V64 Tips Halmstad 22/5

Publicerad på 22 Maj 2023 - 10:46

DrTrav

DrTrav

22 Maj 2023 - 10:46

Elitloppsveckan inleds med V64-tävlingar från Halmstad och min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik, 2 Böhmaren i den fjärde avdelningen.

V64-tips Halmstad Måndag 22/5
v64-1 2,3,5
v64-2 2,3,5
v64-3 3,4,5,8,9,11,12
v64-4 2 Böhmaren
v64-5 1,3,9,10,12
v64-6 1,4,5

945x 1kr = 945kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Måndag 22/5
DD-1 3 Jameson K.W.
DD-2 1,4,5

3 rader x 70 = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m auto
Vi inleder omgången med Euro Classic Trot, där Jerry Riordans 3 Dubai Kronos som vi vet besitter skyhög kapacitet och att han ikväll tävlar mot sig själv. Att tävla mot sig själv har Dubai Kronos gjort hela karriären och detta är en individ som kommer tillhöra eliten i Sverige framöver om han bara får kontroll på sitt humör och blir mer stabil. Senast var han stor favorit i Kalmar men galopperade 350m kvar med massor sparat. Nu kommer Dubai Kronos med det loppet i kroppen och formen bör peka uppåt. Felfri har Dubai Kronos fem segrar på sex försök och från ett tilltalande utgångsläge är detta ett lopp som står mellan Dubai Kronos och Dubai Kronos.

Motbud
2 Sunrise är kvick iväg från start och min troliga ledare av loppet. Dessutom har Sunrise visat sig besitta styra som gör att han tål att ånga på i ett tufft tempo. Skulle favoriten komma bort ikväll kan mycket väl Sunrise leda hela vägen.

Min Vinnare: 3 Dubai Kronos
Spets efter 500m: 2 Sunrise
Skrällen: 2 Sunrise
Ranking A:3 B 2,5,6,4,8 C 1,7,9

V64-2 2140m auto
Ytterligare ett fyraåringslopp på menyn, men denna gången är det stona som ska göra upp.

2 Jackie Jam har imponerat på slutet och kommer med tre segrar på fyra starter. Det som dock gör att man inte vill gå på henne rakt ut är att Jackie Jam inte är helt stabil. Men håller hon bara reda på benen ikväll så vet vi att hon kommer med bra form och från ett passande utgångsläge är hon min troliga ledare. Väl i den positionen har samtliga tre segrar inkasserats. Tipsetta.

3 Hvenhilda Quick är en annan individ som också kan öppna snabbt den första biten. Senast satt hon tidigt i spets och vann enkelt via 1.12 sista 800m. Det var första gången hon tävlade med amerikansk vagn och barfota runt om vilket gav en härlig effekt. Det blir samma utrustning och balans igen ikväll och även om hon kanske inte kommer förbi Jackie Jam inritat så är Hvenhilda Quick en given segerkandidat.

Min Vinnare: 2 Jackie Jam
Spets efter 500m: 2 Jackie Jam
Skrällen:
Ranking A:2,3 B 5,9,10,1,6 C 7,4,8

V64-3 2140m auto
Även här tippas Jerry Riordans 9 Platinium etta. Detta är en individ som Jerry håller högt och tongångarna är positiva inför kvällens comeback. Platinium ska ha utvecklats under vintern och man är inne på att han kommer visa upp sig från en högre nivå i år än jämfört med tidigare. Platinium lever på sin styrka vilket han visade också förra året då båda segrarna inkasserades från dödens. Är han bara redo för en bra insats direkt ikväll är Platinium min tipsetta.

Men även 12 Tearsinheaven är tidig på kupongen. Tillsammans med Wilma Karlsson har de två segrar ihop och att vara ett samspelt ekipage är ett stort plus i dessa lärlingslopp. Tearsinheaven vann enkelt senast från ledningen men han har också visat sig besitta ett rappt slutvarv som kommer kunna betala sig bra i ett lopp som detta.

Skrällen är 3 Run for Sebastian som ännu inte riktigt fått till i år men ikväll är utgångsläget bra och han har stundtals visat bra kunnande för klassen. Skulle han ha sin dag samtidigt som de strular lite för de två ovan nämnda är detta en tidig skräll jag vill varna för.

Min Vinnare:9 Platinium etta
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Run for Sebastian
Ranking A:2,9,12 B 3,8,11,5,4,7,2 C 10,1,6

V64-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens enda spik, 2 Böhmaren. Med endast två startande ekipage på start ikväll ligger vägen öppen för Gustav Johansson att köra sig och Böhmaren till spets direkt. Väl i den positionen är Böhmaren sen obesegrad efter två försök och med tanke på att övriga segrar i karriären är tagna från dödens kan vi nästan räkna med att Gustav Johansson ställer klockan och kör i ett jämnt hårt tempo hela vägen. Böhmaren är van att möta tufft motstånd och med tanke på kvällens förutsättningar är han min vinnare och 32% är också spikvärdet bra.

Motbud
9 Emma Häggenäs kommer med bra form nu efter sitt uppehåll. Två raka andraplatser på tilltalande sätt. I comebacken för två starter sedan kopplade hon segergreppet men fick ge sig precis på linjen och senast avslutade hon vasst över upploppet. Men det som grämer är att hon sällan vinner. Hittills har det blivit fyra segrar på 63 starter vilket inte är en resultatrad vi travspelare brukar slänga oss över. Däremot är hon vass från start och lär få ett bra lopp ikväll från sitt springspår på tillägg. För den som garderar ska Emma Häggenäs trots allt inte nonchaleras.

4 Amazing Justice gör ikväll en spännande Sverige debut. För tre starter sedan var han tvåa i Norskt Travderby och därefter flyttades han ner till Italien. Men efter att inte rosat marknaden där nere så har han nu återvänt och gör ikväll debut för Tommy Karlstedt. Givetvis är formen svårbedömd men på ren kapacitet ska Amazing Justice trots allt rankas tidigt.

Min Vinnare: 2 Böhmaren
Spets efter 500m: 2 Böhmaren
Skrällen: 9 Emma Häggenäs
Ranking A:2 B 9,4,6,8,3,5 C 10,1,7

V64-5 2640m auto
3 Jameson K.W. trivs över den längre distans och visade det inte minst senast när han vann på bra sätt över 2640m. Formkurvan pekar uppåt och från ett passande utgångsläge är han min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen kommer han sen vara hästen att slå för övriga. Men samtidigt är han inte beroende av spets och i mitt badkar tippas han etta i ett öppet lopp.

9 Klondyke River är inte helt att lita på men faktum är att senast var första gången Klondyke River fick se sig besegrad felfri. Men trots att han inte vann så var insatsen bra och Klondyke River stod för en vass avslutning. Skulle han upprepa bedriften att hålla sig till rätt gångart hela vägen även ikväll besitter Klondyke River fartresurser för att vara med och utmana om segern.

12 Valnes New Love har gjort det bra för Petri Puro och kommer med en formkurva som pekar uppåt efter att fått ett lopp i kroppen. Valnes New Love lever på sin styrka och även om utgångsläget inte är det bästa så skulle han komma in i matchen bara det blir lite överpace på loppet. Att det dessutom blir barfota bak för första gången känns också spännande.

Min Vinnare: 3 Jameson K.W.
Spets efter 500m: 3 Jameson K.W.
Skrällen: 12 Valnes New Love
Ranking A: 3 B 9,12,10,1,8,11,4 C 7,2,6,5

V64-6 2140m auto
5 Giovanna Coger är kvick iväg från start och har visat sig trivas ypperligt i spets.
Fyra av hennes fem segrar är tagna från ledningen och senast vann Giovanna Coger enkelt från just spets. För Fredrik Persson är taktiken given, han kommer ladda iväg från start och tidigt ta hand om ledningen. Blir det sen bara inte överpace på loppet kommer Giovanna Coger inte att bli lätt att ta sig förbi för övrigt.

4 Big Best Helvin är en annan individ som också kan öppna bra. Skulle kunna svara ut Giovanna Coger en bit. Men samtidigt har han inte fungerat helt på slutet och skulle säkerligen vara nöjd med rygg på favoriten ikväll. Däremot har Big Best Helvin visat högt kunnande när han presterar på topp och som helt ospelad ikväll skulle detta kunna vara kioskvältaren om han har sin dag.

Nämner även 1 Lucky di Quattro som är en vass avslutare och som visade bra form senast. Däremot är han ikväll missgynnad av bricka ett men skulle det lösa sig med positionerna finns det alltid en pollett kvar när Lucky di Quattro sätter in slutstöten.

Min Vinnare: 5 Giovanna Coger
Spets efter 500m: 5 Giovanna Coger
Skrällen: 4 Big Best Helvin
Ranking A: 5 B 4,1,8,7,2,6 C 12,0,10,11,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto