V64 Tips Bollnäs 22/4

Publicerad på 21 Apr 2021 - 22:23

DrTrav

DrTrav

21 Apr 2021 - 22:23

V64 från Bollnäs på torsdag och omgången ser intressant ut trots några starka favoriter. Jag spelar med två spikar i omgången. Den första spiken hittar jag i den tredje avdelningen där jag tror att Ard har en bra chans att inkassera sin tredje raka seger och i den femte avdelningen känns det som en straffspark för 4 Don Fanucci Zet, som ett led i matchningen mot elitloppet.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Bollnäs Torsdag 22/4
V64-1 4.5.7.10.11.14
V64-2 1.2.4.6
V64-3 7 Ard
V64-4 1.3.5.6
V64-5 4 Don Fanucci Zet
V64-6 2.3.6.7.9.10.13

672 rader x 1 kr = 672kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Bollnäs Torsdag 22/4
DD-1 4 Don Fanucci Zet
DD-2 3 Fire Of Noa

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt
5 Erin Zet är loppets bästa häst och hon har bra chans att vinna loppet även om hon tvingas att göra jobbet utvändigt ledaren. Det som oroar mest är ett femtespår i volten och senast blev det galopp från ett fjärdespår i volten och läget känns därför riskabelt. Klarar hon bara av starten och kommer i väg på ett bra sätt är hon den häst som har högst vinstchans i loppet och att Örjan Kihlström kör i stället för Dante Kolgjini är knappast något minus.

7 Wait What var riktigt bra för Kajsa Frick under föregående säsong och svarade för tre segrar och idel topplaceringar på sina fem starter. Hon har visat startsnabbhet tidigare och från ett springspår borde ledningen vara inom räckhåll om Kajsa prickar starten och där ifrån blir hon svårslagen. 6 Merrie Mistique känns som den främsta utmanaren om ledningen men formen känns inte på topp där för dagen och jag tror att man är nöjda med att släppa över ledningen till Kajsa.

11 Valuta E.V visade inget extra i årsdebuten och hon måste vara förbättrad för att kunna vinna det här loppet men kapacitetsmässigt är det en av loppets bättre hästar och med ett lopp i kroppen är hon säkert förbättrad den här gången och hon skulle såklart gynnas ytterligare om det blir lite körning där framme.

14 Krakas har väl inte rosat marknaden på slutet men vi får inte glömma att hon har varit ute mot tuffa hästar och normalt sett slår hon de flesta i den här typen av lopp. Det verkar dessutom som att man väljer att rycka skorna till den här starten och när hon går ner lite i klass känns hon farlig att nonchalera och det känns som att hon kan bli lite bortglömd nu.

4 Peony och 10 Joyness har svårbedömd form men båda räknas tidigt om de presterar på den nivån dom kan.

Det känns som ett väldigt öppet lopp om favoriten kommer bort och det behöver inte vara fel att strecka ännu fler ekipage. En skräll skulle kunna ligga på lut här men jag får nöja mig med sex hästar på kupongen.

Min Vinnare: 5 Erin Zet
Spets efter 500m: 7 Wait What
Skrällen: 14 Krakas
Rankingen A:5.7 B: 11.14.4.10 C: 2.1.6.8.12.13.3.9

V64-2 2140m Auto
2 Cavatappi blir troligen stor favorit i det här loppet och det är den häst som har visat högst potential i startfältet. Det finns risk för att 2 Cavatappi kan bli släppt till ledningen i ett tidigt skede och sedan får diktera tempot där framme och då blir han såklart svårslagen. Det är dock första starten sedan i oktober och det är inte helt självklart att han kommer att hitta någon ledning och då vill jag ändå försöka gå emot när formen är svårbedömd. Det är dessutom alltjämt en orutinerad häst med bara tre starter innan för västen och som klar favorit är det inget jag vill gå på.

4 El Maco Khalifa har varit på pallen vid fem tillfällen på sina sju starter i livet och har aldrig varit sämre än fyra. Han har varit ojämnt startsnabb men har öppnat snabbt tidigare och jag hoppas att han kan lyckas vara snabbast från start den här gången och att man vill köra hästen i ledning. Jag tycker den här uppgiften ser klart intressant ut om man skulle lyckas nå den positionen och när det värsta motbudet årsdebuterar skulle det kunna räcka hela vägen. Det känns som att hästen närmar sig sin första seger och intrycket senast över upploppet var klart bra.

1 Lightspeed jagar också sitt livs första seger. Den är en häst som gör ett gediget dagsverke varje gång och även om hon kanske saknar det där sista för att vinna lopp kommer hon att få en bra resa på innerspåret och skulle det bli lite tempo kan hon bli farlig om luckan kommer över upploppet.

6 Sara K.M.E är även hon segerlös men det känns som att första segern kommer att komma inom en snar framtid. Jag trodde på henne i årsdebuten och insatsen var klart godkänd även om orken tröt lite den sista biten. Fartmässigt räcker hon långt i det här sällskapet och det känns som ett givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 2 Cavatappi
Spets efter 500m: 2 Cavatappi/4 El Maco Khalifa
Skrällen: 4 El Maco Khalifa
Rankingen A: 2.4 B: 6.1.11.7.8 C: 5.10.9.3.12

V64-3 1640m Volt
Här hittar vi min första spik i omgången. Normalt sett gillar jag inte att spika kallblod på tillägg över kort distans eftersom det brukar vara svårt att ta in det där försprånget och någon framspårshäst brukar ofta rinna undan. 7 Ard har dock hittat sitt livs form på slutet vid två raka segrar i imponerande stil och om han är lika bra i ordning till den här starten måste det vara en toppchans att ta sin tredje raka seger. Senast såg han helt obrukad ut när han krossade sina konkurrenter och trots att han troligen behöver göra jobbet på egen hand tror jag han visar sig starkast över upploppet.

Motbud
11 Månremus är kapacitetsmässigt det värsta motbudet mot min spik och han trivs med Magnus A Djuse som kusk som har segrat vid fyra tillfällen på nio försök när han suttit upp bakom hästen. Läget är passande med springspår på tillägg och han borde kunna hitta en bra position omgående och han lär säkerligen vara med långt fram i ett sådant här typ av lopp om han sköter sig. Det blev galopp i årsdebuten men senast fick han sig en genomkörare utan att visa något extra, men han kan säkert ha gått framåt formmässigt med det loppet. Jag tycker Månremus är lite svårbedömd till den här starten men om han tävlar på topp är det en allvarlig utmanare till min spik.

4 Sundbo Nova och 2 Osen Prinsessa gör upp om ledningen från början och över den korta distansen är ledningen mycket värd. Skulle det strula lite med positionerna för 7 Ard är båda tidiga motbud som kan rinna undan om de får fuska bort lite av loppet.

Min Vinnare: 7 Ard
Spets efter 500m: 2 Osen Prinsessa/4 Sundbo Nova
Skrällen: 11 Månremus
Rankingen A:7 B:11.2.4..10.12.1.9.8.13 C: 3.5.6

V64-4 2140m Auto
1 Jojo Keeper var direkt svag i sin debut för regi Robert Bergh i senaste start men det är en häst som har betydligt mer att ge än vad han visade den gången och till den här starten ska Magnus A Djuse testa hästen för första gången vilket brukar kunna ge en positiv effekt och det är i skrivande stund dessutom anmält barfota för första gången i karriären. Jag tror inte det är någon som tar en längd på Jojo Keeper från start men med tanke på senaste insatsen kanske man vill ge hästen ett vilsamt lopp i ryggar den här gången för att köra till slut. Hur som helst kommer han att få en bra resa i den främre träffen och normalt sett borde han hävda sig väl här.

3 Poppy Fighter har kanonform för dagen och kan stoltsera med tre raka segrar. Senast vann han ett billigt lopp över kort distans och det såg ut som att det fanns gott om krafter kvar att bruka över mål och även om det är tuffare emot den här gången måste han vara ett tidigt segerbud. Han är hygglig ut från start och det är inte helt omöjligt att han kan hitta till ledningen här, beroende på hur Magnus A Djuse väljer att lägga upp taktiken med 1 Jojo Keeper.
 
5 Longines fick startförbud i februari och var tillbaka på tävlingsbanan senast efter att han blivit behandlad och intrycket var klart bra när han travade utvändigt ledaren stora delar av loppet och kopplade greppet säkert över upploppet. Jag tror inte att han kan hitta någon ledning här ifrån och han kan behöva göra mycket jobb på egen hand den här gången. Han visade dock senast att han tål att göra jobbet själv och är han lika bra nu blir jag inte förvånad om han visar sig starkast den sista biten.

6 Mellby Ivy visade prov på härlig inställning senast när hon krigade på i dödens till en andraplats bakom duktiga Global Bellicosa. Hon har visat en jämn och bra form en längre tid innan dess och med en mer passande resa den här gången tror jag att hennes spurt kan vara farlig och det är en rolig skräll i omgången.

Min Vinnare: 3 Poppy Fighter
Spets efter 500m: 1 Jojo Keeper/3 Poppy Fighter
Skrällen: 6 Mellby Ivy
Rankingen A: 3.5.1.6 B: 2.10.8. C: 4.9.7

V64-5 1640m Auto
4 Don Fanucci Zet har årsdebuten avklarad och även om han förlorade som stor favorit var det en klart bra årsdebut. Han kunde inte hålla ut Click Bait från start och en för dagen mycket bra Click Bait kunde leda loppet från start till mål men Don Fanucci Zet hängde med bra bakom till en andraplats på tiden 1.09.9 över den korta distansen. Nu borde formen vara framflyttad ytterligare och den här gången ser det ut som att spetspositionen är ledig och Örjan Kihlström har en toppchans att leda loppet från start till mål. Don Fanucci Zet står för klassen i gänget och är en given spik i min bok.

Motbud
8 Brother Bill var tvåa bakom Hail Mary i en Breeders Crown Final som fyraåring strax innan årsskiftet och han ska bli intressant att följa under året som kommer. Rapporterna från stallet säger att han har tagit vinterträningen på ett utmärkt sätt och har lagt på sig mycket muskler till den här säsongen och han kommer att vara redo för en bra prestation direkt i sin årsdebut. Från det här utgångsläget och när han ställs mot Don Fanucci Zet känns det ändå som att han får sikta in sig på pallplatserna bakom främst.

3 Diamanten har fått ett passande spår och kommer att få ett bra lopp från det här utgångsläget och med årsdebuten avklarad borde han ha tagit ett kliv framåt formmässigt. Det känns ändå som att Diamanten inte riktigt kan matcha de bästa längre men skulle han ha en bra dag finns kunnandet för att utmana om favoriten skulle ha en sämre dag.

7 Evaluate har gjort det bra i vinter och trivs över distansen. Skulle han få det perfekt serverat kan han överraska men det känns som att det blir svårare att utmana nu när banorna har blivit Snabbare.

Min Vinnare: 4 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 4 Don Fanucci Zet
Skrällen: 3 Diamanten
Rankingen A: 4 B:8.3.7.11.12 C:9.2.5.1.10.6

V64-6 2640m Auto
3 Fire of Noa inledde karriären lovande och är tveklöst en av de med högst kunnande i loppet. Han är numera i regi Björn Goop och det ska bli intressant att följa om Goop kan få ordningen på denna fartfyllda men osäkra valack. Fjolåret blev ett enormt misslyckande med idel galopper och det blev också galopp även i debuten för Björn Goop i slutet av november. Men senast gjorde Fire Of Noa comeback efter vinterträning och stilen var klart förbättrad igen när han slutade tvåa bakom Brandy Flame. Han är snabb från start och har tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter och om hästen fungerar tycker jag det är en vettig uppgift att leda det här loppet från start till mål. Det skulle kunna vara en fräck chansspik i ett annars öppet lopp om man vill prova att fälla någon av tidigare nämnda spikarna. Jag kommer gardera på V64 men chansspika på Dagens Dubbel då jag tror 4 Don Fanucci Zet har lekstuga och håller ner oddset på den spelformen. 

6 Xanthis Coctail var ute i ett tufft lopp i februari mot bland annat Oxidizer och Balotelli Crown utan att räcka till och har fått pusta ut lite efter det. Uppgiften är betydligt mer passande den här gången och är han tillbaka i samma slag som vid vinsterna i januari är det en vettig chans att vinna det här loppet. Formen är dock svårbedömd och det är bara en av flera för mig med det i åtanke.

9 Lyckans Star var inte alls att känna igen senast när han var blek på V75. Det är möjligt att täta starter inte var någon fördel och med lite längre mellan starterna den här gången kommer han säkert att göra en bättre insats nu. Motståndet är lämpligt och från sitt springspår borde han kunna utnyttja sin startsnabbhet för att hitta en bra position omgående.

13 Gazoline Mearas var hårt betrodd senast med spetsläge över kort distans men han lyckades inte hitta någon ledning den gången och han var tillslut längder efter vinnande Jaguar Hill över mål. Det känns ändå som att formen är på gång och trots ett besvärligt utgångsläge håller jag honom högt i det här loppet på sitt kunnande.

2 B.G Arne vågar jag inte släppa riktigt än. Han har matchats i tuffa gäng hela vintern men har inte fått det att stämma fullt ut i loppen. Formen tror jag annars är bra och med ett passande läge från den främre volten borde det kunna bli en vettig resa den här gången och då är han inte ofarlig.

Streck även för 7 Messiah som trivs över distansen och som har högt kunnande i grund och botten. Även 10 Västerbo Cobber kan räcka långt om han får det att stämma fullt ut och han är också värd en markering på min kupong.

Min Vinnare: 3 Fire Of Noa
Spets efter 500m: 3 Fire Of Noa
Skrällen: 2 B.G Arne
Rankingen A: 3.6.9 B:13.10.2.7. C: 1.5.12.11.8.4

Lycka till med spelet 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto