V64 Tips Gävle 16/3

Publicerad på 16 Mar 2021 - 11:23

DrTrav

DrTrav

16 Mar 2021 - 11:23

V64 hämtar vi på från Gävle denna tisdagskväll. Det blir en omgång där vi kommer få se många spännande årsdebuter från hästar som många räknar med få se i större lopp under året. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik, 6 Bäcklös Faron i den tredje avdelningen.

V64-tips Gävle Tisdag 16/3
v64-1 2,8,9
v64-2 3,6,9,13,15
v64-3 6 Bäcklös Faron
v64-4 1,4,6,8,9,15
v64-5 1,2,4,6
v64-6 1,5

720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Gävle Tisdag 16/3
DD-1 6 Click Bait
DD-2 1,5

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
9 Quarcia gör ikväll en spännande årsdebut. Tränare Roger Forslunds fina sto stod för fin utveckling under förra säsongen och är härdad att möta betydligt tuffare motstånd än vad hon ställs emot ikväll. Bland annat har man varit ute och tävlat emot Hevin Boko, Alone och Activated. Rapporterna från stallet är att hon känns fin hemma i träningen och även att det handlar om årsdebut ikväll och att man kan behöva något lopp i kroppen för att nå toppformen så ska man räknas tidigt här.

2 Ella Pace har varit struken för halsinfektion inför kvällens start och är knappast på topp direkt, men skulle vår Quarcia ha en sämre dag så kommer man med sina 20m försprång leda loppet länge. Dessutom rycker man samtliga skor till kvällens start vilket ändå tyder på att man vill tävla ikväll.

8 Run a Mile är en intressant sexåring som kommer från två positiva insatser på V75 som trea, båda gångerna från tillägg precis som ikväll. Hon är kanske inte lika kapabel som exempelvis favoriten Quarcia, men hon har garanterat bättre form. För den som är inne på att form slår klass så är hon given på systemet. Streckas för mig.

Min Vinnare: 9 Quarcia
Spets efter 500: 2 Ella Pace
Skrällen: 8 Run a Mile
Rankingen: A: 9 B 8,2,5,4,10,1 C 6,3,7

V64-2 2140m volt
9 Made By Vitsand ikväll första starten för sin nya tränare Daniel Wäjersten och man spänner bågen direkt, man rycker samtliga skor för första gången i livet direkt. Daniel är även en tränare som brukar presentera sina nyförvärv i bra författning direkt och med ett spännande utgångsläge idag dessutom måste man ses med bra segerchans. Träffar kusken själv från sitt springspår så är detta ett sexårigt sto som kan öppna kvickt och jag är inne på att man sitter i ledningen här efter en bit. Därifrån är man sen hästen att slå för övriga.

Skrällen i loppet är 13 Bottnas Gouverneur som nu har fått två välbehövliga lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Till kvällens start bör formen vara i antågande för denna femåring. Jag personligen gillar Claes Sjöström som tränare och tycker han är skicklig på att sätta sina hästar i bra författning. Jag tror även ikväll att Bottnas Gouverneur har kvaliteter för att vara med långt framme i kvällens start. Skorna rycks och man är bara spelad till 5%. Jag streckar på mitt system.

6 Staro Onyourmarks har nu gjort två starter för sin nya tränare Oskar Kylin Blom och stått för okej prestationer. Med en formkurva som pekar uppåt kan vi vänta oss en bra insats även ikväll. Men att man ska vara favorit i loppet är jag tveksam till även om såklart man är segeraktuell med rätt resa här. Det handlar om relativt orutinerade hästar i ett öppet lopp och jag kommer gardera, då plockar jag även med Staro Onyourmarks.

Nämner även 15 Russel Costashorta som har har höga toppar men blandar och ger en hel del. Kommer man till från bricka femton här finns kvaliteter för utmana om segern. Streckas.

Min Vinnare: 9 Made By Vitsand
Spets efter 500: 9 Made By Vitsand
Skrällen: 13 Bottnas Gouverneur
Rankingen: A: 9,13,6,15 B 3,7,12,8,11,2,4 C 10,14,5,1

V64-3 2140m volt
Här hittar vi kvällens första enda spik i omgången, 6 Bäcklös Faron. Detta är en talang utöver det vanliga, man har sex segrar på sina nio starter och har bara varit sämre än tvåa en gång. Man avslutade förra året med att slå världsrekord för treåriga kallblod över kort distans. Ikväll handlar det om årsdebut och formen är ett litet frågetecken men kusk och tränare Oskar Kylin Blom meddelar att Bäcklös Faron känns fin hemma i träningen och man förväntar sig en bra prestation direkt. Även om toppformen inte riktigt är där för dagen så är segerchansen hög i min bok och jag spelar när spelprocenten inte verkar sticka iväg. Spik.

Motbud
5 Eld Tekno är även han en lovande fyraåring. Nu har man fått två lopp i kroppen och det ser ut som att Eld Tekno tagit ytterligare kliv i sin utveckling under vintervilan och efter sin halsoperation. Under förra året räckte man inte till mot min spik men skulle Bäcklös Faron inte leva upp till sin nivå kommer han utmanas rejält av en Eld Tekno med form.

Min Vinnare: 6 Bäcklös Faron
Spets efter 500: 2 Frivoll Galilei
Skrällen:
Rankingen: A: 6 B 5,4,2 C 3,1

V64-4 2140m auto
Favoriten 2 Twigs Honor som hade varit en tänkbar spik i omgången ströks här på förmiddagen och det gjorde att loppet öppnade upp sig rejäl.

6 Bottnas Explosive måste ses som en av de som kan vinna loppet nu när den på förhand stora favoriten är borta. Man har fått ett lopp i kroppen efter ett långt tävlingsuppehåll och man vann direkt. Till kvällens start bör formen vara framflyttad ytterligare en hel del och nu är man nedstruken två hack i banan och ska räknas tidigt.

8 Prince Yoda kommer med formen på topp, i den senaste starten rycket man skorna och intog positionen utvändigt ledaren och kunde sen gå undan till en ohotad seger via 12,9 sista 800m. Ikväll blir det barfota runt om igen och det på förhand tuffa utgångsläget har bytts ut mot betydligt bättre spår sex. Ska ses som en av de med störst segerchans i loppet på förhand.

4 Bellis Frontline visade fin form för två starter sedan när man kunde ta sin första seger i karriär, men i den senaste starten var man inte alls att känna igen. Formen är ett frågetecken men man har blivit nedstruken till bricka två och man kommer få ett fint lopp ikväll. Jag väljer att betala för henna till bara 3%. Skräll.

Nämner även 1 Jaguar C.Boko och 15 Allowable där den förstnämnda är garanterad en fin resa och i ett öppet lopp ska man inte nonchaleras helt. 15 Allowable återkommer efter vila men gynnas av att gå barfota runt om vilket man anmält till kvällens start. 1% är för lite.

Min Vinnare: 6 Bottnas Explosive
Spets efter 500:
Skrällen: 4 Bellis Frontline
Rankingen: A: 6,8 B 4,1,15,9,13,11,14 C 3,10,7,5,2

V64-5 1640m auto
6 Click Bait är en tuff femåring som är härdad mot tufft sällskap. Man var bland annat trea i finalerna av Kungapokalen och Sprintermästaren under fjolåret. Click Bait trivs över korta häcken och skulle man ladda iväg från start ikväll är man min ledare av loppet. Från ledningen har man sen en bra statistik med fyra segrar på åtta försök och man är ikväll hästen att slå för övriga.

1 On Track Piraten, hela Sveriges hedershäst, den numera 13-åriga valacken verkar återigen hittat toppformen. För två starter sedan fanns det gott om krafter sparade över mållinjen och i den senaste starten avslutade han 09,8 sista 800m ute i spåren.. Han får troligtvis svårt att hålla upp innerspåret ikväll men med lucka till slut biter hans starka avslutning bra och ska ses med bra segerchans.

Betalar även för 2 Super Nice som är en åttaåring som tränas av formstallet Team Westholm och som till dagens start och dessutom rycker man samtliga skor vilket är ett plus för Super Nice. Idag är det årsdebut men från ett fint spår kommer man kunna få en bra resa och har bara Super Nice tränat som sina stallkamrater hemma på gården är jag inne på att vi direkt kommer få se en bra prestation.

4 Super Zantos är kvick iväg från start och kommer utmana om spetskörningen initialt. Med lopp i kroppen och en formkurva som pekar uppåt kommer man räcka långt i ett lopp som detta. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 6 Click Bait
Spets efter 500: 4 Super Zantos / 6 Click Bait
Skrällen: 2 Super Nice
Rankingen: A: 6 B 1,2,4,3,7 C 9,5,8

V64-6 2140m auto
5 B.W.Rune hade två raka segrar i bagaget inför den senaste starten när man galopperade med 200m kvar till mål i striden om segern. För två starter sedan imponerade man efter att gått utvändigt om ledaren Roli Eld kopplade greppet sista biten. Med formkurvan pekar uppåt och det troliga scenariot att man blir släppt till ledningen kommer man bli svår att plocka ner. Min förstahäst i loppet.

1 Månlykke A.M. tog stora kliv i utvecklingen under förra året och sättet han enkelt segrade i SM var anmärkningsvärt då man mötte den övriga svenska eliten. Ikväll återkommer han efter lång vila och behöver säkert loppet i kroppen för att hitta formen och risken finns även att han att bli över från sitt innerspår. Men rent kapacitetsmässigt ska man räknas, och löser det sig bara längs vägen kommer man utmana B.W.Rune om segern ikväll.

För den som vill ha ytterligare streck på kupongen är 10 Bellfaks tidig. Han har visat bra form på slutet men har ett tufft utgångsläge och är beroende av en del tur längs vägen från bricka tio för att sätta nosen först över mållinjen.

Min Vinnare: 5 B.W.Rune
Spets efter 500: 5 B.W.Rune
Skrällen: 10 Bellfaks
Rankingen: A: 5 B 1,10,9,7,4,3,2 C 6,8,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto