V64 Tips Mantorp 10/5

Publicerad på 10 Maj 2021 - 13:58

DrTrav

DrTrav

10 Maj 2021 - 13:58

V64 tävlingarna hämtar vi från Mantorp denna måndagskväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med en spik. 12 Amerindienne i den inledande och första avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 10/5
v64-1 12 Amerindienne
v64-2 1,2,4,5,6,9,11,12
v64-3 3,13
v64-4 3,4,6,9
v64-5 2,3
v64-6 3,6,9,12

512 x 1kr = 512kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 10/5
DD-1 2,3
DD-2 3,6,9,12

8 rader x 30kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m volt
Vi inleder V64 omgången med att ta ställning och spika 12 Amerindienne till 15%!. En individ som inte är helt fläckfri i sin aktion och galopperade på upploppet i den senaste starten. Då testade man barfota runt om och Amerindienne fick det aldrig riktigt att stämma under loppet även om avslutningen var bra. Fartmässigt är man överlägsen i kvällens startfält och med flera styrkan på bakvolten kommer man man ha bra plats att vända runt från sitt springspår, och med Magnus Jakobsson i vagnen kommer ekipaget kunna få ett bra lopp. Med skor på hovarna har man varit betydligt stabilare och det är den balansen man ska tävla på ikväll. Man har nio segrar på sina tjugo starter i livet vilket säger en del om hans kvalité. Amerindienne har en rapp avslutning som kommer bli tuff att stå emot för övriga. När man endast är streckad på 15% kommer jag ta ställning i en omgång som annars är svår att hitta spikar. Hela vägen Amerindienne!

Motbud
6 Solkattens Shirazi har ett bra utgångsläge med springspår på start. Det troliga är att denna sexåring tar sig till ledningen och därifrån är man sen hästen att slå. Inför den senaste starten hade man två raka segrar från ledningen på kontot. I den senaste starten kostade det för mycket att ta sig till ledningen och man fick se sig slagen med 300m kvar till mål. Får man bestämma tempot på loppet ikväll finns det risk att man kan rinna undan. Med är ändå osäker på om man ska kunna stå emot min spik när han kommer och ställer en allvarlig fråga. När även streckfördelningen är 29% kontra 15% känns det inte mer än rätt att gå på min idé till halva procenten. Men Solkattens Shiraz är given vid gardering.

Nämner även 9 The Lucky One som nu fått några lopp i kroppen och formtoppen bör ligga nära till hands. Till kvällens start rycker man även samtliga skor vilket är intressant. Det blir även första gången med Carl Johan Jepson vagnen. Ska intennochaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 12 Amerindienne
Spets efter 500m: 1 Boke Palema
Skrällen: 6 Solkattens Shirazi
Ranking A: 12 B 6,9,1,3,4,2 C 7,5,11

V64-2 2140m auto
9 Räser Ulla började karriären lovande och tog två raka segrar. I den senaste starten var det comeback och Räser Ulla fick det inte att stämma och det blev galopp. För två starter sedan visade man bra fart efter ytterligare en startgalopp, då avslutade man sista 1900m via 14,5. Från bricka nio ikväll kan man ta en lugn start och fokusera på att få iväg henne felfritt, väl därefter finns både kunnande och kapacitet som duger bra för loppet.

1 Global Attitude har gjort tre starter för sin tränare Magnus Jakobsson och ikväll är det comeback och årsdebut som gäller. Formen är troligtvis inte toppad inför dagens start, han är kvick iväg bakom bilen och kommer kunna få ett bra lopp. Uppenbarar sig bara luckan tillslut kommer Global Attitude även kunna avsluta rappt.

Skrällen är 2 Runkeeper M.J som i den senaste starten hade en passande uppgift. Då blev man lite väl pigg utvändigt om ledaren och hade inte krafter kvar att utmana över upploppet. Då var man favorit i ett billigt lopp och nu är man helt bortglömd, visserligen är motståndet kanske aningen tuffare men utgångsläget är perfekt. Till dagens start blir det även barfota runt om för första gången i livet, vilket är spännande. Slår detta väl ut får övriga hålla i sig under slutvarvet och till 2% är detta ett måste streck i omgången.

Min Vinnare: 9 Räser Ulla
Spets efter 500m: 5 Beautiful Magic
Skrällen: 2 Runkeeper M.J
Ranking A: 9,1,2 B 5,12,4,6,11,10,7 C 3,14,8,13

V64-3 3140m volt
Ett långt lopp över 3000m som körs med tre volter vilket kommer bli utslagsgivande för hästarna.
3 Astronascente Zac är en individ som är härdad i V75 och som mött tufft motstånd nästan hela tiden. För två starter sedan vann man från ledningen på just V75 via 12,5 sista 800m. I den senaste starten avslutade man rappt i 10-fart sista 500m utan att räcka till. Formen finns där och jag är inne på att Björn Goop kommer vara offensiv från start i kvällens lopp. Kan till och med vara så att han kör sig till ledningen efter en bit. Väl där ska segerchanser vara bra. Dock är det första gången över lång distans för Astronascente Zac och det gör att jag inte kan gå på honom fullt ut.

13 Mcgarrett inledde året lovande med två raka segrar och har efter det varit ute i tuffa sällskap. Även om prestationerna varit bra så har topplaceringarna uteblivit. Mcgarrett gör sällan ett dålig lopp och distansen har han testat på förut med framgång. Ska tidigt räknas in i segertiden i ett lopp som detta.

Framhåller även 5 Cobbys Nana som trivs med förutsättningarna som erbjuds ikväll. Hon har tagit fyra av hennes sex segrar i karriären över lång distans. Hon tål även att göra en del jobb på egen hand och kommer gå hela vägen in i mål. Givet streck vid större gardering.

Min Vinnare: 3 Astronascente Zac
Spets efter 500m: 3 Astronascente Zac
Skrällen: 13 Mcgarrett
Ranking A: 3,13 B 5,10,6,7,1,14,15,4 C 2,9,12,8,11

V64-4 2140m auto
3 Express Love gör ikväll årsdebut för sin tränare Timo Nurmos, och som vi varit inne på flera gånger tidigare så behöver sällan hans hästar lopp i kroppen för att leverera. Dessutom låter man även mycket nöjda med sin fyraåring hemma i träningen inför kvällens start. Express Love vann två av sina tre första starter i livet och visade då prov på fina fartresurser. Ikväll har man ett perfekt utgångsläge och ska goda möjligheter att ta sig till ledningen. Därifrån är man sen hästen att slå för övriga.

4 Namur kommer med bra form till dagens start. I den senaste starten drog man på i hårt tempo i ledningen och blev slagen kort före mål av Aloha Am som vann V75 i Lördags. Dock är känslan att man kommer behöva göra en del jobb själv i loppet här. Men tvekar inte på att Namur kommer stå för en bra prestation på nytt, men som favorit på V64 måste jag gardera.

Framhåller även 6 Con Te Partiro som stod för en mycket bra prestation senast när man krossade allt från dödens. Insatsen lyste verkligen form och måste ses med bra chans på nytt. Andreas Eriksson som även satt i vagnen senast vet vad han har att åka med och räknar med att han åker ut till loppet med en bra känsla. Ska ses med segerchans.

Min Vinnare: 3 Express Love
Spets efter 500m: 3 Express Love
Skrällen: 9 Guiding Light
Ranking A: 3 B 4,6,9,2,10,7,1 C 11,8,12

V64-5 2140m auto
2 One Kind Of Art gjorde årsdebut i den senaste starten och han visade direkt att man kommer bli att räkna med framöver. Man vann från ledningen via 12,7 sista 800m i fin stil. Nu med ett lopp i kroppen bör en ytterligare förbättrad prestation ligga på lut. Från ett perfekt utgångsläge kommer kusk och tränare Oskar J Andersson kunna välja taktik. Även om man troligtvis inte kan köra sig till ledning direkt ser jag det inte som omöjligt att man kommer dit i ett andra skede. Väl från ledningen blir man hästen att slå för övriga. Förstahäst.

Väljer ändå att dubbla systemet med draget 3 Ajusco. Detta är en riktig hårding som stod för en bra prestation i den senaste starten. Man klev på i spåren med halvvarvet kvar till mål, och han fick göra jobbet sista biten men kunde ändå hålla starkt till andraplatsen. Ikväll har man fått ett bra utgångsläge och med en formkurva som pekar rakt uppåt kommer man kunna ge favoriten en match. Till bara 11% betalar jag gärna för Ajusco i en omgång som detta.

Nämner även 7 Bearicecream som inte var som bäst i den senaste starten. Men detta är en sexåring som kan avsluta vasst, vilket hon visade för två starter sedan. Till endast 1% är detta en riktig kantboll att notera för den som garderar bredare.

Min Vinnare: 2 One Kind Of Art
Spets efter 500m: 2 One Kind Of Art
Skrällen: 3 Ajusco
Ranking A: 2,3 B 7,11,10,9,1,4 C 12,8,5,6

V64-6 2140m auto
9 Handle With Care kommer med två raka segrar i bagaget till dagens start. Båda segrarna är tagna på ett bra sätt och intrycket har varit fint. Från bricka nio kommer hon sitta bra på det direkt i ett andraspår och detta är en tjej som kan göra en del själv i loppen. Nu är även Jorma Kontio åter i vagnen vilket är ett plus. Handle With Care ska ses med bra segerchans. Förstahäst i ett öppet lopp.

6 Mellby Interest gör ikväll en spännande årsdebut. Detta numera fyraåriga sto har vunnit två av sina fem starter i karriären och även om det nu var ett tag sedan hon startade så har hon definitivt kapacitet för att vinna direkt. Björn Goop är en skicklig tränare och nu när han fått vara hemma på gården en längre tid och själv kunna påverka träningen mera jämfört med den perioden han tävlar nere på Vincenne så räknar jag med en bra prestation direkt.

Nämner även 12 Global Bellicosa som galopperade bort segern i den senaste starten och är ute efter revansch ikväll. Utgångsläget kunde blivit bättre men detta är ett sto med bra fartresurser och skulle det bara klaffa något längs vägen ikväll kommer hon fälla många över upploppet. Till 2% är detta en skräll jag betalar för.

Plockar även med 3 Icecream In på systemet. Hon har nu fått t lopp i kroppen efter vila och ska ha chans på att hålla upp ledningen från start. Från den positionen leder man sen loppet länge.

Min Vinnare: 9 Handle With Care
Spets efter 500m: 3 Icecream In / 6 Mellby Interest
Skrällen: 12 Global Bellicosa
Ranking A: 9,6 B 12,3,11,4,5,10 C 8,2,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto