V64 Tips Kalmar 15/3

Publicerad på 15 Mar 2021 - 10:31

DrTrav

DrTrav

15 Mar 2021 - 10:31

V64 hämtar vi från Kalmar denna måndag. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 7 Ryssebos Kungoscar i den fjärde avdelningen.

V64-tips Kalmar Måndag 15/3
v64-1 6,7,9,11,12,13
v64-2 1,2,3,5,7
v64-3 3,4,6,13
v64-4 7 Ryssebos Kungoscar
v64-5 4,8,11
v64-6 1,5

720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Kalmar Måndag 15/3
DD-1 4 Brediabliks Kahlua
DD-2 1,4,5

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
12 Beluga West har inte vunnit på ett tag men ikväll ser uppgiften spännande ut. Man går ikväll ner i klass och ställs mot enklare motstånd än vad man är van vid. Detta är ett sjuårigt sto som besitter en tung avslutnign som med lite klaff längs vägen idag kommer fälla många över upploppet. Till kvällens start rycker man även samtliga skor, vilket är intressant.

13 Dontlooseallmoney står tufft till idag som ensam med dubbla tillägg, men femåringen star kapacitetsmässigt för klassen i gänget. I ett öppet lopp på förhand kan det bli lite körning emot varandra där framme och det skulle gynna Dontlooseallmoney som kommer bli tuff att stå emot sista biten.

6 Tidore Degato har visat fin kapacitet och och ikväll fått ett spännande utgångsläge. Man har ett fint springspår och prickar kusken Kevin Oscarsson starten är man min tidiga ledare av loppet. Från ledningen har man två segrar på tre försök. Ikväll är det dock årsdebut och formen är ett frågetecken, vilket gör att man kanske väljer positionen i rygg på ledaren istället. Men oavsett vilket upplägg kusken väljer är detta en femåring som garanteras ett bra lopp och ska räknas direkt.

9 La Plus Belle gjorde årsdebut så sent som i tisdags och gjorde det bra som trea på en fin tid. Om La Plus Belle tagit det loppet på ett bra sätt så har man troligen gått framåt en hel del formmässigt till kvällens start. Är med i segerstriden även ikväll. Streckas.

Min Vinnare: 12 Beluga West
Spets efter 500m: 6 Tidore Degato
Skrällen: 13 Dontlooseallmoney
Ranking: A 12,6,13,9 B 7,11,8,5,10 C 4,1,3,2

V64-2 2140m volt
3 Horizon du Gers är återigen tillbaka på Svensk mark efter att varit på äventyr nere i Frankrike. Detta är en fyraåring med fina kvaliteter som duger bra för klassen. Ikväll har man dessutom fått ett bra utgångsläge. Man är kvick iväg från start och i min bok är han den tidiga ledaren av loppet. Från den positionen är man sen hästen att slå.

1 Global Bergkamp gör ikväll årsdebut, men man avslutade fjolåret på bästa sätt med att vinna efter man fått en fin resa. Man är kvick iväg från start men frågan är man man vill utsätta Global Bergkamp för hårt tryck framme i ledningen i årsdebuten eller om man istället väljer en fin resa i rygg på ledaren och hoppas på lucka. Oavsett upplägg ska man räknas in i sgerstriden direkt. Streckas.

2 Global Boom är en ytterliggare en herre som ikväll gör årsdebut för sin tränare Johan Untersteiner. Från ett fint utgångsläge är man garanterad ett fint lopp och denna fyraåringen besitter kapacitet för att vara med i segerstriden här.

7 Philosopher gör ikväll en intressant comeback på tävlingsovalen. Detta är en fin fyraåringen som redan hunnit visa sin höga kapacitet och har vunnit fem av sina elva starter. Han har inte helt varit att lite på tidigare men det räknar jag med är något kusk och tränare Christoffer Eriksson slipat på under tävling frånvaron. Ikväll står han ensam på tillägg och kan trampa iväg ostört och är han bara i någorlunda formen så ska man ha goda möjligheter att svepa fältet under slutrundan.

Skrällen är 5 Betting Pacer, hon är inte alltid stabil i sitt trav och orutinen hos detta fyraåriga sto lyser igenom ibland. Men vid de tävlingstillfällen fyraåringen fokuserar på tävlandet så är stoet riktigt lovande och vid samtliga felfria starter har hon imponerat på något sätt. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge och är ensam tjej emot killarna vilket gör att streckprocenten är låg. Men det är även hemmaplan och barfota runt om vilket är klart plus för Betting Pacer och till endast 3% är hon en skräll i omgången jag vill betala för.

Min Vinnare: 3 Horizon du Gers
Spets efter 500m: 1 Global Bergkamp / 3 Horizon du Gers
Skrällen: 5 Betting Pacer
Ranking: A 3,1,2,7 B 5 C 4,6

V64-3 2640m volt
6 Shutupandscratchme har visat fin form på slutet och gjort flera bra prestationer. I den senaste starten blev det dessvärre startgalopp och den dagen var förstörd. Jag lägger inte så stor vikt vid den galoppen utan räknar med att formkurvan fortsatt håller i sig till kvällens start. Löser det sig bara från spår fem i volten så är man med och gör upp om segern.

3 Hurricane Silas är en sexåring som ikväll gör årsdebut, men detta är en sexåring som tidigare visat sig kunna kliva iväg bra i volten och från stallet låter tränaren Fredrik Persson optimistisk. Han trivs över distansen och skulle man komma hela vägen till ledningen direkt är såklart mycket vunnet. Segeraktuell oavsett och streckas på systemet.

Skrällen är 13 Thrust Control, i resultatraden står det ett “d” från senaste starten men faktum är att den senaste starten var ett formbesked för denna sexåring. Man stod för en vass avslutning och såg spänstig ut men blev diskad för trängning. Thrust Control är en annars kapabla sexåring som inte riktigt fått till det under en tid, men börjar han nu med formen uppåt leverera gamla goda prestationer så måste ekipaget ha en jättechans att runda samtliga här. Till endast 2% är man ett givet streck för mig.

Min Vinnare: 6 Shutupandscratchme
Spets efter 500m: 3 Hurricane Silas
Skrällen: 13 Thrust Control,
Ranking: A 6,3 B 13,4,10,12,7,2,1 C 5,8,9,11

V64-4 1640m auto
Här kommer omgångens enda spik, 7 Ryssebos Kungoscar. Som i nuläget är streckad på under 10%. Spelvärdet är högt och jag hade väntat mig 20-25%. Detta är en sexåring som vid flera starter visat fin spänst över mål. I den senaste starten vann man på ett imponerande sätt från ledningen som helt okörd. Gången för var man bra som tvåa via 12,5 sista 1000m. Man har två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Att det nu finns ett frågetecken kring formen då man inte startat på ett tag är såklart inget jag missat, men det är något jag anser är inbakat i den lägre spelprocenten. Har bara Ryssebos Kungosca skött sin vinterträning på ett bra sätt ser jag det inte som främmande att man återigen tar en fin skalp här. I min bok är detta en spelvärd spik till den lägre procenten.

Motbud
9 Lady Beluga blir favorit och är streckad på över 60% i nuläget. Detta är ett spännande sto som hade två raka segrar i bagaget inför den senaste starten, då blev det galopp. Ikväll är det bakspår och debut över kort distans vilket är två faktorer som gör att detta är ingen jag kan gå på till över 60%. Dock ska sägas att man är okej från start och med rätt ryggar under vägen helt klart är segeraktuell, men spelprocenten är alldeles för hög i min bok.

Nämner även 3 Unique Saint som ikväll fått ett bra utgångsläge och ska ha goda möjligheter att ta hand om ledningen och i den positionen har hon gått en gång och då blev det seger. Leder loppet länge även ikväll.

Min Vinnare: 7 Ryssebos Kungoscar.
Spets efter 500m: 3 Unique Saint
Skrällen:
Ranking: A 7 B 9,3,1,4,6,5,2 C 10,8,12,11

V64-5 2140m volt
4 Brediabliks Kahlua är ett fyraårigt sto som är under fin utveckling och har aldrig slutat sämre än tvåa på sina sex starter. Hon tränas av skickliga Conrad Lugauer. I den senaste starten gjorde man det bra som tvåa efter att kört sig till ledningen efter en bit och gången innan satt man i rygg på ledaren och spurtade sen via Open Stretch. Kommer man bara iväg okej från det snäva startspåret ikväll är man ett givet segerbud här. Förstahäst för mig.

8 Unaserveza Broiline har haft otur i spårlottningen och lyckats få bakspår på startvolten men detta är en femåring som visat hög kapacitet och vunnit i fyra av sina tretton starter. Ikväll är det årsdebut men skulle det lösa sig bra från spåret ikväll ska man inte nonchaleras. Med favoriten på förhand Solkattens Ferrari struken har loppet öppnats upp sig och jag streckar denna femåring.

11 Conrads Massiv är en stark och rejäl femåring som även han gör första starten för året. Kapacitetsmässigt står han sig bra i kvällens lopp och har man inte fuskat med vinterträningen så ska han ha goda chanser till en framskjuten placering direkt ikväll. Streckas.

Min Vinnare: 4 Brediabliks Kahlua
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Conrads Massiv
Ranking: A 4 B 8,11,3,2,14,6,13 C 7,10,9,1,5

V64-6 2140m auto
1 Zlatan Knick håller bra form och hade två raka segrar inför den senaste starten när man fick ett snällt invändigt lopp. Han är kvick iväg från start och är den troliga ledaren initialt av loppet, men frågan är hur man väljer att göra nu när det är medeldistans kontra kort distans som är den optimala distansen. Släpper man till favoriten i ett andraskede? Oavsett kommer man få ett bra lopp ikväll och med lucka över upploppet kommer man spurta vasst.

5 Cash Valley har verkligen imponerat på slutat och kommer till kvällens satrt med formen på topp och fyra raka segrar i bagaget. I den senaste starten vann man enkelt från ledningen. Man har återigen fått ett fint utgångsläge men dock väntas det svår i spetskörningen från invändiga 1 Zlatan Knick. Men det finns med i beräkningarna att man i ett andra skede kan köra sig till front positionen här. Oavsett om man skulle lyckas ta sig förbi eller inte så är man med och gör upp om segern här. Streckas.

Vill man ha ytterligare streck på systemet är 4 Go West Young tidig. Detta är en femåring som under fjolåret testade vingarna mot kulltoppen som Hail Mary, Brother Bill och Global Adventure. Ikväll är det årsdebut men från stallet är man optimistiska och kapaciteten finns för att vara med och utmana här. Given skräll för den som söker bredare gardering. Streckar honom som skräll på Dagens Dubbel då jag har råd med större gardering där.

Min Vinnare: 1 Zlatan Knick
Spets efter 500m: 1 Zlatan Knick / 5 Cash Valley
Skrällen: 4 Go West Young
Ranking: A 1,5 B 4,6,11,10,2,3,7 C 12,9,8

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto