V64 Tips Jägersro 13/5

Publicerad på 13 Maj 2021 - 00:19

DrTrav

DrTrav

13 Maj 2021 - 00:19

V64 från Jägersro på torsdag i en omgång som håller bra klass och det ska bli intressant att se om den potentiella Elitloppsdeltagaren Tae Kwon Deo kan leverera på en högre nivå den här gången. Jag spelar med en spik i omgången och jag tar ställning för 5 Suarez i V64-1 baserat på att jag tror att han hittar till ledningen i ett annars ganska öppet lopp.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Jägersro Torsdag 13/5
V64-1 5 Suarez
V64-2 1.3.6.8.10.11
V64-3 1.2.3.6.9
V64-4 5.10
V64-5 1.7.9
V64-6 2.3.9

540 rader x 1 kr = 540kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Jägersro 13/5
DD-1 1.7.9
DD-2 2 Tae Kwon Deo
3 rader x 50kr = 150 kr

DD-2 1.7.9
DD-2 3.9
6 rader x 30 kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
Jag inleder V64-omgången med en spik. Det är egentligen ett ganska öppet lopp med flera hästar med vinstchans men i ett lopp med få hästar brukar dom ofta rada upp sig på innerspåret och jag tror att den som sitter i ledningen av de mer betrodda har en bra segerchans.

5 Suarez är riktigt snabb den första biten och det är min klara spetsfavorit i loppet. Han har redan mäktat med sju segrar i Robert Berghs regi i år och från ledningen är han mycket svårpasserad. I ett litet fält tror jag inte att någon kommer sätta upp tempot utvändigt utan risken är överhängande att hästarna radar upp sig på ett innerspår och chanserna att rinna undan till en seger bör vara mycket goda. Det saknas inte motstånd men med tanke på mitt loppscenario tror jag att han löser uppgiften. Skulle Suarez missa spets blir det såklart en tuffare uppgift men som jag läser loppet är han snabbast den första biten. Jag spikar.

Motbud
1 Awesome Kronos forcerades till tät senast efter 500m och vann i fin stil från ledningen och var klart förbättrad till den starten. Nu blir det svårt att hitta någon ledning men det borde lösa sig under vägen i ett litet fält och han är såklart ett tidigt motbud.

3 M.T Oscar är en ständig snackis och får ofta spelarna förtroende men han vinner inte lopp så ofta och är inte helt att lita på. Han har sin bästa bit till slut och om någon sätter upp tempot utvändigt om ledaren kommer hans spurt att bita bra över upploppet.

7 Toto Barosso höll klart bra utvändigt ledaren i ett uttagningslopp till kungapokalen senast och han räknas bakom.

Min Vinnare: 5 Suarez
Spets efter 500m: 5 Suarez
Skrällen: 7 Toto Barosso
Rankingen A: 5 B: 3.1.7 C:2.6.4

V64-2 1640m Auto Monté
6 Fighting Gehör har visat sig trivas alldeles ypperligt under sadel och efter segern för tre starter sedan har han svarat upp det med två raka andraplatser i snabba avslutningar. Han fick endast se sig slagen av Wisdom Teacher som vann i fin stil från ledningen den gången men när Wisdom Teacher kan få svårare att hitta till spets nu kanske Fightör Gehör kan revanschera sig?

10 Wisdom Teacher har spår 10 bakom bilen men hon är så pass startsnabb att han skulle hitta till ledningen ändå och intrycket senast från den positionen var minst sagt bra. Lyckas Anna Erixson att forcera hästen till tät igen blir hon såklart svårslagen om formen är intakt.

11 Havbergs Viking håller bra form och trivs över den korta distansen och han räcker normalt sätt långt i den här typen av loppet och han är med i den främre träffen.

3 Pax kan öppna riktigt snabbt den första biten och om man når ledningen tror jag att man vill köra där över den korta distansen. Skorrycket senast gav ingen väsentlig effekt och man återgår till skor nu och motståndet känns mer överkomlig än vad han har mött på slutet, när han har fått tampats mot bland annat Dynamite Light, Star Advisor Joli och Robin Hood som är mycket bra montéhästar. Skräll.

8 Restless Heart verkar passa bra i monté och har tagit en seger och två andraplatser på tre försök och det blev bra effekt på barfotabalansen senast. Motståndet hårdnar den här gången men hästmässigt är hon en av de bättre i fältet och hon utmanar om segern.

Jag betalar även för 1 Kickö Lagö som kommer från några sämre insatser men hon är en bra montéhäst i grund och botten.

Min Vinnare: 6 Fighting Gehör
Spets efter 500m: 3 Pax/10 Wisdom Teacher
Skrällen: 3 Pax
Rankingen A: 6.10 B: 11.8.3.1 C: 7.2.4.9.5

V64-3 2140m Volt
6 Digital Races får tipset i ett lurigt lopp över två volter. Det känns som att det är en häst under rejäl utveckling och med två lopp i kroppen närmar han sig toppformen. Senast tog han en övertygande seger, låt vara i ett enklare gäng men han vann från dödens säkert med gott om krafter obrukade över mål. Det är såklart inte lätt att plocka tjugo meter på den främre volten på rätt så hyggliga hästar men det är ett litet fält vilket underlättar att söka kontakt med den främre volten tidigt och han skulle kunna vinna den tunga vägen igen.

3 Gaie Des Brumes vann säkert senast efter att ha forcerat sig till ledningen tidigt och det ser väl ut som att hon borde kunna söka sig fram till ledningen nu också och från den positionen blir hon inte lätt att besegra. Han lättas dessutom ytterligare i balansen till den här starten och ska testas barfota runt om för första gången i karriären, vilket såklart kan ge ytterligare en effekt. Att dessutom Johnny Takter sitter upp bakom hästen som har gjort comeback med framgång är ytterligare en intressant faktor.

9 Philomenia har fortfarande inte vunnit lopp men hon är faktiskt en riktigt bra häst och hon var ute i ett försök till Kungapokalen senast mot betydligt hårdare hästar än vad hon ställs mot nu. Hon har ett springspår på den bakre volten och borde komma i väg bra där ifrån för att söka sig en bra position omgående. Det är väl ingen omöjlighet att hon skulle kunna få ryggen på 6 Digital Races under slutrundan och hon kan bli livsfarlig över upploppet. Ett av omgångens bästa drag i min bok och hon är en tidig markering på kupongen.

1 Sandsjöns Arrans har varit ifrån tävlandet länge men debut i regi Lugauer känns intressant och han visade viss fart under fjolåret. Han lär få en bra resa på innerspåret från ett passande läge och kan bli farlig med fritt över upploppet om han är väl förberedd.

2 Danilo H.B har presterat bra hittills i år och har varit positiv i två snabba avslutningar. Det finns ingen anledning att tro att han skulle vara sämre den här gången och från ett passande läge måste han räknas tidigt. Även Danilo H.B är i skrivande stund anmäld med barfotabalans för första gången i karriären.

Min Vinnare: 6 Digital Races
Spets efter 500m: 3 Gaie Des Brunes/2 Danilo H.B
Skrällen: 9 Philomenia
Rankingen A: 6.3.9 B:2.1 C: 10.7.4.5.8

V64-4 2140m Auto
5 Global Best Lover hade kunnat vara en tänkbar spik i omgången i ett lopp där jag tycker att två hästar höjer sig en aning. Mitt huvudscenario är att Global Best Lover blir släppt till ledningen efter en bit och hittar till spets är det en bra chans att vinna loppet. Det finns dock en snabb häst invändigt och en häst som är rysligt snabb utvändigt och skulle dom vara intresserade av att köra i ledningen kan det såklart bli tuffare men han tål även att göra jobb och med en rutinerad kusk för sammanhanget kan han vinna med flera scenarion.

10 Chased ser jag som det främsta motbudet mot Global Best Lover. Senast spolierades dagen med en galopp och näst senast var han ute på för djupt vatten när han ställdes mot riktigt tufft motstånd, från ett svårt läge över kort distans. Innan dess var han fin vid två raka spetssegrar och även om ledningen är att föredra har han visat att han kan gå bakifrån också i snabba avslutningar. Skulle det dessutom bli lite körning om ledningen mellan framspårshästarna ökar segerchanserna ytterligare.

Jag försöker låsa på dessa två hästar men det behöver inte vara fel att plocka med ytterligare ett par streck.

Jag nämner 4 Floalts Closeau som avslutade snabbt till en tredjeplats bakom formtoppade V75-hästen Halo Am senast.

8 Evolution On Track har ett dåligt läge men räcker långt för sammanhanget och med ett par lopp i kroppen är han säkert redo för en bra insats nu.

7 Wild Jupp är rysligt snabb från start och med en strykning invändigt borde vägen för spets ligga öppen. Om han sen väljer att köra i ledningen är en annan femma men han kommer att få en bra resa och som ospelad kan det vara en intressant markering på kupongen.

Min Vinnare: 5 Global Bestlover
Spets efter 500m: 7 Wild Jupp/5 Global Bestlover/4 Floalts Closeau
Skrällen: 8 Evolution On Track
Rankingen A: 5.10 B: 4.8.7.9.1 C:2.11.3

V64-5 3140m Volt
1 Alfas Kennedy har hittat en väldigt lämplig uppgift och står ensam på den främre volten med de värsta motbuden på 40 meters tillägg och kommer att sitta i ledningen bara han sköter sig. Vid felfri avgång lär Joakim Lövgren köra på i jämnt tempo där framme och då kommer det blir väldigt svårt för konkurrenterna att ta in försprånget trots den dryga distansen. Givet förstastreck men jag litar inte fullt ut på hästen som har hög galopphistorik och jag vill ändå plocka med två hästar på den bakre volten.

7 Tony Afrika är klart fartfylld och har varit betrodd vid två raka starter. Näst senast var han inte alls bra för dagen när han kastade in handduken från ledningen över kort distans. Senast testade man hästen med bike för första gången och han hade inte riktigt stilen med sig den gången när han slutade tvåa bakom Sandsjöns Enzo. Nu har han fått två lopp i kroppen och han borde ha gått framåt formmässigt och har han bara stilen med sig nu är det en allvarlig utmanare.

9 Zizou gav ett jättefint intryck vid segern för fyra starter sedan och det syntes redan i värmningen att hästen kommer att svara för en riktigt bra prestation och mycket riktigt vann han från ledningen i överlägsen stil i ett enklare gäng. Intrycket därefter har inte varit lika bra men han har varit ute mot tuffa hästar hela tiden och han har alltid en vass avslutning när han får spara sin speed och förhoppningsvis kan han lifta med i bra ryggar nu.

6 Master Sea har bra form och skulle kunna slå till en bra dag och 10 Arnie Express avslutade vasst senast och är tänkbar även om lång distans känns som ett minus.

Jag nämner även 5 Ingesson som har bra form och trivs över distansen.

Min Vinnare: 1 Alfas Kennedy
Spets efter 500m: 1 Alfas Kennedy
Skrällen: 9 Zizou
Rankingen A: 1.7.9 B: 6.10.5.4.12.11 C:8.3.2

V64-6 1640m Auto
2 Tae Kwon Deo var en tänkbar elitloppsdeltagare och det vara många som var spända på årsdebuten senast men han var inte alls bra för dagen. Det var en knepig och trög stil och han var totalt chanslös som storfavorit och lämnade många frågetecken för framtiden. Om hästen presterar på den nivån han kan är det här en väldigt bra uppgift och då vinner han loppet. Han kommer säkerligen att vara förbättrad nu och får spelarnas förtroende igen men som trolig storfavorit är det inget jag kan gå på med intrycket senast i bakhuvudet.

9 Shocking Superman har också varit en besvikelse hittills i regi Robert Bergh med tanke på det höga kunnandet han besitter men jämfört med årsdebuten var ändå det senaste lopp ett rejält kliv framåt. Han borde ha gått framåt ytterligare till den här starten och nu känns det som att han är redo för en riktigt bra prestation och Tae Kwon Deo får inte ha en dålig dag om han ska kunna stå emot Shocking Superman den sista biten.

Jag plockar även med 3 Lucifer Lane som besegrade Shocking Superman senast de möttes efter en passande resa och om Tae Kwon Deo inte är förbättrad nu skulle han kunna slå till igen när Shocking Superman har bakspår över den korta distansen.

Min Vinnare: 2 Tae Kwon Deo
Spets efter 500m: 2 Tae Kwon Deo/1 Maze Runner
Skrällen: 3 Lucifer Lane
Rankingen A:2.9 B:3.1.4.5.6 C.8.7.10

Lycka till med spelet

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto