V64 Tips Örebro 8/7

Publicerad på 8 Apr 2021 - 15:33

DrTrav

DrTrav

8 Apr 2021 - 15:33

V64 hämtar vi från Örebro på Torsdagskvällen. Omgången kryddas av en fin jackpot dessutom.

Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar.  5 Beauty Kronos i den första avdelningen och 7 Mister Hercules i den femte avdelningen. 

V64-tips Örebro Torsdag 8/4
V64-1 5 Beauty Kronos
V64-2 2.3.4.6.9
V64-3 3.5.7.8
V64-4 1.2.4.6.7.8
V64-5 7 Mister Hercules
V64-6 1.2.3.7.8.9

720 rader x 1kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Örebro 8/7
DD-1 7 Mister herkules
DD-2 Barbro Kronos

1 rad x 200 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt
Vi inleder jackpotomgången med att gå ut hårt och spikar direkt.
5 Beuaty Kronos gör en spännande årsdebut och det är en fyraåring som var med i Oaks-finalen i fjol men hon har nu varit ifrån tävlandet sedan i oktober. Motståendet i årsdebuten skrämmer inte och trots avsaknad av lopp i kroppen är det här ett sällskap som Beauty Kronos normalt sett ska besegra. Spår fem i volten är inte optimalt men jag tror att Örjan är lugn från början för att komma i väg felfritt. Det finns en klar chans att han blir släppt till ledningen om man väljer att köra framåt omgående och i sådana fall borde loppet vara över men jag tror att segerchanserna är goda oavsett upplägg och jag inleder omgången med en sund spik.

Motbud
7 Gitane D’Inverne var såg fin ut när hon skrällde inom V75-senast efter en rykande avslutning. Från sitt springspår borde Stefan Persson kunna pricka starten bra och komma iväg till en vettig position omgående och mitt huvudscenario är att han spetsar initialt för att sedan släppa till favoriten.

Med tanke på formintrycket senast känns det som den hetaste utmanare till favoriten och skulle Beauty Kronos vara lite ringrostig skulle det kunna bli hårt i mål med fritt över upploppet.

Jag vill även nämna 9 Garca som satt fast med gott om krafter på V75 senast i ett lopp där Ultra Bright vann. Med ett lopp i ryggar kommer hon säkert att spurta ner de flesta den här gången men det krävs tempo för att komma in i någon segerstrid och favoriten slår hon med största sannolikhet inte.

Min Vinnare: 5 Beauty Kronos
Spets efter 500m: 5 Beaty Kronos/7 GItane D’inverne
Skrällen: 9 Garca
Rankingen A: 5 B: 7.9.10.8.6.1 C:11.2.4.3

V64-2 2100m Auto
4 Islay Mint Sisu avslutade tvååringssäsongen på bästa sätt med tre raka segrar och som kronan på verket segrade hon i svensk uppfödningslöpning och kunde inkassera 700.000 kronor.
Det ser ut som att Per Nordström har hittat en lämplig uppgift i årsdebuten och det låter från stallet som att hästen är väl förberedd direkt efter vila. Det är anmält med skor i grafiken men Nordström har flaggat för att hon ska lättas i balansen och testas barfota bak för första gången vilket han tror kommer att göra henne ytterligare lite vassare. Hon är snabb från start och jag tror att det blir ledningen omgående och därifrån tror jag att det är en toppchans. Det är debut över medeldistans om med ett par andra starka favoriter i omgången testar vi att gardera.

9 Glorious M.M är ett talangfullt sto som inledde karriären på bästa sett med tre raka segrar under fjolåret och har visat att kunnandet är högt. Till skillnad mot min spik har hon årsdebuten avklarad och det var ett fint intryck när hon satt fast över upploppet med krafter kvar. Efter det har hon brottats med halsproblem och hon har varit struken därefter och formen känns ändå svårbedömd även om stallet tror att hon är redo för en bra insats. Hon har fått ett sämre läge jämfört med Islay Mint Sisu och det behövs tur med positioner för att komma in i matchen. Hon räknas tidigt bakom trots allt.

3 Global Countess har fått några lopp i kroppen nu och har varit bra vid varje start utan att få vinna i ganska tuffa sällskap. Hon tog två segrar under fjolåret och med några lopp i kroppen känns hon intressant bakom favoriten som relativt ospelad. Senast fick hon göra jobbet på egen hand och gick halva loppet utvändigt utan ryggar och höll klart bra som trea. Med lite mer skonsam resa den här gången blir hon farlig den sista biten.

2 Al’s Boozy Suzy är jämn och säker och kommer säkerligen ta en framskjyten placering även den här gången. Segrarna är dock tagna i billiga gäng och när motståndet har hårdnat känns det ändå som att det saknas lite för att kunna vara ett hot på riktigt. Given vid gardering men aningen överspelad i skrivande stund.

Jag betalar även för 1 6 A Perfect Face som är under kraftig utveckling. Han avslutade riktigt snabbt senast och Goop upp känns intressant.

Min Vinnare: 4 Islay Mint Sisu
Spets efter 500m: 4 Islay Mint Sisu
Skrällen: 3 Global Countess
Rankingen A: 4 B: 9.3.2.1.6 C: 5.7.11.8.10

V64-3 2100m Auto
3 Mellby Jinx är ytterligare en topphäst som gör årsdebut ikväll. Han har vunnit spårlottningen jämfört med sitt värsta motbud och är troligen den som är först fram för att överta ledningen och då är mycket vunnet. Det är dock årsdebut och nu är det första gången han testas över medeldistans. Det är en vettig chans att vinna direkt i årsdebuten och även om hästen har varit felfri i tre raka starter har han visat osäkra tendenser tidigare och jag litar inte fullt ut på att han är i ordning direkt i årsdebuten.

7 Mellby Joker har debuterat först under 2021 och inledde med tre raka segrar. Senast hårdnade motståndet och han orkade inte från ledningen efter press under vägen. Det är risk för att han kommer att få göra grovjobbet utvändigt om Mellby Jinx men Bergh lättar sin häst i balansen och jag blir inte förvånad om Bergh har en räv bakom örat och försöker att kuppa sig till ledningen när man kanske inte vill ge Mellby Jinx ett allt för tufft lopp i årsdebuten.

Blir det lite körning mellan ovan nämnda hästar kommer 5 Idomenio Sisu in i matchen. Hästen har aldrig varit sämre än trea på åtta försök och senast tog han karriärens första seger efter grovjobb och slog bland annat talangfulla Mi Ma Orthus (som förvisso var blek som fyra). Intrycket var dock bra och med klaff är han med och gör upp om det.

8 Larry Wood är en Maharajah-avkomma som verkar vara kraftigt på väg framåt i sin utveckling. Att Goop nu får chansen i stället för Lövgren känns superintressant när favoriten saknar lopp i kroppen.

Min Vinnare: 3 Mellby Jinx
Spets efter 500m: 3 Mellby Jinx/ Mellby Joker
Skrällen: 8 Larry Wood
Rankingen A: 3.7 B: 5.8 C: 1.6.2.4.9.10

V64-4 2100m Auto
4 Indy Lane verkar vara kraftigt på gång nu. Det är en högkapabel häst som gjorde comeback näst senast efter att ha varit ifrån tävlandet sedan 2018. Det blev ett passivt upplägg men intrycket var fint i en snabb avslutning. Senast var upplägget mer offensivt och trots ett sjundespår kunde han forcera sig till tät och vann sedan kontrollerat från ledningen även om motståndet inte var det hårdaste. Läget är bra även denna gång och det ser ut som att det ska kunna bli ledning även den här gången och där ifrån ska det vara en bra chans till ytterligare en seger.

1 Zinco Jet var det surr om före tävlingarna senast och han gjorde ingen besviken. Det blev förvisso ett passande lopp men intrycket var väldigt tilltalande. Han är inte snabb från start och läget kan bli en fälla den här gången men om det bara löser sig från läget blir jag inte ett dugg förvånad om han visar sig vara bäst.

2 Grinnebys Orion stod för en rejäl skräll på V75 senast när det löste sig perfekt och kan slå till igen med lite tur på vägen.

8 Västerbo Lexington borde ha gått framåt ytterligare formmässigt med ett lopp innanför västen och presterade bra under fjolåret.

6 Up To Me och 7 Counterfeighter är bra med lopp på rulle och med lite tempo på loppet är dom inte avsågade till låg spelprocent.

Min Vinnare: 4 Indy Lane
Spets efter 500m: 4 Indy Lane
Skrällen: 2 Grinnebys Orion
Rankingen A: 4.1 B: 2.8.7.6 C: 5.3

V64-5 2100m Auto
7 Mister Hercules är av alla fina hästar som ska tävla ikväll den jag ser mest fram emot att se. Jag har varit väldigt förtjust i den här hästen från första start, vilket i och för sig inte är så konstigt.

Jag tycker att Mister Hercules är kullens bästa häst och han kommer att skörda stora framgångar under kommande säsong och jag tror att det blir seger direkt i årsdebuten. Han är rykande snabb från start och med respekt från hästarna invändigt tror jag att han kommer att sitta i ledningen omgående. Från ledningen ser jag inga orosmoln på himlen och jag tror att det här är en straffspark.
Han tävlar med skor i årsdebuten men det fungerar alldeles utmärkt och det är bara i Breeders Crown-finalen som han har tävlat med barfotabalans. Motståndet skrämmer mig inte och jag spikar trots stort favoritskap i skrivande stund. Vi får se hur pass stor favorit han är ikväll och hur snacket går före tävlingarna. Det är bra klass på hästarna bakom favoriten och vid favoritfall rensar det väldigt bra och vid minsta tveksamheter kan jag tänka mig att gardera med några andra starka favoriter i omgången som tänkbara singelstreck.

Motbud
1 Hector Sisu kan öppna snabbt från start. Jag tror inte man vare sig vill eller kan svara tät från start om man laddar iväg med Mister Hercules men han kommer att få en perfekt resa i ledarryggen och skulle mister Hercules vara sämre av någon anledning har han en vass spurt om luckan kommer.

12 Hempishere var riktigt bra från dödens i årsdebuten och har en vass avslutning. Läget är såklart tufft men med tanke på formintrycket i årsdebuten slår han de flesta här.

10 Hennessy Am är grundkapabel och kommer från en stark fjolårssäsong men en seger i en E3-final som största merit. Årsdebut och knepigt läge den här gången men kapacitetsmässigt är han en av de bättre i fältet.

9 Hat Trick har varit en segermaskin i Norge och får en del förtroende från spelarna. Segrarna i Norge har dock varit mot lättare motstånd och motståndet hårdnar nu.

Min Vinnare: 7 Mister Hercules
Spets efter 500m: 7 Mister Hercules.
Skrällen: 12 Hemisphere
Rankingen A:7 B: 1.12.10.9.11.5 C:3.8.4.6.2

V64-6 2100m Auto
7 Eagle Eye Cherry hade ett makalöst fjolår och segrade i flera av de största loppen och hon sprungit in smått otroliga 5 miljoner kronor när hon inleder sin säsong som fyraåring. Hon är väldigt snabb från start och jag tror att hon spetsar trots spår långt ut på vingen och det måste såklart ses som en bra uppgift om så blir fallet. Det är dock årsdebut och det kommer större uppgifter framöver och man väljer att spara på barfotabalansen och tävla med skor den här gången. Hon har tävlat med skor vid två tillfällen tidigare och även om hon har utvecklats rejält sedan dess har hon faktiskt inte varit alls lika bra med skor. Skulle hon dessutom missa ledningen känns hon sårbar.

2 Barbro Kronos har årsdebuten avklarad och hon gjorde det klart bra som trea i en snabb avslutning bakom Marion Fouty Bon och Clockwork. Hon borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och med ett bra utgångsläge kommer hon att hitta en bra position omgående och hon är en allvarlig utmanare och med tanke på att värsta motbudet gör årsdebut och tävlar med skor blir det mitt förstaval. Jag spikar på Dagens Dubbel och testar en rak DD ikväll.

1 Fifty Cent Peace gör debut på svensk mark i regi Bergh och känns väldigt svårbedömd. Läget blev perfekt och förutom Eagle Eye Cherry är det inga raketer från start och det är väl inte någon omöjlighet att Bergh kan hålla upp ledningen här. Berghs debutanter brukar vara i bra ordning direkt och det känns som en intressant debut.

8 Bank Wise As är en riktigt bra häst som ska bli spännande att se i en årsdebut. Läget är såklart besvärligt men om det skulle bli lite körning där framme och om man hittar ner i ett vettigt slagläge blir man att räkna med direkt.

3 Fantaghiro Brick är i skrivande stund spelad till under 1 % och normalt sett är det såklart några alldeles för bra hästar emot. Hon är dock inte alls så tokig och med flera årsdebutanter i loppet vill jag ändå betala för henne som helt ospelad.

9 Globalizer är ytterligare en årsdebutant som är rätt så kunnig. Hon har fått ett passande smygläge och även om hon ska gå med skor den här gången vill jag betala för henne som ospelad.

10 Global Brilliance vann 50% av sina lopp 2020 och skulle kunna vara med i segerstriden men maxklaff men från det här läget, med skor i en årsdebut står jag över den här gången men hon blir intressant att följa framöver.

Min Vinnare: 2 Barbro Kronos
Spets efter 500m: 1 Fifty Cent Peace / 7 Eagle Eye Cherry
Skrällen: 8 Bank Wise As
Rankingen A: 7.2.1.8 B: 3.9 C: 10.6.4.5.11.12


Lycka till 

Oliver Bergman Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto