V64 Tips Mantorp 15/5

Publicerad på 15 Maj 2023 - 11:47

DrTrav

DrTrav

15 Maj 2023 - 11:47

V64-tävlingarna hämtar vi från Mantorp denna måndagskväll. Min lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med en spik. 10 Hollywood Stone i den femte avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 15/5
v64-1 1,3,7
v64-2 2,3,4,5,6,9,10
v64-3 2,3,8
v64-4 1,8,12
v64-5 10 Hollywood Stone
v64-6 1,3,7
567x 1kr = 567kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 15/5
DD-1 10 Hollywood Stone
DD-2 1,3,7

3 rader x 70kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 3640m volt
Ett maratonlopp inleder V64 omgången. Loppet mäter hela 3640m och det troliga scenariot är att de startande kommer ha respekt för distansen och köra passivt från start.

1 Bold Knick har utvecklats rejält den senaste tiden och har sett smått oslagbar ut i sitt segertåg på sex raka segrar nu. Senast var han ute i Klass-l försök och vann på imponerande sätt före Judge D. Ikväll handlar det om täta starter och är det inte ett minus nu när distansen också är respektingivande så bör Bold Knick pånytt ha en bra segerchans framför sig. Bold Knick har dessutom presterat bra med täta starter tidigare. Han lever på sin styrka och ingen lär vilja svara när Bold Knick kör fram emot ledningen efter en bit. Med tanke på form och det intryck Bold Knick visat upp på slutet är han en given tipsetta ikväll.

Däremot är Bold Knick stor favorit här och när vi även ska tävla även en distans som hästarna inte är vana vid finns det ändå incitament till att försöka fälla. Främsta motbudet hittar vi på tillägg, 7 Under Armour som nu fått tre lopp i kroppen och bör närma sig toppformen. Detta är också en individ som lever på sin styrka som således bör profitera på den längre distansen ikväll.

Nämner även 3 Chang som nu kommer med toppform och som med rätt lopp kommer kunna lunka på i draget och spara på krafterna tillslut.

Min Vinnare: 1 Bold Knick
Spets efter 500m: 1 Bold Knick
Skrällen: 3 Chang
Ranking: A 1 B 7,3,8,6 C 2,4,5

V64-2 1640m auto
4 Fosbury Zet är kvick iväg från start och skulle kunna vara den som sitter i spets efter en bit i detta kortlopp. Men samtidigt är detta en rejäl individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Med tanke på att främsta motbudet startar från bricka nio är Fosbury Zet min tipsetta och skulle han nå ledningen ökar också segerchansen.

9 Gucci Line är en av flera hästar från Bo Westergaard i omgången. Senast kördes han offensivt och det blev ledningen med varvet kvar till mål, den positionen höll han sen loppet igenom och det blev tillslut en enkel seger med sparade krafter. Intrycket var mersmakande och formen är på topp. Nu är distansen kortare och han startar med bakspår. Men trots detta ska Gucci Line ses med chans att runda samtliga i loppet.

Skrällen är 2 Xanthis Flicka som kommer från en fin seger senast. Ikväll är utgångsläget passande och Xanthis Flicka är garanterad ett passande lopp. Kommer att avsluta snabbt över upploppet.

Notera även att det är anmält barfota runt om för första gången i karriärens 52:a start för 10 Mango Brodda. Formen sitter där och han ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Fosbury Zet
Spets efter 500m:4 Fosbury Zet
Skrällen: 2 Xanthis Flicka
Ranking: A 4,9 B 2,10,3,6,5,12,1 C 7,11,8

V64-3 1640m auto
SprinterKrevaden har endast åtta startande ekipage, men tittar man på startfältet kan man snabbt räkna ut att det kommer gå undan den första biten. 2 Missle Hill, 3 Tabasco C.D., 4 Pastore Bob och 6 Osterc är samtliga kända för att kunna öppna snabbt vid laddning.

Kapacitetsmässigt sticker ändå Daniel Redéns 2 Missle Hill ut. Jag är inne på att Missle Hill är den som sitter i spets när spetskörningen är avklarad. Antingen håller han ut samtliga från start eller så kör han till och övertar när den värsta rusningen är överstökad. Senast var han ute i en deltävling till Paralympiatravet och fick en tuff årsdebut utvändigt om ledaren. Nu med det loppet i kroppen bör han gått framåt en hel del och presterar bara Missle Hill en normal prestation ikväll ska han ses med bra segerchans. Men det är just det med att flera konkurrenter kan öppna snabbt som gör loppet svårbedömt med tanke på att man inte vet hur de kommer se ut den första biten.

En som kan utnyttja ett uppskruvat tempo den första biten är 8 Hazard Boko. Utgångsläget ikväll är såklart inte det bästa men han är en vass avslutare och vid överpace från start kommer han kunna fälla många den sista biten. Till 8% tycker jag att spelvärdet finns och jag kommer därför att gardera.

Min Vinnare: 2 Missle Hill
Spets efter 500m: 2 Missle Hill
Skrällen: 8 Hazard Boko.
Ranking: A 2 B 8,3,5,4,7 C 1,6

V64-4 2140m auto
1 Herina Sotto stod för en mersmakande comeback senast. Han vann till synes väldigt enkelt och lär nu med det loppet i kroppen gå framåt en hel del till kvällens start. Dessutom växlar man upp i utrustningen och sätter på en amerikansk vagn till kvällens start. Herina Sotto kan öppna snabbt den första biten och skulle hon lyckas hålla ut övriga konkurrenter från start är hon sen hästen att slå från spets. Tipsetta!

12 Jaguni har gjort det bra i två starter nu för Daniel Redén. För två starter sedan vann hon enkelt från spets och senast visade hon både styrka och inställning när hon vann från dödens. Utgångsläget är vad det är, men det är anmält barfota bak för första gången ikväll vilket är spännande. Jaguni ska inte nonchaleras trots utgångsläget ikväll.

8 Jackie O.H.S. är en annan som stod för en topprestation senast när han vann trots en startgalopp. Upphämtningen via tredjespår var rejäl och att det finns högt kunnande hos Jackie O.H.S. tvekar ingen på. Att det däremot blivit galopp i sex av hennes sju starter gör henne såklart svårbedömd. Samtidigt vann hon på rejäl sätt från dödens den gången hon travade hela vägen. Felfri utmanar Jackie O.H.S. om segern ikväll trots ett tufft utgångsläge.

Min Vinnare: 1 Herina Sotto
Spets efter 500m: 1 Herina Sotto
Skrällen:
Ranking: A 1,12,8 B 2,7,4,9,6 C 3,5,10

V64-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 10 Hollywood Stone. Detta är en individ som nu fått två lopp i kroppen iår och båda starterna har slutat med seger. I comebacken för två starter sedan vann han på överlägset sätt trots dödens och senast visade Hollywood Stone upp både styrka och inställning när han avgjorde på bra sätt trots tredjespår och dödens sista 1000m. För mig är detta Bo Westergaards bästa segerchans i omgången och jag kommer att spika.

Motbud
12 As Always Marke var senast ute på V75 men den insatsen ska vi inte ta så hårt på inför ikväll. Han krokade ihop med en konkurrent och galopperade. Men ser vi istället till kapacitet och kunnande hos As Always Marke är han en tidig utmanare bakom min spik ikväll.

Nämner även 11 Jisco Vacante som senast fick Magnus A Djuse i vagnen för första gången. Han stod då för en rejäl avslutning och visade form. För två starter sedan höll han starkt från dödens och skulle Magnus A Djuse som på nytt sitter i vagnen hitta de rätta ryggarna längs vägen ikväll kommer Jisco Vacante fälla många den sista biten ikväll också.

Min Vinnare: 10 Hollywood Stone
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 As Always Marke
Ranking: A 10 B 12,11,8,13,2,15,14 C 1,4,3,6,9,7,5

V64-6 2140m auto
7 Greensboro Zet är en fin travare som under fjolåret var ute och tampades mot de bästa i kullen. Han vann bland annat uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium från ledningen. Väl i finalen sen blev det dessvärre en galopp och det är dessvärre så Greensboro Zet inlett årets båda starter också. Men näst senast var intrycket bra innan galoppen kom och felfri hade han varit ett givet segerbud. Jag räknar även med att Daniel Redén jobbat hårt med hästen för att få honom mer stabil och att det nu är anmält barfota runt om för första gången i karriären är mycket spännande. Faller balansändringen väl ut kan det mycket väl vara så att en topprestation är att vänta ikväll. Tipsetta.

1 D.J.Spritz har nu gjort fem starter för Magnus Dalhén och facit är tre segrar och flera fina prestationer. Innerspåret ikväll är visserligen svårbedömd och kan bli en fälla, men utan strul från start är detta en individ som kommer med bra form och som ska räknas tidigt i segersnacket.

Nämner även 3 Billy Idol som är kvick iväg från start och är min troliga ledare i loppet. Väl i den positionen är sen samtliga fem segrar tagna för Billy Idol. Ikväll är det anmält barfota bak vilket är ett plus. Med en taktik som är given från start ska Billy Idol inte nonchaleras från spets.

Min Vinnare: 7 Greensboro Zet
Spets efter 500m: 3 Billy Idol
Skrällen: 3 Billy Idol
Ranking: A 7,1,3 B 5,8,2,11,9 C 4,6,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto