V64 Tips Östersund 29/1

Publicerad på 29 Jan 2021 - 10:22

DrTrav

DrTrav

29 Jan 2021 - 10:22

V64 hämtar vi från Östersund på torsdagskvällen. Min lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med två spikar, 8 Guli Roy i den fjärde avdelningen och 10 Gaia Barsk i den femte avdelningen.

V64-tips Östersund Fredag 29/1
v64-1 2,4,5,6
v64-2 1,4,5,6,7,8,9,10
v64-3 1,3,4
v64-4 8 Guli Roy
v64-5 10 Gaia Barsk
v64-6 3,4,6,7,8,9

576 x 1kr = 576kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Östersund Fredag
DD-1 10 Gaia Barsk
DD-2 3,4,6,7,8,9

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
4 Narold Vox startade så sent som i lördags på V75, då såg han fin ut men blev fast med sparade krafter över mållinjen. Han är van att möta tufft motstånd, idag går man ner i klass. Värsta motbudet är favoriten Weekend Fun är den troligen ledaren av loppet, men det rapporteras att man är tunt tränad inför dagens start. Så där är det frågetecken kring formen. Narold Vox håller däremot fin form för dagen och som streckad till 11% är det ett högt spelvärde i min bok. Förstahäst.

5 Weekend Fun har inte startat på ett par månader och som jag var inne på tidigare är formen ett frågetecken. Kapacitet och kunnande finns och man är kvick från start och är den troliga ledaren av loppet. Ett segerbud i loppet trots frågetecken kring formen, men just nu lite väl stor favorit. 53%.

6 Digital Ink var också ut i lördags på V75, men fick den dagen förstörd av en galopp efter 150m. Denna tolvåring trivs bra under vinterhalvåret och visade för tre starter sedan att man har en vass avslutning att tillgå. I detta lilla startfältet kommer man få en bra resa och den vassa slutspurten kommer bita bra.

2 Minnestads El Paso gör ikväll comeback efter en lite mindre lyckad sejour i Frankrike. Nu har man fått ladda om hemma i Sverige och fått en bra träningsperiod innanför västen men enligt stallet är man inte vässad något extra inför dagens start. Men kapacitet och kunnande finns för att vara med och utmana om segern direkt i comebacken från ett bra utgångsläge.

Min Vinnare: 4 Narold Vox
Spets efter 500m: 5 Weekend Fun
Skrällen:
Ranking: A 4,5 B 6,2 C 1,3

V64-2 2140m auto
6 Viking Gel är kapabel sexåring som emellanåt har svårt att hålla sig till rätt gångart och har därför galopperat en hel del. Men när han sköter sig har Viking Gel visat att det finns bra fartresurser. Ikväll gör man en intressant debut för sin nya tränare Viktor Lyck och han rapporterar att sitt nyförvärv tränat på bra inför dagens start. Går Viking Gel felfritt ikväll är man med och gör upp om seger. Förstahäst.

7 Sundbo Komet har också svårt att hålla sig till rätt gångart och har galopperat i fyra av de sex senaste starterna. Men i de två starterna man gått felfritt på slutet har man visat kvalité och satt nosen först över mållinjen. Ikväll står man perfekt inne i loppet och travar man bara hela vägen så är man ett tidigt segerbud.

9 Waxen är en åttaåring som vet vart mållinjen finns, vilket man visat genom att han satt nosen först i elva av sina 27 starter i karriären. Nu har man gjort fyra starter för sin tränare Jan-Olov Persson men står ännu utan seger för honom. I med de många segrarna har Waxen fått snabba pengar på sig och det är lite oroväckande att man som favorit ikväll galopperat i tre av de fyra senaste starterna. Felfri är man ett givet segerbud och streckas på kupongen även om jag garderar brett.

Min Vinnare: 6 Viking Gel
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Sundbo
Ranking: A 6,7,9 B 1,8,10,4,5

V64-3 1640m auto Monté
4 Alviano har visat att han trivs under sadel och har placerat sig topp-tre i tio av de tretton starter man gjort i monté. I den senaste starten gjorde man det bra trots att man fick trava utvändigt om ledaren loppet igenom, kunde ändå hålla till en fin andraplats. Alviano har styrkan som sitt främsta vapen och den kortare distansen ikväll är inte till någon fördel. Blir det tempo på loppet skulle det gynna honom men ska trots allt räknas in i seger striden här.

3 Hakkestadhs Athena har gjort tre starter i monté och har en seger och ett tredjepris som resultat. I den senaste starten fick man ge sig via målfoto från ledningen, hon visade då prov på fin löpskalle och vägrade ge sig över upploppet. Ikväll har man ett bra utgångsläge och kommer med fin form. Ska räknas tidigt i dagens start.

1 Lucid Lynx har visat sig trivas bra i monté och med ryttarinna Lena Fritz. De fyra senaste segrarna Lucid Lynx har införskaffat sig har varit med Lena Fritz i sadeln och i disciplinen monté. Men att komma till start med två nollor och en galopp på de tre senaste starterna är inget man höjer ögonbrynen för. Men Lucid Lynx är bättre än vad resultatraden antyder och från ett bra utgångsläge kommer man få en fin resa ikväll och ekipaget är ett givet streck på min kupong.

Min Vinnare: 4 Alviano
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Hakkestadhs Athena
Ranking: A 4,3 B 1,9,2,5,8 C 10,6,7

V64-4 1640m volt
Här hittar vi kvällens första spik 8 Guli Roy, han startade i lördags på V75 och var då helt bortglömd av spelarna, vilket var lite märkligt då man starten innan varit ganska hårt betrodd när man mötte Våler Nikolai. I Lördags gjorde man det bra i loppet och gick i mål som tvåa och hade inte Tekno Jerven stått för sin enastående prestation hade alla efter V75 omgången pratat hur man kunde glömma bort Guli Roy. Till dagens start kommer man med formen på topp och kliver dessutom ner i klass. För mig är spiken given och kliver man bara iväg från start ska det vara toppchans på att vinna loppet. Spik till under 50% i nuläget.

Motbud
6 Stjärnblomster fick snabba pengar på sig som unghäst och har efter det haft svårt att hålla upp de pengarna i tävlingssammanhang. Man är van att möta tufft motstånd men ikväll ser motståndet lämpligare ut. Håller man bara någorlunda form ikväll när det är comeback efter ett kortare tävlingsuppehåll är man med långt framme och utmanar min spik.

Vill även nämna en skräll för den som vill gardera. 4 Moeses håller fin form för dagen och har gjort det bra i tuffa sammanhang på slutet. Skulle man få smyga med här ikväll och spara sin speed in till upploppet så ska man inte nonchalera Moeses vid gardering till 3%.

Min Vinnare: 8 Guli Roy
Spets efter 500m: 2 Gullkongen
Skrällen: 4 Moeses
Ranking: A 8 B 6,4,5,2,10,7 C 9,3,1,11

V64-5 2640m auto
Kvällens andra spik hittar vi här i denna avdelningen, jag väljer att ta ställning för 10 Gaia Barsk. Detta är ett femårigt sto som lovordas av tränaren i Oscar Berglund i träning. Ikväll möter man enklare motstånd än på länge och även om man tränat bättre än vad man tävlat på slutet så är detta ett kapabelt sto. Från stallet låter man optimistiska och man förväntar sig en bra prestation, dessutom ska man utrusta Gaia Barsk med helstängt huvudlag och amerikansk vagn vilket jag tror kommer ge bra effekt och singelstrecket är ett faktum. Spik.

Motbud
4 Fly Bird Fly stod för en bra prestation i den senaste starten när man tog karriärens första seger. Man körde sig till ledningen efter 500m och gick sedan undan efter 13,7 sista 800m. Ikväll har man ett bra utgångsläge och hittar man till ledning igen är man hästen att slå för övriga. Med formen på topp kommer man sälja sig dyrt och är ett givet streck för den som garderar.

2 Exklusiva Liss stod för ett fin intryck i den senaste starten när man fick ett snällt upplägg på innerspåret. Detta är annars ett rejält fyraårigt sto som tål att göra endel själv i loppen. Ikväll har man ett perfekt utgångsläge och det är ett mer offensivt upplägg att vänta. Tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 10 Gaia Barsk
Spets efter 500m: 4 Fly Bird Fly
Skrällen: 2 Exklusiva Liss
Ranking: A 10 B 4,2,9,7,8 C 6,3,1,5

V64-6 2140m volt
7 Mellby Hoffa är en kapabel femåring som ikväll gör intressant debut för tränare Wilma Wallberg. Mellby Hoffa besitter bra fart och i den senaste starten gjorde man det bra som tvåa bakom duktiga Global Adventure. Ikväll går man ner i klass och jag är inne på att Wilma Wallberg vill visa upp sitt nyförvärv i bra författning direkt, är Mellby Hoffa är iordning och håller bra form är segerchansen hög. Första gången med Mats E Djuse i vagnen ikväll är spännande och tillsammans bildar de ekipaget som jag rankar först i loppet.

9 J.H.Respons gör även han debut för ny tränare ikväll, denna gången är det Daniel Wäjersten som selar ut ett nyförvärv. Han både tränar och kör och denna sjuåringen har tidigare vunnit på V75 för Robert Bergh. Nu har man nästan inte startat på fyra månader och formen är ett frågetecken. Men J.H.Respons har tidigare presterat bra direkt efter vila och kommer man bara ner i en vettig position från start kommer man vara med långt fram och är segeraktuell direkt.

6 Tempel L.B. kommer med ett lopp i kroppen efter vila, till dagens start bör formen vara framflyttad en del. Man står bra inne i loppet på pengar och har tidigare presterat bra på Östersunds trav oval. Till endast 5% är man en given skräll på mitt system.

8 Tristan Cesar har varit ute på V75 i de två senaste starterna och i kväll kliver man ner i klass. Man har införskaffat sig en del hårdhet mot tufft motstånd och kusken Magnus A Djuse är skicklig i dessa sammanhang. Kommer man iväg från start är man ytterligare en singelprocentare jag vill betala för i avslutningen på V64 spelet.

Vill även nämna 3 Prince S.W. som är den troliga ledaren av loppet och leda loppet länge i den positionen.

Min Vinnare: 7 Mellby Hoffa
Spets efter 500m: 3 Prince S.W.
Skrällen: 6 Tempel L.B. / 8 Tristan Cesar
Ranking: A 7,9 B 6,8,3,4,2,13 C 10,12,11,5,1

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto