V64 Tips Eskilstuna 11/5

Publicerad på 11 Maj 2021 - 14:33

DrTrav

DrTrav

11 Maj 2021 - 14:33

V64 från Eskilstuna på tisdag och jag tycker det ser ut som en intressant omgång på förhand. Jag spelar med två spikar i omgången som jag tror leder från start till mål över den korta distansen, Smaragd Norrgård i V64-2 samt Larissa Band i V64-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Eskilstuna Tisdag 11/5
V64-1 2.3.4.6.9.11.12.13
V64-2 8.11.14
V64-2 1 Smaragd Norrgård
V64-4 4 Larissa Band
V64-5 2.3.4.5.6.7.8.9
V64-6 6.7.8.10

768 rader x 1 kr= 768kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Eskilstuna 11/5
DD-1 2.3.5.8.9
DD-2 7 Indy Lane

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt
Den inledande V64-avdelningen känns som omgångens mest öppna lopp på förhand och även om hästarna på den bakre volten känns något hårdare kan det bli långt fram.

9 Global Approval rankar jag överst även om han inte vinner lopp speciellt ofta. Jag tycker dock att motståndet inte ser allt för tufft ut den här gången och han satt fast med allt sparat efter ett snällare upplägg senast. Magnus Jakobsson borde vara mer offensiv den här gången och med lite draghjälp under vägen tror jag han blir farlig den sista biten. Chanstips i ett väldigt öppet lopp.

11 Matamoros radade upp segrar under hösten och vintern och är en talangfull häst. Senast orkade han inte hela vägen från ledningen men jag tycker ändå att han höll klart bra efter att ha fått press under stora delar av loppet och han gick i mål på en mycket bra tid för den här klassen.

13 Homeland Pellini är förmodligen loppets bästa häst men han är inte helt pålitligt och har haft en liten paus från tävlandet nu. Han har stött på betydligt tuffare gäng än vad han möter nu och när Magnus A Djuse sitter upp för första gången är det alltid intressant.

4 Wagger Zacker är riktigt snabb från start och borde vara den som sitter i ledningen och han var klart förbättrad från den positionen senast när man testade barfota fram och vann säkert till 22 gånger pengarna. Nu ser det ut som att man återgår till skor runt om men från ledningen räknas han tidigt om han är lika bra som senast.

2 Merida är under utveckling och vann från dödens senast och räknas tidigt om hon hanterar det besvärliga spåret i volten.

3 Cutie Käbb ska testas barfota till den här starten och kan vara en rolig skräll om det faller väl ut.

Jag betalar även för 6 National Gallery samt 12 Heads Down.

Min Vinnare: 9 Global Approval
Spets efter 500m: 4 Wagger Zacker
Skrällen: 3 Cutie Käbb
Rankingen A: 9.11.13.4.2 B: 3.6.12 C:1.8.10.5.7

V64-2 2140m Auto
Avdelning två känns som ett klart lurigt lopp vid en första anblick och börjar man gardera på känns det som att man vill markera ganska många hästar på kupongen. Jag har dock klar feeling för att två hästar höjer sig en aning men jag har även hittat en kantboll som ser ut att bli bortglömd och jag försöker låsa loppet på tre hästar.

11 Eagle Hall hade varit borta i ett och ett halvt år innan han årsdebuterade i början av April och med två lopp i kroppen inför den senaste starten visade han sitt kunnande när han trots grovjobb under vägen vann efter en snabb avslutning efter 11,3/800.Läget är såklart besvärligt till den här starten och att Tommy Mäenpää sitter upp den här gången istället för Ulf Ohlsson när det är ett lärlingslopp är såklart ett minus. Han visade dock senast att han tål att göra mycket jobb under vägen och om han har återhämtat sig väl från förra loppet tror jag att chanserna är goda att han rundar det här fältet och får besöka vinnarcirkeln för andra starten i rad.

8 Chestnut Bojje kommer från två sämre starter i tuffa gäng och senast galopperade han dessutom dubbelt. Det är såklart inga plusfaktorer men när hästen fungerar fullt ut håller har han högt kunnande för klassen och till den här starten går han ner i klass igen. Han stod för några riktiga topprestationer som treåring och för tre starter sedan var han tvåa bakom Jacoby Keeper som vi såg så sent som i lördags inom V75,när han var trea bakom bland annat Önas Prince.

Skrällen i loppet tycker jag att 14 Eldorado är. Även han har dummat sig med galopper på slutet men precis som Chestnut Bojje är det en bra häst för klassen. Galoppen senast lägger jag inte någon större vikt vid eftersom han blev för het bakom bilen och blev stressad och galopperade. Från ett bakspår borde han kunna hålla sig lugn från start och om det inte strular allt för mycket med positioner tror jag att han kan vara med där framme och hota om segern.

Min Vinnare: 11 Eagle Hall
Spets efter 500m: 3 G.K Tetris/8 Chestnut Bojje
Skrällen: 14 Eldorado
Rankingen A:11.8.14 B:1.3.4.13.9.7.10.5 C:2.6.12

V64-3 1640m Auto
1 Smaragd Norrgård var inte som bäst senast och tappade från start och var inte att känna igen därefter heller och hon fungerar inte alltid fullt. Det är en häst jag verkligen gillar och hon kan öppna ruskigt snabbt från start och hon brukar oftast hitta till ledningen oavsett vilket framspår hon har. Det finns en italiensk häst utvändigt som gör debut på svensk mark och som kan öppna snabbt och den kommer säkerligen få en hel del spel på sig i omgången och med tanke på att Smaragd Norrgård var sämre senast blir 3 Ad Maiora Gar förmodligen favorit. Min bedömning är dock att om Smaragd Norrgård fungerar som hon ska tror jag inte att någon kan ta sig förbi från start och från ledningen brukar hon sälja sig dyrt. Intrycket vid segern näst senast mot ett ganska tufft motstånd var väldigt bra och man återgår till barfota bak nu som man hade vid den starten och man kommer även att testa med amerikansk sulky, vilket känns klart intressant. När hon kommer till start så pass tätt inpå den förra starten har man såklart inte hittat några fel på hästen och känslan är att hon kommer vara mycket bättre den här gången. Spelvärd spik i skrivande stund och jag tror att Lennartsson leder från start till mål.

Motbud
3 Ad Maiora Gar gör en intressant debut på svensk mark och det verkar vara en riktigt snabb häst. Skulle hon lyckas med att ta en längd på min spik från start är såklart mycket vunnet och hon skulle mycket väl kunna spåra det här loppet runt om. Det är bra träningsrapporter från stallet och Magnus Jakobsson tror att hästen kommer att göra ett bra lopp och han kommer förmodligen göra ett rejält försök att ta sig förbi Smaragd Norrgård från start. Det är ändå ganska billiga lopp som den har vunnit i Italien och jag vill gärna se henne på svensk mark innan jag kan tro på henne som betrodd och jag tycker att hon är svårbedömd.

9 Isa har ett passande smygläge och borde kunna komma igenom bra från sitt bakspår om hon kan ta rygg på någon snabb vid starten. Skulle det bli lite körning inledningsvis mellan 1 och 3 skulle hon mycket väl kunna avgöra med en spurt över upploppet även om jag kanske tycker att hon är allra bäst från ledningen.

8 And Stich nämner jag också. Hon har meriter från v75 och är riktigt vass med rygglopp när hon får spara på sin speed så länge som möjligt. Det har blivit galopper på slutet och läget är såklart inte bra med spår åtta över kort distans men kan hon hitta ner någonstans i andraspår kommer hon att avsluta vasst över upploppet och hon är bra för klassen när hon fungerar.

Har man ingen klar idé i det här loppet tycker jag att det är streckkrävande och med flera svårlösta lopp i omgången väljer jag att gå rakt ut på Smaragd Norrgård.

Min Vinnare: 1 Smaragd Norrgård
Spets efter 500m: 1 Smaragd Norrgård
Skrällen: 8 And Stitch
Rankingen A: 1 B:3.9.2.8.5.11 C:6.10.7.4

V64-4 1640m Auto
Här kommer min andra spik i omgången och precis som i föregående lopp tror jag mig att ha hittat en vinnare som leder från start till mål.

4 Larissa Band gjorde årsdebut i slutet av mars och vann säkert efter ett lopp i ryggar den gången och det här är en häst som jag tror är under stark utveckling. Senast blev det ett lopp utvändigt ledaren mot ett rätt så bra sällskap och hon höll klart godkänt då utan att vara inblandad i någon segerstrid. Till den här starten känns motståndet betydligt mer överkomlig och det är läge för full laddning mot ledningen nu. Hon möter förvisso en formstark och mer rutinerad häst i 2 Broadway Frazer som har tänt till på barfotabalans vid två raka segrar men jag tror inte att han kommer att kunna hålla ut Larissa Band från start. Ska han slå Larissa Band utvändigt får han vara riktigt bra för dagen och jag tror att Åke Lindblom avgör loppet från start när han hittar till ledningen.

Motbud
2 Broadway Frazer är såklart det givna motbudet med tanke på sin fina form på slutet och han är äldre och mer rutinerad än min spik. Det är absolut ingen omöjlighet att han kan slå Larissa Band utvändigt men Åke Lindblom brukar inte släppa någon över bron och jag tror att Larissa Band är redo för en rekordsänkning nu med två lopp i kroppen och då måste Broadway Frazer vara riktigt stark för att besegra henne över den korta distansen.

10 Adam Orden är även han under utveckling och har visat fina takter mellan varven och gjorde det okej senast när han fick ett tufft lopp. Han verkar tåla att göra lite jobb på vägen men jag tycker ändå att uppgiften ser lite väl tuff ut med bakspår över kort distans . Skulle det bli lite körning där framme från start kommer han säkerligen ta en bra placering men känslan är att det blir för långt fram.

För dem som är ute efter en skräll nämner jag ändå 5 Quantum Indika som inte har startat sedan i september. Han är såklart väldigt svårbedömd med lång frånvaro men han är anmäld barfota runt om direkt i årsdebuten och med den balansen visade han fart vid segern i somras.

Min Vinnare: 4 Larissa Band
Spets efter 500m: 4 Larissa Band
Skrällen: 5 Quantum Indika
Rankingen A: 4 B: 2.10.5.1.11.7.3 C: 12.6.8

V64-5 2140m Auto
Ytterligare en öppen historia där flera av de betrodda hästarna har visat osäkra tendenser.

9 Tullarbardine Boe har varit betrodd inom v75 och om han fungerar som han ska borde hans styrka kunna bli utslagsgivande på den långa distansen. Han har dock gjort bort sig med två raka galopper och även om det är en bra uppgift trots tillägg kan det bli långt fram till slut med minsta strul på vägen och det är rätt så hyggliga hästar på den främre volten.

5 Forcement är intressant den här gången och han har problem med aktionen i loppen och det är en liten märklig stil han utstrålar. Han är snabb från start och han är gynnad av den långa distansen och när Magnus A Djuse får chansen den här gången igen som har ett otroligt bra facit med hästen känns det som ett tidigt motbud. Om aktionen flyter på bra kan han bli svårtuggad från ledningen och jag tror att det finns mycket att hämta ur den här hästen om man får ordning på aktionen.

2 Titan Yoda är också hopplöst osäker men det finns fina fartresurser i den här hästen och håller han bara ihop travet kommer han att vara med där framme och göra upp om segern.

8 Hungarian Hotwax vann på en bra tid senast och det såg ut som att det fanns gott om krafter kvar över mål. Nu går han förvisso upp i klass men jag tror att han kan bli farlig över upploppet om han kan lifta med i rätt ryggar.

3 Mäster Sauron hade jag som nästagångare efter loppet senast och han kan vara en riktigt smällkaramell nu. Nu blev det ett tufft lopp han hamnade i men han visade klart bra form vid andraplatsen senast efter ett tufft lopp.

Min Vinnare: 9 Tullarbardine Boe
Spets efter 500m: 5 Forcement/2 Titan Yoda
Skrällen: 3 Mäster Sauron
Rankingen A: 9.5.2 C:8.3.6.4.7 C: 10.11.1

V64-6 2140m Auto
7 Indy Lane är min förstahäst i loppet och det finns risk att hon kan få bluffa hem det här loppet från ledningen. 4 Bon Ego är den som skulle kunna ta emot från start men jag tror inte att man är intresserade av att ta emot favoriten när det än så länge saknas lite form och Mats E Djuse borde vara nöjd med ryggen på Indy Lane. Från ledningen är det såklart en mycket bra chans att han tar sin tredje raka seger men motståndet hårdnar nu och det finns ett par hästar i fältet som håller hög klass. Jag spikar Indy Lane inom DD-spelet då jag tycker att jag behöver plocka med några hästar i DD-1, men inom V64 tar jag med ett par hästar på kupongen.

8 Cyrano De B. har sett fin ut i två snabba avslutningar i årets två starter och formen borde flyttas framåt ytterligare till den här starten. När hästen är i full form räds inte hästen dödens och han tål att göra mycket jobb på egen hand och det är inte helt omöjligt att Cyrano DE.B sätter upp tempot utvändigt om Indy Lane. I skrivande stund är hästen anmäld med vanlig vagn som på slutet men skulle vi få se ändring till amerikansk bike innan spelstopp blir han ännu mer intressant då jag tycker att han gjort sina klart bästa lopp med biken.

10 Deede Star blandar och ger man när han presterar på topp är han alltid att räkna med. Senast var han ute i ett bronsdivision-lopp och gjorde det helt okej från ett hopplöst utgångsläge och vid segern näst senast var intrycket klart bra i ett enklare gäng. Det krävs att någon sätter upp tempot utvändigt om Indy Lane för att komma in i matchen men en bra dag matchar han dessa hästar.

6 Zinco Jet avslutade vasst senast och var riktigt fin för dagen när han vann för tre starter sedan. Han behöver ha det lite serverat för att vinna lopp men med rätt resa brukar han alltid ha sin bästa bit till slut och han borde kunna få en passande resa i andraspår den här gången.

4 Bon Ego står jag över den här gången men passas framöver. Stallet meddelar att hon behöver bli av med några kilo innan hon kan prestera på topp och det låter inte som att man är intresserade av någon ledning nu. Hon kommer säkert få en passande resa i ledarryggen men känslan är ändå att det saknas form för att kunna hota den sista biten.

11 Divine känns lite bortlottad den här gången och får inte heller plats på kupong men med rätt resa är hon inte helt borta och hon trivs med Emilia Leo.

Min Vinnare: 7 Indy Lane
Spets efter 500m: 7 Indy Lane
Skrällen: 8 Cyrano De B.
Rankingen A:7.B 8.10.6 C:11.4.3.2.9.5.1

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto