V64 Tips Färjestad 9/11

Publicerad på 9 Nov 2020 - 10:08

DrTrav

DrTrav

9 Nov 2020 - 10:08

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Färjestad. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik. 2 Mellby Hawaii i den sjätte avdelning.

V64 Tips Färjestad Måndag 9/11
V64-1 2,6,8,9
V64-2 2,5,6
V64-3 1,2,4,5,6,7
V64-4 1,3,13,15
V64-5 10,11
V64-6 2 Mellby Hawaii

576 rader x 1 = 576 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Färjestad Måndag 9/11

DD1: 10,11
DD2: 2,5,15
6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
6 Hazard Boko gjorde en bra insats senast trots att det inte syns i programraden, han stod man med 60m tillägg och sänkte sitt rekord till 13,5 utan att egentligen plocka in många meter på konkurrenterna. Så även om utdelningen uteblev, så var senaste starten ändå ett tecken på att formen är bra för denna sexåriga hingst. I detta lopp där jag tycker att Hazard Boko är ensam med bevisad form av de betrodda kommer han bli min förstahäst.

2 Furious Francis gör comeback på svensk mark sedan 2018, 2019 stod man för 19 starter i Frankrike. Inför dagens start har man varit ifrån tävlingsovalen i nästan nio månader. Grundkapacitet och löpskalle vet vi att denna nioåring besitter men som ni förstår är formen ett stort frågetecken inför dagens start. Men han kommer ändå med på systemet med tanke på det perfekta utgångsläget och det höga kunnandet.

8 M.T.Joinville har till dagens start fått två lopp i kroppen och formen ska vara på gång nu. Dessutom är man till dagens start något lättad i balansen vilket jag tycker är intressant. Hittar man bara en vettig position ifrån detta trista utgångsläget ska man inte nonchaleras ikväll.

Min Vinnare: 6 Hazard Boko
Spets efter 500m: 2 Furious Francis
Skrällen: 8 M.T.Joinville
Ranking: A 6 B 2,8,9 C 3,1,7,4,5

V64-2 2140m auto
6 Golden Avenue är en treåring med högt kunnande och en säregen stil. I senaste starten travade man inte som bäst och var nära galopp i sista sväng. Enligt tränaren Magnus Jakobsson fungerade inte Golden Avenue på den nya balansen man testade i den starten, vilket också gjorde att startsnabbheten som man annars visat upp i två starter tidigare uteblev. Nu meddelar tränaren att man lägger om balansen och att Golden Avenue känns fin och man har kört ett bra banjobb med honom med den balansen man ska gå med ikväll. Fungerar han i travet är segerchansen hög i loppet.

5 Emir Diamond stod för två raka spetssegrar i september och har bra chans om han hittar till ledningen idag igen. Fyraåringen får dessutom Ulf Ohlsson upp i vagnen till dagens start, han är en vass taktiker från ledningen. Har favoriten en sämre dag kan det hålla hela vägen från ledningen. I senaste starten avslutade han klart godkänt via 1.13 sista 700m från fjärde ytter och ska räknas tidigt här.

2 Klara de Lux spurtade in som trea näst senast och var före Emir Diamond i mål. Hon har fortsatt fin form. Skulle hon hon få loppet idag kommer hon passera många med sin snabba avslutning.

Min Vinnare: 6 Golden Avenue
Spets efter 500m: 5 Emir Diamond
Skrällen: 2 Klara de Lux
Ranking: A 6,5 B 2,12,4,8,11,10 C 3,1,7,9

V64-3 2140m auto
2 Vici Volantes står fortfarande segerlös under 2020, men man måste ändå säga att man borde varit förtjänt av en seger på slutet, han har nämligen haft en del oflyt under loppen. Till dagens start är första gången på länge som man har fått ett bra utgångsläge, och man är även kvick iväg från start. I mitt badkar sitter 2 Vici Volantes i ledningen tidigt och med påvisad form från senaste starten så kommer han vara min förstahäst i loppet.

7 Beauty Wind stod för en sylvass avslutnig i sin comeback för tre starter sedan, klockan stannade på underkant 1.11 sista 800m. Stoet har fina fartresurser och ska räknas tidigt här med rätt lopp. Har nu fått tre lopp i kroppen efter vila och formen är nära toppen och får man spara speeden tillslut kommer man fälla många ikväll.

1 Hopeusteponalego startgalopperade i senaste starten, men gången före avslutade han drygt 1.11 sista varvet från tredje inner i ett lopp som vanns av Boston Wise L. Från innerspår på Färjestad är det inte helt enkelt att få någon pangstart men oavsett så kommer Hopeusteponalego få fin resa härifrån. Skräll.

6 Cup Of Tea vann två lopp i somras och matchades därefter mot tuffa kullkamrater, utan att prestera något nämnvärt. Kommer från startförbud till dagens start så Cup Of Tea känns svårbedömd ikväll, men man möter också enklare motstånd nu. Tävlar med skor runt om i kväll men har vunnit med den balansen tidigare.

Min Vinnare: 2 Vici Volantes
Spets efter 500m: 2 Vici Volantes
Skrällen: 1 Hopeusteponalego
Ranking: A 2,7,1 C 6,4,5 C 8,9,3

V64-4 2140m volt
1 Valle Borka är bara tre år och det är så klart lite tufft för henne att möta äldre hästar. Hon står bra inne propositionsmässigt i loppet och motståndet är inte så skräckinjagande trots allt. Senast man startade på svensk mark var i Östersund för tre starter sedan, då vann hon lätt från ledningen. Senast var hon med i norska Oaks och stod då för en bra upphämtning efter galopp. Ikväll hoppar dessutom Björn Goop upp i vagnen för första gången och detta ekipage borde sitta i ledningen direkt en position detta stoet ska tas på allvar ifrån. Förstahäst.

13 Mjölner Marius har 11 vinster på 31 starter men har inte fått någon kontinuitet i sitt startande under året. Det har strulat en del och man har bland annat brottats med hals problematik. Men skulle Mjölner Marius fungerar ikväll så har han kapacitet att runda samtliga till seger.

3 Mc Vilja är skrällen i loppet. En stabil travare som gör fina prestationer, tränas av duktige Jan Roar Mjölneröd och till kvällen är man toppad med en kusk förstärkning i form av Carl Johan Jepson. Får inte nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Valle Borka
Spets efter 500m: 1 Valle Borka
Skrällen: 3 Mc Vilja
Ranking: A 1,13,3 B 15,7,5,14,9,8,10 C 12,11,2,4,6

V64-5 2640m volt
Ett klurigt lopp där där jag väljet att låsa på två hästar, mestadels för att plånboken och system storleken inte tål flera streck här.

11 McGarret är spelmässigt intressant. Hästen gillar lång distans och har inte haft det rätta flytet på sistone. Han har fått fyra lopp efter uppehållet och formen bör vara på topp för dagen. För tre starter sedan och senast satt han fast med krafter kvar. Får man användning för de sparade krafterna idag kommer man i min bok bli farlig idag för övriga konkurrenter. För två starter sedan hade McGarret fått upp bra fart i sista sväng och galopperade då bort en framskjuten placering. Lång distans passar perfekt och intressant med Per Lennartsson i sulkyn för första gången. Förstahäst.

10 Grandfather Bill fick en tung resa i sin comeback och tröttnade på upploppet. Men nu med lopp i kroppen igen och barfota runt om så bör formen och prestationen att vänta ikväll vara framflyttad. Över den aktuella distansen lyder statistiken fyra vinster på sju försök. Så den ser jag som ett plus idag. Blir min andrahäst på systemet.

12 Vien Ici är en sexåring som lever på sin styrka, i senaste starten visade man inget extra, Men i starten näst senast fick han inte chansen, men såg då fin ut i ett V75-lopp som Born Unicorn vann och duger gott här om han löper upp till sitt fulla kunnande.

Min Vinnare: 11 McGarret
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 McGarret
Ranking: A 11,10 B 12,9,13,2,3,15,4,6 C 5,14,8,1,7

V64-6 2140m auto
2 Mellby Hawaii höll godkänt från spets senast. Då var det comeback efter kortare vila, nu med det loppet i kroppen och bra utgångsläge igen bör formen och prestationen vara framflyttad till kvällens start. Hon står bra till i denna spårtrappa och ska ses med bra segerchans. I min bok sitter Björn Goop och Mellby Hawaii i tidig ledning och därifrån kommer man bita ifrån sig bra. Jag spikar.

Motbud
15 Frozen Queen satt fast med krafter kvar senast och gången före blev hon tempotorsk när loppet fick fuskas bort ifrån ledningen. Med formen på topp, styrkan för att göra endel själv i loppen och krafter sparade ifrån senaste starten vill jag varna för denna femåring trots det tråkiga utgångsläget. Krävs såklart lite tempo på loppet härifrån.

5 Smaragd Norrgård galopperade i första sväng senast. för två starter sedan stod man för en vass avslutning via 1.11 sista 800m. Hästen är kvick ut och hittar man ner i en vettig position så ska man räknas tidigt i detta loppet.

12 Fossens Wally har kanske bäst kapacitet i fältet, men man har varit ifrån tävlingsovalen i ett år och som ni förstår är Fossens Wally svår att räkna på och lär behöva lopp i kroppen för att hitta tillbaka till formen.

Min Vinnare: 2 Mellby Hawaii
Spets efter 500m: 2 Mellby Hawaii
Skrällen: 15 Frozen Queen
Ranking: A 2 B 15,5,12,6,13,10,3,7 C 14,9,4,8,1,11


Lycka till med spelet

Oliver Bergman



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto