V64 Tips Boden 6/5

Publicerad på 6 Maj 2021 - 09:28

DrTrav

DrTrav

6 Maj 2021 - 09:28

V64 hämtar vi från Boden denna torsdagskväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar, 4 Harley K i fjärde avdelningen och 6 Regent Zet i den sjätte och avslutande avdelningen.

V64-tips Boden Torsdag 6/5
V64-1 4.8.12
V64-2 2.3.4.6.7.9.12
V64-3 4.5.6.7.9.10.15
V64-4 4 Harley K
V64-5 2.6.8.11.12
V64-6 6 Regent Zet

735 rader x 1kr = 735kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Boden 6/5
DD-1 2.6.8.11.12
DD-2 6 Regent Zet

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m Auto
6 Ariston får mitt tips i den inledande avdelningen. Han var bra i årsdebuten efter att ha fått ett perfekt lopp i ledarryggen på Kaelan F.Boko som får ses som det främsta motbudet även den här starten. Han är snabb från start och jag tror att han kommer att få överta ledningen från 4 Dulche De Leche och från spetspositionen tror jag att han är hästen att slå. Han har dock varit struken för en sårskada efter årsdebuten och det får mig att tvivla en aning men om han inte har påverkats allt för mycket av den skadan är det här en bra uppgift även om den långa distansen kan vara ett litet minus.

13 Kealan F Boko visade fortsatt form senast och fick endast se sig slagen av tidigare nämnda Ariston som fick en bra resa i ryggen på Hanna Olofssons fyraåring. Han har visat riktigt bra form så här långt under året och har redan hunnit med tre segrar och två andraplatser och verkar ha tagit ett kliv framåt i sin utveckling under året. Hästen är såväl stark som snabb och även om det är debut över lång distans tror jag inte att det är någon nackdel. Hanna Olofsson brukar vara framgångsrik på Bodentravet och vi kan förvänta oss en offensiv styrning och jag blir inte förvånad om Kealan F.Boko vinner den tunga vägen.

4 Dulche De Leche är en häst som jag har jagat lite men han får det inte riktigt att stämma fullt ut i loppen. Jag tror det finns ett ganska högt kunnande i den här hästen när polletten trillar ner och han möter något enklare motstånd nu än vad han har mött på slutet. Han kan utnyttja sin startsnabbhet för att hitta en bra position och om Kealan F.Boko kommer tidigt och sätter press på ledaren skulle han kunna profitera på det från ledarryggen.

Min Vinnare: 6 Ariston
Spets efter 500m: 4 Dulche De Leche/6 Ariston
Skrällen: 4 Dulche De Leche
Rankingen: A:6.13.4 B:2.6.9.3.11.12.10 C: 1.14.15.5.7

V64-2 1640m Auto
7 Love Of Mine gör årsdebut och är loppets bästa häst. Hade hon haft ett spår ett par hack längre in i banan hade det varit en spik för mig. Det är dock inte omöjligt att hon kan spetsa trots ett sjundespår även om det finns några startsnabba invändigt. Lyckas hon med det är det här en toppchans. Det är anmält med barfotabalans för första gången i karriären vilket känns klart intressant och hon har presterat bra i årsdebut tidigare.

9 Carmela Frontline visade form vid segern senast och känns som den främsta utmanaren till 7 Love Of Mine. Hon är yngst i fältet men är under utveckling och jag gillar intrycket på hästen. Nu är det andra förutsättningar med bakspår och debut över kort distans men om det blir lite körning inledningsvis blir jag inte förvånad om hon sveper fältet över den bortre långsidan.

Jag tycker att dessa två höjer sig en aning men det känns ändå som att det kan bli ett rivigt lopp och jag tar med totalt sju hästar på mitt system och om jag ska framhålla någon av dessa är det främst 2 Chi Å som har varit bra efter uppehåll och har ett passande utgångsläge.

Jag nämner även en jätteskräll i 12 Höwings Zara som såklart har en övermäktig uppgift, men det är ett ganska lågklassigt lopp och hon har visat bra fart för sammanhanget. Med lite körning där framme kommer hon in i matchen och skrällen kan vara ett faktum.

Min Vinnare: 7 Love Of Mine
Spets efter 500m: 2 Chi Å/4 Pearl Line/7 Love Of Mine
Skrällen: 12 Höwings Zara
Rankingen A: 7.9 B:2.12.4.3.6 C:8.11.10.5

V64-3 2140m Volt
4 Frivoll Galilei har såklart en passande uppgift och det skulle kunna vara en tänkbar spik i omgången. Han borde sitta i ledningen omgående och det finns en risk för att det inte händer så mycket därefter. Han är dock orutinerad alltjämt och det är äldre och hårdare hästar på tillägg och när han verkar bli väldigt hårt betrodd av spelarna är det ingen jag vill gå på även om han verkar formstark för dagen och är under utveckling.

5 Hauan Odin står också fördelaktigt till med tjugo meters fördel på tilläggsvolten och han borde få en passande resa från sitt utgångsläge. Han har förvisso inte visat någonting på slutet men det finns fart i den här hästen när han är på rätt humör. Nu är det anmält med amerikansk bike för första gången på länge och han har varit klart bättre när han fått på sig den vagnen. När han dessutom ska lättas i balansen med barfota bak för första gången i karriären känns det intressant.

6 Torpa Pål är ojämn i sina prestationer men visade höga toppar under fjolåret och gör nu årsdebut efter att ha varit ifrån tävlandet i ett halvår. Det låter från stallet som att det kommer att behövas ett par lopp i kroppen innan formen är där på allvar och man vill ge hästen ett snällt lopp i ryggar den här gången och köra till slut. Grundkunnandet är ändå så pass högt att jag håller Torpa Pål tidigt.

7 Guli Vinn var bra vid segern näst senast och var fortsatt positiv i en snabb spurt till en andraplats senast i ett tuffare sällskap. Han har sin bästa bit till slut och med rätt ryggar kommer han att slå de flesta över upploppet.

15 Laxfaks krigar på utan att få vinna lopp och man unnar verkligen hästen en seger efter hur hans lovande karriär utvecklade sig med alla skadebekymmer. Läget är besvärligt och det behövs tur på vägen men som ospelad den här gången vill jag inte spricka Laxfaks på min kupong.

9 Blixten E.S behöver ha det serverat men han är en vass spurtare och motståndet är inte allt för tufft den här gången och är han väl förberedd i årsdebuten kan vi åtminstone räkna med en snabb avslutning över upploppet, även om det är långsökt att tro på seger.

10 Järvsötekno måste visa bättring men kapacitet finns. Lyxstreck

Min Vinnare: 4 Frivoll Galilei
Spets efter 500m: 4 Frivoll Galilei
Skrällen: 5 Hauan Odin
Rankingen A:4.5.6 B: 7.15.10.9.12.8 C:14.11.2.1.3.13

V64-4 1640m Auto
Här kommer min första spik i omgången och jag väljer att ta ställning för Daniel Wäjerstens amerikanska import Harley K. Det är en avkomma efter Åke Svanstedts framgångsrika häst Sebastian K och han vunnit tre av tolv starter på amerikansk mark. Det är såklart alltid svårbedömt när det är debut på svensk mark men av det jag har kunnat se är hästen riktigt snabb från start och när det värsta motbudet på förhand har fått ett bakspår över kort distans väljer jag att ta ställning och tror att Harley K leder det här loppet från start till mål. Man får såklart lyssna av snacket under torsdagen om vad som sägs från stallet men i skrivande stund väljer jag att lösa loppet med en spik.

Motbud
11 Walther på G är det självklara motbudet och han trivs över den korta distansen. Läget är såklart inte det bästa men han var offensiv och vann från ett liknande läge senast över kort distans men det känns som att motståndet är hårdare den här gången och det kan bli trafikproblem den här gången. Han kommer säkert att göra ett bra lopp och gå hela vägen in i mål men jag tror att det blir för långt fram om Harley K är så bra som jag tror.

5 Kentucky håller bra form för dagen och vann i fin stil från ledningen senast och skulle han lyckas med att komma förbi min spik från start skulle det kunna räcka hela vägen även denna gång. Motståndet är tuffare den här gången och jag tror inte att han är tillräckligt snabb för att ta en längd på Harley K från start och då blir han mer utlämnad. Vid gardering.

1 La Norna kan öppna från start men Hanna Olofsson borde inte vara intresserad över att försvara någon ledning och hon är trolige nöjd med ett lopp i ryggen på favoriten. Skulle Harley K inte leverera på den nivån jag tror att han gör kommer hon att bli farlig med fritt över upploppet.

Min Vinnare: 4 Harley K
Spets efter 500m: 4 Harley K
Skrällen: 1 La Norna
Rankingen A: 4 B: 11.5.1.9.3.7.10 C:6.2.8

V64-5 2140m Auto
6 Nehemiah är snabb från start och jag tror John Östman skickar i väg direkt till ledningen för att försöka leda från start till mål. De två senaste gångerna han har gått i ledningen har han fått press under vägen och inte orkat hela vägen in i mål men motståndet är mer beskedligt den här gången och formen är det säkerligen inget fel på. Jag tror att det är en bra chans att leda det här loppet från start till mål om formen är intakt.

2 Honky Tonk Angel har tagit vinterträningen på ett bra sätt och har inlett året stark med två segrar och en andraplats även om segern senast blev billig i ett lättare gäng. Sandra Eriksson är en duktig kusk och hon brukar vara offensiv i sina styrningar och det är inte omöjligt att hon kan pressa sig till ledningen i ett andra skede. Det finns ändå risk för grovjobb och motståndet känns tuffare än senast.

8 Hillbilly Bruce känns intressant till den här starten när man väljer att rycka skorna återigen. Han kommer hit med två raka galopper men det har varit voltstart då och när han startar bakom bilen igen borde han komma i väg felfritt. Läget är såklart inte bra men kan han hitta ner i ett vettigt läge har han fart för att segerstrida.

11 Queen Of Knights inledde med en startgalopp senast men såg fin ut i skymundan därefter och borde ha gått framåt med ett lopp i kroppen. Han gjorde flera fina lopp i vintras och gör alltid sitt jobb och i skrivande stund ör han anmäld med barfotabalans för första gången på länge.

12 Re Love ser inte ut att få speciellt mycket förtroende från spelarna men han glimtar till med riktigt höga toppar mellan varven när han är på rätt humör. Han lättas i balansen nu och som ospelad vill jag betala för honom.

Min Vinnare: 6 Nehemiah
Spets efter 500m: 6 Nehemiah/2 Honky Tonk Angel
Skrällen: 8 Hillbilly Bruce
Rankingen A: 6.2.8 B:11.12.15.10.3.13.9.5 C: 14.1.4.7

V64-6 2140m Auto
6 Regent Zet har hunnit bli tolv år gammal och det verkar som att hästen har hittat nya krafter på äldre dagar och han håller riktigt bra form just nu. Senast slutade det med en fjärdeplats i ett tufft lopp och innan dess har han radat upp topplaceringar under 2021 med två segrar och två andraplatser. Han är riktigt snabb den första biten och taktiken lär vara given från Micael Melander och jag tror att Regent Zet leder det här loppet från start till mål. Senast spetsade han utan några större problem men var tvungen att ge upp tanken på att köra i ledningen tidigt när Selmer I.H och Noble Superb inledde loppet i ett fruktansvärt hårt tempo. Den här gången tror jag inte att det blir samma startrusning och från ledningen brukar Regent Zet göra sina bästa lopp.

Motbud
7 Don’t Mind Me har hög kapacitet och har härdats i tuffas gäng under sin karriär men har inte levererat fullt ut på tävlingsbanan under en tid. Han kan öppna snabbt från start om man vill men jag tror inte att han kan ta en längd på Regent Zet från start och det känns som att formen är svårbedömd. Det är debut i regi Jens Eriksson nu och jag tror att han först och främst vill se att hästen gör ett bra lopp och jag är inte alls säker på att det blir ett offensivt upplägg. Han är i skrivande stund anmäld med skor runt om och eftersom han nästan alltid går med barfotabalans får vi se det som ett litet minus.

2 Top Of The World besegrade faktiskt Regent Zet senast de möttes i ett lopp i Finland men den gången fick han ett betydligt bättre lopp och Regent Zet har helt klart tagit kliv framåt formmässigt sen dess. Top Of the World har haft en framgångsrik karriär och är faktiskt den hästen som har tjänat mest pengar i fältet men nuförtiden känns det som att topprestationerna inte kommer så ofta och han måste ha det serverat för att kunna bjuda till.

5 Cupido Sisu kommer från en seger där han avgjorde med en spurt från ledarryggen och de dagar han är på humör har han definitivt kunnandet för att vinna det här loppet. Det var dock ett billigt lopp senast och han är väldigt ojämn i sina prestationer och innan den segern har han sett trög ut. Det är högst sällan han gör två bra lopp i rad men om han är på rätt humör är det en utmanare.

10 Dizzy River gör debut i ny regi och det kan förhoppningsvis få honom att tända till lite igen. Han har inte alls levererat på tävlingsbanan på slutet och den senaste segern kom i november 2019. På grundkapacitet räcker han långt i det här sällskapet och skulle det bli lite tempo på loppet brukar han kunna ha en vass avslutning om formen är på plats.

Min Vinnare: 6 Regent Zet
Spets efter 500m: 6 Regent Zet
Skrällen: 10 Dizzy River
Rankingen A: 6 B: 7.2.5.10.8.4.3.9 C:1.12.11

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto