V64 Tips Bollnäs 5/3

Publicerad på 5 Mar 2021 - 12:27

DrTrav

DrTrav

5 Mar 2021 - 12:27

V64 hämtar vi från Bollnäs denna fredagskväll. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll och det är 9 Pyckolina i den femte avdelningen.

V64-tips Bollnäs Fredag 5/3
v64-1 2,3,9
v64-2 1,3,5,9
v64-3 7,12
v64-4 1,2,3,6,8,9,12
v64-5 9 Pyckolina
v64-6 7,12,13

504 x 1kr = 504kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Bollnäs Fredag 5/3
DD-1 9 Pyckolina
DD-2 7,12,13

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
2 Kontur avslutade fjolåret på bästa sätt med en seger och en andraplats. Men under år 2021 har han haft det något tuffare. Från stallet lämnas rapporter om att man tränar på bra och att man inte är speciellt oroade för formen. Han är kvick iväg från start och från ett perfekt utgångsläge är han min tidiga ledare av loppet om man håller sig till rätt gångart. Gör man et och når ledningen är man ett tidigt segerbud o loppet. Förstahäst i min bok.

9 Art Brown är nu en fyraåring men som under sin treårings säsong utvecklades på ett bra sätt. Kapacitet och kunnande finns för att klättra en bit upp i klasserna. Det andas optimistiska tongångar från stallet inför kvällens start och detta är en stark herre som från bricka nio kommer sitta bra på det direkt. Kommer bli svår att stå emot under slutvarvet. streckas.

3 Mogas Casanova gjorde det bra för två starter sedan när han gick en tuff öppning utvändigt om ledaren första 600m för att kunna pressa sig till ledningen efter 600m, därefter släppte man själv ledningen med varvet kvar till mål och gick sen ut för att utmana sista biten men fick nöja sig med andraplatsen efter en strong insats. Nu med lopp i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad till dagens start och han har visat att kapacitet och styrka finns för klassen. Streckas.

Min Vinnare: 2 Kontur
Spets efter 500m: 2 Kontur
Skrällen: 3 Mogas Casanova
Ranking: A 2,9,3 B 7,1,6,12,10,5 C 4,8,11

V64-2 1640m volt
1 Leo Faksen gör intressant debut för Jan-Olov Persson ikväll. Han blir favorit och har kvalat inför kvällens start. Då skötte man sig och kusken Mats E Djuse meddelar att han kändes fin den gången. Men detta är en sjuåring som har en karriär som kantats av mängder med galopper men verkar uppenbarligen vara på rätt väg nu i sin nya regi och går man felfritt blir Leo Faksen svårstoppad. Men som favorit på V64 måste jag pröva att gardera.

Vill nämna 3 Sundbo Kvasar som endast är streckad på 2% i skrivande stund. Han har fått två lopp i kroppen och är en fyraåring som bara blir bättre och bättre för varje start. Till kvällens start ska han tävla barfota fram för första gången i livet och skulle favorit göra bort sig och man får lite tur med positionerna längs vägen ska man inte nonchalera Sundbo Kvasar.

9 Slotts Cornelia är en annan skräll i loppet. I den senaste starten gjorde man det bra från ledningen och blev tvåa i mål. Nu har man fått ett par lopp i kroppen och formkurvan pekar uppåt ett givet segerbud bakom favoriten. Streckas.

Min Vinnare: 1 Leo Faksen
Spets efter 500m: 1 Leo Faksen
Skrällen: 3 Sundbo Kvasar
Ranking: A 1 B 3,9,5,12,2,11,13,10,14,4 C 7,8,6

V64-3 2140m auto Monté
Kommer låsa detta loppet monté lopp på två hästar. Dels favoriten 7 Double Night men jag vill också betala för 12 Self Explosive som kommer rensa bra ikväll om man lyckas lugga favoriten på segern.

7 Double Night blir stor favorit och kommer med en färsk seger i disciplinen till dagens start. Denna sjuåringen är normalt rapp bakom bilen, men det förbryllar något på sättet man kastade sig i galopp för tre starter sedan i ett Monté lopp. Men det troliga är att man sitter i ledningen här och därifrån kommer man sälja sig dyrt. Man har skickliga Emilia Leo i sadeln och tillsammans bildar de ett starkt ekipage. Given förstahäst, men vill inte gå på honom rakt ut som så stor favorit.

Utan vill även ha med 12 Self Explosive, detta är en sexåring med bra kunnande och som varit ute på V75 och sött på tufft motstånd. I grund och botten är detta ingen sämre häst än favoriten Double Night, det som är till Double Nights fördel är att han är mer van att tävla i disciplinen Monté. När det skiljer så mycket i spelprocent måste jag ha med Self Explosive som är en rolig ide i loppet.

Min Vinnare: 7 Double Night
Spets efter 500m: 7 Double Night
Skrällen: 12 Self Explosive
Ranking: A 7,12 B 6,10,3,2,4 C 1,8,9,5,11

V64-4 2140m auto
6 Recall Rivner är ett talangfullt sixårigt sto som nu gör årsdebut och comeback på tävlingsovalen efter en längre frånvaro. Formen är svårbedömd men lever Recall Rivner bara upp till närheten av vad hon kan är man ett givet segerbud ikväll. När hon vann senast på Bergsåker i Oktober så tarvade man 11,9 över 1640m, vilket säger endel. Idag blir det skor på samtliga hovar, men hon trivs som allra bäst när hon får tävla barfota. Given förstahäst men jag garderar med tanke på årsdebut och skor.

8 Jamaica Boko är tidig bakom, hon gjorde det bra i den senaste starten efter fått en fin resa invändigt så sköt hon till vasst när luckan uppenbarade sig över upploppet. Nu har man fått två lopp i kroppen och formkurvan pekar uppåt. Löser det sig bara någorlunda från det tråkiga utgångsläget man lottats till så kommer man var med och utmana om segern ikväll.

Även 1 Namia Sjöhammar och 12 Bellis Frontline är tidiga vid gardering. Den förstnämnda gjorde det bra utvändigt om ledaren i den senaste starten och nu med två lopp och skoryck är man intressant. Även 12 Bellis Frontline ska streckas på en kupong. Han kommer med en färsk seger i bagaget från ledningen. Gången före var man ute på V75 och blev trea. Nu har man fått ett tufft utgångsläge men med formen på topp ska man inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 6 Recall Rivner
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Bellis Frontline
Ranking: A 6 B 8,1,12,2,3,9 C 10,11,7,4,5

V64-5 1640m volt
Här hittar vi omgångens spik, 9 Pyckolina. Hon har imponerat stort under vintern på både medeldistans och över korta häcken, och har tre vinster på de fyra senaste starterna. För tre starter sedan visade hon prov på hög kapacitet när hon vann från dödens på enkelt sätt. I den senaste starten plockade man ner Tåga Viktor över upploppet. I min bok är segerchansen hög här ikväll, värsta motvinden Tåga Viktor och Häsen Räsern står med 20m tillägg. Det enda orosmomentet är att Pyckolina har bakspår på startvolten men magkänslan säger att det inte ska vara några problem. Till dagens start rycker man även samtliga skor om banan tillåter. Stark spik i min bok.

Motbud
12 Tåga Viktor mötte min spik Pyckolina i den senaste starten och fick då ge sig kort före mål. Han var inte fullt körbar över upploppet och det är möjligt att han hade kunnat svara annars. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge över den korta distansen, men hästen är tillräckligt bra för att kunna runda allt om det stämmer. Givet streck för den som garderar.

11 Häsen Räsern gör sällan ett dåligt lopp och i den senaste starten hamnade man för långt bak, men gick bra i skymundan. Gynnas inte av den korta distansen men med fina ryggar kommer man avsluta rappt. Bara för den som letar kantboll.

Min Vinnare: 6 Recall Rivner
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Bellis Frontline
Ranking: A 6 B 8,1,12,2,3,9 C 10,11,7,4,5

V64-6 2640m volt
12 Accolade gjorde årsdebut i den senaste starten, detta var även första starten för sin nya tränare Oskar J Andersson. Accolade gjorde en bra comeback men i sista sväng strulade det en del och seger chanserna försvann men man fick med sig en fin andraplats. Intrycket var bra och nu med ett lopp i kroppen bör formen vara en hel del framflyttad till kvällen start. Han tål distansen och har tre segrar på sina åtta starter över 2640m. Utgångsläget med bakspår på tillägg är såklart inte optimalt, men Accolade ska trots detta ses med toppchans till segern.

7 Andre Agassi är en fin sexåring som är obesegrad från ledningen efter sex försök och från springspår på tillägg är chansen bra att nå dit igen om kusken och tränare Jimmy H Andersson prickar starten. Andre Agassi besitter även kvaliteter för att utmana om segern från andra positioner också men segerchansen stiger avsevärt från ledningen. Streckas.

Skrällen är 13 Big Cactus Zet, han är en vass avslutare. I den senaste starten gjorde man årsdebut, då kördes man snällt hela loppet men såg fin ut när man spurtade rappt till en andraplats som knappt slagen. Med det loppet i kroppen så bör formen vara framflyttad tills ikväll, med rätt ryggar längs vägen och endast streckad på 5% är detta en barfota dansande sjuåring jag vill betala för. Skräll.

Min Vinnare: 12 Accolade
Spets efter 500m: 7 Andre Agassi
Skrällen: 13 Big Cactus Zet
Ranking: A 12,7 B 13,10,6,9,8,11 C 5,1,2,3,4

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto