V64 Tips Mantorp 24/4

Publicerad på 24 Apr 2023 - 11:46

DrTrav

DrTrav

24 Apr 2023 - 11:46

V64-tävlingarna hämtar vi från Mantorp denna måndagskväll. Notera att vi bjuds på en Dubbel-JACKPOT och har ikväll 6 Miljoner att spela om. Min lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med två spik. 4 Invidia i den första avdelningen och 1 Jeannica i den femte avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 24/4
v64-1 4 Invidia
v64-2 4,5,9,11,12
v64-3 2,5,6
v64-4 1,3,5,8,9,10,13,14
v64-5 1 Jeannica
v64-6 1,3,6,7,10

600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 24/4
DD-1 1 Jeannica
DD-2 1,3,6,7,10

5 rader x 40kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
4 Invidia är min första spik i omgången. I mitt badkar står det att 3 Nettan Sånna öppnar kvickt från start och tidigt tar hand om spets. Men att man sen sedermera släpper till Invidia när hon tidigt kommer fram och ställer en fråga. Invidia i sin tur trivs ypperligt i spets och har fem segrar på sex försök. Formen är dessutom på topp, senast vann hon på bra sätt från ledningen via 1,10 sista 800m. Från spets ikväll ska hon ha toppchans i min bok. Spik.

Motbud
2 Whothehillareyou har nu gjort två starter i Ola Samuelssons. För två starter sedan vann han enkelt mot lite blekare motstånd och senast satt han fast med sparade krafter. Ikväll är utgångsläget perfekt och med tanke på intrycket senast så ses Whothehillareyou som främst motbudet till min spik ikväll.

Skrällen är 1 Imola Boko. Magnus A Djuse har kört Imola Boko två gånger tidigare och då har det vid båda tillfällena slutat med seger. Senast kom han aldrig in i matchen men nu är utgångsläget passande och Magnus A Djuse tillbaka i vagnen.

Min Vinnare: 4 Invidia
Spets efter 500m: 4 Invidia
Skrällen: 1 Imola Boko
Ranking: A 4 B 2,1,3,9,7,11,5 C 8,6,10,12

V64-2 1640m auto
4 Husar Brick är en spännande individ som hittills i karriären aldrig haft framspår bakom bilen. Men han har tidigare öppnat kvickt i volten och jag är inne på att Husar Brick kan lägga iväg bra från start här. Att han dessutom får Magnus A Djuse i sulkyn för första gången är ett plus och hittar man till spets ikväll över kort distans är Husar Brick hästen att slå för övriga. Tipsetta.

Måste även nämna 5 With Pleasure som inlett karriären lovande med två segrar och två andraplatser på sina fem starter. With Pleasure har visat sig vara allround och ska med tanke på sitt kunnande räknas tidigt ikväll oavsett upplägg på loppet. Ikväll sitter även Stefan Persson i vagnen för första gången vilket är spännande.

Min Vinnare: 4 Husar Brick
Spets efter 500m: 4 Husar Brick
Skrällen:
Ranking: A 4,5 B 12,9,11,1,2,6,8,10 C 3,7

V64-3 2140m auto
Omgångens höjdpunkt är Kjell P Dahlströms minne med 150.000kr i förstapris. Dessvärre har vi endast sju startande med i loppet, men å andra sidan håller dessa sju ekipage hög kvalité.

5 Sourire Frö stod för en mersmakande årsdebuten senast och nu med lopp i kroppen bör han vara ännu vassare ikväll. Årsdebuten vanns på V75 via 1.11 sista 800m. Sourire Frö är kvick iväg från start och effektiv i spets. Men samtidigt är han inte beroende av ledningen för att segerstrida. Sourire Frö tål att göra jobb på egen hand om det skulle krävas och i min bok är han tipsetta i loppet.

Gällande 6 Iznogoud Am så hade vi troligtvis varit helt lyriska över prestationen i Prins Carl Philips Jubileumspokal senast om han bara hittat till ledningen. Det handlade om årsdebut för Iznogoud Am som både inför och i loppet såg läcker ut. Men tyvärr för Iznogoud Ams del så ville Bo Westergaard tävla med Seven Nation Army och Iznogoud Am fick i sin tur offra mycket av sina krafter i en utdragen körning dessa två emellan. Det blev kraftigt överpace på loppet och tillslut satte mjölksyran stopp, det blev galopp 150m från mål. Nu är det såklart svårt att veta hur Iznogoud Am tagit det loppet. Men detta är en topphäst för klassen och skulle han komma till ledningen blir han svårslagen. Men känslan är att man ikväll kommer att vara mer angelägna om att få ett snällt lopp med Iznogoud Ams. Men oavsett så besitter Iznogoud Am så pass hög kapacitet att han inte ska nonchaleras ikväll.

Vill även nämna 2 Mellby Jinx som verkligen hittat tillbaka till att prestera på topp hos Daniel Wäjerstens. Senast var man ute i ett uttagningslopp till Paralympiatravet och avslutade sylvasst, klockan stannade på 08,6 sista 800m. Det räckte till en andraplats bakom Milliondollarrhyme. Formen är på topp och utgångsläget är perfekt. Oavsett hur loppet blir kört från start är Mellby Jinx en tidig utmanare ikväll.

Min Vinnare: 5 Sourire Frö
Spets efter 500m: 5 Sourire Frö
Skrällen:
Ranking: A 5,6,2 B 4,7,1,3 C -

V64-4 2140m volt
Kvällens mest öppna lopp där 1 Bonnie Wibb blir min tipsetta. Senast vann hon på bra sätt via 12,7 sista 1000m från spets. Det var första gången Bonnie Wibb tävlade barfota runt om vilket gav bra effekt. Det blir samma balans även ikväll och från ett passande utgångsläge är Bonnie Wibb min troliga ledare i loppet. Väl i den positionen leder han sen länge.

Hästen med högst kunnande i loppet är 13 Lindstedt Boko. Han har segrat i hela tolv av sina 20 starter. Han vann på bra sätt för två starter sedan men senast blev det tyvärr galopp efter att blivit störd. Bakspår på tillägg är aldrig enkelt, men formen ska vara uppåtgående trots plumpen senast och utan strul är Lindstedt Boko så pass bra att han kan runda samtliga.

Skrällen är 9 That’s It som nu kommer med lopp i kroppen och ska inte nonchaleras vid gardering ikväll. Kunnande finns och vid gardering är han tidig.

Min Vinnare: 1 Bonnie Wibb
Spets efter 500m: 1 Bonnie Wibb
Skrällen: 9 That’s It
Ranking: A 1,13 B 9,3,8,5,10,14 C 12,2,6,11,4,7

V64-5 2140m auto
1 Jeannica jagar ikväll tredje raka segern och med tanke på form och utveckling är hon min vinnare ikväll. Jeannica har visat sig var en vass avslutare och segrarna är tagna på på bra sätt. För tre starter sedan öppnade hon även snabbt bakom bilen och höll då upp ledningen från innerspåret. Med en liknande öppning ikväll är hon min troliga ledare av loppet och sen blir Jeannica svårslagen. Men oavsett om det skulle bli ett annat loppscenario är jag inne på att Magnus A Djuse löser styrningen. För mig är Jeannica given tipsetta och jag väljer även att spika.

Motbud
Främsta motbduet är 2 Queens Park som kommer med ett lopp i kroppen. Han har segrat i tre av sina fem starter och är fortfarande obesegrad från spets efter två försök. Ikväll lär man prova att ta sig förbi min spik initialt, men samtidigt medför det en risk att Queens Park hamnar i dödens. Men han visat att han tål att göra en del jobb på egen hand och med tanke på att formkurvan bör peka uppåt ikväll så är Queens Park ikväll en given utmanare.

Nämner även 9 Urbina Southwind som senast avgjorde på bra sätt när luckan uppenbarade sig från rygg på ledaren. Kunnandet finns där och när Urbina Southwind håller sig till rätt gångart hela vägen är han ofta med långt framme i loppen. Ikväll har han ett passande smygläge och skulle luckan dyka upp pånytt är han inte sen på att utnyttja den.

Min Vinnare: 1 Jeannica
Spets efter 500m: 1 Jeannica
Skrällen: 9 Urbina Southwind
Ranking: A 1 B 2,9,3,7,10,5,11,4 C 8,6,12

V64-6 2140m auto
1 Cassius Clay D.E. kommer med imponerande åtta segrar på åtta starter och han vet fortfarande inte hur det känns att förlora ett travlopp. Som ni förstår är Cassius Clay D.E. en spännande och talangfull individ som visat sig vara allround i loppet. Han kan öppna bra och skulle han lyckas försvara ledningen från start blir han sen svårslagen. Men det finns också en risk att man skulle kunna bli fast på innerspåret och då är såklart Cassius Clay D.E. en favorit i fara. Stefan Persson har visserligen vassa armbågar och det kan vara så att Cassius Clay D.E. avgår med segern även om man blir av med ledningen initialt. Men han blir stor favorit och jag kommer att gardera honom ikväll.

3 Kit de Luca kommer med formen på topp. För två starter sedan vann man enkelt från ledningen via 13,8 sista 1000m. Kit de Luca är en allround individ som nu ska gå barfota runt om vilket är spännande. Utgångsläget är perfekt och han är ett givet streck på kupongen ikväll,
Skrällen är 6 Fairplay som senast gjorde det klart bra på V75. Han kommer med en formkurva som pekar uppåt och nu med två lopp i kroppen efter sitt uppehåll är han redo för en bra insats. Endast 6%.

7 Nat King Cole är van vid att möta tufft motstånd och besitter bra grundkapacitet. Ikväll är det anmält amerikansk vagn för första gången vilket är spännande och vid gardering ska inte Nat King Cole nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Cassius Clay D.E.
Spets efter 500m: 1 Cassius Clay D.E. / 3 Kit de Luca
Skrällen: 6 Fairplay
Ranking: A 1 B 3,6,7,10,11,9,5 C 12,2,4,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto