på egen hand och kan vinna från dödens också en bra dag. I sin senaste start var han fyra i loppet där Tekno Jerven stod för en overkligt bra prestation och det motståndet slipper han den här gången. En av flera.

8 Torpa Olea får mitt sista streck på kupongen. Det är en fartfylld dam som inte vinner så ofta men hon har sett formstark ut på slutet. Med lite tempo på loppet och med ett bra lopp i ryggar kan hon speeda ner samtliga den sista biten, även om motståndet är tufft.

Min Vinnare: 1 Alfa Lina
Spets efter 500m: 1 Alfa Lina
Skrällen: 8 Torpa Olea
Rankingen A:9.1.7.8 B:3.4.10 C:5.2.6

V64-6 2140m Auto
4 Amour Amour är ojämn i sina prestationer men brukar vara som bäst med ett lopp på rulle där han får spara på sin speed och avgöra över upploppet. Skulle det bli körning mellan 1 & 6 ökar möjligheterna ytterligare men han skall ses med god chans oavsett resa. Jag väljer att spika på dagens dubbel eftersom jag tror att han kommer att få en perfekt resa den här gången.

1 Dollar Hornline ska räknas tidigt på sitt kunnande men har inte startat sedan i oktober och innerspåret kan bli en fara den här gången även om det finns en hygglig chans att hålla upp ledningen i och med strykningen på givna spetsfavoriten 5 Ready Lane. Marie Hafstad Eriksson brukar dock inte vara blyg i sina styrningar med 6 She’s Ready och det är möjligt att man inte försöker svara någon ledning med tanke på avsaknad av lopp.

6 She’s Ready tänkte jag lämna utanför på kupongen från början men strykningen på 5 Ready Lane har ökat möjligheterna till seger. Hon har haft en fantastisk form på slutet och har fyra ”ettor” i raden men motståndet hårdnar nu. Med strykningen ökar dock chansen att nå ledningen efter en bit och jag vågar därför inte lämna utanför kupongen.

Jag vill även betala för 2 Fast Food Hanover som är bra i grund och botten. Senaste loppet blev fel på V86 och hästen har kanske har fått ny energi efter alla starter i monté på slutet och han har fått ett passande läge nu.

Min Vinnare: 4 Amour Amour
Spets efter 500m: 1 Dollar Hornline
Skrällen: 2 Fast Food Hanover
Rankingen: A:4.1 B: 6.2 C:10.3.9.7.8

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto