V64 Tips Östersund 19/8

Publicerad på 19 Aug 2021 - 11:34

DrTrav

DrTrav

19 Aug 2021 - 11:34

Det är V64 från Östersund på torsdag och jag tycker det ser ut som en intressant omgång med framförallt två kallblodslopp som är väldigt svårlösta i min bok och det skulle kunna ligga någon storskräll på lur.
Jag går ut hårt och inleder omgången med två raka spikar. I V64-1 tycker jag att 7 B.W Sture har en lämplig uppgift trots sitt tillägg och i den andra avdelningen tror jag att Magnus A Djuse leder från start till mål med 5 Gittans Angel.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Östersund Torsdag 19/8
V64-1 7 B.W Sture
V64-2 5 Gittans ANgel
V64-3 1.3.4.5.8.12.13
V64-4 1.10
V64-5 2.3.4.5.6.7
V64-6 2.4.6.7.9.10.11.12.13

756 rader x 1 kr = 750kr

Dagens Dubbel Östersund 19/8
DD-1 2 Lupin Håleryd
DD-2 2.4.11.12.13

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt Monté
Vi inleder omgången med ett lurigt kallblodslopp över tre volter. Vid en första anblick ser loppet väldigt öppet ut och det är alltid tufft att ta in fyrtio meters tillägg. Jag landar trots allt i att det finns en häst på den bakre volten som höjer sig över övriga på förhand och jag inleder omgången med en spik.
7 B.W Sture trivs med monté och har vunnit sex gånger på tio försök än så länge och har fartresurser som åtminstone inte många i fältet mäktar med.
Senast var han ute i ett speedrace i monté men det blev alldeles för tufft från ett spår långt ut på vingen och han orkade inte vinna loppet från dödens och slutade trea. Don Viking vann det loppet och även om det inte saknas motbud så är det något enklare emot nu.
Näst senast vann han totalt överlägset i ett enklare gäng och 17/7 var han tvåa bakom Odd Herakles och gick 1.19.8 över kort distans, vilket får ses som väldigt starka papper. Jonathan Carre är en skicklig ryttare och han kommer säkerligen att vara offensiv och söka sig framåt omgående och jag tror att övriga ekipage får svårt att hänga med under slutrundan.

Motbud
8 Pave Faks är väldigt fartfylld och han har skött sig allt mer regelbundet på slutet. Han är annars ganska osäker av sig och det är ingen häst att hålla i handen, men kapacitetsmässigt räcker han väldigt långt i det här sällskapet. Han kommer från en stark insats i ett sulkylopp där han trots en hel del jobb ute i tredje spår, kunde utmana favoriten Höstbo Elis hela vägen in i mål.
Nu är det debut under sadel och det är såklart ett stort frågetecken för hur det kommer att fungera. Man värmde under sadel senast inför loppet senast och det fungerade på ett bra sätt. Det är dock annat med lopp men om han skulle trivas under sadel, är det en spännande utmanare.

1 Sundbo Komet var spelad till 3 gånger pengarna jämfört med B.W Stures 1.58 när de ställdes mot varandra med liknande förutsättningar näst senast. Det blev tyvärr en galopp för Sundbo Komet då men bortsett från den starten, har han verkligen imponerat i monté med tre segrar och en andraplats på fem försök. Det är tufft emot nu men han har fått ett passande läge och man väljer att rycka skorna till den här starten. Om Christina A Hande kan lyckas med att göra det svårt för hästarna på tillägg att ta in något så är jag inte främmande för att han skulle kunna rinna undan från ledningen.

4 Helle Spik vann på ett övertygande sätt i ett montélopp i Norge senast och gör resan till Sverige med bra form. Det har blivit fem segrar på åtta försök i monté och även om han är lite svår att sätta in i loppet är det starka papper och att han förstärks av sveriges bästa ryttarinna Emilia Leo är alltid intressant.


Min Vinnare: 7 B.W Sture
Spets efter 500m: 1 Sundbo Komet/4 Helle Spik
Skrällen: 1 Sundbo Komet
Rankingen A: 7 B:8.1.4.5.9 C: 3.6.2

V64-2 2140m Volt
5 Gittans Angel tycker jag ställs inför en passande uppgift. Senast inledde hon med en tidig galopp men gick starkt därefter innan hon till slut diskades för passgång över upploppet. Magnus A Djuse får chansen igen och känner hästen bättre nu och hon är normalt inte osäker av sig och jag ser senaste loppet som ett olycksfall i arbetet.
Man hade mixtrat lite med balansen inför senaste starten, vilket inte föll så väl ut som man hade hoppats och man väljer att återgå till den balansen hon hade vid segern 26/6. Hon kan öppna snabbt från start och med brorsan Mats E Djuse med en comebackande 2 Kasper D Boko som kanske inte vill svara spets till varje pris så tror jag att Gittans Angel sitter i ledningen omgående.
Hon har gått i ledningen vid ett tillfälle tidigare och den gången slutade det med seger och jag tror det blir svårt för hästarna på tillägg att hinna ikapp. Jag spikar.

Motbud
2 Kasper D Boko gör comeback efter ett par månaders frånvaro. Det är en osäker häst som inte har fattat vad det går ut på helt och hållet än men det finns kapacitet i den här hästen och om Mats E Djuse klarar av att hantera ett andraspår och få iväg honom hyggligt från start så måste han räknas. Han vann från ledningen i april men jag tror det blir svårt att komma före min spik från start och Mats E Djuse får nöja sig med att söka position. Tidig utmanare om han travar.

7 Gonzo har tagit rejäla kliv och var fin vid tre raka segrar under juli månad. Segrarna är dock tagna på Hoting men han gjorde det klart bra som fyra efter en kort galopp under vägen och mot det här motståndet räknas igen.
Han kan öppna fort från början och borde komma iväg bra från tillägg och löser det sig med positioner under vägen blir han farlig med nuvarande form.

12 Lovely Coin var ute och tävlade på V75 senast och hängde med på ett bra sätt. Hon kan flytta på sig första biten och från ett springspår på tillägg borde hon kunna få en bra start och hon kanske kan vara ikapp den främre volten först om Skoglund prickar rätt i volten. Skrällbud.

Min Vinnare: 5 Gittans Angel
Spets efter 500m: 5 Gittans Angel
Skrällen: 12 Lovely Coin
Rankingen A: 5 B: 2.7.12.11.1.4.8 C: 3.6.9.10

V64-3 2140m Volt
Ytterligare ett kallblodslopp över tre volter och till skillnad från tidigare nämnda montélopp har jag inte någon lika klar idé och jag förespråkar bred gardering.

8 Gullfakse T.M har börjat hitta rätt i Norge på slutet och har tre raka pallplatser på kontot, vara två har slutat med seger. Senast gick han upp i klass men var fortsatt bra som trea bakom bland annat Kong C.K. Han kan öppna hyggligt från start och från sitt springspår borde han kunna komma iväg bra från start och skulle han vara först fram av hästarna på tillägg, är det ingen omöjlighet att han kan sitta i ledningen efter en bit och skulle så bli fallet blir han en svår nöt att knäcka med nuvarande form. Det finns dock en klar risk att 1 Pave Sola vill köra i ledningen så länge lampan lyser och det kan bli en tuff resa under vägen.

12 Tverdals Trippel har 50% i segerprocent på sina tolv starter i karriären och det är såklart starka papper. Det är förmodligen loppets bästa häst och han har gått tider i loppet som ingen häst i loppet kan mäta sig med. Trots ett tufft tillägg med risk för trafikproblem ska han räknas tidigt. Atle Eggan kommer förmodligen vara optimistisk med sin häst och han lär inte vara rädd för att sända framåt om det går för sakta där framme.

1 Pave Sola har ingen rolig rad med nollor och galopper men den känns klart missvisande.
Det är en häst som har haft halsproblem och därför inte kunnat leverera på den nivån man hade hoppats på och stallet verkar hålla hästen högt och har optimism. Från spår ett med bara två hästar på den främre volten så ökar chanserna för en felfri avgång och då lär det bli raka vägen mot ledningen. Det låter som att man vill köra i den positionen och tränaren känner sig inte slagen på förhand.

Jag nämner även 5 Guli Aron som förmodligen inte kommer att få speciellt mycket förtroende av spelarna. Han visade dock form senast och var rejält förbättrad som tvåa bakom obesegrade talangen Per Viking.
13 Sol Storm håller bra form för dagen och har varit rejäl vid segrarna. Läget är såklart inte bra nu men med rätt draghjälp under vägen är han redo för en stark slutrunda nu också.

3 Vejmo Ester radar upp topplaceringar men stöter på tuffare djur nu, ändå värd en plats på kupongen.

4 Tellgrim har varit ute i enklare sällskap på slutet och tagit två raka segrar. Det är svårt att sätta in honom hur långt han räcker i det här sällskapet men det har sett ut som det finns ännu mer att ta av framöver.

Min Vinnare: 8 Gullfakse T.M
Spets efter 500m: 1 Pave Sola / 8 Gullfakse T.M
Skrällen: 5 Guli Aron
Rankingen A: 8.12 B:1..5.13.3.4 C: 10.9.6.11.2.7

V64-4 2140m Volt Monté
1 Self Explosive har varit fantastiskt fin under sadel och mäktar med fem segrar och en andraplats på sex försök. Läget blev perfekt med spår i volten ch det borde vara en utmärkt chans att hitta till ledningen omgående och då är det såklart hästen att besegra. Jonathan Carre får fortsatt förtroende och det är han som har ridit hästen vid de två senaste segrarna. Det finns risk för att Carre får styra och ställa där framme och Self Explosive ska vara klar favorit i loppet.

Jag kan dock inte spela utan 10 Malkin som har tjänat överlägset mest pengar i loppet och som på rent kunnande är loppets bästa häst.Han har nu montédebuten avklarad och från ett hopplöst läge den gången slutade han trea. Senast var han dessutom förbättrad i ett sulkylopp efter att han haft halsproblem och det känns som att han är på väg mot formen nu. Han har visat att han hanterar monté och att Emilia Leo nu sitter upp känns superintressant. Det är förstås svårt att ta in tjugo meter om Self Explosive får styra och ställa där framme men Emilia Leo brukar vara skicklig med att ha sina hästar starkast till slut och jag tror inte han är avsågad på något sätt. Spelvärd till 6% i skrivande stund.

8 Pane Vino trivs i monté och har inte missat pallen på tre försök och det är bra träningsrapporter inför den häst starten. Han håller hög kapacitet för den här typen av lopp men det måste klaffa med positioner från det här läget och han är inte helt att lita på vid voltstart. Jag står över på mitt system den här gången men bakom ovan nämnda hästar är det den främsta utmanaren.

Min Vinnare: 1 Self Explosive
Spets efter 500m: 1 Self Explosive
Skrällen: 10 Malkin
Rankingen A:1.10 B: 8.2.9.4 C: 6.5.3.7

V64-5 2140m Auto
2 Lupin Håleryd presterade bra under fjolåret och tog fyra segrar och vann bland annat ett V75-lopp i vintras. Hon har varit ifrån tävlandet därefter och haft en del skadeproblem och i sin comeback 18/7 var hon direkt blek och fick startförbud. Man har inte hittat några fel på hästen och tror att det rörde sig om vätskebrist och jag tror att vi kan räkna med en klart bättre insats nu, även om hon såklart är svårbedömd med lång frånvaro och en dålig comeback.
Under normala förutsättningar är det här en lämplig uppgift. med spår innanför den värsta konkurrenten på förhand och från ledningen säljer hon sig dyrt om hon tävlar på den nivån hon kan. DD-Spik.

6 Strangerinthenight imponerade vid debut i ny regi senast och vann på 1.13.8 över medeldistans och gick en rejäl slutrunda från ledningen. Jag tror det blir svårt att ta sig förbi Lupin Håleryd från start om hon fungerar som hon ska men med tanke på insatsen senast vore det ingen överraskning om hon vinner det här loppet den tunga vägen.

7 Whitsun Madonna höll bra form under vintern och utöver två segrar var hon fyra i ett V75-lopp. Det var väl inget intryck man tog till sig i årsdebuten men hon hon kördes snällt och behövde säkerligen en genomkörare i kroppen. Skulle det bli lite körning där framme är hon bra nog att blanda sig i striden om formen är på plats.

3 Belle Godiva har inte imponerat under året och söker efter formen för dagen. Det finns dock fart i den här hästen när hon fungerar och Ulf Eriksson kanske kan få fart på henne igen?

Jag betalar även för 4 Avantis Red Witch samt 5 Lollipop Girl på mitt system.

Min Vinnare: 2 Lupin Håleryd
Spets efter 500m: 2 Lupin Håleryd
Skrällen: 7 Whitsun Madonna
Rankingen A: 2.6 B:7.3.4.5.9 C:8.1.10

V64-6 2140m Auto
Omgången avslutas med vad som på förhand ser ut att vara ett väldigt öppet kallblodslopp.

12 Kalmar slog bland annat Tekno Viking senast i ett V75-lopp när kusken gav hästen en perfekt resa under vägen. Han kommer således hit med bra form och han ska absolut ses med vinstchans men det är andra förutsättningar nu med ett bakspår bakom bilen och det kan bli många att runda.
Kalmar är annars en stor talang som börjar komma tillbaka på allvar och han kan vinna trots utgångsläget.

13 Vill Jerven har vunnit 26 lopp under sin karriär och han har dessutom visat fin form i Norge i de senaste starterna. Den formen borde räcka långt i det här sällskapet och kommer han bara vettigt till från sitt utgångsläge, är han med där framme.

2 Z.M.S Jerven har man väntat på att det ska lossna för på allvar och i de senaste två starterna har det varit en rejäl förbättring som han resulterat i två raka segrar. Jag tror att han är snabb nog ut från början för att kunna hitta till ledningen och därifrån kan kusken lägga upp taktiken om han vill köra i ledningen eller släppa till något annat ekipage.

11 Storm Teddy har vunnit över var tredje start i karriären och även han kommer hit med god form och ett par segrar innanför västen.

4 Prins C.K räcker normalt långt om han sköter sig och ska räknas från ett bra utgångsläge.
Jag tar totalt nio hästar på mitt system och har en stark känsla för att det kan hända något här.

Min Vinnare: 6 Kalmar
Spets efter 500m: 2 Z.M.S Jerven / 7 Vimse Lars
Skrällen: 2 Z.M.S Jerven
Rankingen A:6.13.2.11 B:4.7.6.9.10 C:14.8.1.3.5

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto