V64 Tips Mantorp 5/7

Publicerad på 5 Jul 2021 - 12:35

DrTrav

DrTrav

5 Jul 2021 - 12:35

V64 tävlingarna hämtar vi från Mantorp denna måndagskväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik. 5 Stella Nova Race i den fjärde avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 5/7
v64-1 1,3,5
v64-2 1,3,9
v64-3 5,6,9,11
v64-4 5 Stella Nova Race
v64-5 2,6,9
v64-6 2,3,6,7,9

540 x 1kr = 540kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 5/7
DD-1 2,6,9
DD-2 6 Golden Guard

3 rader x 70kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 3140m volt
Ett långlopp över tre volter inleder V64 tävlingarna, personligen är det alltid lite extra roligt att räkna på dessa typer av lopp då det finns faktorer som gör det mer spännande att jämföra hästar med varandra även om dem skiljer sig en del rent kapacitetsmässigt sinsemellan.

1 Final Whistle var i den senaste starten ute på V75 och testade lyckan i ett klass II försök. Insatsen var bra och när väl luckan uppenbarade sig in på upploppet avslutade man rappt. Final Whistle är mer stark än snabb och har ett spännande utgångsläge på start ikväll. På Åmål näst senast höll man starkt till tredjeplatsen trots tredjespår halva loppet. Ikväll lär man få möjlighet att dra på i eget tempo från ledning och väl i den positionen kommer han bli svårfångad för övriga.

Framhåller även 5 Hindenburg Am som är den i loppet som besitter högst fart. I den senaste starten avslutade han 09,6 sista 600m i tredjespår, det räckte till en andraplats den gången. Ikväll är det första starten över 3000m men han har vunnit över 2640 tidigare. Får han spara speeden kommer han plocka ner många över upploppet.

3 Under Armour är en fyraåring som lever på sin styrka och kommer till dagens start med ett lopp i kroppen efter sjukdom. Han bör gått framåt en hel del med det loppet innanför västen. Gynnas av lite överpace på loppet få detta är en häst som går hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 1 Final Whistle
Spets efter 500m: 1 Final Whistle
Skrällen: 3 Under Armour
Ranking: A 1,5 B 3,8,1,7,4,6 C 10,9,12,2,11

V64-2 2140m auto
1 Broadway Frazer är en individ med bra kapacitet för loppet, men spåret riskerar att bli en fälla ikväll då han kan få problem att försvara innerspåret initialt. Men formen är bra och det är anmält amerikansk vagn vilket ökar startsnabbheten något. Lyckas kusken Kevin Gondet ta sig ut i ett andraspår i tid är segerchansen bra. Men som favorit på V64 känns det givet att gardera.

9 Holeinone Pepper kommer med en färsk seger i bagaget från den senaste starten, det var även första segern i karriären. Denna treåring stod då för en mersmakande insats när han enkelt vann loppet från ledningen. Ikväll väntar ett annat upplägg från bricka nio men formen är bra och till låg procent är det ett givet streck på systemet.

Nämner även 3 Yes Sun som är kvick iväg från start och är obesegrad från ledningen. Lyckas hon ta sig till ledningen även ikväll kommer hon bita ifrån sig bra och kunna utmana om segern. Formen är bra och Yes Sun kommer till kvällens start med två segrar på de tre senaste starterna.

Min Vinnare: 1 Broadway Frazer
Spets efter 500m: 3 Yes Sun
Skrällen: 3 Yes Sun
Ranking: A 1,9 B 3,10,6,4,5,2 C 12,11,7,8

V64-3 1640m auto
11 Tycoon Broline är en osäker individ men skulle han trava hela loppet ikväll är han överlägsen kapacitetsmässigt i loppet. Han har galopperat i 11 av sina 15 starter i livet. Bakspår är dock en fördel för honom då kusk och tränare Björn Goop kan ta det lugnt från start. Ikväll är det andra starten efter vila och jag räknar med att Björn slipat en hel del på Tycoon Broline under uppehållet. Kanske är det dags att ge resultat. Förstahäst men givet att gardera.

6 Brandy Flame presterar något ojäm och har inte varit som bäst på slutet. Men ikväll är förutsättningarna passande. Han är kvick iväg från start och med framspår över kort distans lär man ladda iväg vad som går från start. I årsdebuten vann man på bra sätt från ledningen och med en liknande insats ikväll här är han hästen att slå för övriga.

Nämner även 5 Go All Night kan en hel del och är mer stabil i sina prestationer än de två ovan nämnda. Han besitter en vass avslutning och hittar man ner i ett vettig utgångsläge från bricka fem kommer han kunna passera många över upploppet. Vart klart bra som trea senast och ska inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 11 Tycoon Broline
Spets efter 500m: 6 Brandy Flame
Skrällen: 9 Isan
Ranking: A 11 B 6,5,9,3,10,1,12 C 4,2,8,7

V64-4 2140m auto
5 Stella Nova Race har bara gjort bra för sin nya tränare Ulf Stenströmer och kommer till kvällens start med två raka segrar. Att hon för tre starter sedan har en nolla i raden handlar om att man var ute i finalen i Drottning Silvias pokal och inte rådde på hästar som Fifty Cent Piece och Honey Mearas. Båda segrarna på slutet är tagna från ledning och hittar hon till tät även ikväll talar mycket för att hon inkasserar ytterligare seger till staketbygget. Jag spikar.

Motbud
6 Amore Bello är främsta utmanaren till min spik. Hon kommer från ett stall med form, vilket jag ventilerat tidigare angående hur det ofta kan smitta av sig på andra hästar i stallet också. Dock är det inte optimalt med spår utvändigt om Stella Nova Race då det är osäkert vart hon hamnar från start. Men för den som garderar loppet är detta ett streck man inte får missa till låg procent.

Skrällen är 7 Break Through som kommer till kvällens start med formen på topp. Vid segern för tre starter sedan avslutade hon rappt via 10,7 sista 800m. Får hon spara speeden till upploppet kommer hon passera många sista biten även ikväll.

Min Vinnare: 5 Stella Nova Race
Spets efter 500m: 5 Stella Nova Race
Skrällen: 7 Break Through
Ranking: A 5 B 6,7,4,10,3,2 C 12,9,1,11,8

V64-5 2140m auto
6 Mill Cava har även hon hittat nya växlar sen hon kom i träning hos Ulf Stenströmers. Mill Cava har imponerande fyra segrar på sina sju starter i sin nya regi. I den senaste starten visade hon att formen är bra trots att det blev galopp. Hon stod nämligen för en mersmakande upphämtning och felfri ikväll är hon ett givet segerbud. Mill Cava är kvick iväg från start och hittar hon till ledningen är man hästen att slå för övriga.

9 Platinum Tile kommer med en färska seger i bagaget till kvällens start, då var man närmast överlägsen från ledningen och även om upplägget ser annorlunda ut ikväll så finns kunnande för att sluta långt framme pånytt. Stefan Persson ska köra för första gången vilket känns spännande.

Nämner även 2 Go Peppergirl som är van att möta tufft motstånd och och ikväll fått ett passande utgångsläge. Hon kan öppna bra men är samtidigt inte beroende av ledningen. I den senaste starten valde man att släppa ledningen och hamnade sin i trafikproblem med 500m kvar till mål och tillslut blev det galopp. Kanske testar man ett annat upplägg ikväll och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Mill Cava
Spets efter 500m: 6 Mill Cava
Skrällen: 9 Platinum Tile
Ranking: A 6,9,2 B 10,1,5,8 C 11,3,7,4

V64-6 1640m auto
6 Golden Guard står på tur för seger. Denna femåringen är en häst med högt kunnande. I den senaste starten satt han fast med krafter sparade bakom hästar som Easy Cash och Boston Wise L. Ikväll är inte motståndet av samma dignitet, Golden Guard är allround och och går från samtliga positioner. Till låg procent är detta min förstahäst i loppet och även min spik på Dagens Dubbel.

9 Strong Pepper har fått ett tufft utgångsläge med bakspår över kort distans i årsdebuten. Men att detta är en klassig häst är det ingen tvekan om. Han har stått för flera fina prestationer på V75 och var även favorit på toton till norska derbyt. Utgångsläget behöver heller inte vara helt fel i comebacken. Han har en bra startrygg och kommer sitta bra på det i ett andraspår direkt. Med lite körning på loppet från start kommer Strong Pepper kunna avsluta rejält och inte bli lätt att stå emot.

2 Zinko Top har blivit bättre och bättre på slutet och har ikväll fått ett spännande utgången. Hann öppnar okej från start och lär sitta i en bra position direkt. Det är även första gången med Björn Goop vilket känns intressant.

3 Neelix har högt kunnande men i comebacken senast blev det galopp i inledningen av loppet. Men med genomköraren innanför västen lär formen vara framflyttad en del till kvällens start. Det är även anmält barfota runt om vilket känns intressant. Från ett bra utgångsläge kommer man få ett bra lopp om han håller sig i trav hela vägen.

7 Sato har kapacitet som duger bra men har fått ett utgångsläge aningen långt ut. Han är beroende av en del tur längs vägen. Formen är bra, för två starter sedan stod han för en bra prestation när han klev fram i dödens med varvet kvar och kunde sen enkelt gå undan till seger. Tål att göra en del jobb själv i loppen.

Min Vinnare: 6 Golden Guard
Spets efter 500m: Öppet om budet
Skrällen:
Ranking: A 6 B 9,2,3,7,4,8 C 10,5,11,1

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto