V64 Tips Mantorp 19/4

Publicerad på 19 Apr 2021 - 12:21

DrTrav

DrTrav

19 Apr 2021 - 12:21

V64 tävlingarna hämtar vi från Mantorp denna måndagskväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med en spik. 10 S.G.Kingstone i den andra avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 19/4
v64-1 1,3,5
v64-2 10 S.G.Kingstone
v64-3 3,7,8
v64-4 1,3,7
v64-5 1,4,6,8,10
v64-6 1,7,8,10

540 x 1kr = 540kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 19/4
DD-1 4,8
DD-2 1,7,8,10

8 rader x 30kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
5 Jewel River gjorde bort sig med en startgalopp i den senaste starten, då var det bilstart. Nu är det voltstart vilket denna fyraåring har klarat av bra tidigare. För tre starter sedan gick hon felfritt från spår fem i volten, samma utgångsläge som man har nu. Jewel River har tagit tre segrar på sina sex starter i karriären och har vid samtliga segrar gjort det bra. Hon har en vass avslutning att tillgå och är ett givet segerbud i loppet.

3 Mas Credit höll bra från ledningen i den senaste även om man fick ge sig kort före mål och blev tvåa i loppet. Då var det första gången barfota runt om, nu blir det skor igen. Men det va med skor vann för två starter sen och då stannade klockan på 12,7 sista 800m. Detta är en valack som inledde sin tävlingskarriär lovande med tre raka segrar. Han har ingen jätterutin av voltstart, men sköter han sig och går felfritt är segerchansen bra.

Nämner även 1 Boke Palema tidigt visade prov på bra kapacitet, men han har inte fått travet att fungerat i de två senaste starterna efter comebacken vilket gör att formen är ett frågetecken. Men ikväll har man ett fint utgångsläge när man står ensam på start. Dessutom ska skickliga Ulf Ohlsson köra hästen för första gången vilket är intressant.

Min Vinnare: 5 Jewel River
Spets efter 500m: 1 Boke Palema
Skrällen: 1 Boke Palema
Ranking A: 5,3,1 B 2,0,10 C 4,7,6,8

V64-2 1640m auto
I denna avdelningen hittar omgångens enda spik, 10 S.G.Kingstone. Detta är en spik med högt spelvärde och för mig handlar det om ta ställning i ett annars öppet lopp. S.G.Kingstone tränas av Roger Walmann och detta är en fyraåring som inte ännu förstått till fullo vad tävlin handlar om. Men det är först nu på slutet som fyraåringen fått någorlunda ordning på det mentala. För två starter sedan blev man tvåa efter att tävlat utvändigt om ledaren. Man sänkte även sitt rekord till 11,8 trots det tuffa löpningsförloppet. Då körde Örjan Kihlström offensivt direkt och det hoppas jag även kvällens kusk Torbjörn Jansson gör ikväll. Motståndet skrämmer inte och till endast 17% är spelvärdet högt. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
4 Lancelot Laday tog sin första seger från ledningen för tre starter sedan och efter det har formen varit fortsatt bra. Ikväll sitter Carl Johan Jepson i vagnen för första gången, vilket är intressant. Lancelot Laday är kvick iväg från start och lär laddas för att försöka komma till ledningen. Från den positionen har man på fyra försök slutat tvåa, tvåa, trea och etta. Kommer man till ledningen är man hästen att slå för övriga men det finns fler startsnabba konkurrenter som kommer utmana initialt.

Skrällen är 6 Teton Game Of War som nu har gjort tre starter för sin tränare Markus B Svedberg och för två starter sedan så öppnade man kvickt och tog hand om ledningen, för att sen gå undan och vinna loppet enkelt. Markus B Svedberg som även sitter i vagnen vid lopp kommer säkerligen försöka ladda iväg vad som går på nytt. Kommer man till ledningen är jag inne på att man vill köra där, när man har två segrar på två försök från den positionen. Till 5% är man en given skräll vid gardering.

Min Vinnare: 10 S.G.Kingstone
Spets efter 500m: 4 Lancelot Laday / 6 Teton Game Of War
Skrällen: 6 Teton Game Of War
Ranking A: 10 B 4,6,1,9,5,11 C 2,7,3,8,12

V64-3 2140m volt
3 Flexible Launcher kommer från tre raka V75-starter där han i den senaste starten höll klart godkänt i en klass I-final från rygg på ledaren. Ikväll har man ett bra utgångsläge, man öppnar okej i voltstart och med endast fyra ekipage på start är Flexible Launcher men tidiga ledare av loppet. Väl i ledningen är man obesegrade på två försök och ska ses med bra segerchans ikväll. Förstahäst.

7 Pinto Bob har varit iväg på ett Frankrike äventyr och har gjort två starter på Vincennes. I den senaste starten satt man fast med krafter kvar till kort före mål, men han sköt till vasst när luckan kom. Dock blev det galopp precis före mål som tvåa och dagen var förstörd. Pinto Bob har bra kapacitet för klassen och sköter han sig hela loppet blir han inte lätt att stå emot.

8 Hierro Boko spurtade rappt via Open Stretch på V75 för två starter sedan. I den senaste starten kom man aldrig in i loppet efter att man fått öppna första halvvarvet i tredjespår för att sen backa sig sist. Nu är Hierro Boko ute igen över en passande distans och dessutom blir det barfota runt om vilket är ett plus. Har kapacitet för att spurta ner samtliga.

Min Vinnare: 3 Flexible Launcher
Spets efter 500m: 3 Flexible Launcher
Skrällen: 7 Pinto Bob
Ranking A: 3,7,8 B 5,4,9,1 C 6,2

V64-4 2140m auto
3 Bandit Frontline blir stor favorit ikväll vilket man kan förstå. Bandit Frontline har stått för bra lopp under nästan hela sin karriär och i den senaste starten stod man för den vassaste prestationen hittills trots galopp. Han galopperade kort efter start men gick sedan riktigt bra via 12,6 i 1900m och spurtade rappt som fyra. Utan den inledande galoppen hade segern blivit överlägsen. Samtliga tre segrar är tagna med Ulf Ohlsson och han sitter i vagnen även ikväll. Det är ikväll debut bakom bilen men det ska normalt sett inte vara några problem. Men när man är streckad på över 75% och galopperade i den senaste starten så kan jag inte gå rakt ut på honom utan måste gardera. Given förstahäst trots allt.

1 Midsomermere kommer med formen på topp, man har två raka segrar i bagaget och båda segrarna är tagna ifrån ledningen. Man är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet initialt, men frågan är om man väljer att släppa sen när den stora favoriten kommer fram utvändigt. Oavsett kommer man få ett bra lopp och ska ses som en av de som kan vinna loppet bakom storfavoriten.

Skrällen är 7 Listas Psycho. Denna femåring har en resultatrad som är helt missvisande. Listas Psycho besitter fin kapacitet i grunden men har blivit bortkörd i flera starter på slutet. Så skulle Listas Psycho bara få lite klaff med styrningen och positionerna i loppet så är man inte oäven. Ikväll blir det skor på och vanlig vagn, något som gör att många avstår på strecken. Men faktum är att Listas Psycho tidigare visat att han presterar bra med denna utrustning. Till 2% känns man spännande och jag streckar på systemet.

Min Vinnare: 3 Bandit Frontline
Spets efter 500m:3 Bandit Frontline / 1 Midsomermere
Skrällen: 7 Listas Psycho
Ranking A: 3 B 1,7,5,9,4,12 C 2,11,10,6,8

V64-5 2140m auto
4 Opalis har galopperat en hel del i början av året, men på slutet har detta åttaåriga sto fungerat allt bättre. För två starter sedan var Opalis först över mållinjen men flyttades ner en placering på grund av trängning. I den senaste starten fick hon ett tufft lopp utvändigt om ledaren och fick tunga ben tillslut, vilket man inte kan säga något om. Ikväll står man perfekt inne i loppet och har fått ett bra utgångsläge. Man är kvick iväg från start och Opalis har Rikard N Skoglund i vagnen för första gången. Siktet är inställt på ledningen och därifrån är man sen hästen att slå för övriga.

8 Love No Pain har ett tufft utgångsläge men i den senaste starten var man hårt betrodd på V75. Då var det barfota runt om för första gången i livet, väl i loppet blev man störd till galopp och den dagen var förstörd. Men tidigare har Love No Pain gjort det bra vid flera tillfällen och är formen bara konserverad till dagens start kommer man vara med och utmana om segern trots utgångsläget. För två starter sedan vann man enkelt via 13,5 sista 800m trots att man travade utvändigt om ledaren. Love No Pain trivs bäst med ryggresa och kommer avsluta vasst över upploppet om det bara löser sig med positionerna här ikväll.

Nämner även 6 Miss Silver som i den senaste starten gjorde årsdebut i ett V75-lopp där hon avslutade klart godkänt efter att ha startat med 20 meters tillägg. Ikväll är man anmäld med amerikansk vagn vilket hon inte haft på ett tag och nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del till kvällens start. Ska tidigt räknas in i segersnacket här.

Min Vinnare:4 Opalis
Spets efter 500m: 4 Opalis
Skrällen: 1 Mellby Eye Catcher
Ranking A: 4,8 B 6,1,10,11,3 C 2,7,9,5

V64-6 2640m auto
10 Global Above All är en femåring som har kapacitet som räcker i högre klasser, men han får inte alltid till det och har galopperat i tre av sina fem senaste starter. Ikväll har man bakspår vilket nästan kan vara en fördel för Global Above All som kan ta en lugn och säker start härifrån. Man har varit hårt betrodd i de senaste starterna men ikväll verkar man bli lite bortglömd. Presterar bara Global Above All efter det kunnandet han besitter ska man vara med och slåss om segern här. Till endast 9% är man en spelvärd förstahäst och man är ett givet streck på kupongen.

1 Mandela Zon ser ut att bli favorit i loppet, detta är en fyraåring som har tjänat snabba pengar på slutet. Han har gjort det bra på V75 och vann senast en klass II-final mot bra konkurrenter. Detta ser ut som en häst som ska kunna klättra en bit upp i klasserna. Han är startsnabb och även om innerspåret kan bli en fälla så är jag inne på att man lyckas hålla upp ledningen initialt. Ledningen är dock inget måste för att vinna loppet. Mandela Zon är ett givet streck på kupongen men vågar inte gå på honom rakt ut med tanke på att spåret kan bli en fälla.

7 Dream Creation gjorde årsdebut i den senaste starten och man blev serverad en fin resa och sköt till vasst efter sen lucka. Nu med en bra genomkörare i kroppen bör formen vara framflyttad en hel del till kvällens start. Kan man hitta en bra position från start härifrån ska man ses som en av de som kan vinna loppet. Streckas på mitt system.

Min Vinnare: 10 Global Above All
Spets efter 500m: 1 Mandela Zon
Skrällen: 10 Global Above All
Ranking A: 10,1 B 7,8,6,2,12,3 C 9,5,11,4

Lycka till med spelet
Oliver Bergman


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto